![]() |
Vidim da cu morat ja masnog za rukav vuć da nekaj složimo...pada mi na pamet jedna blesava ideja, al to ne bu tak lagano
|
znalci, jedno pitanje....
vidjeli ste sliku radijatora. imam namjeru hladiti samo cpu kako sam i rekao. koliko jaka pumpa mi je potrebna da potjera vodu kroz sve to? treba mi, dakle, odredjen odgovor, a ne neshto tipa od 400-800lph, jer to i sam znam. ;) |
Nije ti toliko vazan protok jer hladis samo CPU ali trebas pumpu koju moze izbaciti vodu na sto vecu visinu (visina dobave) jer koliko sam vidio cijevi u radijatoru su jako tanke i ima ih puno tako da se otpor jako poveca. Bila bi ti dovoljna pumpa od 300l/h ali koja ima visinu dobave od nekih 150cm+!
|
@atha
odes lijepo dolje na brajdicu do aquariuma i uzmes newjet 800l/h (kaze dijagram da moze potjerati tekucinu na 120cm) za nekih 220kn. Meni ta pumpa vrlo veselo tjera vodu kroz hladnjak od lancie i dva manje-vise komplicirana bloka... :D |
pa jel bi mogo past kakav nacrt detaljniji ili nesto? malo s mjerama, iz par perspektiva itd... nadam se da ti dizajn ide pod GPL :rolleyes:
|
vjerujem da ne ide pod GPL, jer nije moja ideja, ;) a i izmijenjen je dosta,
na nachin na koji mi je vishe pasalo. @dj tuner uzeti chu jednu takvu od 800lph, prijatelj ima pet-shop, pa chu pogledati shto se nudi.... btw, ste rezervare sami radili ili? |
@atha
paaa, ja npr nemam rezervar. razmisljao sam o jednom ali mi je bio malo problem ukrcat to u kuciste, a da pored toga imam kamo spremit i kabele od napajanja (tagance ima koji metar kabela za pospremiti :D ) cak sam razmisljao o nekom 5.25'' slim rezervaru, ali za sad se nije pokazala neka veca potreba za tim, iako nije u potpunosti iskljucen - vjerujem da ce se pojaviti u nekoj (alfa, beta,) gama reviziji vodenog :D |
update
to bi nekako ovako izgledalo, jel... ;)
http://img60.imageshack.us/img60/1480/019kl1.th.jpg Ima malo vlage unutra, blok se testirao na propusnost. |
Prekrasan je blok :clap:
najljepša računalna komponenta koju sam ikad vidio, bez premca :beer: Vjerujem da su mu onakve performanse kako dobro izgleda |
Hm, snajper lajks :)
|
Fala decki.
masa: 450g |
Prehebeno!
Samo nisam siguran da bude ovaj plexi izdržao naprezanja kad ga stisneš na matičnu ili budeš možda drukčije to zafiksirao to gore! |
preodlican blok! kada mozemo ocekivati zavrsetak svih radova i testiranje vodenog? :)
|
fakat svaka cast...blok izgleda fenomenalno...
upogonite vi to pa da vidimo ovu ljepoticu na djelu |
ako treba, može se i kod mene testirati, za usporedbu u odnosu na moj blok :)
edit: iako ima kopču za s939, moj sistem montaže je prilično zahvalan, tako da bi vrlo vjerovatno išao i na taj blok... |
odlican blok, a sto se tice plexiaj mislim da ne bi trealo biti problema, nije to bas tako krhko.
|
Hvala decki.
Nece biti problema sa plexijem, dovoljno je cvrst. A i dosta nisko ce se loviti na maticnu, bez lotesa, tako da nece biti nikakve mogucnosti izvijanja i slicno. |
atha, a šta kažeš na moju ponudu: hello2 :
|
|
Lijepo t(atha)
|
Bravo, atha. :clap::clap::clap:
|
Svaka čast..Dobar posao ste napravili. : goood :
|
nemam rijeci....
osim da je odlicno zbilja.... : goood : |
predobro. jos samo neka ledica unutra...:D
|
svaka cast...daj napisi koliko te sve skupa kosta...pozz
|
Ne mogu vam ne dati jednu : cheers2 : cheers2 : cheers2 (dvije-tri) žuje za ovo!!! Najs đob!!!
|
isuse ovoliko uvlačenja nisam u životu vidio, a bio sam i u vojsci :D :D ..aj dosta, nema atha toliku guzicu...: Machineg
dobar je blok : nuts : , ali brate nije da će ohladit cjelo kućište na 0 celzija |
Decki svaka cast, vidim da je ulozena hrpetina truda, zanima me jedino otkud vam vremena za sve te za***************ancije :) Bravo, jedva cekam neke konkretne rezultate hladjenja itd.. ! :beer: :beer: :beer: :beer:
|
Atha, nemoj me zaje(b)avat da ste ovo sami napravili???: goood :
Predobro izgleda!!! Umrit od muke. Odma firmu otvarajte i u biznis!!:clap: |
imali su pomoć :P al da zgleda ***************eno... je...
morat ću i ja neku boleštinu napravit :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:22. |