![]() |
ljudi pomagajte ako znate :D
http://forum.pcekspert.com/showthrea...5&pagenumber=5 |
Citiraj:
|
ja isto brijem da ti je do matične....
|
probaj ocistit drivere jer je i meni zacukivala dok nisam skinuo warcats XT 5.10 i stavio obicne 5.10 i sad radi super
|
mozda nisi procito al sam napiso da sam probo instalirat nove win i drajvere druge , pa cistit iste i instaliravat trece
|
jel ima mozda kakve veze stim dam i se zna nekad u win desit da mi u task manageru pf usage ide preko 950 pa mi hard jako rost ai sv eje sporo
|
A cuj dok sam ja imal pol gige rama znale su mi igre tak zastekavat, i bas se sjecam da mi je NFSU2 iso malo zesce s gigom a o doom3 da i ne pricamo...
Sve ove igre nezasitno zderu memorije, boli developere kita ne buju oni platili jos... A cek jel tebi bas ne ide igra(trza,niski framerate) ili imas sttuter(normalan framerate ali zastajkuje)? |
ja dok sam imao pola gb rama, nikad mi nije nfs štekao....a imao sam prije radeonku 9500 pro....
|
ako ja vrtim nfs na rez 1024x768, detalji su svi na medium prema high, AF na pola, AA na 2x, sve ostalo med ili high, fps-a daje od 21-30 i kada je najvise svijetla ili kishe, sa sdramom, vama svima to treba letjeti, moliti cu lijepo. :D
;) |
Evo ja igram igru vec par dana, nevjerojatno puno mi hdd swappa, to još nisam doživio, jeb'ga 2 mb "keša" ATA... probati cu defrag baciti mozda pomogne, inace igra radi super, jos mi nije restartalo komp ili mi se dogodio chrash ili bsod ili neki shit like that.
Maknuo sam sliku iz siga (FUCK EA GAMES), konačno su se popravili. :beer: |
Citiraj:
Novi NFS mi na max detaljima zna roknut i na 20fps kad vozim po kisi a ekipa ispred mene sprica na sve strane tak da sam moral prek registry-a "ubit" particle efekte. Ne bi se uopce bunil da je tak bilo i u demo-u ali demo je iso ko podmazan :confused: Ne znam dal je jos netko primjetil, ali meni je razlika u FPS pri max AA i AF i bez AA i AF ono 3fps-a:confused: Netko bu moral nekaj pokrpat ili nVidia ili EA, nesto se suska o memory leak-u... Ne znam kak ide ekipi s jacim ATI-cama... |
Citiraj:
ide mi igra u 25-35/40 fps i zastekava uzasno kad zasteka onda padne na 10-15 pa se onda opet vrati . a kad nakon odvozene utrke dodjem u main meni sve je sporo (25fps) . skor u 3dmarku 05 je 4200 sto mi je nekako malo posto je otkljucana i malo clockana |
Citiraj:
Kaj se tice 3dmark05 to ti je normalan score s obzirom da ju nisi jako OC-ao... |
je , ovo za harad sam vec izveo . ikljucio sam zvuk i svaki put akd je hard zarosto , igra je zastekela . al mi je malo ludo da mi ide u tak niskom framerateu kad ekipa prica da im ide u 45 na high sa 6800 i da imaju oko 5000 u 3d marku . a moja je jos i otkljucana . inace , nema razlike nikakve kad je odkljucana il ne . iste su preformanse .
i igra mi ide u istom framerateu i kad igram na 1024 i kad igram na 800X600 |
i jel znas kako objasnit pojavu da mi kad udjem u igru main meni normalno radi (45fps ) a kad odvozim utrku i vratim se u meni onda je spor i ide u 25 fps .
sto duze igram ( u komadu) to gore igra ide a i frendu koji ima 9700 ide bolje sa full detaljima i 1024 a kod drugog frenda sta ima 9800 necu ni pricat |
pogledaj malo u nvidia panelu da ti nije josh nesto ukljuceno i u samoj igri, imash manje frameova od mene, sto je nemoguce. odnosno ne bi se smjelo dogadjati.
|
ma neznam vise sta bi , sve sam prekopao . inace nfs nije jedina igra kod koje su mi performanse takve
|
A kol'ki ti je swap file? Ak ga nemas dovoljno onda ti windowsi povecavaju tijekom igre, a to je :rambo: :rambo: :rambo:
|
neznam sta je to i kako podesit . aj mi objasni u kratkim crtama
znam da je okvirno nesto u vezi sa hardom i ramima |
aha , sjetio sam se . to je zapravo virtual memory jel ?
metnuo sam 1024 min i 1024 max sad prije par sekundi (procito na siteu jednom da je tako najbolje za 512 rama ) |
onaj tko ima cijelu igru, a iz Zagreba je, neka mi se javi na PM, ;)
|
I jel' bolje sad?
Sad samo jos jedna stvar, ak ti je ta particija na kojoj ti je swap file jako fragmentirana, opet bus imal problema tak da se sjeti povremeno defragmentirat... |
nisam uocio bas drasticno poboljsanje . mozda malo
fragmentiran mi je c: prije par dana i na njemu je swap |
Citiraj:
|
zar opet :D
vec izguibo pola dana na defragmentiranje jedanput heheh ajd budem probo ipak ionako sam vec ocajan |
presalto sam na d: , nije mi se dalo defrag. cini mi se da manje zastekava al je fps uzasan bio (20) pa sam vratio na c
|
Ja sam si slučajno izbrisal Profile i sad moram sve ponovno!!!! A baš sam si sredil ClioV6. Dobro da sam samo bil na cca 15%. Jeste li vi možda skužili kako se provjeravaju preformanse auta( snaga u kW, nM, ... i ta sranja), ako to uopce tu postoji??!?!?
|
Citiraj:
Pokazalo se najpraktičnije i najbrže:) Cijela particija ( cca 1 giga ) samo za swap:) |
Sutra mi dolazi igra, pa moram i kod doktora po ispričnicu na tjedan - dva
http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c060.gif |
Igra je zakon
Moram je igrat u prekidima u 2 sata da mi ne dosadi 2h NFS 2h CoD 2 2h NFS aahhh...Kada će zimski praznici...:beer: @Atha koju pilu trenutno voziš? Ja sam još na "puntiću" dok ne dođe na red Lancer |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:17. |