![]() |
jucer je dosao 940BF, samo rjeci pohvale za njega. slika je ostra, nakon malo igranja sa softwareom ekran se lagano adaptira razlicitim prikazima slike, ghostinga nema ni u jednoj igri niti u windowsima, boje su jasne i u najboljem omjeru izrazene. kut gledanja je odlican.... evo i slike dolje, slikano s 6630 kad mi dode sestra uzet cu njezin digitalac pa cu postati neke slike.
[img=http://img102.imageshack.us/img102/7965/ca035mc6.th.jpg] |
Ako je kut gledanja na tom monitoru odličan (znači apsolutno ne moža biti bolji) kakav je onda na IPS matricama? :)
Ima li potrebe za EIZO, Dell i sličnim monitorima dvaput skupljim od 940BF? |
Da ne otvaram novi topik samo jedno pitanje: Naime kupujem uskoro 940BF i ima ga u Ventexu i Linksu. Ima li neko mozda neugodno iskustvo ili pozitivno pa bi mi rađe preporučio jednu firmu nad drugom?
|
Gledaj gdje je jeftinije i gdje bi ti ga mozda prije kupnje upalili da vidis ako ima mrtvih piksela. Ja sam ga kupio u Ventexu i ima jednog mrtvaca na zalost...
|
to sam i namjeravao.....hm malo tlaka al isplati se.....
|
pa nitko nije napisao da nemoze biti bolji ali je kut dovoljan da mene zadovolji, ono je samo moje misljenje a da ti pravko kazem razmisljao sam o EIZO, ali previse mi je dati za njega 3500KN, i ovih 2500KN mi je bilo puno.
@yggdrasil od ta dva, preporucam links jer sam s njima radio vise puta. |
Samsung SyncMaster 940 N
1800 kuna... je valja to cemu? mislim,uglavnom mi treba za rad u win i ponekad koji film i to je to... |
Osrednji, kako i vidis najniza cijena od ostalih 19" modela.
Btw, na kraju sam se odlucio ipak za 931BF, sto reci nego da je monitor odlican. 2ms, 1:2000 - dynamic contrast. O ghostingu niti rijeci, boje su izvrsne (inace sam CRT ovisnik). Vec sam ljudima odgovarao preko PM-a na upite o monitoru, preporucam ga i drugima, cijena je 3k kuna u Linksu. |
iz buga
205bw 3000kn max rez1680x1050 6ms 600:1 svjetl. svi 300svijeća 931bf 3000kn max rez1280x1024 2ms 2000:1 940 bw 2200kn max rez1440x900 4ms 500:1 205bw po bugu -osrednji prikaz bijele i prosječan ostalih boja -super za gejmanje i filmove ko i ostali 940 bw -bolji prikaz boja od starijeg brata 931 bf -hahah nemogućnost pomicanja zaslona,wtf???morat ću ako njega uzmem knjige stavljati da ga podignem,max rezolucija 1280x1024 pa to mu je nativna,da nije neka greška?? |
Citiraj:
|
Danas kupio u Ventexu 940BF. Htio sam tamo da raspakiraju jednog i daju da vidim dal ima dead pixela, al nista nisu dali. Nadam se da se isplatilo. Imaju politiku vracama ako imte vise od 3 mrtva pixela. To je ok. Nadam se da nema mrtvaca, ostao je na rezervaciji jos nisam isao po njega....
|
ja sam uzeo u jednom lokalnom shopu, dobio s 4 mrtvaca i odmah odnio decki mi zamjenili i a sada radi kao curica :D
|
a nema veze sta je lokalni shop.....eto ni Ventex nije bogznasta kao firma kada se govori o raznovrsnosti i količini komponenti, ali monitor je monitor. Dvoumio sam se da li da kupim monitor u Linksu ili Ventexu al ono wtf? to je vec ****** praznovjerje.
|
Citiraj:
Neda se stelati po visini, ali za mene je cak i previsok, tako da ti knjige nece trebati. Kut se normalno podesava, jedino sto mi je zao da ne moze i prema naprijed barem malo, vec samo prema nazad (imaju li tu mogucnost uopce LCD monitori?) |
Citiraj:
moj 710N ima pivot, pomicanje po visini, jednaki nagib naprijed/nazad, postolje se da zakretati (nisam siguran da ovo mogu baš objasnit)...odgovor: da, neki LCD-i to imaju. |
Da ne otvaram novu temu, jel ima neko samsunga 940bw pa da podijeli iskustva?
|
Od 14.9 u Metrou je Samsung 205BW opet na akciji, cijena je 2793 kn
|
Zanima me samo 940bw a i ovo je izvan buđeta
|
Citiraj:
|
Hm zanimljiva tema... još da je para:D
Valjda će do lita past šta cijene, a moglo bi se šta iz Švabije naručit... Vidit ćemo još |
Citiraj:
|
Akcija u Metrou do 11.10. Meni se ta cijena čini povoljna za 20". Drugdje je oko 2.900 kn. Ima li tko kakvih loših iskustava s dotičnim?
|
Osobno sam razgovarao sa osobom koja je koristila monitor 2 tjedna na recenziji i dojmovi su da monitor daje pristojnu sliku sto se tice boja, dobru crnu i vrlo malo ili gotovo nista osvjetljenja na rubovima. Preporucio bi ga svima...
Ja cekam da pocne akcija u METROu i kupujem... nadam se da ce imati crnu varijantu... |
Joj kad vidim metro da prodaje nesto. Recite praznovjerje al LCD bi radje kupio u specijaliziranom shopu. Nekako imam osjecaj ko ono kupi monitor i dobis kilu banana za 2.99. Nek se oni radje drze prodaje quadra i ostalog cumeza, a ovo puste drugima. Nekako mi tih 2793 kn vise zvuci kao 2793 problema.
IMHO, naravno. |
205bw je sad dosao u trgovine po nizim cijenama..
|
Koje?
|
u Karlovcu u Comelu je izložen. cijena 2999 kn.
OGROMAN monitor :eek: nisam pitao za sliku...kad budem kupovao, tražit ću da mi ukopčaju. |
Citiraj:
|
Citiraj:
ima ima....slike govore 1000 riječi (slikano mobitelom...malo su loše): http://img353.imageshack.us/img353/3...ika1ji6.th.jpghttp://img353.imageshack.us/img353/3...ika2tf1.th.jpghttp://img353.imageshack.us/img353/2...ika3zj2.th.jpghttp://img353.imageshack.us/img353/1...ika4xh6.th.jpg kod nas se uglavnom prodaje model bez tih funkcija. ja sam svog kupio u Metro-u |
Citiraj:
Daj to malo bolje slikaj ako možešš:rambo: : hello2 : |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:20. |