![]() |
Citiraj:
Po meni izgleda odlicno i za 200kn nemoze bolje. Sad se samo moram naviknuti na mali takuin bez kovanica. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...db1f27a04c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e4b1b028b7.jpg Sent from my MI 8 SE using Tapatalk |
Jako lako se navikne na bez kovanica. Imam kožni mali novčanik u koji stane 6 kartica i keš. Kovanice obično stavim u auto da bude za pranje.
Nego, uvođenjem eura iduće godinu ću morati imati kovanice makar ih ne želim, ali povrat od 10€ za jednu kavu je moguće da dobim sve kovanice. Kak vi to planirate onda? Neću veliki novčanik, jednom kad se na ovo navikneš je top. Možda neku mini torbicu za kovanice :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kovanice spremiš u džep, torbu, auto, ako ih ne potrošiš do dolaska doma spremiš u zdjelu/kasicu/madrac i nakon XY vremena razmjeniš ili uplatiš na bankomatu. Isti princip kao i do sada kada su kune u igri. Plaćanje karticom većinom i slično. Ne znam, nisam nikad izgenirarao previše kovanica ni kad bi van države bio. |
Kava će ti bit 5€, i vrati ti papir opet😉
Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk |
Ok prodano :D
|
Ja sam bas razmislja jucer kako ce to bit sjebano s eurima i malim novcanikom, ali sam zakljucia da cu ko i do sad, sav sitnis u auto/neku kasicu doma i samo ce se dosta brze punit iznos. :D
|
Pratim ovaj topic već neko vrijeme više da vidim što je sada u djiru. Imao sam mali novčanik prije već 15-ak godina bez kovanica. Sve kovanice koje sam imao sam kao u djep pa doma u kasicu. Teorija je držala vodu ali nakupi se 1000kn dosta lako a zapravo je živa tlaka to nosit /mijenjati.
S vremenom sam prešao na mali sa mini dodatkom za kovanice, preporod. I sada u zadnje vrijeme si mislim stvarno više ne plaćam sa novčanicama ništa možda bi opet na nešto mini a opet euri su tu dok kažeš keks. Interesantno da mi u taj prvi bez kovanica eur novčanice nisu baš lako stale. Eur novčanice su mi bile nekako više od naših i uvijek muku mučio sa 50/100eur i slicno kad se išlo van. Jel vama stanu normalno eur novčanice u te mini novčanike? Mada u taj moj kartice su išle vodoravno u više levela a ne okomito, to je možda bio problem. Sent using Tapatalk |
Ne znam kak vam se da skupljati kovanice po dzepovima. Probao sam to jednom i izludio.
Kak @mann kaze, odjednom doma imas hrpu kesha u sitnom s kojim ne znas sta ces. Dzepovi zuljaju. Ispada sica odsvuda, zajebi :D Moj neki rezime je, ili imas funkcionalan novcanik, ili imas mali novcanik. Pa ko kak voli. |
Zato je pbz zakon, ima aparate za kovanice u ulazima nekih poslovnica koje samo istreses on ih sracuna i prebaci ti pare na racun. ;)
A za kovanice po dzepovima, ja uglavnom kad sam van kuce nosim jeans i trpam tih par kovanica sta se skupi dok ne idem nazad doma u onaj mali dzep unutar desnog dzepa. Doma u kasicu praznjenje. Funkcionira ko sat, meni gg. Ako nosite “trenerku” onda ovaj nacin sigurno ne igra. A vezano za pitanje stanu li euri, jedan od razloga zasto sam narucia secrid slimwallet je i taj jer mi u sadasnji (mywallit doublesided credit card holder) euri ne stanu odnosno vire izvan i guzvaju se. Sent from my iPhone using Tapatalk |
I pbz se poceo djiberiti, gase te bankomate za kovanice. Bio je u puli dugo vremena, pa sam jednom dosao, kad li ono nema ga vise. Ima ga samo u porecu. To je bilo prije par godina, vise nisam njihov korisnik. Danas mozda nema ni ovog u porecu, nista me ne bi cudilo :)
|
U pularysa stanu euri, novčanik je došao sa jednom falšom od 50€ :)
A u ostalom vidiš kako stoje naše od 20kn unutra tako da neće biti problema. Samo se moram naviknut sa kovanice jer sa njima dosta baratam recimo kad se ide u pekaru kupit kruh sa 20kn i ona mi vrati sve u kovanicama :) |
Citiraj:
Citiraj:
Takoder stane eur novcanice, dosao sa fake 50 unutra, stala bi i 200 hladno. |
Stigao i meni upravo, registriran OK....
|
Odakle ste naručivali secrid? Na njihovoj službenoj stranici nemaju dostavu za HR. Ima neka provjerena stranica? Može i inbox.
|
Citiraj:
Citiraj:
Najbolje ti je upisat u glami: https://www.glami.hr/secrid/?oq=secrid ima ih u sneakerstudio.hr, ecipele.hr, nekakvi gentlemanstore.hr i answear.hr Druga opcija ti je secrid stranica i pretraga pod "Shops". Vidim da Zagreb ima par mjesta koja bi trebala drzat secrid, hocu knjigu, watch centar, shareno concept... |
Da ne bude samo secrid u ovoj temi, iako ga imam (baš ovaj gore sa slike lijevi ;) ), ali uzeo sam si nedavno Vaultskin, i jako sam zadovoljan. Elegantiji i tanji je od secrida, a opet iznimno kompaktan.
Manhattan model Imaju i većih, čak za putovnice Kensington passport model Uzet ću si joednom i tog većeg da probam, pogotovo ako opet krenem dosta putovat. |
Elven, nisam odgovorio, upravo taj lijevi je isao tebi :)
Citiraj:
|
Gdje kupiti novcanik ili card holder u koji normalno stanu euri po visini, bez da vire van 2-3 cm. Sad imam kozni Hilfiger card holder iz kojeg vire van i unistavaju se svakim vađenjem/stavljenjem u dzep
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Necemo ni dobit krupne od banke 😁
Trebat ce nama vreca za sitnis. |
Nisam nikad mislio da ce ikad doci ponovo u upotrebu, ali izgleda da cemo morati nabaviti potkova novcanik za kovanice kakve su nekad djedovi imali :D
Sent from my SM-A528B using Tapatalk |
neznam, ja već godinu dana cca nisam kune imo u džepu, samo mobitel, funkcionira svugdje, od placa do svakog dućana u ZG di sam probao
jedino kafiće ne obilazim nikako, možda tamo treba |
Kafići koji drže do sebe ne koriste kartice :D
Ja isto... Cash rijetko kada imam kod sebe, samo kartica i to je to. |
Citiraj:
Inače, keša imam samo onoliko koliko mi treba za neke stvari koje ne mogu platit drugačije. Kartično plaćanje je generalno je praktičnije, jednostavnije i brže, barem meni. |
Citiraj:
Kak ti na placu funkcionira? Ili mislis samo na mesnice na placu. Kumice i ostatak nemaju pos aparat :D @hrconja- ja imam ovaj, ali cijena je sada otisla u klinac koliko vidim. Prije godinu i par mjeseci je bio 450 kn, ja ga uzeo na 50% 225 kn. Ovo od 900 kn kolko je sada je bolesno. Bolje neki Secrid pikni za puno manju lovu https://www.zalando.hr/joop-cardona-...4f001-q11.html |
Stane li papirnatna vozačka?
Baš sam primjetio razliku i najviše 100 eura stvara probleme. |
Auu, mijenjaj to odmah :D
Šalim se, no u ovaj moj ne stane. Mislim čak da ne bi stala ni u Secrid Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
Najbolje još i putovnica :D Imam sreće, ne moram mijenjati novčanik Vozačku sam odmah zamijenio čim su došle ove nove A 100 eura ću vidjeti svake prijestupne Kovanice ionako stavim u džep i prvom prilikom u kasicu ili u auto za pranje Tko voli nositi puno keša ovo je najbolja opcija https://i.ibb.co/hDWGNMy/dior-vintag...rogressive.jpg |
Men žena kup'la ovo, da iman di sa pustin evrima
https://prnt.sc/6iCaCTgOXUwI |
Citiraj:
Eh da , imati ćemo stare novčenice 82mm (2002) i trenutne smanjene 77 (2019) (100 i 200 eura). 500 ostaje na 82mm i nije se mjenjao. Meni najviše paše https://bellroy.com/products/note-sl...r_rfid#slide-0 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:22. |