![]() |
Citiraj:
Stvar je jednostavna - isti vrag. WD i Seagate proizvode za sebe i ostale "Brandove" trenutno. Uzmes najbolju cijenu sa nadjduzom garom i osiguras dodatan backup za bitne podatke. Simple as that. |
Zar Toshiba nema svoj pogon za HDD-ove?
Imam u firmi nekoliko 18TB Toshiba. Puno su glasnije od WDova i Seagatea. |
Toshiba je oduvijek bila glasnija od ostalih.
|
Citiraj:
AK me sjecanje ne vara bio je neki deal sa WD-om bar za 3.5" diskove al bilo je prije cca 10 godina skoro... EDIT: malo je kompliciranije... |
Bilo je to davno, ne znam točno prije koliko, ali svojednobno su kupili staru Hitachi tvornicu i tamo na tom starom postrojenju radili diskove. :D Možda ih rade i danas tamo. :D
|
Citiraj:
WD je preuzeo Hitachi 2012-e. |
|
Sad za stari NAS (DS214) želim kupiti 1 disk koji bi služio kao vikend/mjesec backup ovog novog i za ništa više. Što onda kupiti? WD ne, Seagate ne, hahaha, koje vrijeme :)
|
Toshibu :)
|
MG Toshibe nisu za dnevnu sobu. To su najglasniji diskovi koje imamo još od onih Raptor roštalica :)
|
Ide na tavan, može roštati koliko želi, samo se ne smije po zimi žaliti na +8C i po ljetu na +30C :D
|
Citiraj:
Ali ok meni tolko toga rosta/zuji/bruji (od GPUova preko case fanova) da je meni svejedno kakva je buka i nism anikad drzao NAS u dnevnoj sobi pa ja nisam repreznativni primjerak upotrebe u dnevnoj sobi :). Kolko se sjecam natisi su bili WDovi sa 5400-5900rpm... |
Meni su Ironwolfi na 5900rpm bili besumni naspram Toshibe MG07. A nekad sam se zalio da su mi Ironwolfi malo bucni jer mi je NAS bio u dnevnom. Povlacim to :D
Ali Toshibu u tom kapacitetu 14TB sam dobio za kikiriki, tako da... |
Da ali to je usporedba 5900 vs 7200 rpm diskova tako da nije to ista "klasa" pa se i ocekuje veca buka.
IronWolf PRO treba usporedit a ne obicni (non pro). |
Naručio sam Toshibu MG 16TB tako da možete očekivati kroz neko vrijeme vijest o fejk Toshibama :D
|
Meni su se najtišima pokazali WD Purple. Nisam probao SkyHawk
|
Red Plus su isto jako tihi i hladni. Instalirao sam jedan NAS u manji ormar, više ga je zagrijao stari D-Linkov switch od 100 Mbps nego NAS. :D Poslije sam switch zamijenio novim D-Linkom od 1 Gbps i temp u ormaru je pala barem 10°C.
|
Vidim po oglasima ima sve više velikih diskova gdje se u oglasu navodi da “nije gotovo uopće korišten, SAMO za chia” (kao misleći da je time valjda disk očuvaniji? wtf) .. treba li izbjegavat takve diskove? Govorim naravno o polovnim diskovima, nije li gore ako je 5 godina disk korišten za chia gdje je bio konstantno veliki potrošač energije nego da je korišten za “klasične” pc potrebe piši/briši dokumente, slike, muziku i sl.. :stoopid:
|
Većina tih Chia diskova je preplavila tržište, nakon kaj se sve oko te kritpovalute raspalo, tak da nije loše izbjeći potencijalni zajeb.
|
Chia se brzo srušila pa se dalo naći odličnih velikih diskova koji nisu puno radili, a po odličnim cijenama. Chia je ubijala SSDove za plotanje, ali storage diskovi nisu puno radili osim što su se vrtili, a to je ionako normala za NAS diskove. Tu je kolega na forumu prodavao Ironwolfove iz propalog Chia projekta, pokupih par komada, kao i nešto Exosa po Njuškalu, nikakvih problema s tim diskovima, kuc kuc.
|
HAMR je stigao i za stoku sitnog zuba, 600€ za 30TB, navali narode!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:22. |