PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   HTPC (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49795)

LAcy 06.01.2007. 22:20

Citiraj:

Autor crn (Post 611648)
Napravio sam od vijaka privremene i stvarno se osjeti razlika (pogotovo u basu - puno je 'čišći' ) pa sam nabacio shemu na papir i u ponedjeljak će bit gotovi kod tokara :)

Daj još koji tip za dobar zvuk :beer:

Naravno! Jer zvučnička kutija nema dodir sa podom i ne prenosi na njega vibracije koje kvare zvuk. A i susjedi ispod tebe (ako si u stanu) su također sretniji. Odmicanje od zida i kuteva prostorije također popravlja zvuk u basu. Zakretanje kutija prema slušatelju popravlja u srednjim i visokim, smanjenje refleksija u prostoriji također ali to je već teže ostvariti.

Jozha 07.01.2007. 12:44

Citiraj:

Autor crn (Post 611648)
Napravio sam od vijaka privremene i stvarno se osjeti razlika (pogotovo u basu - puno je 'čišći' ) pa sam nabacio shemu na papir i u ponedjeljak će bit gotovi kod tokara :)

Daj još koji tip za dobar zvuk :beer:

malo ot:u zagrebu ima sajam audiofilije i jednom slučajno naišao ja tamo jer je frend vozio neke slovence.i uletimo mi unutra i tip kleči na podu i sa metrom mjeri sobu,unosi mjere u lap i računa di če bit najbolje sve postavit i crta kredicom položaje po podu!:eek: meni ispala ladica jer mi nije jasno šta sad ovaj radi a kad dolazi drugi i iz violinske torbe :eek: vadi pozlaćene kablove :eek: i kaže slijedeče:"nečemo ove koristit jer još nisu razrađeni nego čemo uzet ove druge razrađene!":eek: :eek: WTF?!?!?razrađeni kablovi?tu mi prekipilo pa sam otišao.crn znam da nisam pomogao ali ako dopelaš doma nekog hifi frika onda češ prisustvovat nečem ovakvom.reko da se ne iznenadiš : hello2 :

btw ako nije tajna u kojem webshopu si nabavio kučište?jer i ja razmišljam o nabavci istog jer u zadnje vrijeme na tv-u nema fakat ništa pa reko da i ja sklopim kakav htpc

crn 07.01.2007. 18:38

Citiraj:

Autor Jozha (Post 612077)
malo ot:u zagrebu ima sajam audiofilije i jednom slučajno naišao ja tamo jer je frend vozio neke slovence.i uletimo mi unutra i tip kleči na podu i sa metrom mjeri sobu,unosi mjere u lap i računa di če bit najbolje sve postavit i crta kredicom položaje po podu!:eek: meni ispala ladica jer mi nije jasno šta sad ovaj radi a kad dolazi drugi i iz violinske torbe :eek: vadi pozlaćene kablove :eek: i kaže slijedeče:"nečemo ove koristit jer još nisu razrađeni nego čemo uzet ove druge razrađene!":eek: :eek: WTF?!?!?razrađeni kablovi?tu mi prekipilo pa sam otišao.crn znam da nisam pomogao ali ako dopelaš doma nekog hifi frika onda češ prisustvovat nečem ovakvom.reko da se ne iznenadiš : hello2 :

Ma znam, gledao sam malo po Audofil.net forumu ali ne namjeravam iči toliko u 'dubinu' (još :D)

Citiraj:

btw ako nije tajna u kojem webshopu si nabavio kučište?jer i ja razmišljam o nabavci istog jer u zadnje vrijeme na tv-u nema fakat ništa pa reko da i ja sklopim kakav htpc
Zašto bi bila tajna... kučište je nabavljeno u Vesalia Computer. Izbor kućišta je prebolestan : goood : Imaju čak i cijene u kunama a pri izračunu cijene još i odbiju njihov PDV (~18 %). Isporuka je uredna... što se tiče njih sve preporuke. Jedino vodi računa da možeš imati dodatnih troškova pri uvozu jer iako na PC opremu nema carine naši će ti vjerojatno naplatiti PDV ...

syss 08.01.2007. 22:41

crni ovo kaj ti je lacy reko stoji isto... jedino ti imaš prednji br port, tako da su tvoji zvučnici u određenoj mjeri manje kritičniji na udaljenost od stražnjeg zida u odnosu na neke sa stražnjim br portom (kao npr moje doma s kojima ću izludit).

ako malo izbaciš spikere prema naprijed i okreneš ih prema sebi tako da maltene gledaš u prednje ploče i ne vidiš bočne stranice, trebo bi dobiti nešto bolji stage u dubinu i/ili širinu.

promijeni kabel za frontove (tek toliko za probu) sa 2 x 1/1.5mm krutog bakrenog kabela za el. instalacije... garantirana promjena.

javi dojmove i gud lak :)

crn 09.01.2007. 02:14

Moji zvučnici isto imaju zadnje br otvore pa sam ih odmakao jedno 60cm od zida i sad je bas taman kako treba (odnosno kako meni odgovara :D).
Svi zvučnici su spojeni sa Bandrige 2x1.5mm2 (transparent) kabelom tako da sam miran što se toga tiče ali sad me zezaju zvučne kartice.

Trenutno mi je integrirana spojena na reciver digitalno (coax) a Audigy analogno s tim da je Audigy defaultna kartica i svi sistemski zvukovi i igre (EAX) idu preko nje na receiver i dalje na zvučnike a u svim playerima (foobar, MPC, VLC...) je stavljen SPDIF prolaz tako da mi receiver automatski prepoznaje vrstu signala (DD, DTS, PCM...) i dekodira ga.
ALI... ni integrirana realtekova ALC850 ni Audigy2 ZS nemaju 'bit perfect' izlaz.
I jedna i druga hardwerski resampliraju 44100Hz signal na 48000Hz što i nije toliki problem za 'obične' audio CDe i mp3ce jer se razlika ne primječuje toliko ali imam dosta DTS/SACAD audio ripova (16bit/44100Hz/1411Kbps) i kad ih pokušavam svirati preko SPDIF izlaza receiver ih ne prepoznaje i dobijam samo šum. DTS signal u filmovima je kodiran u 48000 Hz tako da se prenosi neizmjenjen do receivera koji ga uredno prepoznaje ali ovaj audio DTS je 44100 Hz pa ga kartica resampliranjem 'uništi'.
Jedini način da ih čujem kako treba je da ih preimenujem iz *.wav u *.dts i sviram preko foobarovog dts plugina (koristeći kernel streaming) kao PCM/48000Hz a to me nervira jer želim da mi DTS signal ide direktno na reciver i da receiver dekodira DTS signal...

Izgleda da ću po svoj prilici morati nabaviti neku bit perfect karticu za audio/video a ostaviti audigy samo za igre i windowse, samo ne znam koju... Znam da sve starije Creative kartice hardwerski resampliraju kao i večina Realtekovih integriranih rješenja (navodno nova ALC88x serija ima bit perfect izlaz ali ne namjeravam sad mijenjati matičnu radi toga) a za X-Fi nisam siguran jer iako na papiru imaju opciju podešavanja 44.1 preko S/PDIFa (tkz. 'Bit-Matched Playback') ali i to opet samo u nekakvom 'Audio Creation Modu' tako da ne znam kako to u stvari funkcionira. Trenutno mi još najbolje izgleda ova M-Audio Revolution 5.1 (7.1)...

LAcy 09.01.2007. 08:48

Citiraj:

Autor crn (Post 613732)
.

Trenutno mi je integrirana spojena na reciver digitalno (coax) a Audigy analogno s tim da je Audigy defaultna kartica i svi sistemski zvukovi i igre (EAX) idu preko nje na receiver i dalje na zvučnike a u svim playerima (foobar, MPC, VLC...) je stavljen SPDIF prolaz tako da mi receiver automatski prepoznaje vrstu signala (DD, DTS, PCM...) i dekodira ga.

Sorry na OT, prije par mjeseci sam pitao ali nitko nije odgovorio.
Odnosno ja bih želio da mi glazba (foobar) ide na SPDIF a svi ostali zvukovi (win, igre...) na analogni izlaz. Digitalno sam spojio receiver i komp, a imam i 5.1 sistem za igre.

mat 09.01.2007. 10:04

crn moga bi ako imas vremena napisat kratki tut. o zvuku, digitalnim, analognim izlazima i svemu tome. mislim da bi mnogima lijepo doslo ;)

crn 09.01.2007. 10:12

Citiraj:

Autor LAcy (Post 613799)
Sorry na OT, prije par mjeseci sam pitao ali nitko nije odgovorio.
Odnosno ja bih želio da mi glazba (foobar) ide na SPDIF a svi ostali zvukovi (win, igre...) na analogni izlaz. Digitalno sam spojio receiver i komp, a imam i 5.1 sistem za igre.

Koliko ja znam ni jedna kartica ne može slati istovremeno signal kroz analogne i digitalne izlaze i zato ti u pravilu trebaju dvije kartice.

E sad pošto ni jedan receiver ne zna dekodirati EAX koji ti treba za igre jednu karticu (za EAX je tu najbolji Creative koji ga je i izmislio) spojiš analogno na receiver sa tri 3.5mm > RCA kabela i nju postaviš kao defaultnu karticu u control panelu.
...
http://img222.imageshack.us/img222/1...log1jy8.th.png
...

Drugu karticu (najbolje integriranu jer kvaliteta kartice ne igra nikakvu ulogu pošto samo proslijeđuje signal bez ikakvog procesiranja) spojiš digitalno sa koaksijalnim ili optičkim(toslink) kabelom i nju koristiš za filmove i muziku.
...
http://img160.imageshack.us/img160/2...oughai9.th.png
...

U driverima odrediš koja kartica će dekodirati signal a koja če ga samo slati na S/PDIF.
...
http://img139.imageshack.us/img139/9...aultww0.th.jpg
...

Ovisno koje playere koristiš u njima podesiš da koriste tu drugu karticu i još u DS filterima (ffdshow, ac3...) postaviš da ne dekodiraju signal nego da ga proslijeđuju na S/PDIF. U foobaru npr koristiš KS (kernel streaming) plugin koji šalje signal direktno na receiver a za filmove podesiš ffdshow...
...
http://img385.imageshack.us/img385/9...italcr5.th.jpg
...

S ovim postavkama ja sam SKORO pa potpuno pokriven. Igre i sistemske zvukove dekodira audigy2 i šalje signal analogno na receiver koji ga samo raspoređuje na zvučnike a muzika i filmovi (DTS i AC3(Dolby Digitali) idu direktno na receiver koji prepoznaje signal i dekodira ga.

(OSIM audio DTS signala koji je kodiran u 44100 Hz pa ga večina kartica koje bespotrebno rade hardwerski resampling sa 44100 > 48000 uspješno 'unište' tako da se iz zvučnika čuje samo šum :grrr: )

Nadam se da ti je ovo malo pomoglo ;)

LAcy 09.01.2007. 12:56

Hmmm nisšta bez dodatne zvučne kartice. A imam samo dva PCI utora i oba su naravno zauzeta.

syss 09.01.2007. 21:00

eto crni samo polako i eto tebe sa savršenim zvukom (za tvoju sobu naravno) :)

su ti bandridge kabeli licna ili full? ak su licna sam probaj sa full... tek tolko da ne umre istraživački duh i javi da li ima kakvih promjena (pusti si za test neku stereo muziku koju baš onak poznaš u detalje).

crn 09.01.2007. 21:34

Citiraj:

Autor syss (Post 614283)

su ti bandridge kabeli licna ili full? ak su licna sam probaj sa full... tek tolko da ne umre istraživački duh i javi da li ima kakvih promjena (pusti si za test neku stereo muziku koju baš onak poznaš u detalje).

Ako sam te dobro skužio misliš da li je puni ili pleteni kabel ? : stoopid
Ovaj moj je pleteni, evo OVAKO nekako to izgleda...

LAcy 09.01.2007. 21:44

Citiraj:

Autor syss (Post 614283)

Sad odosmo u totalni OT, ali meni baš nije fizikalno jasno zašto neki audiofili predlažu kruto ožičenje. Zar nije licnata žica pogodnija za visoke frekvencije zbog spin efekta? Dobro u audiu se ne može pričati baš o nekim jako visokim frekvencijama, ali opet one daju boju zvuku. Također ljudsko uho je osjetljivije negdje oko 1kHz.
Ajd ako netko zna neka nas prosvijetli samo molim fizikalno, znanstveno utemeljeno objašnjenje a ne neko audiofilsko :)

syss 09.01.2007. 21:55

@crni... to je licna, znači jedan vod ima milijone tankih neizoliranih žica... probaj kruti kabel pa vidi.

@lacy... misliš skin efekta? :)

mogu ti ja sad tu prepisat tonu texta iz bilanove knjige, ali mi se stvarno ne da... ukratko recimo jedan od boljih ustroja je utp kruti kabel - znači 8 krutih žica, međusobno isprepletene i izolirane (teorija).

doma imam utp samogradnju, pozlaćene banane, termobužir bla-bla... stavim vdh royal jade (nešto slično kao ovaj bandridge, ali 80kn po metru) i sistem ono do jaja svira... basevi malo isplivaju van, visoki se sakriju (praksa)

znanstveno nemam nikaj za reć :)

morph 09.01.2007. 21:58

Citiraj:

Autor crn (Post 613732)
ali i to opet samo u nekakvom 'Audio Creation Modu' tako da ne znam kako to u stvari funkcionira...

audio creation je jedan od 3 predefined moda (uz entertainment i game), ali za svaki od modova mogu se rucno namjestiti postavke koje ti odgovaraju...

LAcy 09.01.2007. 22:09

Citiraj:

Autor syss (Post 614336)

@lacy... misliš skin efekta? :)

Ma da naravno, skin efekt. Radim nešto pa sam usput odgovorio i zbrljao naravno. :)

Citiraj:

Autor syss (Post 614336)
mogu ti ja sad tu prepisat tonu texta iz bilanove knjige, ali mi se stvarno ne da... ukratko recimo jedan od boljih ustroja je utp kruti kabel - znači 8 krutih žica, međusobno isprepletene i izolirane (teorija).

doma imam utp samogradnju, pozlaćene banane, termobužir bla-bla... stavim vdh royal jade (nešto slično kao ovaj bandridge, ali 80kn po metru) i sistem ono do jaja svira... basevi malo isplivaju van, visoki se sakriju (praksa)

znanstveno nemam nikaj za reć :)

Ma čitao sam ja štošta, možda i njega (sad mi se ne da ići tražiti knjigu i vidjeti tko je autor). I ja imam doma samogradnju, ispleo sam od utp krutog kabela, još je i nekakve crvene boje pa izgleda baš ono kao da je high end.

Evo crn daj si malo truda, a poznavajuci tebe (sa foruma) mislim da ti neće biti teško. Vrlo vjerojatno ćeš se iznenaditi koliko f. kabel za zvučnik može utjecati na zvuk malo boljih sustava.

TNT tripleT

Prije toga sam isprobao nekoliko kabela i ovaj je ispao još najbolji. Nego po onom tvom tekstu gore ispada da ti je vdh royal bolji?!
Znanstveno objašnjenje je baš u tome što je svaka žica posebno izolirana i u slučaju skin efekta daje bolji rezultat od licnate gdje licne nisu svaka posebno izolirane.

syss 09.01.2007. 22:20

ali royal jade je skupina neizoliranih licni i na moj sistem su sjele puuuuno bolje od utp-a. neki ljudi su jako zadovoljni sa utp-om, neki ravnodušni do nezadovoljni.

znastveno ako se dobro sjećam je da debeli kruti kabel baš nije idealan zbog izraženog skin efekta... ako se ne varam to je tjeranje elektrona da se gibaju samo po vanjskom sloju bakra na kabelu = manja provodljivost i sve što ide s tim, znači skin efekt je neizbježan i izolacija mu ne pomaže koliko manji presjek kabela i to više njih posebno izoliranih (utp)... možda sam pomiješao lončiče jerbo sam taj utp pleo prije valjda 5-6-7 godina.

evo opis royala...

The cable consists of two conductors each formed from 126 strands of high purity Matched Crystal Oxygen Free Copper with a dense pure silver coating. The conductors are coated with a Linear Structured Carbon ® saturated layer to refine the sonic performance. The carbon is held in a polymer forming a conductive matrix over the conductors and is said to provide considerably improved transparency and reduced coloration, better low level information transmission and an overall performance that’s more coherent.

crn 09.01.2007. 23:45

Citiraj:

Autor LAcy (Post 614350)
...
Evo crn daj si malo truda, a poznavajuci tebe (sa foruma) mislim da ti neće biti teško. Vrlo vjerojatno ćeš se iznenaditi koliko f. kabel za zvučnik može utjecati na zvuk malo boljih sustava.

TNT tripleT

Prije toga sam isprobao nekoliko kabela i ovaj je ispao još najbolji...

E ***iga sad me ti i syss navlačite :D

...koliko sam skužio iz ovog linka koji si dao treba mi obični 8-žilni UTP kabel (OVAKO nešto ?) kojega upletem i sa krajeva skinem izolaciju (i to rukom da ne bi slučajno 'uznemirio' strukturu bakrene žice : goood :) i na krajeve stavim 'banane' (ili ih mogu samo zarolati ?).
Jedino mi nije jasno ako ne koristim bi-wiring treba li mi 6 kabela po zvučniku ili su mi dosta samo 3 ?

syss 09.01.2007. 23:53

ovo je bio moj prvi... http://www.tnt-audio.com/clinica/star.html

ovog imam sad... http://www.tnt-audio.com/clinica/ffrc_e.html

LAcy 10.01.2007. 08:29

Citiraj:

Autor crn (Post 614442)
E ***iga sad me ti i syss navlačite :D

...koliko sam skužio iz ovog linka koji si dao treba mi obični 8-žilni UTP kabel (OVAKO nešto ?) kojega upletem i sa krajeva skinem izolaciju (i to rukom da ne bi slučajno 'uznemirio' strukturu bakrene žice : goood :) i na krajeve stavim 'banane' (ili ih mogu samo zarolati ?).
Jedino mi nije jasno ako ne koristim bi-wiring treba li mi 6 kabela po zvučniku ili su mi dosta samo 3 ?

Daj, pa ovo ti nije teško napraviti. Ne navlačim te da kupiš ne znam kako skupi kabel :)
Da obični utp kabel cat 5 i da, možeš ga samo zarolati. E sad ja koristim bi wiring jer imam takve zvučnike, ali ako nemaš kad već pleteš napravi tako ali ih ne moj razdvojiti. Od viška presjeka glava ne boli. A ako ti se ne da napravi sa tri. Ma malo eksperimentiraj, možda se iznenadiš i prolupaš i uđeš u audiofilske vode, što ti ne bih preporučio :)

crn 10.01.2007. 09:09

@LAcy - sigurno ću isprobati, tnx

asdf123 11.01.2007. 17:41

/QUOTE Pošto je ovo HTPC dvoumio sam se dali instalirati MCE ali pošto to zahtjeva reinstalaciju windowsa ta opcija je otpala tako da se izbor sveo na Media Portal ili Meedio. Na kraju je pobijedio Meedio prvenstveno zbog mogučnosti izvođenja programa na TV-u tako da monitor ostaje slobodan. Osim toga program ima gomilu plugina, ugrađene video i audio codece ali dozvoljava i korištenje instaliranih sistemskih codeca (xvid,divx,ffdshow...) i vanjskih programa i decodera (powerDVD, winDVD, VLC, mplayerc, foobar, winamp...) za reprodukciju videa i audia. Troši minimalno resursa (30-60 Mb uz učitanu bazu od 100ak filmova i serija i ~6000 mp3ca) tako da mi je uvijek pokrenut na TV-u, kontroliram ga daljinskim preko Girdera, konfiguracija je prilično intiuitivna i uz relativno malo truda može se prilagoditi svojim potrebama...
Osobno nemam TV karticu tako da ne znam kako je tu pokriven ali sve ostalo je 5+
...
http://img247.imageshack.us/img247/6...ediotf7.th.jpg http://img132.imageshack.us/img132/9...ktopwn5.th.jpg
...

Toliko za ovaj put, komentari su kao i uvijek dobrodošli :)[/QUOTE]

mene zanima koju verziju girdera koristiš i kakav IR prijemnik imaš?

crn 12.01.2007. 15:09

Girder je verzija 3.3.4 a receiver je IRCtrl HARD, obični IR receiver spojen na serijski port a uzeo sam ga prije par godina.Hvata sve živo, sad sam baš prebacio sve na daljinski od Yamahe tako da mi je na njemu i TV i Meedio i Yamaha.

asdf123 12.01.2007. 18:21

Citiraj:

Autor crn (Post 616825)
Girder je verzija 3.3.4 a receiver je IRCtrl HARD, obični IR receiver spojen na serijski port a uzeo sam ga prije par godina.Hvata sve živo, sad sam baš prebacio sve na daljinski od Yamahe tako da mi je na njemu i TV i Meedio i Yamaha.

znaći dati radi ja nisam uspio složiti čak sam i instaliir wmc ali nisam nabavio girdera

crn 12.01.2007. 20:11

Zahvaljujuči 'navlačenju' LAcy-a i syss-a bacio sam se na 'dotjerivanje' audio sistema :p - Još jednom hvala na pomoći i savjetima :beer:
...
http://img401.imageshack.us/img401/3...ikesrx0.th.jpg
Prvo su napravljeni šiljci u tokara koji su 'oslobodili' bas koji je sad čišći i jasniji

...
http://img407.imageshack.us/img407/5...bel2ur5.th.jpg http://img407.imageshack.us/img407/861/kabel1jf6.th.jpg
...a zatim i kabel za prednje zvučnike :cool:

Kabel je napravljen od običnog sivog UTP CAT5e kabela. Četiri kabela od po 4m upleteno je zajedno tako da je po zvučniku izašlo 3.5m kabela. Krajeve sam zasad samo zarolao (sve bijele zajedno i sve u boji zajedno) a za koji dan stižu banana konektori za spajanje na receiver... sve skupa me izašlo ~120Kn (!)
(32m kabela + termobužir > cca 60Kn + 4 banane > cca 60Kn sve skupa ~ 120kn)

Eto toliko za sad, pomalo usviravam sistem i uživam : goood :

LAcy 12.01.2007. 20:22

Koji si ti f. bolesnik :) Mora on odmah i termo bužir staviti i sve ulickati...
Mislim da si malo prečvrsto upleo te kablove. Ozbiljno, zar nije na onom linku to malo mekše? No nema veze zapravo, i kakav je audiofilski dojam? Ima li razlike u odnosu na one kablove koje si do sada koristio?
Moji šiljci (istina original od proizvođača) su ono baš šiljci kad stavim zvučnike bez podloške zabiju se u parket.

crn 12.01.2007. 23:35

Citiraj:

Autor LAcy (Post 617158)
Koji si ti f. bolesnik :) Mora on odmah i termo bužir staviti i sve ulickati...
Mislim da si malo prečvrsto upleo te kablove. Ozbiljno, zar nije na onom linku to malo mekše? No nema veze zapravo, i kakav je audiofilski dojam? Ima li razlike u odnosu na one kablove koje si do sada koristio?
Moji šiljci (istina original od proizvođača) su ono baš šiljci kad stavim zvučnike bez podloške zabiju se u parket.

Pa nije ništa ulickano :) a termo bužir je ionako bagatela, kvragu i par kuna kad se već zezam neka bude makar uredno :D
Kabel izgleda tvrd na slikama u stvarnosti je dosta fleksibilan. Prvi je možda malo tvrđi (dok nisam uhvatio ruku) ali je zato drugi ispao taman. Inače nisam koristio plet sa one stranice, samo ideju za 4 kabela.

Što se tiče razlike u svirci teško mi je sad suditi o tome ovako na brzinu, čini mi se da su vokali u nekim pjesmama jasniji i općenito su zvukovi nekako razabraniji... Sad možda je to placebo efekt ili samo pažljivije (analitičnije) slušam ko će ga znati ali popodne sam slušao DSOTM (SACD-DTS rip) i iako album znam napamet neke zvukove doslovno kao da čujem prvi put.

U svakom slučaju zadovoljan sam kako je sve ispalo i uživam : goood :

LAcy 13.01.2007. 09:15

Citiraj:

Autor crn (Post 617283)
Pa nije ništa ulickano :) a termo bužir je ionako bagatela, kvragu i par kuna kad se već zezam neka bude makar uredno :D

Ma nisam ja to rekao u negativnom smislu :)

Citiraj:

Autor crn (Post 617283)
Kabel izgleda tvrd na slikama u stvarnosti je dosta fleksibilan. Prvi je možda malo tvrđi (dok nisam uhvatio ruku) ali je zato drugi ispao taman. Inače nisam koristio plet sa one stranice, samo ideju za 4 kabela.

A ne, moraš raditi točno po receptu ;)

Citiraj:

Autor crn (Post 617283)
Što se tiče razlike u svirci teško mi je sad suditi o tome ovako na brzinu, čini mi se da su vokali u nekim pjesmama jasniji i općenito su zvukovi nekako razabraniji... Sad možda je to placebo efekt ili samo pažljivije (analitičnije) slušam ko će ga znati ali popodne sam slušao DSOTM (SACD-DTS rip) i iako album znam napamet neke zvukove doslovno kao da čujem prvi put.

Ovo je tipično audiofilska izjava :D Jedno vrijeme sam jako bio zainteresiran za tu granu, čitao, slušao, družio se sa takvim ljudima... i iako ima ljudi koji idu u totalni extrem pa i nebuloze, određene stvari imaju fizikalnu a i praktičnu primjenu. Recimo promjena zvučničkih kabela, razum bi rekao: žica je žica, ali više puta sam se osvjedočio da ima razlike. Isto tako i ovo za šiljke. To su neki od primjera gdje svatko može uočiti razliku.

Citiraj:

Autor crn (Post 617283)
U svakom slučaju zadovoljan sam kako je sve ispalo i uživam : goood :

To je najbitnije, zato sam prestao tako aktivno biti audiofil, jer onda nisi nikad miran. Stalno mijenjaš, spajaš i završiš sa nekoliko referetnih diskova. Cilj sustava i glazbe na njemu je da uživaš.

Bran 13.01.2007. 09:21

Lijepo izgleda, a još k tome je sve super posloženo. A i vrlo skupo koliko sam primjetio.

svebee 13.01.2007. 09:34

sad sam ljubomoran... :(

:D

btw. svaka čast :beer:

crn 13.01.2007. 10:18

Citiraj:

Autor LAcy (Post 617489)
Ovo je tipično audiofilska izjava :D Jedno vrijeme sam jako bio zainteresiran za tu granu, čitao, slušao, družio se sa takvim ljudima... i iako ima ljudi koji idu u totalni extrem pa i nebuloze, određene stvari imaju fizikalnu a i praktičnu primjenu. Recimo promjena zvučničkih kabela, razum bi rekao: žica je žica, ali više puta sam se osvjedočio da ima razlike. Isto tako i ovo za šiljke. To su neki od primjera gdje svatko može uočiti razliku.

To je najbitnije, zato sam prestao tako aktivno biti audiofil, jer onda nisi nikad miran. Stalno mijenjaš, spajaš i završiš sa nekoliko referetnih diskova. Cilj sustava i glazbe na njemu je da uživaš.

Možda je tako zazvučalo ali stvarno ne namjeravam ulaziti u audiofilske vode :D kao i kod svega što radim nije mi toliko važno imati najbolje nego izvući najbolje iz onoga što imam. Mislim da sam s ovim dobio i više nego sam tražio jer iako sam u biti uzeo zvučnike za gledanje filmova ponovo sam 'otkrio' muziku :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:49.