![]() |
Citiraj:
|
Odlutala tema u ARM vode, pa da se i ja uključim
https://developer.apple.com/videos/play/wwdc2020/102/ |
Evo ja uzeo neki dan 4 komada sa amazona 580 8gb ... dalo mi je 12 komada uzet,dal ih ima još neznam ...
Stigle jučer,preko mailboxa,niti 7 dana :-) ... |
*** OBAVIJEST:
Za diskusije oko ARM-a, molim prebacite se na ovaj thread: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=306559 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam isto po ebayu i amazonu probao lovit 8gb kad mi je rig prestao majnat ETH, ali je ispalo uzaludan posao, traže abnormalne novce |
za koliko onda ide msi armor rx 570 4gb?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Cross platform igrice tipa Fortnite, PUBG apsolutno glatko rade na Galaxy S8 koji je sirovom snagom otprilike četvrtina Appleovog A14. |
Citiraj:
|
koji je onda prioritet korištenja kompjuktora?
na 1. mjestu očito gejmanje 2. mjesto slušanje glazbe 3. mjesto gledanje filmova? nešto korisno je recimo tek na 10. mjestu men' se čini |
Citiraj:
|
Netko to stvarno radi, bilo za privatne svrhe, bilo da zarađuje od toga. Fora je da današnji procesori (Intel i AMD) omogućavaju svima da uz "VHS rendering" u pozadini, nastave dalje s ostalim: igre, multimedija, surfanje netom, kaj god.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imali smo već te situacije s memorijama, mehaničkim diskovima i grafikama prije .... ništa novo. Proći će.
|
Citiraj:
|
Iskreno, još uvijek ne kužim tu priču s kriptovalutama. Stvar je čisto špekulativnog karaktera i troši ogromne količine energije globalno. Tipa, Kinezi su opet u pogon stavili većinu termo-elektrana na ugljen od kad je to počelo. Dakle, totalno neefikasno. Gdje je sad hebena Greta Thunberg?
|
Neefikasno za koga?
Pa onaj koji majna sigurno ne razmišlja o globalnom zatopljenju i/ili stabilnosti tržišta. On razmišlja o osobnoj financijskoj dobiti, jedini razlog zašto ljudi majnaju. ;) |
Bitcoin trosi vise energije nego Svicarska. No ima 21 miliona BTCa da se iskopa, u 10 godina se iskopalo 18.5. Predviđa se da ce do 2140 biti skopan zadnji BTC. No nakon toga mineri ce i dalje runat svoje masine jer ce morat sve te transakcije upogonit, znaci i dalje ce zaradjivat na feeima.
Znaci BTC neide nikud sigurno, a pogotovo ne kada svijet predje na cryptovalute i tu ne mislim na BTC. No vjerojatnoc e doci do nekih problema s klimom pa ce vjerojatno drzave regulirat da se trose obnovljivi izvori, ali tko ce kineze natjerat na to ako kazes da imaju ugljena ko u prici. Moglo bi se vec sad reci da je BTC too big to fail. |
Čudim se da to netko već nije regulirao upravo iz tih razloga.
|
|
Citiraj:
Atm 7 mejseci ROI. |
Citiraj:
A i sumnjam da po kartici daje 120MH/s |
Citiraj:
|
6 kartica je u rigu, krivo je izgleda napisao u naslovu
Inače, 3080 radi 102.5MH/s, barem moja tako radi Tako rade više-manje sve, pod uvjetom da ne throttla zbog temperature memorije |
Citiraj:
(samo hladi dobro vram i gg) |
S obzirom na cijenu Ethereuma, a predviđa se da će još rasti, mislim da u ovoj godini možemo zaboraviti na kartice sa 6 i više gb
Obična RX580 majna 25kn dnevno trenutno Čestitke onoj ekipi što je nedavno upogonila 800 komada RX580 U zadnjih mjesec dana se dnevno u mrežu ubacuje ekvivalent 20 tisuća RTX 3080 https://ycharts.com/indicators/ether...e%20year%20ago. |
Pa šta nije Vitalik reko da ide na POS?
Pa ja Dakky-ju još krajem 2016-e reko nemoj ič u majning, jerbo reko Vitalik da je "POW BAD" A sad se i nešto prijeti da će minerima plaću smanjit. Ajd barem ove rabljene grafe s 4gige budu raju razveselile, hvala ti Vitaliče. Cyberpunk ionako ne radi kak se spada ni sa 16GB. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:03. |