PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   PBZ net bankarstvo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=258654)

franzD 10.06.2019. 18:44

Citiraj:

Autor p3c3k (Post 3309425)
Jel ima neko problema sa PBZ Wave2Pay aplikacijom. Nakon zadnjeg azuriranja jednostavno aplikacije se gasi sama od sebe nakon pritiska gumba aktiviraj.
Zvao podrsku i vele da nemaju nikakvih informacija o tome da aplikacija ne radi

Ja imam isti problem s rušenjem, ali s digitalnim bankarstvom i WithKey. Ako se ne odlogiram iz bankarstva već samo "odem" s njega, kaad pokrenem WithKey (do kojega se idiotski samo može doći s homescreena PRIJE nego se prijaviš) cijela aplikacija se sruši i javi grešku. Ne vrijedi ni ubiti proces, jedino što pomaže je prijaviti se u bankarstvo, odjaviti se i onda pokrenuti WithKey.
Suludo.

franzD 10.06.2019. 18:46

Citiraj:

Autor IHrvojeI (Post 3309483)
A podešavanje je pravo jednostavno, ne moraš ni ići u banku, instaliraš i preko pbz app dodaš gpay kao sredstvo plaćanja i to ti je to.

I što je najvažnije, za svako sljedeće podešavanje ne moraš u banku. Resetiraš/promijeniš mobitel, samo instaliraš gpay i vozi dalje. Nema potrebe za reaktivacijom.

mamutarka 06.08.2019. 12:55

Od danas je pbz podrzan u apple pay, prva hr banka koja je to uvela

buljo 06.08.2019. 14:26

Slozio bez problema za par min, ha nis ima isprobat :D

Dottore 06.08.2019. 14:40

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3326913)
Od danas je pbz podrzan u apple pay, prva hr banka koja je to uvela

Yup!

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cad2085a94.jpg

Отправлено через iPhone

dadoremix 06.08.2019. 15:38

koji mob podržava ?
gejfon 8 more to ?
ili moram iti po drugoga ?

mamutarka 06.08.2019. 15:41

Moze naravno, od 6 na dalje

dadoremix 06.08.2019. 15:46

mah, i onda vadi mob da plačaš .. ili ti ga preseravanje
i dalje mi je bolje izvadit karticu, prislonit i bok :)

bolje si zaljepit onog viza stikera na čelo .. i bam bam po posu :)

srale7 06.08.2019. 15:52

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3326976)

bolje si zaljepit onog viza stikera na čelo .. i bam bam po posu :)

Zasto bi prislanjanje mobitela umjeto kartice bilo preseravanje?:rolleyes: Uostalom sta koga boli ona stvar sta ja prislanjam na pos:D

Zasto ti j bolje gurati ruku u džep, vaditi novčanik, vaditi karticu, prislanjati na pos, utipkavati pin, vracati karticu u novcanik i novcanik u dzep

Umjesto

izvadim mob, otključam ga (finger print), prislonim na pos i vratim u džep?

dadoremix 06.08.2019. 16:27

I pin vjerovatno ili ?

mamutarka 06.08.2019. 16:30

Pa otkljucas mob, bilo ocima bilo facom bilo prstom, to je to

Immortalis 06.08.2019. 16:31

Nema pina :)

webstartm 06.08.2019. 16:38

Jel nekoga zajebaje onaj skener za plaćanje preko 2d koda?
imam mPBZCOM aplikaciju, i skrener uredno se otvori,upali kamera, al neće da skenira uplatnicu
Muka mi uvik sve na ruke upisivat...

Zvone2772 06.08.2019. 16:42

Citiraj:

Autor srale7 (Post 3326979)
Umjesto

izvadim mob, otključam ga (finger print), prislonim na pos i vratim u džep?

+1
Toliko mi je to praktično (pogotovo činjenica da nemoram utipkavat PIN) da sam sad gledao isključivo varijantu moba koja ima NFC jer ne samo da plaćam Gpayom nego imam i sve silne kartice od tih raznoraznih dućana unutra spremljene pa mi je novčanik manje opterećen.

xlr 06.08.2019. 18:43

Moj problem s gpayom je sto mi je mob triput veci od novcanika pa mi ga nije bas prakticno nositi u kratkim hlacama te cesce ostane u autu :D #smrtkonobarskimnovcanicima

IcyTexx 06.08.2019. 18:45

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3326987)
I pin vjerovatno ili ?

Nema dodatnog unosa pina, ni preko 100kn. Autentificirano je otiskom prsta ili licem.

Apple Watchom je još brže. Uvijek je spreman na ruci, dvaput klikneš jedan od dva gumba i odmah je spreman za plaćanje.

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3326991)
Pa otkljucas mob, bilo ocima bilo facom bilo prstom, to je to

Koliko vidim, mozes i samo drzat prst na Touch ID, bez da dvoklikćeš. NFC će sam probudit mobitel.

ShebY 06.08.2019. 19:01

Meni face unlock do 100kn, preko finger mora. E sad dokle da sa finger printom ne znam, vjeratno 500kn ili 100 eura.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

IcyTexx 06.08.2019. 19:10

Ne ulazim u Android kombinacije, to je valjda divlji zapad. :D

srale7 07.08.2019. 10:30

Za Gpay je varijanta da u pravilu telefonu nfc (android) ne radi dok je u sleepu/standbyu, tako da ga mora probudit da mozes plaćat do 100 kn. Ako je iznos preko toga, onda mora biti otključan mobitel, a ako je jos neki veci iznos (nisam skuzio točno koji) nakon prislanjanja na post trazi finger autentifikaciju.

RaneZ 07.08.2019. 10:35

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3326976)

:hitthewal:

Vec godinu i pol koristim SVE preko moba. Nema kartica, nema pinova, nicega.
PBZ Wave2pay, revolut, coinbase... Kruh kupujem preko crypta i moba :fiju:

"beep" i zbogom novcici. Gdje ces jednostavnije.

Mob uvijek imas sa sobom, novcanik sa 20 kartica, ne.

srale7 07.08.2019. 11:20

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 3327184)
:hitthewal:

Vec godinu i pol koristim SVE preko moba. Nema kartica, nema pinova, nicega.
PBZ Wave2pay, revolut, coinbase... Kruh kupujem preko crypta i moba :fiju:

"beep" i zbogom novcici. Gdje ces jednostavnije.

Mob uvijek imas sa sobom, novcanik sa 20 kartica, ne.

Preseravaš se:D:D:D:D

1v@n 07.08.2019. 18:44

Ok, svi ste si sad super kul i moderni s tim načinom plaćanja.

Nisam jednom zapeo u redu iza takvog genija kojem se upravo u trenutku plaćanja srušila aplikacija/updatea se aplikacija/nema signala jer je u Konzumu u Pointu (ili bilo kojem podrumskom dućanu)/nema baterije/bašsadenefcenećedaradiadomajeradio.

Fala lijepa, ja se držim svoje poluispravne beskontaktne (9 od 10 pokušaja ne prolazi) PBZ Vise (PBZ hoće 30 kn da mi izda ispravnu, dobit će k****), i 200 kn keša u crnom fondu... u novčaniku, za čije mi vađenje i prislanjanje na POS uređaj (iako ne radi) treba manje nego što mi treba da izvadim i otključam mobitel.

Želio bih upoznati onog tko ima 20 kartica... :D

franzD 07.08.2019. 18:59

Jest, to radimo zato što smo kul, ne zato što je plaćanje u 80% slučajeva brže.

U onim slučajevima kad ne prođe, to obično bude jer prerano odmakneš mobitel ili POS terminal ima šugaviju antenu (PBZ-ovi, ironično, znaju zezati i rade 'sporije' nego, npr, Zaba u Lidlu koji love na 5 cm bez greške).

Rušenja aplikacije nema jer ti aplikacija uopće ne treba za plaćanje niti je moraš otvarati kad plaćaš. Signal je isto nevažan jer provjeru radi POS, a mobitel mu samo emulira ispravnu karticu i za takvo plaćanje ti ne treba internet.

1v@n 07.08.2019. 19:03

Razbacujete se brojevima...80% brže, mi ostali nosimo novčanike s 20 kartica...

Ako mi treba 5 sekundi da izvadim novčanik s karticom i prislonim ga na POS...80% brže znači da tebi treba jedna sekunda da izvadiš i prisloniš mobitel.

I na kraju, što si točno postigao time, sve i da ti treba 1 sekunda, kad i dalje moraš stvari staviti u vrećicu i pričekati račun?

mamutarka 07.08.2019. 19:26

Kako vam je debilna rasprava :D

Jedna od onih ajfon vs samsung, ati vs nvidia, jeba vas nosite svaki sta ocete i placajte kak vam pase, necete valjda i oko ovog jebavat 3 dana :D

Ja osobno evo vec citavo ljeto samo mobitel, prolazi svugdje i brzo, jer nema sta ni bit sporo, provucem mob ko beskontaktnu karticu, isti drek

franzD 07.08.2019. 19:37

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3327335)

Ajmo čitati kako je napisano, napisao sam da je meni u 80% slučajeva plaćanje brže (jer nikada ne moram ukucavati PIN), onih 20% slučajeva sam ostavio za situacije kad POS ne uhvati iz prve. Kao i oni tvoji slučajevi kad ti ne radi kartica :)

dadoremix 07.08.2019. 21:36

i ja se danas išao kurčit u špar i muller
i nije mi sjelo, izgleda da kartica + pin = ajfon 8 i otisak prsta me trazio svaki put
140kn i 350kn .. obje transakcije trazile otisak
Možda jer mi i ajfon na otisak?

Sa time da sam ajfon prethodno unlockal i čekal je "spreman"

mamutarka 07.08.2019. 21:49

PBZ net bankarstvo

Pa i beskontaktna kartica trazi pin iznad 100kn, to je ok da trazi i mob

Meni nije fora ni kurcenje placat mobom, nego je fora da nemoram nosit novcanik, ko sto ga ni ne nosim vec neko vrijeme

xlr 07.08.2019. 23:29

Ajfoni imaju tu foru da moras transakciju verificirati touch/face id-jem, cak ako sam dobro zapamtio moras kresnuti i aplikaciju (tako mi kaze frend s ipx, double klik na power tipku). Kod gpaya je to malo pojednostavljeno, on radi u pozadini, pa te samo unlock prije naslanjanja na pos postedi daljnjih komplikacija. Ako imas srece s pos-om :D

Nije mi se jednom dogodilo da u lidlu masem mobom po tom pos-u, da bi blagajnik onda nesto promjenio na kasi i kaze "probaj sada" i onda prodje. A zna kako cu platiti, bog zna sta napravi.

prileee 08.08.2019. 08:05

Citiraj:

Ako mi treba 5 sekundi da izvadim novčanik s karticom i prislonim ga na POS...80% brže znači da tebi treba jedna sekunda da izvadiš i prisloniš mobitel.

Ne berem, sam kazes da ti 9/10 puta beskontaktna ne radi, znaci u biti ti si taj genij kojeg spominjes iza kojeg se zapne u redu.

A ovo je totalno dno:
Citiraj:

I na kraju, što si točno postigao time, sve i da ti treba 1 sekunda, kad i dalje moraš stvari staviti u vrećicu i pričekati račun?

Ako i radi kako je zamisljeno, ko vas yebe vas koji se kurcite s tim, idete mi na spolni ud, koja je svrha kad i dalje morate nosit namirnice kuci. :care:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:08.