PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Integriranje Service Packa i drivera za SATA/RAID kontroler na Windows XP CD (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36885)

buljo 02.01.2007. 16:05

Ja sam radio preko Nere al je bilo Track-at-one. disc nisam stavio jer mi je ponestalo CDa.. E sad dal je to razlog il ne?

McG 02.01.2007. 16:21

Probaj s Alcohol-om nasnimiti taj isti ISO.
S ovim programčekom za svaki slučaj provjeri dal je boot-sector na CD-u.

domy_os 02.01.2007. 16:28

Citiraj:

Autor buljo (Post 608154)
Ja sam radio preko Nere al je bilo Track-at-one. disc nisam stavio jer mi je ponestalo CDa.. E sad dal je to razlog il ne?

Drugi puta uzmi CD-RW za isprobavanje... :D

Veki-os 02.01.2007. 16:34

A zašto kompliciraš kad u Nlite-u možeš napraviti bootabilni ISO?

buljo 02.01.2007. 16:36

Citiraj:

Autor McG (Post 608162)
Probaj s Alcohol-om nasnimiti taj isti ISO.
S ovim programčekom za svaki slučaj provjeri dal je boot-sector na CD-u.

Našao je 2 filea koja na mojim CDima nema :)

EDIT:

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 608181)
A zašto kompliciraš kad u Nlite-u možeš napraviti bootabilni ISO?

Nisi čitao što sam napisao..

Veki-os 02.01.2007. 16:46

Citiraj:

Autor buljo (Post 608182)
Našao je 2 filea koja na mojim CDima nema :)

EDIT:

Nisi čitao što sam napisao..

Pa opet kompliciraš,zašt se zezaš sa tim disc/track at once kad možeš otiči u Nero Express i na Burn image i izabereš tamo image file što je Nlite napravio i snimiš.Radio sam to 100 puta i nikad nije bilo ni jednog problema.

buljo 02.01.2007. 17:11

Opet ista stvar. Ne radi. :(

Veki-os 02.01.2007. 17:15

Jesi prčkao što po opcijama u Nliteu ili si samo integrirao SP2?

buljo 02.01.2007. 17:23

Samo integrirao SP2, ništa više.

tutix 02.01.2007. 17:57

Odeš u pravi Nero Burning Rom (ne Express), i stisneš Cancel kad se pojavi onaj prvi prozor, gore na Recorder -> Burn Image, odabereš image, odeš na tab Burn, Write Speed stavi na 8X ili 4X, Write method Disk-at-once, stavi kvačicu na Finalize CD i Burn. Negdje sam pročito da se tak mora pržit Image od Linux distri i to sam radio s image-ima od NLite-a.

Sad moguće je da je NLite zeznuo nešto sa image-om, zna se i to dogodit.

yaya 15.01.2007. 10:40

Ja sam jucer radila CD i sve je ispalo bas onako kako je Domy opisao..onda sam instalirala i sve je ok samo kaj mi se sad pojavio daj DelFolders.exe kog ne znam kako maknut inace ostalo je OK!Bravoooooooooooo Domyyyyyy i hvala!!:)

Ljubo* 29.01.2007. 10:22

Prvi put sam na ovom forumu. Lijep pozdrav svima!

I naravno, javljam se da mi pomognete riješiti problem. Mislim da je sličan ili isti kao i kod još nekolicine.

Napravio sam ISO imidž, čak nekoliko puta, mislim, uspješno, i brnovao ga na CD i DVD RW nekoli puta, međutim, ili ne znam sa time da pokrenem instalaciju XP-a SP2 ili je neka greška u samom imidžu, odnosno dvd-u/CD-u, koje sam brnovao i sa Nerom i sa nLiteom.

Ne razumijem se puno u sve to, ali sam primjetio da taj imidž koji sam napravio ne može da se otvori ni jednim programom, a ukupno je 593 MB.

Dalje, sa originalnim instalacijskim CD-om XPa bez problema uđem u DOS - na znak "press any kay.....", a sa ovim CD-ima i DVD-ima što sam pravio samo sve proleti, bez tog "Press any kay..." Pa ne znam da li to znači to što se kaže da "CD nje BOTABLE"?

Molim domy-a da mi da neki savjet u vezi toga i pomogne ako može.

Pozdrav

domy_os 29.01.2007. 10:59

Na koji način snimaš image? Kad nLite napravi ISO file, otvori Neru, odaberi Burn Image u izborniku Recorder i otvori image. Pojavit će ti se prozor Burn Compilation u kojem obavezno stavi Finalize disc i po želji Disc-at-once opciju. Snimi CD/DVD i posao gotov.

Ljubo* 30.01.2007. 07:08

domy

Hvala na lijepom i dobrom uputstvu za pravljenje imidža za setup windovsa xp sp2 i dajvera. I hvala za savjet kako da napravim bootable CD. Ja sam pravio data CD, a sada sam u Nero Expres pronašao opciju "Bootable Data Disc" i sada je sve OK.

Pozdrav.

Speedy_220 18.02.2007. 15:29

jel se sa nLite-om mogu integrirat svi driveri, npr. za mobitel,usb flash driveri,tv karticu???

domy_os 18.02.2007. 18:40

Može, zašto ne? :)

korg 23.02.2007. 15:16

dakle...

ja sam sve napravio kako je opisano..dodao sata drivere od INTEL za 945P chipset (radi se o jednom IBM laptopu), namjestio u biosu AHCP ( ili tako nesto), pokrenuo instalaciju i onda mi kaze.. no drivers found..

ako pak u biosu namjestim compatible.. za HD onda mi instalacija prodje ok.. no.. onda i ne trebam ugradjivati sata drivere u instalaciju...

dodao sam sata drivere u text mode..

zasto mi sad instalacija ne prima sata HD?

hvala na pomoci

korg

domy_os 23.02.2007. 15:37

Koje drivere si dodao, ove za AHCI ili...?

korg 23.02.2007. 15:48

da, upravo te. pogledao sam koji je chipset u lapu, skinuo sa intelovih stranica, i ugradio ih u nlite iso image.

korg

korg 24.02.2007. 13:28

pod unattended setup iskljucim onaj dio za mogucnost f6, dakle u toku instalacije ne pritiscem f6. Tako barem faq kaze.

zasto se instalacija usprkos integriranju sata drivera ne starta preko sata sucelja?

korg

korg 25.02.2007. 18:00

moze li mi neko pomoci kod mog problema?

hvala

korg

domy_os 25.02.2007. 22:24

Probat ću nešt iskombinirat, nemam sad baš vremena...

John Creasy 28.02.2007. 21:47

Trebam pomoc.
Htio sam si ugraditi onaj Autopatcher. Imam ta 2 Autopatchera, Jedan od Februara i jedan od Novembra. Pokrenio sam onaj stariji i extractao sam ga na hdd. Onda onaj noviji koji me pitao nesto tipa Full i Lite, sto nemam pojma sta izabrat.
I znaima me jos nesto, koji driver za satu trebam ubacit od ovih?
http://img172.imageshack.us/img172/9...her2jn1.th.jpg

domy_os 01.03.2007. 09:53

Ovisi na koji kontroler ti je spojen disk, ali mislim da bi ovaj prvi trebao biti OK budući da nemaš RAID... Za takva isprobavanja je najbolje koristiti rewriteable medije.

greenfly 05.03.2007. 21:20

Mogu li na taj način napraviti CD sa svim potrebnim driverima,koje več imam u jednom folderu??????:fiju:

toni101 22.03.2007. 21:48

...

ROCKY69 23.05.2007. 01:00

jel ima neko info gdje se tocno nalaze podaci o AHCI na xp cd-u, naime situacije je ovakva kad prebacim kontroler na AHCI (driveri integrirani na cd) ne vidi mi diskove tj kaze da nema diskova, kad prebacim na IDE sve prodje bez problema ( pa naravno) medjutim ako je kontroler postavljen na AHCI a ja stisnem F6 javi da postoje driveri na cd-u i sad pod A) ako ignoriram i nastavim s ovima na disketi baca mi BSOD kad zavrsi sa prebacivanjem drivera i pise starting windows ili pod B) velim mu ok koristi te s cd-a gdje se opet vracam na pocetak i veli mi da nema diskova. Ta dilema me vec muci dost dugo i isprobano na puno ploca, pa ak neko ima rjesenje bio bih zahvalan. Znaci mene samo zanima informacija gdje on (XP) drzi info o predinstaliranim driverima i koje datotek se ukljucene u proces prepoznavanja i provjeravanja drivera te pobogu zasto se srusi :D .
PS. Ne radi se o nlite-anim windowsima ( tj. cd nije kreiran nlitom)

poz.

domy_os 23.05.2007. 12:51

Sve mi smrdi na to da driveri nisu dobri ili da ti disk nije postavljen u SATA 2.0 mod...

ROCKY69 23.05.2007. 15:28

-driveri su dobri posto mi sa istim cd-om bez integriranih drivera na cd-u (f6+disketa), prolazi bez problema.
-sata 2.0 mod ? mozes ovo malo bolje objasnit

domy_os 23.05.2007. 15:49

Na Seagateu i Maxtoru imaš jumper kojim ga prebaciš u SATA 2.0 mod dok se to kod Hitachija obavlja pomoću Feature Toola, ali ne vjerujem da je u tome problem kad kažeš da ti radi preko diskete. Jesi li odabrao driver za pravi OS? Možda da skineš drivere s neta?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:44.