![]() |
Tko kaže da se ne može nabaviti, evo ga ovdje: https://ftp.avm.de/fritzbox/fritzbox-7590/
Da ga pregaziš, dogodilo bi se to da bi morao ručno upisivati konfiguraciju. Postoji neki config extractor no nisam siguran radi li na HT-ovom firmwareu. Ono što znam je da se flashati sigurno može, najsigurnija kombinacija je serial+FTP. |
Citiraj:
Ko hoće probati, ima tu sve firmwere i recover aplikacije https://download.avm.de/fritzbox/ |
Citiraj:
I kako 7490 povuče VOIP postavke(HT ili Iskon)?? Meni sa orginalnim FW-om sve uredno radi osim telefona..... Imam 2 komada, kad je H1 propao, nudili su ih korisnici u prvom naletu za cca. 150kn.... |
Citiraj:
|
Koliko sam skužio, nemaju još riješenu svu automatiku preko ACS - a za njih, nego se ubacuje ručno.
Slijedom toga, nikako raditi factory reset. |
Ima li nacina napravit 24h reconnect u određeno doba dana? (izuzev reconnectanja u to doba i ocekivanja da se nastavi tako)
Na mikrotiku mi je to skripta odrađivala a na fritzu ne vidim slicnu opciju |
Ima, reset routera preko cronjob je jedan od jednostavnijih načina. :)
EDIT: Zaboravio da se ovdje radi o Fritz routeru. Vjerojatno ima neki scheduler za reset sebe ili DSL linije. |
Citiraj:
Kod mene je international firmwer 7.12 na FB7490 |
Morate znate svi koji ste u PILOT projektu da ako stavljate INT firmware, da ce vam isti ruteri biti oduzeti jer onda nema smisla PILOT projekt...
|
možeš "debrandirati" i instalirati službeni internacionalni "fw" ali bi izgubio max tv,a i prilikom vračanja routera bi moglo biti problema jer nema nigdje za skinut ht-ov firmware da bi se moglo vratiti
|
Kako izgleda taj HT firmwer? ako se kome da nabaciti koju sličicu...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
i da nije sigurno da će biti zadržan u ponudi, pa je to vjerojatno razlog zašto nema nadogradnji odnosno ne prati orginal firmware. |
Pozdrav.. Jel ovaj ruter isključivo za optiku ili ide i za vdsl?
Nekaj me net zezal, pa sam kontaktirao SZK i tak u razgovoru sa tehničarem rekao mi je da nude sad te FRITZBOX, samo sad je sranje pošto navedeni ruteri dolaze iz Kine, pa je trenutno zastoj u nabavci, al neki manji broj su instalirali, povratne informacije su još nepotpune, pošto navedeni ruter nije još u masovnoj upotrebi, bar ne kod nas, pa je onda i manjak recenzija od strane korisnika:) A baš bi htio imat jedan pravi ruter, a ne da imam u briđu komada dva:D |
Povratne informacije i imaš u ovoj temi,
na tebi je da prelomiš mjesečno dodatnih 25kn troška, radi na oboje (optika ili vdsl), po informacijama koje imamo 99% korisnika zadovoljno, definitivno najbolji od svega šta T-Koma trenutno ima u ponudi. |
Citiraj:
Svaki provider kada dobije ruter na testiranje sam optimizira firmware kako njemu odgovara. Citiraj:
|
Jel unajmljivanje Fritzboxa znači i povratak Speedporta Tcom-u ?
Ako ne, ostavio bi Speedport da hendla telefon i max tv da mi ne zauzimaju bezveze lan portove na Fritzu, a Fritzbox bi onda bio samo za internet, a možda i print ili file server. |
Ajde se pitaj još jednom iz pozicije ISP - a :D
99.9% da se podrazumijeva vraćanje starog routera. |
Ah, imaju oni Speedportova na bacanje :D
|
Vi koji imate Fritzeve, koliko ste zadovoljni WiFijem, ima li ispada ili neočekivanih anomalija?
|
wifi nema ama baš nikakve zamjerke, jedina je zamjerka da stoji na 7.12 firmwareu radi wifi 6,
i malo neusklađenošću s mrežom promjena ip adrese 24h traje oko 30 sek, drugih zamjerki nemam portovi se lako povečaju sa switchevima ako ima potrebe i to radi bez greške, bilo je minimalnih pucanja veze međutim zadnjih 2 tjedna nijednom. p.s. imam 28 uređaja (desktop, laptop ,tableti 2x google home prekidači 2x cromecast 2x cromecast audio i tv) spojeno na wifi nijednog pucanja veze do sad nisam imao. na tabletima sam imao na asusu oko 170 brzinu na frizu 220 na 5ghz na kanalu 110. |
Nemojte misliti da cete s FW updaetom dobiti AX tj WiFi6.
To je kompletno novi standard s novim hardverom, i trenutno visokom cijenom Sent from my MIX 3 using Tapatalk |
kakav je što se tiče spajanja na bakar, odnosno da li se "kači" na višu brzinu od Speedport plusa? Je li netko ima usporedbu? Txs.
|
https://www.mbreviews.com/fritzbox-7590-review/
https://www.kitguru.net/peripherals/...router-review/ Evo rivju o doticnom.. A ovo su specke Inside the case, the FRITZ!Box 7590 is equipped with a dual-core Intel® Lantiq AnyWAN™ GRX550 PXB4583 SLLZR SoC clocked at 1GHz, 512 MB of flash storage (Macronix MXIC MX30LF4GE8AB-TI), 512 MB of RAM (NANYA NT5CC256M16EP-DI), a LITELINK CPC5622A Integrated Circuits Telecom Interface, a DIALOG SC14446 A76R101LVP DECT SoC, an XILINK SPARTAN-6 XC6SLX4 TQ144BIV1741 FPGA (Field-Programmable Gate Array IC), a WE-NIDCOM 40799 SOP-IC, five Wurth Electronics 7490200141 1745 Transformers and it also uses the Lantiq (Intel) PXB4583 as a switch chip. Posto nemrem nac ruter koji me zanima, a ak ovaj moze parirat u klasi asusa, dlinka i slicnim u tom cjenovnom (a i po mogucnostima tj performansama) rangu, onda ga vrijedi isprobat. Vjerujem da je ipak bolji od ostalih koje Tsrot nudi (speedport i sl). |
Sve5, samo ga se vise ne moze dobit...
|
Citiraj:
jedino wi-fi kanale moraš ručno posložiti bitno na 5ghz jer gotovo svaki kanal ima drugačije brzine, ali i to izgleda ovisi o karticama na uređaju, na laptopu na bilo kojem kanalu je wi-fi brzina oko 400, dok na tabletima do kanala 60 jedva prelazi 100, između kanala 60 i 100 je 150-160, na kanalima 100 i 110 je 220 koliko je vjerojatno i max kartica u njima. na službenom fritzbox kanalu su rekli da je router predviđen za wi-fi 6 i wpa 3 razlog zašto nije implementiran u 7.12 je bilo pomanjkanje wifi 6 kartica u 7,13, bar tako piše na stranicama bi trebao raditi sa intelovim wifi 6 chipom, više ih ni nema na tržištu za sad. |
Good to know :)
Šteta za ove 5 Ghz brzine jer je pametnije (za sada) koristiti niže kanale, ovi viši se moraju palit - gasit radi radar igrokaza (neki imaju to dobro a neki aljkavo implementirano). Jasno da je još rano za WPA3 i ostalo ... |
Mozda brkas opcionalne 160MHz kanale u 802.11ac/WiFi5 i 802.11ax/WiFi6?
https://en.avm.de/fritz-lab/fresh-fr...th-of-160-mhz/ |
Ovo radar / paljenje - gašenje se odnosi na 5 Ghz i više kanale,
za novi još nemam info. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:05. |