![]() |
Bravo STRMX ! :)
Ali da ponovimo gradivo, nijedan procesor nije isto overclokabilan, a najviše zavisi na čemu ga clockaš. Ako je to nforce 2 ploča onda ok. Što se tiče koje je bolje?! Oboje je ista stvar, ima 1700 koji idu do 2400, a ima i 2100 koji idu do 2500, no uglavnom su tu negdje.. Pitas se zasto je Kova kupio 2100 ?! Ma pitaj zašto je prije toga kupio 2000 ?!? :grrr: hehehe Evo moj SUUUPER proc. 2100 ne ide preko 2100, zašto!? Nezna nitko, no uskoro :) |
DA saznao nakooon dugo vremena u čemu je problem i nakon toliko vremena, ostao sam i bez proca...
Ode i moj 2100+ i sada neznam da li da ubodem Bartona ili 1700, no mislim da mi odluka pada na 1700, bio sam u HGu i nemaju više ono šta tražim, tako da me zanima gdje mogu birati proceve ručno!?!?!? HVALA. |
Citiraj:
kvark-bastijanova i tražiš hodju.........buraz je grdi ko noć ali zna znanje...:beer: cijena..420-450 dlakavih,,,neznam točno na lipu. :D :beer: :beer: ak pomaže |
ja ubo 2100 tbb:rolleyes:
serija do jajajajaja downgrade sa 2800!!!!!lol! |
Hm, mislim da si mogao i bolje proći.. :)
Gle 2100 nevalja downgrade sa 28 nego sa 26, pa 25, pa 27, nije bezveze tako napisano na http://lowyat.isentral.com/guides/athlonxp A što se tiče ostalog, vjerovatno proc. nije loš.. Kažeš da je do jaja, a do koliko ide?!?! Ja ti kažem da ću sa sljedećim 1700 koji ubodem oprati pola ljudi s 2100 ... |
Citiraj:
još mi fali kučište i cd periferija,a onda bum videl kolko stvarno ide!!! :beer: |
Citiraj:
SRETNO ! |
Citiraj:
|
Necu biti miran dok ne kupim ovaj proc :fuming:
Athlon XP 2100+ Thoroughbred B AXDA2100DUT3C 9 AIUHB 0301MPMW Ili jedan od 1700+. :D |
Shvatio sam da nema šanse da kupujem više 2100
Rađe ću kupiti krivi 1700 pa opet drugi... Nego jedan 2100. Iako je sada pala cijena na 700 kn. Performanse su iste.. tj. to su isti procevi.. samo je Downgrade i neke sitnice drugačije... 1700 stvarno :rambo: |
Znaci, da rezimiramo za 1700+
Mora biti DLT3C, JIUHB, datum proizvodnje 0301, 0302, 0305 itd, i zadnja cetiri broja u onoj oznaci punoj brojeva mora biti sto niza. E sad, gdje ga nabavit? :( /E da, i ona oznaka recimo, WPMW, trece slovo treba biti sto manje odn. blize pocetku abecede. |
Citiraj:
a kaj ti nisu htjeli primiti garanciju na proc?sta je bilo s time? |
Citiraj:
Što kasniji tjedan, 307 i 309 su mrak, 308 je super... Gledaš po drugim postovima, u pravilu bi trebalo biti što kasniji no evo ovaj 308 je malo zalomio, a njega imaš u HGu, no super je to proc. Ma gle nije teško to sve naći, no stepping im je loš barem u HGu... imaju te no steping 774 umjesto npr. 001,... EDIT: Iskreno malo sam zbunjen, evo naletio sam na jedan forum na kojemu su tipovi cijelo vrijeme pričali kako je UT3C bolje od LT3C, mislim da su pobrkali lončiće, jer su pričali da LT3C nije Tbred B, no fora je samo u naponu koliko ja znam i LT3C je ipak bolje... Jer je to na 1.5 V, a U je na 1.6 V. Help!?! |
Citiraj:
Sada ide jedan 1700 iz kojeg ću vaditi mast !!! :rambo: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ma nije bilo Copper shima, i eto ode... |
Evo i Kova je shvatio neke stvari i u biti sve je bilo nepotrebno, a nitko mi nije mogao reči e Kova FSB ti na nijednoj ne ide preko 200, osim ako ne modaš !!!
Dakle FSB na EpoX teško ide do 200, dobije se par Mhz sa coolerom, a najviše s modom.. Koje sam opisao tj. linkao u takvom postu. I to je cijela priča..., sa većim Vd modom, može se postići i veći FSB, a Kova očelavio kada je vidio na drugim forumima da ploče idu do 225 i tako dalje.. A NITKO mi nije to rekao, čak ni rulja na AMD forumima, nitko mi nije rekao e da vidiš pa FSB ti ne ide osim ako ne modaš !!! I toliko muke i znoja i para proliveno i bačeno, a sve radi modanja?!!? Ispričavam se šta slušate moje tu jadikovke, no nadam se da sam nekome pomogao da ne očelavi kada vidi još malo i u mom postu da mi FSB ide i do 230 Mhz :rambo: |
Citiraj:
ova nova ploca koju je epox napravio rda3+ vec ima iz biosa dizanje VDD do 2,00V ali nema opet za veci napon na memoriji:gringo: |
Da vidio sam to vec, ima i 8RGA... no još nisam vidio kod nas da ima 8RDA3+.
|
Evo ljudi koga zanima 1700 ima u INFO gami, koji sam idiot, umjesto da svima kažem da naplaćujem da mu nabavim dobar proc kažem vam, i žao mi je šta sam ubo ovaj koji imam, jer ovo šta je tamo je mrak ...
Ako ćete to kupovati, napišite da Vas je Kova preporučio, a ja ću pitati tipa koliko Vas je bilo :), čisto iz znatiželje :) hehe šala. |
Citiraj:
halo BING, kako brat? cijena,prava sitnica,ak te je poslal kova!:D :D :D |
Citiraj:
A eto svi se pitaju šta je najbolje, a INFO gama je sada dobila... Ako nemogu ja, ubodite vi ;) |
Citiraj:
ja to rjesavam dobrim vezama i poznanstvom sa gazdom od jednog jaceg pc shopa!!:gringo: :beer: |
Evo ljudi Kova sretan nakon muke i NAUKE !!!
Moj novi procesor 1700DLT3C radi na 1.5 V, tj. sami pogledajte ovo: http://2crowded.com/CPU_kova.JPG ne sviđa mi se samo temperatura, jer mi se Vulcano vrti na maks !! No ja zadovoljan ! A vi mi molim vas recite svoje komentare, s time da nisam probao više od ovoga, no mogao bih :) EDIT: Žao mi je zbog velike slike, :) |
Daj ti to jos malo nabrij. :beer:
52c je previse, nesto tu ne stima. BTW, koji k... ce ti SETI? Radje snimi Folding@Home i pomazi medicini. :D |
Citiraj:
A neznam šta ću s temperaturom, očito nisam stavio dosta paste, ostao sam bez nje, mislim ima je, no neznam da li je dosta, no i inače sam imao takve temp., dosta visoke. Neznam šta ću s time... A za SETI, čisto iz zeke da opteretim malo proc.... EDIT: Da GRIJE SE PREVIŠE, čujem po ventu na procu, odmah čim povisim u BIOSU voltažu, tj. poslije reseta, odmah se diže temperatura... Nešto ne valja, što se toga tiče... Evo dignuo sam ga na 2300, ma dignuo bi se on, samo da ga temperatura od 56 ili sl. ne zeza.... |
Vako:
Posto vidim da si potrosio para i para za sadasnju konfu a pritom da nisi mislio na hladjenje preporucio bih ti da kupis set vodenog (GPU,CPU & NB) te ces postici puno bolji OC! Isto tako dali imas aktivno hladjenje na NB i pasivno na SB? To su vrlo vazni detalji u uspjesnom OC-u! Posto svi koji imamo EpoX a i druge NF2 ploce s pasivnim hladjenjem (NB) znamo da se NB grije uzasno jako pa bi ga trebalo adekvatno ohladiti posto pasivac nema cjelokupni kontakt s jezgrom! |
Evo neznam, promijenio sam sada i pastu, stavio sam originalnu od Vulcana, ventilator sam rucno stavio na cca 4200 okr. i drži ga na full loadu na cca 50 (51°C).
Mislim da bi mi trebala biti temperatura manja s obzirom da imam vent za upuhivanje zraka i vent za ispuh. Znam da su sada temperature zraka visoke, recimo da mi je u sobi do 25, tako da me ne cudi da mi je system na 28°C, a prije je bio do 25°C. Ima li netko neku ideju?! Stavio sam i aktivno hladenje na NB, pasivno na SB, a temp. su mi vece?! Ovaj procesor trenutno radi na 1.5V, a prije mi je radio onaj drugi (tj. 2100) na 1.7 V i više, pa su bile iste temp. |
Pitanjce: Kako stavit pasivno na SB? Sta stavit i gdje? :D
|
Citiraj:
Imam ti ja neke paste koja je zasigurno bolja od te koju imas pa ako trebas javi pa ti posudim malo (onoliko koliko zagrabim ispod nokta) Ptaj RAK-a imao je jedan takav problem s temp na MSI NF2 plocom i rijesio ju je! Idem ja spavat sad jer bilo je dosta od 4h ujutro do sada na Hrelicu biti (prodavao sam fore) Uzivajte! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:47. |