![]() |
naravno da nije legalno.
microsoft i bsa se u zadnje vrijeme prijete (i ne samo prijete) inspekcijama pa ako ti se da objasnjavati i prepirati s microsoftom oko licenciranja, samo daj. garantiram da nemas sanse :D |
kak se mogu prepirati kad nepodrzavaju vise te os-eve
ni 2k ni xp zast nebi netko lagao da je kupio preko e-baya ili nesto slicno bas zbog toga sto SE VISE NE PRODAJU |
Citiraj:
Kao sto rekoh, jedina "nada" je ta sto mozes "lagati" da si izgubio racun a retail licencu kupio 2000. E sad, koliko ce ti to proci... Citiraj:
|
nije legalno preprodavati licence ako nisi ovlasten partner.
znaci nista ebay, njuskalo, pcekspert...jedino sto je legalno je prodati i kupiti rabljeno racunalo s OEM licencom koja vrijedi dok to racunalo postoji u svojoj izvornoj konfiguraciji (a veze se za hardware ID, ako se ne varam kod promjene maticne se generira novi). i za to treba postojati racun. ne razumijem uopce zasto bi koristio windows 2000, pretpostavljam radi troska, a za to postoji i normalna opcija - linux. |
Ja ne razumijem kako se nekome da zajebavat s neleaglnim windowsima u firmi. Ako se vec firma mogla otvorit, moze se i jednom u original windowse uloziti i mirna dusa.
|
Citiraj:
pitam ja takve: mogu li se vasi proizvodi i usluge dobiti besplatno? |
Treba navesti razloge korištenja w2000 da bi se sagledala cijela slika problema. Recimo kod mene staro računalo iz 2002 god. s w2000 i red je zamjeniti stari hardware jer polako otkazuje a sve je vezano za industrijski software koji dobro radi a skup je da se kupuju nove verzije. Opcija je kreirati virtualku na novom računalu s win7 ali kako sad zakon gleda na korištenje softwarea na novom računalu?
|
S tim da uvijek možeš imati problema u virtualki tj. da nešto neće raditi kako treba.
Mrzim tu kapitalističku mantru baci staro i (ponovno) kupi novo ... Mislim da bi u ovom tvom zadnjem primjeru "sve čisto" dok imaš plačen račun za novi pc + os, za "industrijski software" imaš račun od prije. Neću navoditi lokaciju da ne blamiram ljude, na jednom mjestu još uvijek koriste stare 286 / 386 / 486 sa specifičnim sw, nema teorije kupiti novi sw jer se pisalo na licu mjesta, firma (ako se može tako nazvati) više ne postoji, ... zbog slučajne / namjerne greške prilikom pisanja sw već stari Pentium je prebrz i sw ne radi kako treba ... Rezultat / rješenje u podrumu imaju cca 10 tih starih kompova :D:D |
Ali problem je što je w2000 licenca vezana za računalo i što sad? Na novo računalo nema šanse instalirati w2000, nema drivera,a da se ide na XP nije full kompatibilno. Problem da ne može biti veći. Mislim nije ali treba iskrcati brdo love za ništa ili tražiti po oglasnicima stari rabljeni hardwer.
|
Citiraj:
Sve te stvari se daju rijesiti na ovaj ili onaj nacin, ali ovo bas i nema smisla ("XP nije full kompatibilan"). |
Citiraj:
|
Jesi camentiral, al ta ista uprava bude opet htjela čudo koje ponekad i nije izvedivo (iz iskustva)
Ta ista uprava misli ako znas sloziti tablicu u excellun i da nekaj racuna, mam si programer |
Vjerojatno mu nije kompatibilno jer je pristupao portu (hw preko njega) direktno, stari šporki način koji XP i noviji ne trpe.
|
Citiraj:
Moje pitanje je bilo usmjereno na to da, iz mojeg skromnog iskustva s nekoliko migracija domacih industrija: a) koliko god opskurni ti programi bili, mogu se "prisiliti" na rad na XP-u, sto ipak omogucuje nesto siri manevarski prostor i s recentnim hardverom b) uz duzno postovanje, mogu se i dosta lako prepisati da rade nativno na svemu i svacemu novom uz ne pretjerane izdatke. |
Citiraj:
|
Teško ćeš potpuno upogoniti XP na toj mašini, suviše "nova" platforma, po specs mrežna je vjerojatno Intel I217-??
negdje navode da ima / drugdje da nema drajvera / ako i ima sakrivaju ... puno lakše ćeš upogoniti W7, ako već skačeš na novi os ... |
Naravno. Ali treba prihvatiti izazov. Drivera su riješeni iako ih službeno ne podržavaju
|
Citiraj:
To je onda bas veselo; prije par godina, kolege iz Italije su me cackale za pokusaj migracije dijela (non-essential) za kogeneracijska postrojenja, pa smo zakljucili da to bas ne bude islo tako jednostavno i brzo. :) Sto ne ubodes u taj server neki jeftinel Realtek Ethernet koji ce ti raditi na XP? |
Driver mrežne pod XP je riješen što je point no1 za spajanje na plc.
Citiraj:
|
Windows 95/98/2000/XP/Server - info, how-to, pitanja, savjeti, problemi...
SP3, ne prolazi mi hrvatski LIP, sustav kaze da je instalirana multilanguage verzija i ne da instalaciju hrvatskog. U postavkama jezika nudi 10-ak jezika (meni i sucelje), ali hrvatskog jasno nema. Ima tko ideju kako mu upucati naski?
Hvala |
Kako instaliras? Ja sam svojevremeno imao cd sa xp i dodatak u exe fajlu i nikad problema...
|
Imam Croatian LIP setup datoteku s kojom sam hrv instalirao na desetke instalacija, no ovdje ne prolazi jer je kao rijec o multilanguage verziji Windowsa
|
Ovo mi je radilo odlično pa pokušaj s tim programom.
http://www.nomaher.com/forum/index.php?topic=1012.0 |
Server 2012 R2 prava korisnika
Gore navedeni OS; pokušavam, a ne uspjevam složiti usere i njihova prava takva da ne mogu pristupiti jedni drugima u mape. Obični useri, nisu dio admin grupe. Nadalje, ne uspjevam složiti da se korisničke mape prebace na drugu particiju, dakle cijeli user profil. Ako netko ima ideju, savjet, bio bih zahvalan.
|
Imao slicni problem s time i potrosio pola dana na to. Nakraju sam napravio posebne fodere sa permissionsima za usera i System na particijama. Evo i uputa:
1. create folder named by user name 1. enter folder Properties tab Security 2. click Advanced options 3. click Disable inheritance 4. when prompted click Convert inherited permissions into explicit ... 5. remove all entries principals except SYSTEM 6. click add and select principal 7. enter user name and check names 8. select Full control permissions (i.e. all permissions) 9. check if permissions apply to all subfolders and files |
Hvala ti, to funkcionira.
Još me samo muči kako preseliti user mape (profile) na drugu particiju |
Kada sam ja to slagao cinilo mi se prekomplicirano i nepotrebno. Zbog toga je mozda najbolje dogovoriti sa svima da stavljaju svoje podatke na druge particije bez obzira na lokaciju My Documents.
Vjerojatno si nasao te linkove, ali evo i za druge: |
možda, long shot, sada kada već imaš user foldere na c: napraviti lokalno na serveru junction point za postojeće usere, a sve nove navoditi na d: particiju.
|
Citiraj:
|
ha ili tak... samo ne znam kako će se to (pozitivno) odnositi na postojeće foldere i korisnike.
nisam previše prtljao s tim moram priznat. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:04. |