PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kako dobiti praznu kutiju i izgubiti novac (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=301237)

Tajl3r 09.12.2019. 00:50

Drama drama uvik isti komentiraju kod ovakvih stvari ,ka babe kad se nadu.
E neo neo dobit ce to malo sta si osigura ako i to.jbg to je drzavna firma od tih nema gore.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

mrva_zg 09.12.2019. 09:26

Ne bu dobio nista na zalost.

Njima je argument da si trebo otvorit i provjerit paket i tako će ti se i očitovat.

Been there done that, jebo im malo mater tamo pa me ispratili zaštitari van, ali neku drugu satisfakciju ne buš imo.

elance 09.12.2019. 09:49

Pa najbolje da ce dobit pare nazad.... lol.
Odo se ja odma dogovorit s frendom iz drugog grada da mi posalje praznu kutiju cija je vrijednost 3000 kn pa cemo to trazit od poste da nam namiri.... easy money.

Mommistake 09.12.2019. 10:17

Ne bude ništa s toga.

"Frend mi poslao" si može okačiti mačku o rep.

Nema original kutiju, gramaža je tu negdje (analogne vage i slične gluposti), nije otvorio pred poštarom, kutija zapakirana.

Tako da, ja ti vjerujem, no argumenti nisu na tvojoj strani. :(

Sinac 09.12.2019. 10:30

Slažem se, natezanje policije i tisuću žalbi na žalost neće urodit plodom već gubitkom vremena.

Neo-ST 09.12.2019. 11:14

Neočekivan obrat situacije. Prijatelj nazvao jutros, ispričavao se pola sata, da je poslao krivu kutiju (svoju, otvorenu). Slučajno naletio na moju neotvorenu i odmah poslao :hitthewal:

Nakon svega barem se dobro završilo, a i svašta smo naučili u procesu.

I da, slažem se da vjerojatno ne bih ništa dobio.

Može lock šta se mene tiče.

Mommistake 09.12.2019. 11:17

Vrh! :D

^SuperUnknown^ 09.12.2019. 11:21

Je li osigurao paket :D:D:D

Matta 09.12.2019. 11:23

Ovo će ući u anale PCE-a, jednom kada se knjiga "bisera" bude izdavala. :lol2:

Ajde, bar je happy end za tebe. :goood:

mamutarka 09.12.2019. 11:23

eto, zalman u pravu, nevolimo ga šta jes jes, al čovjek iz prve u sridu

prileee 09.12.2019. 11:25

Daj samo reci kojim nacinom je sad poslao?

zalman1 09.12.2019. 11:29

Eto, ali bitno da je krenuo linč prema pošti, da su lopovi i da treba ići na policiju.
Zato sam odma rekao da treba vagati da se uvjeri da mu je ovaj stvarno poslao.

Citiraj:

Autor Matta (Post 3361892)
Kolega zalman jede, da oprostiš, smedju otpadnu tvar u čvrstom stanju.

Štoviše, on je uvjeren da je kolegu Nea zahebo pošiljatelj ili da kolega Neo jednostavno laže čisto da podigne postcount ovdje.

Pozdrav, i pamet u glavu prije nego kreneš s optužbama prema bilo kome.

strgani 09.12.2019. 11:31

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3362160)
Neočekivan obrat situacije. Prijatelj nazvao jutros, ispričavao se pola sata, da je poslao krivu kutiju (svoju, otvorenu). Slučajno naletio na moju neotvorenu i odmah poslao :hitthewal:

Ja ću se ranit :D

Da sam bar pročitao prvo zadnju stranicu, a ne obratno :D
Baš sam htio iskomentirati da su vrlo vjerojatno otvorili zbog visoke vrijednosti paketa i drpili..

Sve je dobro što se dobro svrši :)

Matta 09.12.2019. 11:45

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3362170)
Eto, ali bitno da je krenuo linč prema pošti, da su lopovi i da treba ići na policiju.
Zato sam odma rekao da treba vagati da se uvjeri da mu je ovaj stvarno poslao.

Pozdrav, i pamet u glavu prije nego kreneš s optužbama prema bilo kome.

Kakvim optužbama ?

Moja priča je istinita, onakva kakvu sam ju ispričao. Nije moj prijatelj razbio tablet, niti se misteriozno samorazbio.
Neov slučaj je ispao greška sa njegove strane, i to slučajna greška, a ne da ga je pošiljatelj išao zajebati.
Tvoja priča na samom startu je bila ta da svi pošiljatelji imaju sumnjive namjere odmah u početku. Niti je Neo lagao, niti je (po njegovim riječima) pošiljatelj namjeravao njega zajebati.
Ispalo je da si u pravu u ovom slučaju ali ne iz razloga koje si ti spominjao. Koliko imamo slučajeva otuđenja u procesu dostave dok je paket u rukama pošte ili druge dostavne službe.

Neo-ST 09.12.2019. 11:54

Citiraj:

Autor prileee (Post 3362169)
Daj samo reci kojim nacinom je sad poslao?

Isto vrijednosna.

VandaL.pr! 09.12.2019. 12:03

Ahahahaha.....
Kakav rasplet :roller::roller:

Ajde bar ces mirno spavati veceras. Bar nam otkrij koja je komponenta u pitanju

Neo-ST 09.12.2019. 12:18

m.2 evo 970 plus od 1TB.
Težina pločice: 8g.

mamutarka 09.12.2019. 12:19

nadam se da ćeš otvorit pred poštarom :D :D :D

Neo-ST 09.12.2019. 12:32

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3362184)

Naravno da neću, treba se biti konzistentan 😁

mamutarka 09.12.2019. 12:33

nemojte još lockat dečki :roller:

Night 09.12.2019. 12:36

Ovaj thread ima zanimljiviju priču i rasplet nego većina novih filmova sa superjunacima.

Gašpar 09.12.2019. 12:39

Tema je za brisanje, što smo naučili: -ne vjerovati niti najboljem prijatelju, -pošta ipak radi čestito.

xlr 09.12.2019. 12:41

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3362184)

Pravi prijatelj to ne bi nikad napravio, pa sta bi selo reklo :)

partwish 09.12.2019. 12:42

Citiraj:

Autor Gašpar (Post 3362192)
Tema je za brisanje, što smo naučili: -ne vjerovati niti najboljem prijatelju, -pošta ipak radi čestito.

Nećemo pretjerivati. :D

VandaL.pr! 09.12.2019. 13:15

Citiraj:

Autor partwish (Post 3362195)
Nećemo pretjerivati. :D

A baš sam ih mislio pohvaliti, naime preko face sam prodao jedne "hobby cvike", polovne vrijede 3000 kn.
U petak u 15:30 ih predam u Poštu u Zadru i dolaze do Osijeka u subotu ujutro.
Malo je reći da smo se i ja i primatelj iznenadili :stoopid:

Chuxonja 09.12.2019. 14:13

dobro da nije tu neotvorenu kutiju slučajno zafitiljio u kantu skup sa diskom :P

Sinac 09.12.2019. 14:56

Čitam i ne vjerujem, zaplet u kojem bi se teško i H. Poirot snašao. :goood:

1v@n 09.12.2019. 18:02

Prije cca. godinu dana je frend imao veselje. Kupio (nov, tvornički zapakiran) komad fotoopreme, cca 300€ vrijednosti, na amazonu.
Dolazi paket doma, otvara ga, a unutra svi zaštitni kartoni, folije, upute...sve osim samog uređaja.

Zove u panici, jer sam mu ja preporučio Amazon... Pogledamo kutiju, na naljepnici od njemačke pošte piše težina od 150g. Pogledamo specifikacije, treba biti 350g.
Jedan mail amazonu s fotkom naljepnice njihove pošte je bio dovoljan da mu pošalju novi. Netko si je otvorio kutiju u njihovom skladištu i poslao prazan paket dalje.

NNI :)

quazar912 09.12.2019. 18:12

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3362160)

hm, jabi reko da tip prati PCE pa je vidio u kakvoj je gabuli, jer su sva koplja okrenuta prema njemu da je išo zajebat, a sad kao, uh, ispričava se., žao mu je, pogrijšio je itd itd..

priča je jako mutna jer se NEO kleo da je manja kutija u kojoj je skupi item, bila original zatvorena...:fiju:...sad ispada da kutija nije bila netvorena,ali NEO i dalje drži priču da je on surpefrend i da je kutija bila tvornički zapakiranja...

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3361763)
U 20 godina primanja paketa iz cijelog svijeta, preko svih mogućih dostavljača, tek danas mi se dogodilo da primim paket, sa otuđenim uređajem iznutra.

2.12. prijatelj iz jednog grada u HR šalje neotvorenu, novu kutiju sa uređajem unutra meni, također u HR. Kutija na sebi ima 2 zaštitne naljepnice. Tu kutiju, skupa s računom stavlja u veću kartonsku kutiju i sve predaje Pošti.

6.12. dobivam paket, no stavljam ga sa strane i odmah izlazim iz kuće, te se zbog obveza vraćam doma tek navečer.
Navečer otvaram kartonsku kutiju i vadim račun, te kutiju od uređaja.
Odmah primjećujem da je zaštitna naljepnica prerezana, a uređaj odstranjen iz kutije.

S obzirom da mi je to poslao prijatelj, on otpada kao mogućnost krivca.

Uređaj je pozamašne vrijednosti, te je paket bio osiguran na tu vrijednost.

Odmah sam jutros zvao SZK Pošte, gdje su mi rekli - pazite ovo - da sam trebao otvoriti paket odmah po primitku te provjeriti da je s njim sve u redu. Drugim riječima, trebao sam poštaru reći da sjedne sat vremena i popije kavu dok ja to otpakiram, ugradim i provjerim da li radi.

Već znam koja je procedura jer sam se raspitao, moram ispuniti neke formulare za naknadu štete, te sa svim dokazima i sl. otići u ponedjeljak u poštu napraviti zapisnik.

Međutim mislim da znamo kako će to završiti. 99% da će Pošta tvrditi da to nije njihova krivica.

U tom slučaju sam voljan ići do kraja, jer ne dam da me ovako *ebu.

Da li ste imali ovakav slučaj i kako postupiti?

Hvala

xlr 09.12.2019. 18:20

Ma nema se lik sta tresti kad je covjek bacio kutiju s naljepnicom mase itd... Prica je onak, vise srece nego pameti, sto je ajde ok i drago mi je zbog kolege. Al ono, televisa presenta je pussy smoke naspram ovoga :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:48.