![]() |
Ja sam to radio tako da sma nacrtao to ljepo, ucvrstio za neko drvo da ne brusim nest pogresno srafima i onda malom drensajbom izrezao.
|
Citiraj:
Kako da ga stišam? spojen je na struju na molex konektor. |
molex ima izvor do 12V i 7v i samo ga spoji na 7V i to bi bilo to ili napravi ponteciometre za to
|
a još najlakše ti je napraviti on/off kada igraš igre ili sl onda on , a kada stojiš na netu tj.visiš na netu onda off
|
eto da vas vratim malo na topic....
danas prčkam po alatnici i nađem (neš vjerovat) dremel (PROXXON, čini mi se solidnim = 5000-20 000 RPM) koji je (opet nećete vjerovat) kupila STARA :D :cool: i narafno odmah alat u ruke i bušit rupu za switch od neonki,al baš i nejde pošto su pilice i svrdla zaku*ac :fuming: pa moram skočiti u neki bauhaus po nove nastavke zanima me jel postoji nastavak s kojim bi se mogla napraviti savršena kružnica promjera do 10cm (tipa šestar) i ako da gdje se može nabaviti na području zagreba i jel postoje manji nastvci kojima bi se dala pribušiti rupa promjera do 1-2cm |
Jel ima di u Splitu kupit dremel,ja ga nigdi nisam naša.Ali da je cijena oko 200 kuna :confused:
|
@towar
moj je iz metro-a (neznam dali u split-u ima metro) i mislim da bi se mogao naći u pevecu |
Imas u Chipoteke,cijana ti je od 200 do 250 kn(valjda ovisi o vrsti nozeva koje dobijes uz to:confused: )
|
Fala ti :beer:
|
Citiraj:
http://img26.imageshack.us/img26/3677/nozic.gif Ovaj moj nije za metal već za pločice (keramičke) ali sam uspio napravit dobru rupu s njim (12cm). Baš me zanima može li taj još šta rezat nakon ovoga. |
e upravo mi to treba...di si kupio???
|
Kupio stari prije puno godina. Ovaj moj je za rezat ker. pločice a ne lim. Ne znam dal ima za lim rezat ali ak hoćeš ovakav raspitaj se po dućanima. Ak nađem kutiju javim ti kak se zove i možda piše di je kupljeno.
Nisam siguran da ćeš 100% uspjet s njim odrezat jer kao što rekoh nije za lim. Meni je rezao malo po malo i uspio sam nakon 5 minuta. |
zapravo bi mi trebalo za rezati pleksi :D
|
meni bi tribalo za izrezati pleksi i metal zato javite kada nabavite nešto
|
Mislim da bi bilo dobro za pleksi. Stari je to kupio u Njemačkoj pa ne znam ima li toga kod nas.
Mogao bi otvoriti nekakvu aukciju, pa ko ponudi najviše rezat će lijepe krugove. :D :D |
Maky,pogledaj u peveca tamo bi moga nać,a možeš probat i sa običnim šestarom,samo ga dobro naoštri,hahahah :p
|
Citiraj:
|
na kompu imas 12V i 5V, 7V dobijes tako da spojis 12 i 5V. zed je to davno objasnjavao neki pocetnicima :)
ali ima jos neki trik kod toga. zaboravio sam vec. btw. jebite taj nastavak za dremel. imate takav nastavak za busilicu. imam jedan stari film od rulc-a(aka rulac :)) na kojem se lijepo vidi kako se radi savrsena 8cm rupa. |
Au fak jebote nemogu vjerovati trebalo mi je 10 min da skuzim o cemu ti to pricas... Ja cijelo vrijeme vrtio one fore oko + na - jednog izvora se zbraja i tako dalje a zapravo razlika potencijala 12 i 5 je 7. No jedino sto 12 i 5 se ne spajaju jer bi dobio +!!! Oni zatvaraju krug...
I tek tolko ono oko pocetnika mi se nije svidjelo. :D :D |
Citiraj:
|
1 privitaka
ako nemate dremel mogu poslužit i kliješta, osim ako vam je stalo do estetike, meni nije :D
|
Citiraj:
|
da, izgleda grdo ali je vrlo funkcionalno :D btw. u Rijeci izgleda da nitko nije čuo za dremel, kad pitam u dućanu svi me blijedo gledaju... :confused:
|
odi u bosch ducan, nalazi ti se tamo di je robna kuca ri pa cesta ispod nje. samo sa strane belgijskog onog kafica i simone(bivsa slavica). udjes u tu ulicu i imas onaj ducan sa alatima. ja sam tamo bio davno i pitao da li imaju. i imaju, jer je bosch originalni proizvodjac dremela. tj. dremel je njihova marka.
|
Citiraj:
@renzo dobro je ovo s kljestima ispalo, trebo bi napravit to i na bocnoj stranici, izgledalo bi koda je projektil uletio u komp :D |
Sto se Rijeke i dremela tice pf frende isto se i meni desilo!!! Pol Rijeke me bljedo gledalo. Dobio sam jedini posten odgovor u Iskri u Zagrebackoj ulici.
A sto se Boscha tice. Ono sto mi danas zovemo Dremel je originalni izum Dremel -a sa ako se ne varam sjedistem u Wisconsin (dremel od mog starog i podatci na njemu). Oni su danas u nekoj bhb ili kako vec grupaciji ciji je vlasnik Bosch. Bratic mi je zastupnik Boscha pa ... :-) :-) :-) Mada on radi sa cisto Bosch i nikada nije imao Dremel. Steta... |
P.s. Jednom sam negdje procitao da je Dremel napustio tu grupaciju no nevjerujem previse... Mada sam to procitao prije par mjeseci pa je sve moguce...
|
da, bas sam bio na dremelovoj stranici, i dolje malim slovima pise Robert Bosch :)
|
ja sam bio u tom ducanu. i lik je bio odmah zvao lager i rekao da ima jos dvije. ali to je bilo prije skoro 2 god. nikako skupiti para. i bile su dvije cijene..skuplja s boljim nozevima naravno(dijamantni).
i kada dodjes kod njih, nemoj pitati. imate li dremel. nego: "ja bi htio naruciti dremel, da li mogu kod vas ili da cu morati ici kod drugog?" meni odmah lik zvao sve zivo. jer znaju malo lagati jer imaju rezervacije ili jednostavno se ne zele tlaciti jer misle da neces kupiti :) |
Neda mi se citat cila diskusija pa cu uletit ka padobranac. Iman chieftec dragon big i tia bi stavit plexsi na livu stranicu. E sad me zanima jel se moze rezat sa brusilicom i ima li ko kakva iskustva sa tin(kakva?)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:54. |