PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   moj prvi modding kučišta (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26073)

yedwy 15.08.2006. 09:50

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 498490)
Ne znam otkud bi poceo, toliko me misli (sto sokantnih sto iznenadjujucih) zapljusnulo :) Moje misljenje: imam osjecaj da je mod tu zbog moddanja, a ne zbog nekog "viseg" razloga. Npr. poboljsanje funkcionalnosti necega, podizanje estetskog dojma. Cista (neukusna) shminka. To nisam nikad volio :) Npr. zeleni ventovi, crvena neonka, pa odnekud opet plava :) Sto se tice rupa za protok ovo ti je otprilike kao da ti navuku vrecu na glavu i izbuse 2-3 rupice :D Izrezi cijelu rupu, imas 8cm grillova u Chipoteci za par kuna i zgodnih i prakticnih metalnih mrezica protiv prasine u Bauhausu (isto za par kuna). Cini mi se da ti se buka dodatno povecala, a nemas potrebe za tim. Uvijek je bolje manje vecih i tisih coolera. Dakle, 2x80mm nema smisla, ako se mogao rasporedit jedan Sharkoon 140mm na stratesko mjesto :) Npr. to mi nije jasno ni kod athinog plexi kucista. Hrpetina 80mm ventova... cemu? :) Nadalje; napajanje - shrotex. Imas sad zbilja jeftinih a kvalitetnih napajanja. Enermax u Linksu za 160kn. Plexi, neonka i ova dva ventica su te kostali vjerojatno koliko i to napajanje. Kuzis sto ti hocu reci? Bolje mod ili upgrade napraviti zbog funkcionalnosti i zbog podizanja kvalitete samog kompa, nego ulagati u shminku :) Sto se tice kablova... ne trebas bacati lovu na glupe, debele i krute rounded kablove. Flat kablovi (obicni) su dosta zahvalni za skrivanje. Tanki su i moze ih se lako sprovesti uz bridove kucista, dok su rounded prilicno nezgrapni.

Šteta da nemam kameru da poslikam svoju kantu mislim da bi se i tebi i blozeru svidjela (s obzirom na to što ima na linku u sigu :D jer ja imam takvo) inače slažem se s tobom glede šminke...

Mada ja tvornički imam plexi na stranici ne pada mi na pamet stavljati neonku u kantu mada imam za to predviđene rupe već napravljene tvornički na kanti...
Pa zar da mi treba jedan još dodatni potrošač koji nepotrebno cica struju iz napajanja? :)

Ja mislim da je potrebno što manje ventova je moguće, a da obavlja funkciju i ja imam 3 komada (+PSU) iako ih na moje kućište stane 7...

Renesis 15.08.2006. 11:20

ja isto potvrđujem da se ide kablovi mogu "roundat" :D

imam par komada napravljenih i 2 komada skršena, samo zato jer nisam imao živaca za njih pa sam išao brzo...

blozer 15.08.2006. 11:55

@SuperUknown ma znam..To napajanje si pikiram več dva tijedna..Ali su mi došli dodatni troškovi .. kupio sam si 7300Gt ( - 600kn) , otkrio sam da se grije ko svinja , novo hladjenje i termalna pasta ( - 100kn)..
U srijedu ču prodati rame pa kupujem enermax 300W . I onda sam švorc :(
Pa moram čekati da prodam BT,mrežnu..i stvari iz thread mojeg u prodaji..
I onda če opet biti para za modd..
Vratimoi se bitnome :D
Hvala svima na savjetima.Pogotovo matesoniku koji se potrudio i napravio "tutorial".
Imam još jedno pitanje . a kak bi bilo da izvadim one maske za optičke uređaje ( imam samo jedan skroz dole) i gornja tri izvadim.. pa da tamo strpam neki vent? Samo da napomenem tišina mi nije bitna..

Matesonik 15.08.2006. 21:36

nemoj... bolje stavi taj vent koji ti je iznad proca tam otraga... a napravi zracni tunel od coolera za proc na one rupe na bocnoj...mozes od cijevi za kanalizaciju... ak cijev pofarbas nebu cak ni lose zgledalo... :beer:

estetika---svidja mi se. shlampavost je kolko mi se cini namjerna i u sluzbi je izgleda. pofarbaj i znutra, mozda kao graffiti?? :)

blozer 15.08.2006. 23:06

Super ideja Mat..Ali ču onda na taj "tunel" staviti još jedan cooler.. Samo koj? I na koju stranu da ga okrenem, da upuhuje, ili ispuhuje?
Sutra kupujem nvo napajanje Ener 300W i hlađđenje za ovu zvjer iz siga :D
Pa opet nemam para za pleksi. Ali či sutra ubodnom izrezati iz bočne stranice kvadar . Pa ču staviti slike na kaj če to (ne)ličiti. Samo da pitam zašto su kablovi loše složeni..? Šta nema protoka dobrog?

Matesonik 16.08.2006. 00:40

vent na tunelu mora puhati u istom smjeru kao i onaj na procu ;)

kabeli--koshmar. sve pocupaj, zatim povezi ide kabele. probaj ih oblikovat da stoje sto blize desnoj strani casea. zatim pospajaj naponske kabele diskova i ostalog (ne i maticne). maticnu spojish kako ti vec najbolje pase. glavno da oko proca i napajanja ima prostora. one sitne kabele (od fronte, usba i sl) zaguraj kamo god mozes...:D i kabele od napajanja mozes omotati u izolirku, bit ce ljepsi i kruci, a time pogodniji za oblikovanje...

edit: pogle ovdje kod mene, ruzno i sareno ali protok odlican...
http://img230.imageshack.us/img230/8445/p62100677cv.jpg

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:20.