PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   TES 4 Oblivion (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=35992)

LuXor 24.03.2006. 22:57

Jel nemoj se ljutit ni bannat. Ne bum više postal ništa o piratima i ilegalnim stvarima u ovoj našoj "pravnoj" i "nekorumpiranoj" drževi.

LuXor 24.03.2006. 22:58

Štoviše, odsada ću se truditi biti politički i pravno korektan!

Lihto 24.03.2006. 23:03

Evo ovak ljudi ak nabacite pogled iz siga skroz dolje vidjet ćete da sam dugo čekao ovu igru e sad da kažem par rječi,bio sam samo u tamnici a grafika je totalni mrak ludilo,pazite postavke 1280x1024 ultra high sve na MAX znači i sijene i HDR al glupo mi je jedino što igra neće radit s HDR-om i AA zajedno,nemam nvidia karticu pa mi nije jasno,kaže da nije sposobna radit valjda igra, pa stoga ak je netko uspio podesit nek javi npr. Jelc:D.

Jelc 24.03.2006. 23:11

Citiraj:

Autor LuXor
u ovoj našoj "pravnoj" i "nekorumpiranoj" drževi.

Nije ti bilo dosta kaj si bio upozoren zbog piraterije nego se praviš pametan pa ćeš kao malo i o politici, a znaš da je to zabranjeno...

Evo tebi zlato moje jedan "bauer" pa si lijepo do sutra razmisli kako ćeš dalje pisati po forumu:)

Virus7 24.03.2006. 23:36

lol bananko banana ..........

Jelc 24.03.2006. 23:46

Citiraj:

Autor Rainmaker-Lihto
Evo ovak ljudi ak nabacite pogled iz siga skroz dolje vidjet ćete da sam dugo čekao ovu igru e sad da kažem par rječi,bio sam samo u tamnici a grafika je totalni mrak ludilo,pazite postavke 1280x1024 ultra high sve na MAX znači i sijene i HDR al glupo mi je jedino što igra neće radit s HDR-om i AA zajedno,nemam nvidia karticu pa mi nije jasno,kaže da nije sposobna radit valjda igra, pa stoga ak je netko uspio podesit nek javi npr. Jelc:D.

Mislim da ti to ni nije podržano u igri (AA+HDR).

E.T. 25.03.2006. 00:40

Citiraj:

Autor Jelc
Mislim da ti to ni nije podržano u igri (AA+HDR).

Upravo tako...ako probas ukljuciti hdr a imas ukljucen AA igra izbaci poruku nije podrzano koristenje HDR-a uz AA, vase promjene ce biti prihvacene prilikom restarta igre!

Bravo Jelc na promptnom reagiranju. Maknem oko na 2h sa foruma i vec se netko (LuXor) morat pravit pametnim...dobro znate da na forumu NEMA politike NI piratstva!

Nego, da se vratimo temi:
Evo slika (na brzinu pohvatanih) sa ukljucenim HDR-om na ovoj mojoj bijedi od kartice (ali nazalost na jednom drugom monitoru pa je rezolucija 1600x1200 (bila radi fore kad sam slikao ;) ) i analogno tomu TOTALNI slide show :D Ono sta sam primjetio je da je podjednaki pad frameova sa ukljucenim 4xAA ili HDR-om no trenutno sam prezauzet (igranjem CoD2 i Obliviona :D ) za neke dublje analize (nadam se da ce Beren ubrzo ubaciti Oblivion demo kod testiranja grafickih):
MODEM WARNING (nisam imao vremena,ni volje za sazimanje pa slike imaju po 250kb-ipak je to 1600x1200)
http://img20.imageshack.us/img20/118...52265xe.th.jpghttp://img137.imageshack.us/img137/2...01427cz.th.jpg
http://img370.imageshack.us/img370/6...14764ig.th.jpghttp://www.slibe.com/imagestumb/6c1a...on_2006-03.jpg

Lihto 25.03.2006. 00:46

ma mrak ET al šta misliš šta bi trebalo bit bolje 4AA ili HDR?ono bum ja i pogledal sam šta je bolje al neko stručno mišljenje je dobro došlo

OveRkiLL 25.03.2006. 01:54

Ja sam dobio dojam da bolje ide sa HDR-om nego sa AA, barem u CoD2 4xAA vs HDR.

gospar 25.03.2006. 08:45

gdje je u callu za namjestit HDR?

oblivion mi stize za par dana samo mi recite jeli dubok i detaljan kao baldurs gate 2

Clifton 25.03.2006. 09:16

Govorim napamet,jer ne zaigrah Oblivion. Nu, kako sam odigrao i BG2 i Morrowind - pomnoži BG2 x 10 = Elder Scrolls. Ciljei serijal je bogotacisus dubine i detaljnosti u svijetu igara.

Čisto zavidim ljudima kojima će Oblivion biti prvi susret s Elder Scrollsima. Drž'te gaće!

gospar 25.03.2006. 09:41

morrowind sam bio igrao u isto vrijeme kao arx fatalis.

prvo mi je AF izivcira jer igra je bila neigriva sto se tice upravljanja i interfacea.

bas sam bio zavrsio tad baldurs i nikako nisam mogao shvatiti AF kako se igra.

a baldurs sam prosao sa istim likom exportanim preko sword coasta sve do throne of baala sto me navelo do zakljucka da nisam glup nego igra nevalja.

onda sam snimio morrowind i nikako nisam shvatio kakvi su ono cudni likovi sa rogovima i krznom a i igra mi je bila cijela siva i mracna od samog pocetka. a kad je fight poceo... samo je bio uninstall nisam se mogao prisliti da se borim na onaj zdepasti nacin.

Clifton 25.03.2006. 09:54

Čuj, sve ti je stvar na kakve si RPGove navikao. Meni su izometrijski (BG, IcewindDale, Planescape) bili jako dobri dok se nisu pojavili 3D (Morrowind, NeverwinterNights). Borba je malo čudna iz prve, ali kad se navikneš, postane ti skroz jednostavno. Čujem da je u Oblivionu još ispeglaniji sustav borbe.

Što se tiče radnje i dubine, za razliku od BG2, koji je u svoje vrijeme bio masivan, razgranat i širok u radnji, ipak nisi mogao raditi stvari na svoju ruku, već si htio, ne htio morao pratiti glavnu priču. U Morrowindu, a garantirano i u Oblivionu imaš potpunu slobodu što, gdje, i na koji način odraditi nekakav quest i kojim tempom.

Probaj, nemaš što izgubiti.

gospar 25.03.2006. 10:00

vec sam ja nju narucio kupuje se jos 1 giga u ponedeljak samo za nju vreme je da se usavremnimo :) . kad je izaso morrowind bio sam se i nekako zasitio rpga. imam prijatelja koji svaku igru ispegla do kraja. sad igra x3 vec 2 tjedna 8h na dan. lionheart legacy of cruseder koja je teska pegla od igre je zgazio. temple of elemental evil presao par puta a za to je potrebno par mjeseci svaki dan po 8h. stvarno se covjek stavi. ali kad je u morrowindu morao otici na drugi kraj svijeta po neki cvijet i kad se vratio ovaj npc mu kaze hvala njega je isto uninstalirao :). sve to zavisi tko sta voli. a ja mislim da volim oblivion :beer:

Clifton 25.03.2006. 10:08

Lionheart i Temple of Elemental Evil su teške šljuke od RPGa. Meni su bile koma i skinuo sam ih s kompa nakon par sati (ne)igranja. Je, sad skužim kak to izgleda kad se ne zakvačiš na neki RPG odmah.

Ja ni dan danas ne nalazim niti jednu manu Morrowindu, što se tiče gameplaya.

Kaj se tiče NPCja i lika tvog frenda, za šugavo hvala nakon "prejahane" cijele mape mogao ga je tauntat dok ga ovaj ne napadne, pa mu mirne duše ofikarit glavu. Ili jednostavno reć': Molim. :)

Lihto 25.03.2006. 11:10

Svakako je preporuka stavit 2gige loading je dosta kratak:D

Mar 25.03.2006. 12:50

Može 2 pitanja:
Zašto u Oblivionu nemogu uključiti HDR, dok u HL2 (i lost coast mogu), neovisno kakve su mi AA postavke (X800XL)?

Drugo (malo off): u slučaju da želim nadograditi komp na 2 gb (sad imam 1gb rama), da li je bolje stavit 2x1 gb ili nadokupit još 4x512mb (vezano za performanse, a ne neko možebitno dodatno proširenje)?

E.T. 25.03.2006. 13:33

Citiraj:

Autor Clifton
Lionheart i Temple of Elemental Evil su teške šljuke od RPGa.

Imho Temple je izasao u krivo vrijeme i ja ga takoder nisam previse igrao... Dok je Lionhert takoder izasao mozda 2-3 godine prekasno da bi bio hit, uz to bio je uzasno bugovit...Meni je bio zabavan dok sam bio u Barceloni (dakle pocetak) a kasnije su pocele frustracije i uninstal...Njima jos treba pridruziti i arcanum kome je falila izbalansiranost klasa, ispoliranost igre a i grafika je mnoge odbila (ja sam je igrao relativno dugo)...

Citiraj:

Autor Clifton
Ja ni dan danas ne nalazim niti jednu manu Morrowindu, što se tiče gameplaya.

Mi koji smo navikli na 3. lice (pravu mogucnost igranja, dakle nesto u najmanju ruku kao Fable ili KOTOR ako ne kao NwN-point and click) i vece grupe "ljudi" (party-6 u BG, 3 u KOTORU) zamjeramo te dvije stvari Morowindu...Meni je takoder tesko palo tada (2002.)prebaciti se sa izometrije te opcenito Biowareovih RPG-a u 3D svijet no kad zanemaris par stvari i udes u taj svijet uvjerivsi se da se neradi o FPS-u vec o RPG-u svi nedostatci nestanu....

Citiraj:

Autor Rainmaker-Lihto
Svakako je preporuka stavit 2gige loading je dosta kratak

Imho 1GB je dosta (no normalno da je sa dva brze)...

Citiraj:

Autor Mar
Zašto u Oblivionu nemogu uključiti HDR, dok u HL2 (i lost coast mogu), neovisno kakve su mi AA postavke (X800XL)?

Zato jer igra ne podrzava istovremeni AA i HDR...ja nemam graficku da mogu igrati s takvim ljepotama ali da moram birati izmedu 4xAA i HDR izabrao bi HDR!

Citiraj:

Autor Mar
u slučaju da želim nadograditi komp na 2 gb (sad imam 1gb rama), da li je bolje stavit 2x1 gb ili nadokupit još 4x512mb (vezano za performanse, a ne neko možebitno dodatno proširenje)?

2x1GB bi trebalo biti nesto brze jer kod 4x512MB moras obicno "rezati latencije" memorije staviti na 2T a cesto (ovisno o ploci i memoriji/ama) i ne zele raditi na DDR400 vec se spuste na DDR333 (il ih sam moras spustiti)...

OveRkiLL 25.03.2006. 13:57

Citiraj:

Autor Mar

Pa šta nije HDR SM3.0 koji X800XL ne podržava:confused:

Jelc 25.03.2006. 14:00

Ma, valjda samo bloom efekt i slične pizdarije...

.: Tyrael :. 25.03.2006. 14:11

Citiraj:

Autor E.T.
Mi koji smo navikli na 3. lice (pravu mogucnost igranja, dakle nesto u najmanju ruku kao Fable ili KOTOR ako ne kao NwN-point and click) i vece grupe "ljudi" (party-6 u BG, 3 u KOTORU) zamjeramo te dvije stvari Morowindu...Meni je takoder tesko palo tada (2002.)prebaciti se sa izometrije te opcenito Biowareovih RPG-a u 3D svijet no kad zanemaris par stvari i udes u taj svijet uvjerivsi se da se neradi o FPS-u vec o RPG-u svi nedostatci nestanu....

Ja sam bio ogromni zaljubljenik u izometrijske RPGove pogotovo proizvode koji su izlazili iz Biowarea, i sve dok nije izasao Morrowind smatrao sam da je Baldurs Gate najbolji RPG ikad napravljen, ali eto prestekao sam se na Morrowind, uopce mi nije tesko pao prelazak s izometrije na First Person mod igre, dapace, jako mi se to dopalo, jer se puno vise mozes uziviti u lik s kojim igras.. Tako da poslije Morrowinda, BG mi je totalno pao u zaborav i vise ne mogu zamisliti takav nacin igre.. neznam sto se u meni promijenilo ali tako je...

Osobno smatram da su tri najveca faktora u RPG svijetu.. 1.Igrivost 2.Priča 3. Čim čim više, item-a...

Lihto 25.03.2006. 14:12

ET@opet je zavisno što se memorije tiče zbog količine tekstura meni je na large a i na tipkovnici G15:D mi piše koliko je memorije zauzeto i većinom je preko 50% što znači da ipak koristi više od 1gige
Meni osobno ne bi bi gušt igrat ovu igru na nekim low medium detaljima jer jednostavno nije to to,morao sam i ja grafu klokat za potrebe HDR:D

Nijoe 25.03.2006. 18:47

Nego jel netko nalazi da se u Oblivionu u odnosu na Morrowind jedno 10 puta lakše izgine ko zadnja papčina. Npr mene je danas obični štakor koštao glave 3 puta.

Lihto 25.03.2006. 19:59

Citiraj:

Autor Nijoe
Nego jel netko nalazi da se u Oblivionu u odnosu na Morrowind jedno 10 puta lakše izgine ko zadnja papčina. Npr mene je danas obični štakor koštao glave 3 puta.

lol štakore ubijam ko iz šale inače imaš opciju da blokaš svaki napad

demetrius 25.03.2006. 20:19

ja se prijavio za arenu,svaki put su me speglali,još se hilao za vrijeme borbe,da ja prošao katakombe imperial palaca kako se već zovr,sve štakore i gobline počistio,uzeo šamanov štap,trenutno imam na sebi što sma u katakombama našao,oklop neke šlape,luk strijelu mač i neki dvoručni mace,sranje u gradu me stalno onaj glavni vidi da kradem,kako a nije mi iza leđa,odjednom se pojavi pa ili zatvor ili borba,trebat će prvo cijeli grad istražiti,sa svima popričati i početi questove rješavati pa se onda ići u arenu mlatiti.

Jelc 25.03.2006. 20:41

Citiraj:

Autor demetrius
početi questove rješavati

Bit će da je to:D

Nijoe 25.03.2006. 22:24

Di je tu sport ako automatski blokiram?:D

Delta S4 25.03.2006. 23:17

Je igrao netko na mojoj konfi? Da znam da li da se nadam ili ne :D

Nijoe 25.03.2006. 23:36

Proći će ti, moj frend ga je uspio zavrtit na celeronu na 1,6 i 9600xt i kaže da mu je igrivo.

Lihto 25.03.2006. 23:43

Citiraj:

Autor Nijoe
Di je tu sport ako automatski blokiram?:D

lol pa sam blokaš desnom tipkom na mišu :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:40.