![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
hmn raid a nema bekapa ..... cekaj novu plocu jer ces ovako samo jos vise zahebat stvar...
|
Citiraj:
Malo kasnim, a i javljam da ploču još nisu riješili. Ima bekap... Imam 3 diska (ak računaš 2 u raidu kao 1), i na svakom imam backup my documentsa. Al mene muče ostale stvari koje su bile na desktopu u trenutku kad se to desilo... Neki web projekti i tako. :D A ovu ploču pak ne mogu dočekat. Evo, čak je i pauk isprepleo mrežu u kompu. |
Citiraj:
PS -Ne znam dali radi u RAID polju, ali znam da ako imaš više od 3.5GB rama, moraš obavezno izvaditi jedan keks van... (32bit problem) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Stigla mi je maticna... Držite fige ljudovi.
EDIT: RADI! |
Citiraj:
|
Fala dečkovi...
|
A sad tatu za ruku i kupiti jedan hard od 500 giga gdje ces si lijepo klonirati taj RAID-ek i mir...
|
Kloniranje sistemske particije s RAID-a na "obican" disk (disk koji nije u raid-u) ?
Planiram neke promjene sto se tice "pohrane podataka", pa vas molim info/savjet da nebi bilo iznenadenja :-)
Trenutno se sistemska particija (ona na kojoj je OS) nalazi na hdd-ima koji su u RAID-u (raid0). Zanima me hoce li biti ikakvih problema (s driverima itd.) ako cijelu sistemsku particiju kloniram na particiju drugog (tj treceg) diska koji nije u raid-u? Naravno u svakom slucaju cu nakon kloniranja provjeriti dal sve radi kak treba, prije nego raid "ugasim" :-) Hvala! :chears: |
Nece, provjereno... ja sam to napravio bezbolno sa Acronisom, bitno je jedino da ti kontroler ostane u RAID modu, odnosno AHCI ako vise ne zelis polje.
|
Baš prije par dana sam to radio sa Ghostom. Naravno da radi bez problema. Samo sam ja isključio RAID mod i ostavio ga u IDE modu. Ma i to radi.
|
Stavljanjem u IDE mod riskira da Windowsi po*izde :) E da, zaboravio sam dodati da radis to sa Acronisom iz Windowsa jer ti Acronisov boot CD mozda ne prepozna diskove (barem meni nije, doduse s nekom starijom verzijom sam jos to radio).
|
RAID 0+1 prakticna dilema
Pozdrav svim storageoljubcima :chears:
Imam RAID 0+1 na Intel ICH8R od 4 diska .. Zelim zamijeniti SVE diskove u arrayu sa istim takvim novim, problem je u tome sto NIKAKVO kloniranje i slicno ne dolazi u obzir, array mora prezivjeti! Kako se radi o RAID-u koji je mirror od dva stripe-a ... Mislio sam maknuti jedan stripe jer imam njegov mirror i tako degradirati array i napraviti rebuild na dva nova diska. Nakon toga isti postupak za preostala dva, ali ...... GLUPI !!! Intel Matrix Storage app ... ne pokazuje koji je disk u paru sa kojim, mislim znam koji je koji disk fizicki, ali kako da znam koja 2 moram izshtekat :hitthewal: Da li su 1,2 prvi stripe, a 3,4 drugi? Mislim glupo mi je pretpostavljat :) ode sve kvragu :) |
Citiraj:
No, puno bolja, brza i jednostavnija varijanta je image - zamjena diskova - rekreiranje RAID polja - vracanje imagea. Toja varijanta zahtijeva vise vremena, resize particija (ako su diskovi veci nego stari) i dosta gnjavaze. |
Ti svi podaci o diskovima zajedno sa serijskim brojevima bi trebali biti ispisani prilikom učitavanja RAID BIOS-a pa stisni tipku PAUSE i prouči...
|
Da, disk po disk je najprakticnije...
|
@Old Iggy
Velim image nikako ne dolazi u obzir pa moram to tako riješiti jerbo je komp server i jedini domain controler ... puno veca komplikacija mi je sa imageom jer onda poludi DNS server i active directory vise ne radi ... kako spada ... @dommy_os mislim da TO sta mene interesira ne pise, ali ajde provjerit cu (moram spojit monitor ;) ) pise na toj listi koji je hard (model, serijski br., velicina) spojen na koji port, da li je u raid-u i u kojem ... recimo svi hardovi (u win app-u) su mi clanovi arraya 1, zna da su svi u ajmo rec glavnom arrayu ali ne u kojem "pod-arrayu" @^SuperUnknown^ :banana: a nista ... morat cu dix po dix ... htio sam malo skratit vrijeme al je*iga :fala: ljudi idem malo probat jos :google: mozda nekaj pametnije smislim ... |
Citiraj:
Image ne dira ni DC rolu, ni DNS, ni nesto trece. Iskrcavanje na drugu masinu moze biti problem, ali samo ako covjek ne pazi sto radi. |
Harf Harf harf vidi se da si previše visoko pozicioniran na poslu pa si zaboravio kako to ide... :D
Ako šef u prizvoljnom momentu odluči pristupit firminoj mreži i to nebude moguće ode regres za godišnji, božićnica i uskrsnica... :D |
Citiraj:
Imam ja puno gorih korisnika, ne brinem se ja za takve. :D BTW, ne daj se nikad napasti od strane takvih, drzi se PS-a, takvi se uvijek na kraju smire. :D |
Hmm...
Jednom sam nesto slicno radio pa mi je stvar pukla, problemi sa SID-om, SID je ostao isti, a dns je nekako zakljucio da se radi o drugoj fizickoj masini ... rezultat ... ne radi replikacija na drugi DC (momentalno je offline, i bit ce duze) neznam, mozda pricam gluposti, nisam puno administrirao AD ... silom prilika moram... (radi se o kucnoj radinosti ;) ) ovo je malo vec izaslo iz storage tematike :fiju: ... oke kad bi se upustio u to, sto tocno moram? image, novi array, vracanje imagea ... jos nesto? |
Citiraj:
|
Citiraj:
:fala: ma nvm ... bacit cu oko na m$ technet, tamo ima sigurno o tome cijelo brdo. fala jos jednom :chears: |
Kako RAID 1 konvertirati u RAID 0?
...bez gubitka podataka...
imam Intel Matrix ICH10R controler na ploci koji mi omogucava istovremeno raid 0 i raid 1 polje na 2 WD 640 diska... e sad, ja bi maknuo radi 1 polje i pretvorio ga u raid 0 jer mi je sfalilo mjesta:D jel ima nacin da se to napravi a da se sacuvaju podatci, on the fly? tnx |
Nemoguče je to izvesti.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:11. |