PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   logitech z5500 i pioneer dv-696 review (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58352)

Dretar 02.02.2007. 11:16

de malo napisite kako je kome spojeno...samo prica valja ovo na njima ne valja ono...moje je iskustvo da, kada sam prešao na opticki, zvuk primjetno snažniji u usporedbi s direktnim spajanjem

zvucna je terratec aureon 5.1 fun - za sitnu lovu dobis SPDIF i bolja mi je od live-ice s kojom sam imao velikih problema, malo malo pa reinstal jel đubre pri svakom paljenju kompa izgubi efekte te promjeni konfiguraciju, u biti vraca na default postavke, sto naravno bude, popraceno salvom neprimjerenih riječi...

u aureon control panelu je naređeno na stereo pri cemu je S/P-DIF output enabliran...na logitech kontroleru input je Optical te Effect PLII Movie...
sve zajedno to slusam na cyberlinkovom powerDVD-u (sedmica) koji je u stereo enviromentu i dolby virtual output modu...
ono sto dobijem time je prekrasan zvuk mp3-ce u surroundu gdje svaki satelit odrađuje svoj dio posla a DVD filmovi s "pravim" dolbijem tek...nemam vise glavobolje ni u rukama ni u nogama...

sve sto sam napisao moje je neko iskustvo te se nemora nitko slozit s njim...

musso 02.02.2007. 12:34

: baad : a malo jupola i vode pa povaljati? :p
ak si mi blizu slobodno zovi na radnu akciju : goood :

crn 02.02.2007. 12:58

Citiraj:

Autor Dretar (Post 634388)
de malo napisite kako je kome spojeno...samo prica valja ovo na njima ne valja ono...moje je iskustvo da, kada sam prešao na opticki, zvuk primjetno snažniji u usporedbi s direktnim spajanjem

zvucna je terratec aureon 5.1 fun - za sitnu lovu dobis SPDIF i bolja mi je od live-ice s kojom sam imao velikih problema, malo malo pa reinstal jel đubre pri svakom paljenju kompa izgubi efekte te promjeni konfiguraciju, u biti vraca na default postavke, sto naravno bude, popraceno salvom neprimjerenih riječi...

u aureon control panelu je naređeno na stereo pri cemu je S/P-DIF output enabliran...na logitech kontroleru input je Optical te Effect PLII Movie...
sve zajedno to slusam na cyberlinkovom powerDVD-u (sedmica) koji je u stereo enviromentu i dolby virtual output modu...
ono sto dobijem time je prekrasan zvuk mp3-ce u surroundu gdje svaki satelit odrađuje svoj dio posla a DVD filmovi s "pravim" dolbijem tek...nemam vise glavobolje ni u rukama ni u nogama...

Kad uključiš S/PDIF postavke zvučnika ti ne igraju ulogu jer kartica ne dekodira signal nego ga šalje neobrađenog na digitalni izlaz. U tom slučaju u PowerDVDu uključi S/PDIF bez ikakvih sourround efekata a na kontroleru od zvučnika određuješ koji mod (stereo ili sourround) češ koristiti...

Imagine 02.02.2007. 13:10

Citiraj:

...nemam vise glavobolje ni u rukama ni u nogama...

: goood :

nego gluposti na stranu ,meni se to čini puno nepotrebnih komplikacija.
npr. puštanje stereo signala kroz dig. kabel te dobijanja umjetnog saraunda sa PLII...

Nisam baš upoznat s mogučnostima tih zvučnih kartica no ....

zašto npr. za filmove jednostavno kroz dig. kabel ne pustit čisti 5.1 da ga dekodira taj logi ?

a da ovo ne bude baš beskoristan post...

Citiraj:

...moje je iskustvo da, kada sam prešao na opticki, zvuk primjetno snažniji u usporedbi s direktnim spajanjem...

To 'Snažniji' opisuje što ?
Da u usporedbi s analognom konekcijom možeš postič puno veču razinu glasnoče s istom okrenutošću potenciometra zbog nekog višeg nivoa razine signala pa i samim time puno prije dođeš do kipinga. (isto kao kad neko 'nafrlji' glasnogu do kraja i onda koristi neku funkciju šta busta bas za 12db pa se žali da je grozno :D )
a onda to nije snažnije/jače/glasnije već samo ovo gore, što ljudi konstantno zanemaruju jer sude snagu i glasnoču različitih izvora zvuka po stupnju okrenutosti potenciometra.

Imagine 02.02.2007. 13:16

Citiraj:

Autor syss (Post 634157)
@imagine... zvoni, zvoni... ima tu još mjesta modifikacijama.

Modifikacijama ?

Najbolje bi bilo sve to izgulit vanka i napravit poštenu /istu kutiju jer u suprotnom ne vidim nekih pametnih rezultata pošto bi dirao u volumen i trebao se izgnjavit...

onda bolje ne dirat ništa. :)

Dretar 02.02.2007. 15:02

probah ukljuciti u powerDVD-u SPDIF (bez ekekata normalno jel ni nema ponuđenih) te se on nekim cudom odmah prebaci na stare postavke koje su po meni, kako sam opisao, jako ugodne kako za glazbu tako za filmove...pri slusanju glazbe (po ovom mom sistemu, jel...) primjetio sam neke zvukove koje prije nisam cuo, pa se shebem i okrecem, ocekujuci da mi netko ulazi u sobu a to su samo zadnji sateliti...lol...

rekao sam PRIMJETNO snažniji (mozda da sam napiso glasniji) nije to sad neka razlika al se cuje...taj "mini test" obavljam pri jednoj kockici glasnoce a ne kako si ti napiso da nafrlji do kraj pa koristi kakvu funkciju...
eto dodi do mene na :beer: pa prosudi sam

Poggiali 02.02.2007. 18:33

Kaj bi onda bilo najbolje ,spojit zučnnike preko 3.5mm, optičkog ili koaxialnog kabla?

syss 05.02.2007. 08:16

bilo kojeg digitalnog.

@imagine... pa naravno, odmah na novu kutiju napast :D

@musso... evo proljeće stiže, pa kreću neke radne akcije... prokleto sam lijen :D

buljo 05.02.2007. 10:39

Citiraj:

Autor Imagine (Post 634513)
zašto npr. za filmove jednostavno kroz dig. kabel ne pustit čisti 5.1 da ga dekodira taj logi ?

Digitalno spajanje ne daje mogućnost 5.1, samo analogno.

SRV 05.02.2007. 10:51

Citiraj:

Autor buljo (Post 636826)

Ovo fakat nisam znao. Znaci dobije se samo stereo?

buljo 05.02.2007. 10:58

Stereo, stereo X2, PLII Music i Movie, dok analogni ima 6ch više.

SRV 05.02.2007. 11:05

Ma dobro, svi PL su ionako imho drek. Sto se tice 5.1, priznajem samo DTS.

Ubleha 05.02.2007. 11:31

Citiraj:

Autor SRV (Post 636855)
Ma dobro, svi PL su ionako imho drek. Sto se tice 5.1, priznajem samo DTS.

To ti je pogreska, zahvaljujuci velikoj kolekciji filmova i koncerata mogu ti reci da ima jako puno filmova koji bolje zvuce AC3 DD nego DTS, naravno ima i obrnutih situacija. DTS bi trebao teoriski biti bolji od DD mada to cesto nije slucaj jedan od najboljih zvucno odradenih koncerata koje sam gledao i slusao je Blackmores Night neznam tacno naziv koncerta on je raden u DTS 96/24 formatu to je zvuk strava.

SRV 05.02.2007. 11:34

Ma dobar je i DD, da, nazalost je malo toga dobro odradjeno u DTS-u.

crn 05.02.2007. 12:22

Citiraj:

Jesi li ti siguran u to ?
Koliko vidim u specifikacijama Z-5500 imaju ugrađene DD(ac3) i DTS dekodere tako da bi bez problema trebao imati surround preko digitalnog ulaza...

Citiraj:

# Surround sound effects

* Hardware decoding for Dolby® Digital, DTS®, and DTS®, 96/24 soundtracks
* Dolby Pro Logic II (Movie and Music modes)
* 6 Channel Direct
* Stereo x2
* Stereo

# Supported digital formats:

* Dolby Digital
* DTS and DTS 96/24
* PCM (uncompressed stereo): 44.1 kHz / 16 bit through 96 kHz / 24 bit

buljo 05.02.2007. 12:36

Trebao bi imat surround ali očito ja imam problem onda koji pokušavam sad riješit..

Kad je spojeno preko digitalnog imam mogućnosti: Stereo, Stereo X2, PLII i to je to. Kad je na PLII imam surround ali to znači da mi zvučnici daju PLII zvuk a ja želim DTS (ako ga film koji imam podržava).

Sad se igram sa tim i sa postavkama X-Fi --> Z-5500 --> Power DVD 7 Deluxe

Al sve mi se više čini da će ič nova tema po tom pitanju sa slikama mojim postavkama etc. ako ne uspijem složit.

crn 05.02.2007. 12:42

Citiraj:

Autor buljo (Post 636910)
Trebao bi imat surround ali očito ja imam problem onda koji pokušavam sad riješit..

Kad je spojeno preko digitalnog imam mogućnosti: Stereo, Stereo X2, PLII i to je to. Kad je na PLII imam surround ali to znači da mi zvučnici daju PLII zvuk a ja želim DTS (ako ga film koji imam podržava).

Sad se igram sa tim i sa postavkama X-Fi --> Z-5500 --> Power DVD 7 Deluxe

Al sve mi se više čini da će ič nova tema po tom pitanju sa slikama mojim postavkama etc. ako ne uspijem složit.

U driverima trebaš staviti S/PDIF i u postavkama playera trebaš staviti S/PDIF i receiver (u tvom slučaju zvučnici) bi trebali automatski prepoznati o kojem se signalu radi... pokušaj sa MPC + audio ffdshow kombinacijom jer ove nove HDready verzije PowerDVDa i WinDVDa znaju zezati...

buljo 05.02.2007. 12:48

Stavio sam tako ffdshow mi je rew. 730, ali ne radi kad je Power DVD upaljen, 5 mi ima ograničene opcije a 7 ima jako puno i to one koje mi trebaju.

Decoder u Z-5500 mi ne prepoznaje koji je format zvuka, moram sam podesit.

Crn imaš pm.

crn 05.02.2007. 13:10

Evo sad sam isprobao sa Power DVD 6.5 i kod mene sve radi 'out of the box'...
...
http://img180.imageshack.us/img180/7531/spdifcl1.th.jpg
Teoretski stvar je jednostavna, samo trebaš nepromijenjen signal prenijeti do vanjskog receivera ali bilo bi najbolje da ti netko sa X-Fi karticom i Z-5500 objasni (syss ?) kako podesiti digital out.

syss 05.02.2007. 21:59

ja imam on-board goes-like-hell integrirani zvučnjak... sve dela bez problema kad enejblaš spdif output (paralelno radi i analogni isto tako bez problema).

Yoman 24.03.2007. 15:08

Citiraj:

Vjerovatno znate da z-5500 ima procesor zvuka u sebi.....
Pa onda ti recimo dok slusas ziku nemres upalit DTS il Dolby digital....
S ovim ocu rec da kod pokretanja neceg sto ima DTS na COAXijalnom il OPTTickom izlazu Logitech automatski prebacuje na to i napise ti se DTS il vec koju si vrstu zvuka pokrenuo na Media Centru.
Nerazumijem na koju bi ti foru prebacio na DTS dok slusas obicni MP3 ??
Uzmi bilo koji DVD film koji ima Dolby digital i na Power DVD-u stavi SPDIF i pokreni ga pas vidjet o cem 'pricam dda se neobjasnjavam previse

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:57.