![]() |
Citiraj:
|
Smijem li ostaviti punjač u utičnici?
Na poslu imam 99 utičnica i u jednoj od njih bi trajno ostavio microUSB punjač i samo po potrebi pikao mobitele na njega. Jel to možda na neki način šteti punjaču ili je ok? |
Citiraj:
|
Super onda. Puno ih pozdravi! ;-)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
za 50%, broj ciklusa neće biti duplo veći, nego 3-4 puta veći (iako su ciklusi sad manji). Znači umjesto jednog 100% DoD, što bi bio jedan ciklus, možete 3 ili četiri puta puniti bateriju na 50% DoD. Naravno još ovisi jel punite do HVC ili praznite li do LVCa (high i low voltage cutoff). Znači ako smanjujete DoD da bi produžili vijek trajanja baterije, idealno bi bilo koristiti smanjiti HVC (napon do kojeg se baterija puni) i povisiti LVC (napon kad je baterija prazna), tako da se baterija koristi što bliže nominalnom naponu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kupio novu Nokia BV-4D (3,8V, 1400mAh) bateriju za Nokiju N8, dosad je 3 god. u njoj bila baterija Nokia BL-4D (3,7V, 1200mAh), koja je u Nokia Battery Monitoru 3.1 nakon punjenja pokazivala 15h estimated average use na 100%. Stavim novu bateriju i nakon punjenja pokazuje 35h estimated average use na 100%. Ja sav sretan bio. Onda su počeli problemi - nakon 3. punjenja na 100% pokazivalo 11h estimated average use, da bi danas ujutro našao mob ugašen nakon kaj se sinoć napunio 100%, a po noći bio na standby-u. Šta je to? Znači ne može puna baterija izdržat ni 8h stanby-a, a trebala bi 5 dana tako držat, pa nova je i većeg kapaciteta.
|
Citiraj:
|
Kako da ja znam kad kupujem na ebayu jel original ili nije? Hologramske naljepnice isto kopiraju, a sliku može stavit bilo kakvu. Di da kupim original bateriju?
|
Mobis?
|
Cijelo vrijeme čitam i mislim si ma ovo nije moguće, a onda na kraju balade vidim i razlog zašto ipak je moguće. Ibej je lutrija frende. Nikad s ibeja baterije, fleš drajvove i memorijske ne uzimaj ako nisi spreman na ovo kaj ti se upravo desilo. Kako gospon đus reče malopre, imaš Mobis ili je eventualno iz EU direktno od Nokia suporta naruči. Budi sretan da ti baterija nije procurila ili eksplodirala pa ti tako uništila (po meni) još uvijek dobar mob.
|
Citiraj:
Ali gle, original baterija se kupi ako misliš mobitel koristiti još 2-3 godine... Možeš kupiti bateriju od nekog drugog proizvođača koja ti bude manje trajala ali ti barem nebude eksplodirala :D |
Ekipa, tema je "Kako PRAVILNO puniti bateriju?", a ne gdje kupiti ili problemi sa baterijom.
|
Gledao sam po cijelom ovom podforumu gdje da stavim ovaj upit, tu se jedino radi o baterijama, već je bilo riječi o Polarcellu kao kvalitetnim baterijama, imam na drugoj Nokiji i to sam se i sam uvjerio, tako da sam naručio Polarcell BL-4D s ebay.de, dođe za 2-5 dana.
Eto, neću više o tome, ali možda nekome dobro dođe info taj. |
Citiraj:
|
AJmo sad,stigla zwerka(Sony Z3 compact)...bateriju istrošit pa punit do kraja ili napunit do kraja pa istrošit? Prvi s točnim odgovorom ima pivu! (PS,došla sa 65%)
|
prvi put ostaviti malo duže na punjaču i sve ostale puteve bmk level: čak noris :D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:01. |