PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Dilema Hitachi ili Seagate (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56307)

igorba 19.01.2007. 23:57

Kratko i jasno... reklamacija. Ako već stvara takve probleme, bolje na startu nego kad ga napuniš podacima...

strikoo 20.01.2007. 19:16

Evo isprobao sa identičnim diskom i radi bez problema...
Nosim u ponedjeljak na reklamacije...
Je li moguće u ve-mulju uzeti nešto drugo umjesto toga?

igorba 20.01.2007. 19:41

Mislim da možeš ako košta jednako ili više (ne vole baš vraćati lovu...)
;)

strikoo 20.01.2007. 19:55

Hvala.
A jel mogu dvije ili više stvari, a da zajedno koštaju kao taj disk ili više?
Cijena diska je 573kn za gotovinu.
Hvala

igorba 20.01.2007. 20:00

Eh, to ne znam, ali pitaj ih, mislim da neće biti problema.

LUKA MX 21.01.2007. 19:52

mislim sramota je to kako pakiraju te diskove,ja sam svoj kupio u hgspotu i dobi ga u onoj glupoj vrecici i lik mi ga maltene bacio na pult,tak da se uopce ne cudim sto disk ne valja

igorba 21.01.2007. 20:44

Je, jedino Seagate ima dobar način pakiranja pojedinačnih diskova (zove se SeaShell, ako se ne varam), ali manji je problem u pakiranju koliko u rukovanju tijekom prijevoza i skladištenja.

strikoo 21.01.2007. 21:42

ma u ve mulju sam dobio disk u vrećici, hitachi 250GB sata2
u hg-šrotu sam identičan disk dobio u nekakvoj antišok plastičnoj kutiji pa si vi sad mislite...
sve sagate koje sam tamo vidio su bili isto u vrećici kao i maxtori

igorba 21.01.2007. 22:08

Ja sam dosad sve Seagate diskove (komada 3) dobivao u tom SeaShell pakiranju, a ostale (WD, Maxtor, Hitachi) u antistatičkoj vrećici (zapečačenoj, ne bih nikada uzeo otpečačeno). No, tko zna s ovim našim uvoznicima i trgovcima.

strikoo 21.01.2007. 22:53

Ma došao je i ovaj u vrećici potpuno zatvoren, znaći morao sam strgat vrećicu da ga otvorim, ali što vrijedi kad ne radi...
Ovaj što sam dobio u toj plastičnoj kutiji šljaka, a preko otvora je bila zaljepljena hgšrotova naljepnica...Na kutiji piše Hitachi i još nešto za tu kutiju patent pending...
No sutra furam disk na reklamaciju i tražit ću da mi zamjene za nešto drugo ili ide disk na prodaju...

SRV 21.01.2007. 22:56

Citiraj:

Autor igorba (Post 625471)
Ja sam dosad sve Seagate diskove (komada 3) dobivao u tom SeaShell pakiranju, a ostale (WD, Maxtor, Hitachi) u antistatičkoj vrećici (zapečačenoj, ne bih nikada uzeo otpečačeno). No, tko zna s ovim našim uvoznicima i trgovcima.

Meni je Samsung stigao u seashell-u...odnosno necemu nalik na seashell :D

igorba 21.01.2007. 23:58

Ajde nek su i drugi proizvođači smislili nešto kao Seagate. Samsunga nisam nikad kupovao pa ne znam...

domy_os 22.01.2007. 00:50

Ja sam svoje Hitachije dobio u kutiji...

Wolverine 22.01.2007. 00:54

Kad već svi iznose svoja iskustva
dobio jedan 80GB Hitachi u vrećici, drugi 250GB u kutiji i sva tri (2x 160GB i 1x 250GB) Samsunga u kutiji

LUKA MX 25.01.2007. 16:53

Naime kao sto sam i do sada pisao o problemu da mi komp ne prepoznaje hard pojavio se jos jedan problem....Hard disk sam spojio na ulaz RAID Promise,,, i spojio ga na Primary Sata i u MBFastBuild utility namjestio na auto setup i tada sam bez problema instalirao windowse na taj disk.Nakon nekog vremena odlucio sam spojiti jos jedan ATA hard disk i windowsi mi uopce nisu htjeli dignut windowse i sve se totalno zakompliciralo.Nakon sto sam malo bolje procitao Users Guide skuzio sam da je na ulaz na koji sam spojio zapravo za RAID mode.Tato sam ga iskljucio i premjestio na gornji ulaz VIA VT8237 chipset i pokusao instalat windowse ali nista,opet ga ne prepoznaje..ni kada ubacujem drivere sa diskete....E sada ja sam mislio da je on u SATA 2 modu ali nije kada sam uspio instalat Windowse na njega prije.Vec ludim i neznam sta da radim....
Ako sam malo zakomplicirao ili bio nejasan,nemojte zamjeriti jer ovo pisem pod informatikom dok profa ne gleda....

Hvala

igorba 26.01.2007. 00:40

Pa da slušaš profu šta priča možda bi lakše rješavao ovakve probleme... :D ;)
Jel ti kontroler ugrađen u čipsetu (VT 8237) radi u IDE modu? Ako radi u IDE modu onda ne ubacuj disketu već normalno instaliraj. Ako ne radi, onda naredi u BIOS-u da radi...

SRV 26.01.2007. 01:29

Citiraj:

Autor igorba (Post 628626)
Pa da slušaš profu šta priča možda bi lakše rješavao ovakve probleme... :D ;)
Jel ti kontroler ugrađen u čipsetu (VT 8237) radi u IDE modu? Ako radi u IDE modu onda ne ubacuj disketu već normalno instaliraj. Ako ne radi, onda naredi u BIOS-u da radi...

Hehehe kad se sjetim svoje asusice iz siga, za ovaj samsung je po defaultu postavila "raid" a ne "ide". I ja krenem instalirat vindoze kad setup veli nema diska :D
A ja znam da ga je ploca ocitala pri bootanju :D Trk u bios sredit stvar. kako jedna glupost zna iznervirat...

LUKA MX 26.01.2007. 20:49

za te kontrolere mi u biosu samo pise On board configuration tak nest...
iu onda imam izabrat Ide oprete mod i raid.Jel to taj kontrolrer

SRV 26.01.2007. 20:52

Citiraj:

Autor LUKA MX (Post 629447)
za te kontrolere mi u biosu samo pise On board configuration tak nest...
iu onda imam izabrat Ide oprete mod i raid.Jel to taj kontrolrer

DA! To je. Odaberi IDE. Zar to jos nisi rijesio?

LUKA MX 27.01.2007. 18:36

evo ovako posto jos nisam uspio uspostaviti hard,odlucio sam ga spojiti na Via vt8237 ulaz a ne na Promise 3rd... zbog toga sto je valda taj za RAID mode.I tako spojim ja ga na taj gornji VIA VT 8237 ulaz,isklucim u biosu ONboard promise kontroler stavim na disketu drivere za viu vt8237 i tijekom instalacije stsnem f6 i sve super odaberem driver i na kraju instalacije kaze da nema diska...
wtf ludim ve....prvo sam mislio da je hard u SATA 1 modu ali vec sam bio instalo na njega windowse pa nije sta bi jos moglo biti...
hvala

snermin 27.01.2007. 19:36

segate hm imao sve ali vjeran sam segate trenutno sata 2 imam 2 kom

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:37.