![]() |
Citiraj:
kaj je cke power? nisam našao ništa slično. ima ona neka opcija koja mi je čudna, sad se nemrem sjetiti kak se zove, koja mora biti enabled za 64bit os-ove, a za 32bitne piše da to treba isključiti, međutim ja imam imam 32bit winxp a kad isključim tu opciju za 64bit os-ove, onda mi se komp neprekidno restrarta. |
No dobro-koji na kraju prog koristiti za mjerenje temperature?
Opet mi je na stolu AM2 konfa pa bi malo istestirao... |
Moja preporuka - Coretemeter!
http://cbid.amdclub.ru/files/corterm.zip |
Pih, ista stvar kao i AM2Tools...očitava 14/4c:D
|
ma ja sam se pomirio s time da nebum nikad saznao pravu temperaturu jezgri :D
no na dodir mi je sad sa AS5 sve nakako hladnije, puno hladnije @roberto: nako ntih problema si se vratio na onaj stariji BIOS ili?? |
LOL
Onda je izgleda jedino rješenje, sonda za mjerenje temperature. |
coretermeter ili smartguardian (ali on kolko mi se čini radi samo na dfi pločama i očitava samo temperaturu ITE čipa pored proca a ne temp jezgri) meni najpreciznije očitavaju temperature, mada ja najviše vjerujem svojim prstima :)
@jelc probaj staviti najnoviji everest - kad sam njega stavio očitavao je jezgre kao i coretermeter, vrlo precizno sudeći prema tomre kakav je hladnjak bio na dodir pri dnu. @zmaj vratio sam stariji bios i više nemam tih problema, ali na svakom biosu koji sam probal nekaj ne šljaka kak spada i slijedeći tjedan vjerojatno idem u links reklamirati ploču, čim nađem neku zamjensku da ne ostanem bez kompa :D inače pao je scythe infinity :) s obzirom da sam škrt grizao sam se svaku sekundu nakon kupnje - tako dugo dok ga nisam stavio: temp su pale između 10 i 15 stupnjeva i u idle i u load-u a hladnjak se vrti na 800rpm :D fenomenalno i tiho hlađenje. evo u idle-u dok srfam: http://img63.imageshack.us/img63/988...etemyr3.th.jpg |
Citiraj:
tako je i meni bilo kad sam dao 300kn za BT, al onda kad sam dosao doma i vidio temp od 20C uz potpunu tisinu, mi se sve poslozilo kak spada :D EDIT: bas gledam cpu-z i vidim da ti je voltaza 1.45V... sto ne zeli ici na 2810mhz sa def. voltazom?? Bar sa 1.40V bi trebalo ici... ak smanjis voltazu temperatura ce ti jos malo pasti... |
znam da je to visoka voltaža i znam da bi temp pala, ali kad stavim manje ruši se, jednostavno neće :(
no, nekako se nadam da je ipak do ploče (a ona ide na reklamaciju) a ne do proca. dat ću slijedeći tjedan nekome da isproba proc na nekoj drugoj mbo, čisto da budem ziher, jer mi je teško povjerovati da me zapao tako loš primjerak procesora. |
Ti 3600+ idu sa 1.3v-1.325v do kakvih 2700, u većini slučajeva svi idu do 2800 bez nekog prevelikog podizanja napona.
Sve preko je do primjerka proca. U pravilu za tri gige treba i veći napon i bolje hlađenje. Meni trenutno radi stabilno na 2880 pri 1.4v, koliko se sjećam išlo je i sa 1.375v. Nije to ni loše-budući da mu je default 1900. Overclock od gige za proc od 500 krznaša je sasvim dobar posao:) I to bez ikakvog extra hlađenja-gore je pripasan Freezer 64 vulgaris sa 92mm Glacialtech ventom. |
moj na defaultu(neznam koji bi bio def jer moguce da ploca under/over volta, ali to u cPU-Z iznosi oko 1.32)V ide do nekih 2850, a maksimum je oko 3100 i za to treba 1.4V, a bilo koja voltaza ne daje jos dodatne mhze...
|
To je skroz stabilnih 3100 ili za bencheve?
Ja sam opet složio AM2 konfu pa ga budem malo iscjedio prek vikenda da vidim do koliko ide... |
Citiraj:
|
@jelc:
upravo kako je i Vuco rekao... stabilno oko 3050, 3100 samo za bencheve |
Citiraj:
|
ma ja se totalno mucim sa tim superPI...
nikako da uskladim max procesora i max memorije (ploca me zeza sa dividerima 533/667) tako da sljedeci superPI koji cu raditi ce ici na max procesora i memorija koliko ide sa DDR400 dividerom pa latencije na 3-3-3-9... |
Eto ja sam napokon nakon puno muka i sigurno cca 1000 restartanja :D uspio postići neke stvari na svojoj dfi ploči koje prije nisam uspijevao
uspio sam da mi clockan proc radi sa nižim množiteljem od nazivnog (9) i da još pri tome memorija radi sa 533/667 djeljiteljima! i uz sve to sad mi proc radi na 2.85ghz, mema na 956mhz i htt je preko 900 :) nisam s time dobio neki boost u performansama već sam htio da to jednostavno proradi :) evo kak to sad izgleda (ako nekog zanima poslikat ću i bios postavke): superpi 1m http://img236.imageshack.us/img236/6...6supok9.th.jpg everest mem bench http://www.imagehosting.com/out.php/...56membench.JPG blender http://aycu25.webshots.com/image/155...4492406_th.jpg everest cpu queen http://aycu18.webshots.com/image/153...3417872_th.jpg edit: fala jelc na upozorenju - je bio sam vraćao stariji bios ali sam danas ponovo flashao najnoviji (od 3. travnja) i sad stvar štima :D |
Pametna glavica mamina:)
Bilo bi lijepo da nam veliš i koji ti je BIOS sad gore, kaj nisi pričao da si stavljao neki stariji? |
@roberto: eto mene zanima sve sto se tice stanja u BIOS-u
takoder me zanima jesi li ti uopce imao probleme da ti se sistem na zeli dici (samo se cuju 2 duga zvuka) kad je FSB iznad 300 i divider DDR533 ili DDR667... @jelc: mislim da mu je 26/2 gore jer taj i onaj noviji 03/4 su jedini s kojima radi brisbane |
Na Foxconnici se uredno sve diglo sa BIOS-om iz polovice 2006:D
Budem sutra stavio DFI na stol pa javim... |
ko što sam editirao, vratio sam najnoviji bios
imao sam i ja problema da se sistem ne želi dići, ali ne sa 533/667 dividerima nego s nižim množiteljima cpu-a! uglavnom, sve što sam sad mijenjao u biosu je slijedeće: memu sam ručno naštelao na 2T-5-5-5-16-21 i digao napon meme na 2.3v digo sam napon čipseta i htt-a za jedan korak, spustio htt množitelj na 3, množitelj proca na 9 i postavio fsb (voltaža proca je stavljena na 1.45v kao i prije. naravno c&q je disejblan spread spectrum i ostale opcije nisam dirao. sad mi se neda restartati komp da slikam bios jer sam upogonio utorrent :) uglavnom, stvar šljaka stabilno, a ono što me najviše zanima da li će se opet pojaviti problem koji sam imao s tim najnovijim biosom - da ponekad nakon restartanja vrati postavku fsb-a na default... kako bilo da bilo ploča će ići na reklamaciju jer mi je i dalje u biosu smrznuta opcija system health - odnosno svaki put kad uđem u nju komp se smrzne. i tako sa svakim biosom. |
ma nemoras mi stavit postavke iz BIOS-a jer ja imam totalno drugi problem... :(
|
Da li je netko probao ovu zadnju betu?
http://us.dfi.com.tw/Support/Downloa...FLAG=B&SITE=NA "Major Reasons of Change: Fixed some AMD AM2 3600+ CPU Can't boot issue." |
E ove probleme da nece bootat sam ja imao 2/3 puta ali je komp cvilio (dakle kao da sa memorijom nesto nije u redu), pa je nakon clear CMOS-a bilo sve ok... tak da nisam ziher jeli zbog procesora...
bas gledam revizije i ne kuzim?? Ona revizija 26.2 i jedna iz 3. mjeseca su maknute!?? ja koristim 26.2 reviziju |
Nisam nikad imao probleme sa bootanjem, ali sa resetom BIOS postavki jesam.
Ono poznato sa CPU overclock fail ili vraćanjem na početne postavke... |
Citiraj:
|
Evo i ja sam nakon sto sam procitao na internetu neke stvari odlucio kupiti AMD Athlon 64 X2 3600+ Brisbane Dual Core. Vidim da ste svi s njim veoma zadovoljni, pa sam rekao sam sebi zasto ne bih bio i ja...
Jos kad bih znao mogu li staviti na svoju GIGABYTE GA-M61P-S3 maticnu plocu OCZ Gold XTC PC-6400 (800MHz) DDRII memoriju (CL 5-5-5-12) to bi bilo divno... Zbunjuje me to sto meni u uputstvima od maticne ploce pise "Supports dual channel DDRII 800/667/533/400 DIMMs" i "Supports 1.8V DDRII DIMMs", a za ovu memoriju pise da radi na "2.1 Volts"... Zna li netko odgovor? |
Pa pogledaj koliko ti ploča može dati napona za memu...
Ovo "800/667/533/400" su ti djeljitelji za memoriju. |
Citiraj:
|
Ako matična može dati 2.1V ili više - onda možeš sigurno i sve bi trebalo raditi super.
Mada, ako OCZ ne može raditi na 800 sa CAS5 na 1.8V, onda slobodno traži neku drugu jer je koma. Kingmax je u zadnje vrijeme sa svojim DDR2 memama, debeli best buy. EDIT: Koliko sam skužio, a njemački mi je nikakav : Mögliche Speicherspannung (Volt) +0,05 bis +0,6 Značilo bi da memorija ide do 2.4V |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:56. |