![]() |
Problemi, troubleshooting, pitanja, odgovori, savjeti oko moblinih uređaja
Smije li se na punjaču/adapteru od brzog punjenja preko micro USB kabela puniti uređaje koji inače nemaju QC i USB Type-C, recimo BT slušalice ili pametni sat?
Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk |
Smiju
|
Možda ti neke uređaje neće htjeti puniti kao meni stare Xiaomi mobitele, ali neke opasnosti nema.
|
Jesmo li stvarno sigurni da nema opasnosti?
Ja isto to prakticiram, ali sam razmišljao o tome. Ako se ne varam uređaj "komunicira" s punjačem, odnosno javi mu koji protokol punjenja podržava i onda punjač ako može uključi brzo punjenje (veći napon). Što ako se punjač zabuni? |
Onda naučiš koje punjače ne treba koristiti ni pod razno :)
|
Ako se punjač zabuni ja bi rekao da je neispravan
|
Na Samsungu A52s ne mogu nikako isključiti messenger odnosno muči me sljedeće:
Kada je zaključan zaslon i dođe messenger poruka ta ista osvijetli zaslon i pojavljuje se kao obavijest. Dakle htio bih da se čuje samo ton primitka poruke, ali ne i da se upali zaslon sa notifikacijom. Probao sam u samoj aplikaciji maknuti onu stavku "osvjetljenje", ali ista stvar se događa |
Da li si pregledao na mobitelu Postavke (Settings) > Aplikacije (Apps) > Messenger aplikacija > Notifikacije (Notifications)?
|
Ima li itko iskustva s pretvaranjem microUSB andorid telefona u multimedijalni centar uz pomoć microUSB to MHL adaptera?
Znači cilj mi je neki hub/adapter koji se ušteka u mobitel (Samsung S6) te se u taj hub ušteka USB dongl od airmouse-a, a iz donglea kabel ide u HDMI. Gledao sam ovaj s alija ali taj nema dodatni USB u koji bi uštekao dongl za airmouse... Vaša iskustva? |
Mislim da je tu problem microUSB i star mob. Ja sam si za S20 kupio USB-C 'hub' sa HDMI, USB 3.0, microSD čitač,... i sve radi. Nažalost, još ih nisam probao više konektora istovremeno koristiti, ali ne vidim razloga zašto ne bi radili.
|
Pa u tome i jest caka, jer želim taj stari mob iskoristiti kao androidbox...
|
Na tvome bi mjesto pokušao to naći negdje lokalno tipa Chipoteka i probao na licu mjesta.
|
Ako se dobro sjećam, zar Samsung nije za MHL koristio malo modificirani micro USB? Negdje imam takav dock, morao bih potražiti.
|
Citiraj:
Evo baš gledam da postoje takvi adapteri za microusb EDIT: baš guglam, samsung S6 ne podržava MHL već isključivo miracast wireless prikaz slike... Znači frula, trebam neki miracast reciver za TV |
Citiraj:
|
Mozda wifi direct screen mirroringom (to cak dosta starih dummy telki podrzava)? Cak i chromecast nije za iskljuciti ako imas android tv ili tv box.
Edit: ah, miracast je zapravo wifi direct, nisam isao za tim. |
Dobro večer,
Je li tko stavio Mobile Outfitters folije? Kakva su vaša iskustva i jesu li bolje od kaljenog stakla? https://www.moutfitters.hr/ Lp |
poz,
Ja sam do sada koristio na 3 moba, prezadovoljan. poliuretanska je folija, na ovaj zadnji mob. stavio onu najskuplju i super je. Sent from my DN2103 using Tapatalk |
Citiraj:
|
imenjače, skupo, ali valja.
Trenutno ga imam na S22U. |
meni mobiteli pate od padavice i već sam promijenio bezbroj kaljenih stakala a ne daje mi se 299kn za marketing.
Puno hvala na informacijama |
Mobile Outfitters iskustva
Na stranici piše da štiti od ogrebotina i oštećenja ali ne od padova. Staklo stiti od padova ali pukne jer mu je to namjena. Stavis na vagu trosak i odaberes sta ti odgovara s obzirom na nacin koristenja.
BTW , onda bull stakla , neprobojna itd, su ustvari losija od obicnih jer ne upijaju udarce nego proslijede vibracije udarca na ekran te se desi da staklo ostane citavo a ekran pukne. Naravno, jamstvo imas na zastitno staklo ili foliju, ali ne da ce sacuvati ekran od pucanja. |
Do sada sam koristio Mocolo UV liquid 3D kaljena i koliko god puta pukla nikad ekran nije bio oštećen.
Nakon par mjeseci zbog zakrivljenog ruba ekrana i "heavy duty" maske kaljeno staklo se počme podizati kod volume i power tipki. Zato me najviše zaintrigirala MO folija. |
Za s21 seriju ima original folija i top je. Stavio sam na onaj mobile outfitters foliju, 200 kn bačenih u vjetar, folija je strašno mutna. Ponovno vratio na orginal.
|
Brzo punjenje mobitela ?
Kupio sam prije par dana mobitel „Samsung Galaxy A04s“ i u karakteristikama vidim da piše da podržava „Podrška za brzo punjenje“
Ne razumijem kako da to koristim Ako neko zna da objasni |
Opcija bi ti se trebala nalaziti pod
battery and device care > battery > more battery settings (pod pretpostavkom da je na svim samsunzima isto) I naravno moraš imat odgovarajući punjač |
Citiraj:
To i kazem. Staklo pukne, folija ne stiti od udaraca. Ako ti se cesto odljepljuje UV staklo, naruci jeftino par komada i stavljaj sam. |
Ako možeš napisat prvo koji punjač imaš i podatke s njega (znači koliki je Output)
|
Punjac original 25w i dobijes brzo punjenje
|
Aha sad mi je jasno, trebam imat poseban punjač za to
Ja imam neki star 5 g od prijašnjeg samsunga, taj je slab vjerovatno |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:13. |