![]() |
Sve jasno, samo sheram. Ovo baca obsolete flag na njihove One point i One spot tagove koji su eto na outlet ponudi:
https://chipolo.net/en/pages/chipolo-collection Po meni steta sto i "bazni" One izbacuju, mogli su ga zadrzati po nizoj cijeni od Popa ako netko ne treba find my device podsku... |
Kako vam se pokazao Airtag? Prednosti mane?
|
Jesam ja jedini kojem se ti tagovi čine suludo preskupi? Za što vi točno to koristite da vam se isplati tag za 40€?
|
19 e/kom me izasli na akciji u bundleu. Ove moderne nisam razmatrao jer mi se ne uklapaju u use case. Kad imas smotanu zenu ne postoji cijena za ovakve stvari :D
|
Da li taj chipolo onda funkcionira isto kao samsung smartag2? Uzima lokacije sa drugim mobova u blizini i prikazuje ti u app?
Odnosno on bi po tom trebao i sa iphona i androida uzimati lokacije. Samo tko ima chipolo aplikaciju instaliranu ili i bez nje? Ne nadjem konkretne podatke. |
Da, uzima sa drugih android ili iphone uređaja. Ali ili/ili. Ako si ga prijavio kod sebe na androidu, uzima sa androida, ako si ga registrirao na iphoneu onda qa njihova mreža uređaja detektira i prijavljuje.
Ovaj novi ne treba chipolo aplikaciju, ali ona daje neke dodatne feature (pozovi telefon, daljinski shutter za kameru i sl) |
Mogao bih uzeti jedan za probu.
Da uzmemo groupby neki, pa ovih 6 komada podijelimo? |
Problem je kod androida sto je po defaultu sheranje lokacije tj lociranje tih tagova ograniceno samo na "frekventna podrucja" i to isto ogranicava funkcionalnost. Valjda nije isto ako nesto izgubis na Ilici ili na Bundeku, nisam guglao iskustva iz prakse.
https://www.reddit.com/r/Chipolo/com...k_performance/ Na ovo sto je ti.le rekao imas i treci mod rada - samo s appom. Tag je uparen s tvojim mobom. Mozes ga sherati drugim userima isto - samo jedan user dobiva info, ali svi useri vide sherane iteme na svojim mobovima. Kad mob vlasnika taga izgubi konekciju, zapamti lokaciju i pokaze ti je na karti i dobijes info. Svi mogu traziti tag. Na kraju se sve visemanje svede na to sto ocekujes od taga kada ga izgubis - ako ocekujes da nece mijenjati lokaciju (izgubis kljuc u travi) onda ti je dosta ovaj bazni One i Chipolo app. Ako ocekujes da ce tag mijenjati lokaciju (torba, bicikl) onda trebas nesto s find my device mrezom. Nisam skuzio podrzava li Pop rad samo preko appa, ili uz find my device moze li tag biti uparen na bt telefona. U tom slucaju je no brainer |
Citiraj:
Lociranje izgubljene prtljage ili školske torbe malog školarca? |
Citiraj:
Razmotrit ću onda za 2 godine kad krene u školu. :lol2: |
Ja sam ubacio jedan airtag u skuter (xmax), dosad nije zatrebalo ali eto, neka stoji..
|
Pričekajte malo sa novim airtagom. Navodno omogućava bolju prezicnostbi duže trajanje.
|
Kako funkcionira onaj anti stalking s AirTagom?
Ne mislim nikoga uhoditi ali ne želim da mi auto ili bicikl počnu proizvoditi zvukove ili javljati nešto zato jer si je neki algoritam zabrijao da ja nekoga uhodim… |
mislim da ti aktiviraš kad želiš da ti javlja di je.
U protivnom ništa nikom ne javlja. Samo marketinškim kućama. :D |
Citiraj:
|
Meni je isto AirTag malo preskup. Nema mi smisla toliko davati pa se nadam nekom multipack sniženju.
|
AirTag, SmartTag, Tile i ostali
Citiraj:
Znači lopov mi bježi s autom, biciklom ili mi otme dijete a njegov mobitel mu javi da ga se prati AirTagom… genijalno :( |
AirTag, ne AirTracker :)
|
Citiraj:
AirTag nije uređaj protiv krađe nego "zagubio sam ključeve / novčanik / torbu jer živim u palači, daj mi ih nađi" uređaj. To što te sve trackere ljudi misle koristiti na sasvim neki drugi način, nije problem samih trackera. I ako ti netko bježi s nečim, dobit ćeš notifikaciju da ti to nešto više nije u blizini, a taj AirTag se eventualnom lopovu može pojaviti kao notifikacija tek tjednima kasnije ili kad ti odlučiš da to želiš. https://i.postimg.cc/w35XZmcr/temp-Imagee-XVH89.avif Ukratko, nije za zaštitu od krađe |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:14. |