PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Newjerojatna informacija (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=38762)

West 07.05.2006. 23:52

Sad su rasprostranjeni svugdje i dosta pokriveni.

@AMD: to nisam znao, ne vjerujem, bas idem baciti pogled.

btw. Za sve koji misle u napad na T-koma evo adrese i kontakti pa navalite
http://www.t-com.hr/naslovnica/kontakti.asp

Amdejac 08.05.2006. 00:32

Citiraj:

Autor West
Sad su rasprostranjeni svugdje i dosta pokriveni.

@AMD: to nisam znao, ne vjerujem, bas idem baciti pogled.

btw. Za sve koji misle u napad na T-koma evo adrese i kontakti pa navalite
http://www.t-com.hr/naslovnica/kontakti.asp

Frend u Mandaličinoj i Kordunskoj.
Pogledaj MUP Ilica 335. Mislim da je broj 3788-111. :D
GEOMODELING D.O.O., Sveti Duh 34, (01) 3775 411
KLINIČKA BOLNICA SESTRE MILOSRDNICE, Vinogradska cesta 29,01/3787-111.
Ovo je sve zapadni dio Zagreba, ne neka preriferija.
Brojeve sam bez veze ukucavao i tražio u telefonskom imeniku i provjeravao dostupnost.

bluntafari 08.05.2006. 01:09

To za provjeru dostupnosti i nije baš točan "alat". Ja kad sam provjeravao za sebe isto nisam bio dostupan, a već slijedeći dan su me zvali da mogu imati ADSL i tada sam ga odmah i ugovorio. Ja sam u Kustošiji dakle blizu ovih lokacija koje se spominju.

Amdejac 08.05.2006. 01:19

Ja samo kažem da u cijeloj Kordunskoj nema ziher i dio Mandaličine isto nema.

MisterM 08.05.2006. 10:04

Citiraj:

Autor Milentije
Ja stvarno ne znam sto ste vi svi nezaodovoljni ADSL-om...

Mi smo nezadovoljni monopolističkim položajem skoro jedinog provajdera trenutno i njihovim nabijanjem zarade kakve nemaju ni u matičnoj zemlji

Brzina:

DOWN/UP:
512/128 - 79 Kn
1024/192 - 199 Kn
2048/256 - 369 Kn

Paketi:

512 MB - 20 Kn
2 GB - 59 Kn
5 GB - 109 Kn
10 GB - 199 Kn
FLAT - 299 Kn

Još nadodaj telefon cca 100 kuna.

Mnogi ljudi pa tako i ja se vole uspoređivati sa boljim a ne lošijim:

2048/256 FLAT = 668 Kn = 180 KM = 92 EUR

Problem je što se za ove novce zapadno od Bregane dobivaju daleko veče brzine i to skoro uvijek pričamo o FLAT-u (ili za manje novce)!

Mala anegdota – kad je izašao patch za Call of Duty 2 na IWnation forumu je bila špreha ko će brže skinuti taj patch – jedan se malo požalio na brzinu – imao je čini mi se nešto kao 6000kbit/s/2000kbit/s down/up nisam baš ziher kolliko točno – svi odreda su vrištali od smijeha gle jadnika – da se razumijemo tamo nisu samo ameri nego skoro cijeli svijet.
Mi smo odlučili šutjeti (1024 kbit/s down 192 kbit/s up).

I još nešto – bilo bi zgodno vidjeti koliko ljudi kod nas uopče fura FLAT.

Sand 09.05.2006. 17:54

Citiraj:

Autor MisterM

I još nešto – bilo bi zgodno vidjeti koliko ljudi kod nas uopče fura FLAT.

Malo pojedinaca, a većina tvrtki(sve koje imaju bar neke veze s internetom). Ništa od toga. Znaju oni da je većini flat preskup, i tako će i ostati. Mi se teško pokrećemo, i to se neće promijeniti. Vlada ne da ih ne može već ne želi spriječiti. Naravno da se nije uplitala u kupnju Iskona, jer je T nedavno isplatio velike iznose vladi radi otpuštanja radnika. A vlada, niti sabor ne znaju svoj posao. I jednostavno naši glasovi ne dopiru do njih. Da tražite vladu da vam smanji cijene bi bilo za njih isto kao da tražite da smanje cijene BMW-a (sa manjim PDV-om jel) ili benzina. Like, not gonna happen, ever.

Ramses_III 09.05.2006. 22:21

To za središte Zagreba se zna, čuo sam to već puno puta, a vjerujem da bi se lako štogod našlo google-om.

I da, imam flat, pa meni osobno ne znači promet ništa, ali bih najviše volio da povise upload!!

Dawar 10.05.2006. 00:01

Ja bi htio ak niš drugo da ne broje promet koji napravi upload jer ionak nemreš puno s njime jer je mali. To bi mi za gigu i pol spasilo :D

Marzd 11.05.2006. 07:35

Svi nešto kenjaju po T-komu ali i da dođe konkurencija bilo bi isto kao i sa fiksnom telefonijom, kad su došli optima i portus jako "malo" je ljudi prešlo na drugu fixnu mrežu.

West 11.05.2006. 10:06

polako ima vremena, zato jer t-kom ima jos neke povoljne stvari, pa ljudi ne zele prelaziti na drugog, ali i to ce se promijeniti.

bluntafari 11.05.2006. 10:19

Ja sam prešao na Optimu. Jedva čekam dan kada i pretplatu neću morati plaćati T-smradovima i kada ću moći uzeti ADSL od neke druge firme.

Emissary 11.05.2006. 15:42

Citiraj:

Autor Marzd
Svi nešto kenjaju po T-komu ali i da dođe konkurencija bilo bi isto kao i sa fiksnom telefonijom, kad su došli optima i portus jako "malo" je ljudi prešlo na drugu fixnu mrežu.

Iz jednostavnog razloga - T-shit je vlasnik infrastrukture, tako da ''konkurencija'' ne može ponudit puno niže cijene, a samim tim i privuć više korisnika.

Za usporedbu uzmi tele-2 - imaju dosta niže cijene, stalno imaju akcije, i skupili su dosta korisnika

Marzd 11.05.2006. 18:50

Znam da je to dosta zbog infrastrukture ali iz priče sa dosta ljudi večina ih je ljena prebaciti se, a što se tiće tele2 ja sam mislio se prebaciti na njih ali sam izračunao da mi je još uvijek jeftinije na T-mobile (preplata). Iako se slažem da bi adsl tribao biti i jeftiniji i brži. I dok nedođe neka strana jaka firma moramo se družiti sa t-kom-om.

Xan 12.05.2006. 09:26

evo bas sam jucer navecer pricao sa ujakom iz njemacke i veli mi da ima 2/2Mbps DSL flat te placa 30€

isto tako sam saznao da kod njih vec neko vrijeme ne postoje paketi nego samo flat, mozda se nadje tu i tamo koja firma sa paketima ali jako rijetko...

raf 12.05.2006. 13:32

bitno je naglasiti da svi imaju simetrican dsl za razliku od nas.
Stalno se osjecam kao prokleti leecher, htio bih ipak popraviti ratio na azureusu i barem malo pomoci p2p mrezi.
jedno je sigurno, kad mi istekne ugovor, otkazujem adsl i to ne samo zato sto je skupo vec i zato sto je asimetricno.

A ako se nadate pojeftinjenju ovoga smeceta od dsl-a, dobio sam mejl da carnet pregovara s t-scumom, pa ko je student ili ucenik eto vam pojeftinjenja. Samo treba malo cekati : pirate :

Dawar 12.05.2006. 14:01

Citiraj:

Autor raf
bitno je naglasiti da svi imaju simetrican dsl za razliku od nas.
Stalno se osjecam kao prokleti leecher, htio bih ipak popraviti ratio na azureusu i barem malo pomoci p2p mrezi.
jedno je sigurno, kad mi istekne ugovor, otkazujem adsl i to ne samo zato sto je skupo vec i zato sto je asimetricno.

A ako se nadate pojeftinjenju ovoga smeceta od dsl-a, dobio sam mejl da carnet pregovara s t-scumom, pa ko je student ili ucenik eto vam pojeftinjenja. Samo treba malo cekati : pirate :

A kakav bi ADSL bio nego asimetričan a ni slovenci ni mnogi nemaju simtričan niti nama to netreba samo kad bi upload bio veći to da

Xedni 12.05.2006. 16:44

Ja 600/92 ( mislim da je toliki upload )
Susjed, ista situacija...

2 modema, router, moj i njegov komp primarni, sa mog kompa na jos jedan moj, i sa njegovog kompa na ćerkin komp...

Ja placam mjesecno 165 kuna, susjed 165 kn

imam 1200/184 FLAT (DCM, jelte)

njegov komp je upaljen 2 sata dnevno i procita samo neke novine na netu te gleda rezultate za kladionicu... njegova cerka gotovo nista...

uvijek imam i ja i on osigurano 600/92, a kad njegov komp netrazi promet, sve ide meni i obratno...

ovo funkcionira već 2 godine... ( naša suglasnost o dijeljenju dvije veze )
dnevno napravim minimalno 8 GB prometa ( torrenti ) skida se sve i svašta...

Uskoro čekamo oboje Vodatelov tripleplay, i 100% sam uvjerio osim susjeda još jednoga susjeda ( koji je dosad na adsl, non flatu i koji dosad nije dijelio vezu sa nama )

sad kad pređe na flat vodatelov, ako se sve ispostavi dobro, nabavit ćemo wlan router i imati 6/6 mbps ( + telefon sa dvije linije, jelte, TV i tak, nate sve o tripleplay...) za cca 350 KN mjesecno ( dok sad pojedinacno svi u domu placamo oko 400-500 kn Tcomu i DCMu za usluge interneta, TVa i telefonije)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:47.