![]() |
Alibaba i Aliexpress imaju istog vlasnika, ali ja ne bi u istu temu ova dva shopa stavio. Aliexpress je lošiji od ebay-a i ostalih kineskih shopova, bar meni. Često mi od njih nije stiglo ili treba oko 45dana, a i selleri se znaju praviti ludi. Alibaba je B2B te treba paziti od koga se naručuje pošto često nisu male cifre.
|
Citiraj:
sve naručujem preko njih, ebay sam zaboravio roba nekada dođe i za 10 dana, pa zna da me iznenadi poštar :goood: dakako Alibaba je za ozbiljnije naruđbe i dogovore ... tu se može dobro pogoditi, ali se treba dobro znati o čemu se radi ! |
evo vratili mi pare na račun, brzo nema šta
|
Citiraj:
|
I ja sam se isto presaltao na aliexpress.
Koliko sam bio skeptican jer nema paypala toliko sam se i iznenadio. Roba od cak i samo par dolara ima tracking. Doslovno sve sto sam do sada narucio ima tracking dok je to kod ebaya bio rijedak slucaj. Cijene su uglavnom nize od ebaya |
čak imaju neki s paypalom, nisam naišao ali čitam po netu da neki primaju
|
Pozdrav!
Naručio sam s AliExperss ovaj procesor Već je prošlo 32 dana od naručivanja. Procesora još nema. Neki su (s ovog foruma) naručili procesor kod istog sellera i došo za 11-15 dana. Platio sam VISA Electron karticom. Zadnje na trackingu mi stoji od 4.11. "Guangzhou, shipment." Šta da radim? Ako otvorim dispute mogu dobiti povrat? Inače, preferiram Paypal pa ne znam kak ide refund ak je plaćeno s karticom. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Na HP praćenje pošiljke stoji ovako |
Digni dispute - za to vrijeme je mogao i pješke stići do ovdje.
|
Citiraj:
|
21.11. sam naručio neke 2 stvari od kineza, i još uvijek piše ovo
''Awaiting Shipment. Processing Time remaining: 2 days 12 hours 52 minutes'' kaj to znači, da se čeka da on pošalje, kaj postoji mogućnost da ne pošalje? Koji razlog uopće može bit da ne pošalje |
Citiraj:
procesoru.Na 17track mi zadnje stoji "2015-11-04 11:22 Guangzhou, shipment" dok na ips.web tracking mi je datum od 30.10. "Receive item from customer". |
Meni jedan item tako stoji na Pekinškom aerodromu već 2g. :D
@mamaturka Strpi se još koji dan. |
Citiraj:
|
ma nije hića, prvi put kupovao pa me zanima..jer to vrijeme ističe a zanima me kaj kad istekne
znači ima neki extend? budem provjerio, svakako ako ne pošalje uskoro bduem to stisnuo |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Broj preporucne posiljke probajte pratiti preko ruske stranice http://www.trackitonline.ru/
|
dali mi moze netko reci dali je moguce preko bankovne erste kartice kupovati preko aliexpressa?
|
Preciziraj na što misliš pod bankovna kartica, Maestro, Visa (Electron), MasterCard?
|
Obicna kartica od erste banke znaci od tekuceg racuna i ona je maestro
|
Ili mogu sa deviznim racunom od erste?
|
Citiraj:
milim da ne, ali otvori visa elektron s time ide bez pardona jeino nemožeš koristiti njihov direktni način plačanja, več uvjek nanovo upisivati brojeve kartice |
Koliko sam vidio na Aliji se može platiti Visom Electron ali i Maestrom.
@legija Možeš probati platiti Maestrom, u današnje vrijeme valjda sve kartice imaju onaj CVV broj na pozadini koji je potreban za plaćanje. Ako ne uspiješ platiti na Aliji se neplaćena narudžba otkaže jednim klikom, tako da to nije problem. |
Nedavno naručio neke hlače, nikakva marka, stigla za 2.5 mjeseca s allija
Zadnja dva tjedna natezanja, produžavanja buyer protecta 15 dana iza 60 dana od slanja Neki seleleri napišu da ak ne stigen za 45, 60 dana, odmah bez pogovora vraćaju novac, no to nije ni blizu tako, natezanja, produžavanja rokova itd. Toga na ebayu nema S ebaya naručio multimetar, došao za 7 dana iz Kine računajuči 2 dana vikenda, paket veći od ovoga sa allija |
Da, slušalice sa Aliexpresa, 5 komada x 1 dolar, naručene 14.8.2015. Došle 19.11.2015.
Sa ebaya, max 3 tjedna iz Kine. Ove gore sam već otpisao. |
Citiraj:
|
Sa ovom RBA ne može.
|
Erste ima Maestro i ima onaj br. na poleđini.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:00. |