PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   VODENO od 0 do kraja ! SVE (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5186)

Master Neo 19.01.2004. 16:32

Citiraj:

Originally posted by Isus
Ja koristim dest. vodu i antifriz. Protiv gljivica i za podmazivanje.
Alkohol nisam probao i neznam kak bi to utjecalo na pumpu, ulje hm, brijem si da je to zajebancija cistit kad dojde vrijeme za to.
Najbolje bi bilo koristit neki tekuci plin, tj. Tekuci dusik!
:D

Ili po iggenom nemasno ulje!:rolleyes:

kak ne kuzite ljudi , taj je iz buducnosti! :-) salu na stranu, sta je po vana naj bolje i naj efikasnije, a da kad-tad ne nestane stete!
koji ti je omjer dest. vode i antifriza?

Renesis 19.01.2004. 19:04

Kolko sam čitao 50:50 ti je najisplativije, malo bolje je samo antifriz...

Isus 19.01.2004. 21:35

Citiraj:

Originally posted by Master Neo
kak ne kuzite ljudi , taj je iz buducnosti! :-) salu na stranu, sta je po vana naj bolje i naj efikasnije, a da kad-tad ne nestane stete!
koji ti je omjer dest. vode i antifriza?

Hm ak imam negdje litru i 3dcl u sustavu, neka tri poklopca Valvolineovog Antifriza onak da mi je voda blago svjetlo plava, ja sam to onak od oka šunsuo.:cool:

Bipe 24.01.2004. 13:21

netko je nekoc negdje pitao za sistem automatskog gasenja kompa ukoliko dode do prestanka protoka vode, here's the link

Isus 24.01.2004. 15:44

Pa postoji jednostavniji način zove se SHOUTDOWN NOW

Chuby 25.04.2004. 03:39

Ne nahebe li pumpa za vodu ak se stavi previse antifriza? Antifriz je navodno poprilicno agresivan spoj

nodavilp 25.04.2004. 23:21

omjer bi trebo bit otprilike oko 90/10% za dest.vodu.
ja sam htio stavit sam antifriz al sam sazno da antifriz sporije odvodi toplinu od vode.a voda je ionak dosta.

rendula 01.05.2004. 10:11

Citiraj:

Originally posted by BiTrAtE
Kad smo vec kod vodenog hladjenja kako se pokazalo
Aquarius II Liquid Cooling System ???

Ne baš najbolje. Za manje para uzmeš Mystijev komplet.

elzel 02.05.2004. 13:04

1 privitaka
Dobro je uzeti pumpu kod Mystificatora, jer u kompletu dobiš sklop koji pali pumpu kad upališ PC
(spaja se na molex). Dobiš i malu posudu (rezervoar), koja je praktična za u kućište stavit, jer je, kako rekoh, mala.
Kaj se tiče ovog dal' je rezervar potreban, je - jer ćete se namučiti dok punite sustav s vodom bez njega. Kova, ja bi ti preporučil da se ne opterećuješ previše sa konstrukcijom samog bloka, jer su ti razlike u učinkovitosti zanemarive između, recimo, labirinta, vulgaris bloka ili D2D (inf. sa puuno sajtova i foruma). Radi ono kaj je lakše. Ovo je lako za napravit:

Kaj mislite ljudi o ovome - umjesto radijatora sa vent. da se u sustav uklopi jedan manji blok/radijator sa Peltierom na njemu. To sam si ja zamislil ko neki protočni bojler, samo kaj ne bi grijal vodu nego hladil.
Glečte - bil bi manji i lakše bi to išlo s midi towerima kod ugradnje. Ak hladiš gpu/nb/cpu s tim, mislim da bi došlo do ujednačene temperature i da ne bi trebalo stavljati zaštitu od kondenzacije ko kak treba kad se Peltier stavi direktno na blok. Možda sam malo bez veze zabrijal, ali me baš zanima kaj velite. Mogel bi se složiti i neki regulator/potenciometar za Peltier...

elzel 02.05.2004. 13:19

1 privitaka
Evo, ovakav GPU blok sam si napravil; čist je ok i lagano ga je izraditi:D

elzel 02.05.2004. 13:22

1 privitaka
drugi crtež

Bl@de 08.05.2004. 20:24

kao bivisi vlasnik pelta savjetjme ti da ga se klonis a pogotovo da ne hldis vodu sa njime!

ako uzmes peltier 226W to ti je 226W disipacije topline i na to jos zbrajas toplinu koju oces pumpati. sto ce ti na kraju ispasti previse. ako mislis ici na ekstremni oc ko ja i imati disipacjju topline proca od 160W+ vidis i sam da ti onda ostaje sveka 60W sto ne da je premalo nego ce ti doci i do kontra efekta te ce ti se dogoditi da ces imati vecu temp sa peltierom nego bez njema!.

tu ti je moj clanak pa ga malo proucihttp://www.2crowded.com/forum/viewtopic.php?t=187

mozda nadjes u njemu kakvu ideju ili rijesi koji proble.

kaj se tice bloka slazem se da su manje razlike kod konstrukcije bloka ali velika ti je razlika izmedju te konstrukcije i labirinta iz sredine. nekoliko stupnjeva sigurno. jeftinije ti je onda naci nekod tokara koji ima glodalicu platis mu pijacu i dobijes zvijer od bloka!

btw. samo jos jedna na kraju racunica moj proc + toplina pelta. 160W+220W ti je jednako 380W vjerujmi voda ti nece biti ni blizu hladan kako si mislio. da ima peltova snaga 300-500W onda bi bilo odlicno

Bl@de 19.05.2004. 11:59

pa u prijasnjem postu imas clanak na tu temu. BTw bezobzira za koji proc radis blok je isti samose razlikuje u kopci ili nacinu spajanja.

Isus 20.05.2004. 00:32

Citiraj:

Originally posted by elzel
Dobro je uzeti pumpu kod Mystificatora, jer u kompletu dobiš sklop koji pali pumpu kad upališ PC
(spaja se na molex). Dobiš i malu posudu (rezervoar), koja je praktična za u kućište stavit, jer je, kako rekoh, mala.
Kaj se tiče ovog dal' je rezervar potreban, je - jer ćete se namučiti dok punite sustav s vodom bez njega. Kova, ja bi ti preporučil da se ne opterećuješ previše sa konstrukcijom samog bloka, jer su ti razlike u učinkovitosti zanemarive između, recimo, labirinta, vulgaris bloka ili D2D (inf. sa puuno sajtova i foruma). Radi ono kaj je lakše. Ovo je lako za napravit:

Kaj mislite ljudi o ovome - umjesto radijatora sa vent. da se u sustav uklopi jedan manji blok/radijator sa Peltierom na njemu. To sam si ja zamislil ko neki protočni bojler, samo kaj ne bi grijal vodu nego hladil.
Glečte - bil bi manji i lakše bi to išlo s midi towerima kod ugradnje. Ak hladiš gpu/nb/cpu s tim, mislim da bi došlo do ujednačene temperature i da ne bi trebalo stavljati zaštitu od kondenzacije ko kak treba kad se Peltier stavi direktno na blok. Možda sam malo bez veze zabrijal, ali me baš zanima kaj velite. Mogel bi se složiti i neki regulator/potenciometar za Peltier...

Hm imam njegv komplet i imam baš zamjerku na posudu.
Naime kad dižeš poklopac se diže i pumpa tak da nemreš nadoliti vodu dok je cijela stvar u pogonu, a mora s enešto nadoliti jer sistem potegne dosta vode iz posude.

Moja malenkost već neko vriejme mozga kak t promijeniti, a pumpa je OK, može biti potopna ili protočna nije velika i nije bučna.

elzel 20.05.2004. 18:05

Isus, pa namontiraj si na posudu još jedan onaj fitingić i kaj, kad oćeš dolijati otvoriš ga (prije si ga naravno začepil:D ) i doliješ

Isus 21.05.2004. 11:23

Citiraj:

Originally posted by elzel
Isus, pa namontiraj si na posudu još jedan onaj fitingić i kaj, kad oćeš dolijati otvoriš ga (prije si ga naravno začepil:D ) i doliješ
Da kroz onaj minijaturni 8mm otvor vodu dolijevat, izuzetno praktično, kiler koji Mysti daje je srednja žalost.

elzel 21.05.2004. 11:36

pak si deni širi fiting, i zemi si lijevak, kaj je tu problem, ne:beer:

elzel 21.05.2004. 11:44

Citiraj:

Originally posted by Isus
kiler koji Mysti daje je srednja žalost. [/B]
mislim da su svi kileri za više od 20 kn preskupi, a i često nisu baš nešto, nego fino kiler od grijača za auto spukneš na otpadu i imaš fini rezervoar. Glečte-ja sam spuknul kiler iz stare škrinje/ledenice dimenzija cca 30x20cm, i odgovara mi unutarnji promjer njegove cijevi s ostalim komponentama :clap: , to je mrcina;)

sl@sh 22.06.2004. 09:28

di ima za kupit bakra u zagrebu i kolko dojde komad od 5x5x5cm

Bl@de 22.06.2004. 12:03

Strojopromet

kila ti je oko 40 kn

MadBoY 23.06.2004. 12:24

Zavrsio sam napokon 100% vodeno hladjenje.
CPU blok, killer, pumpa, kanta i crijevo - sastav hladjenja :) .

Ali blok nije dobro ispoliran (ima rupa), a pumpa je 4ool/h i nemam venta na killeru, tako da je temp obicno 40-42°C.

Staviti cu kasnije i slike.

google 15.07.2004. 15:41

Nikad nisam imao priliku detaljno pogledati vodenu pumpu a zanimaju me njezini otvori. Da li su priključici na pumpi varijabilni? Konkretno, na onu hydor seltz l20 pumpu iz Linksa su priključili cijevi vanjskog promjera 8mm a unutrašnjeg 6mm – ja bih htio spojiti cijevi s 15mm vanjskog i 13mm unutrašnjeg promjera. Jel to uopće moguće/jel pumpa to omogućava pomoću svojih priključaka?

Ovo sve pitam zato što bi napravio sustav s velikim protokom vode!:beer:

Psycho 30.08.2004. 22:50

da li je radijator od mesinga dobar, to je od zastave za hladjenje kabine? da li ce biti kakvih problema s tim da bi bakreni blok bio od bakra? ako oce, da li je najbolji od bakra, ili moze posluziti i od mesinga? i ako znate od kojeg auticha bi najbolji bio. od frenda stari je automehanicar, pa ima pristup.
tnx:)

willy 31.10.2004. 17:43

Mene samo zanima jel bi bio dobar radijator dimenzija 25x20 cm ?
Jel bi dobro hladio ?:confused:

DoDo 04.11.2004. 01:17

Bakar imas u Rijeci u metisu
Ja sam kupio 5 kila 100 kn

bio je ljep komad

14 mm debel :)

dug jedno 40 cm

Ida vas komentar u vezi
zastavinog hladnjaka
?
Eto ja ga imam pa me zanima misljenje

un4given_2 07.02.2005. 02:23

jeli netko vec radio s njom ili cuo sta o ovoj pumpi za vodeno...

hydor seltz l20

- napon : 220V
- snaga : 14W
- kapacitet : 700 litara/h
- dužina : 102mm
- širina : 52mm
- visina 111 mm
- duljina naponskog kabla : 140cm
- težina 515 grama

DoDo 13.02.2005. 22:00

Ja je imam,al nije u pogonu
mislim da sam se sjeb.. jer sam nakon
mnogo stranica citanja stranih foruma
vidio da pise da je kod pumpe najbitniji
Head presure iliti visina
evo meni pise Hmax 135 cm

gledaj da ti bude barem 200 , sad ovisi kakav ceti bit blok bla bla al pritisak je bitniji od protoka

un4given_2 14.02.2005. 07:28

blok je mystijev...jel nije caka ako je taj pritisak manji da pumpa ide u najnizu tocku a rezeorvar u najgornju...??

LAcy 13.05.2005. 16:30

:)

Skizzo 22.05.2005. 11:13

Kolika bi bila razlika u temperaturi između spiralnog bloka i klasičnog izbušenog?Ako su podjednaki onda bi radije napravio cros drilled blok.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:17.