PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Seasonic 460w x series fanless (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=254671)

Razer 18.12.2013. 21:43

Imaš ih i u Offertisimi od 7-8kn :D Punjenja su 14kn... za kojekakve sitnice, ne trebaš ništa skuplje. Inače i lak isto pomaže, tako sam ja sredio jednog Chiefteca 350W koji je cvrčao ko blesav a nisam imao plastiku pri ruci.

Dottore 18.12.2013. 22:10

Pa zar nitko ne vidi da tema već postoji Seasonic S 12 500w

medo 19.12.2013. 00:53

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2513520)
Čuo ih par komada i svaki je cvrčao i to poprilično. A i grijao se podosta.

Ach, sheiSe... ja imao 300W, frend imao isto, oba tiha i da puno toplija od ovog Seasonica. Nisam nešto vidio na forumima da cvrče. Ovo mi je sad ubilo nadu.

Zamijenio sam ga sa Seasonicom 460W jer mi je trebalo više snage.

BTW: nisam siguran da će topljiva plastika riješiti problem cvrčanja jer je prekruta kad se ohladi, ne prima se baš čvrsto i sigurno ne ulazi među namote na zavojnici. Ne znam s čim točno dampiraju zavojnice, ali bi se gotovo okladio da je neka silikonska masa. Inače se za svaku zavojnicu zna rezonantna frekvencija pa se izbjegava koristiti zavojnice čija f(rez) je bliska frekvenciji koja se koristi na tom konkretnom proizvodu. Kriza? Štednja? Čak i na X seriji...

Brko 19.12.2013. 12:07

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2513960)
Pištolj na vruću plastiku u interšparu košta 30-ak kuna. Ne kužim čemu sad toliko razglabanje oko takvih banalnih stvari.

Jel imaš kakav round-up review pištolja za plastiku do 100 kn :D:D

warlock25 20.12.2013. 01:18

Citiraj:

Autor dh41400 (Post 2512944)
Što se tiče zujanja, nije problem u proizvođaču napajanja, već u proizvođaču transformatora i zavojnica. Zujanje unutar napajanja se događa kada namotaji na transformatoru i zavojnicama nisu zategnuti i precizno namotani. Corsair je navodno počeo voditi brigu o oveme u svojoj RM seriji napajanja, te je (kako oni kažu) počeo mjeriti transformatore za RM seriju.

Procjena se svodi na mjerenje promjera transformatora, pomoću koje se brzo utvrđuje da li su namotaji kvalitetno odrađeni. Slika lijevo je primjer "idealnog", dok je slika desno prikaz slabijeg primjerka.

Ukoliko se ova serija pojavi u Linksu, na tvojem mjestu bi ju uzeo, pa ako ti se ne svidi možeš ju vratiti u roku od 8 dana (ako se ne varam).

Trenutno ju nemaju, ali će je možda naručivati, pošto imaju Corsairova napajanja u ponudi.

Citao malo recenzije po internetu i corsair rm serija napajanja stvarno je dead silent kako kazu ljudi po raznim forumima.nema zujanja,coil whine-a itd.

ovo 550 rm napajanje kod nas ima vec za 770 kn sa 5 god gare
Ima flat kablove(cak i 24 pinski),modularno i vent se uopce ne vrti do 40% load-a i to se sve moze upravljat preko corsair link-a

medo 20.12.2013. 02:09

Zujanje transformatora je posljedica prirodne pojave koja se zove magnetostrikcija kad se feromagnetski materijal unutar transformatora savija pod utjecajem promjene magnetskog toka (AC struja) i zbog toga se čuje zujanje transformatora na frekvenciji struje koja prolazi kroz njega. Ta pojava se može jako smanjiti, ali ne može u potpunosti izbjeći. Loš prafo ili poddimenionirani trafo će imati izražen taj efekt.

U Seasonicu ne zuji trafo nego cvrče zavojnice, ali iz istog razloga.

Igor_Zg 28.12.2013. 01:23

Ja imam SS-660XP, niti traga cvrčanju, niti vent radi, kao da ga i nema :)

Brko 28.12.2013. 08:53

Citiraj:

Autor Igor_Zg (Post 2518167)
Ja imam SS-660XP, niti traga cvrčanju, niti vent radi, kao da ga i nema :)

Pa kad imaš aston martina među napajanjima :D

Igor_Zg 28.12.2013. 22:43

Ma vidim gore se nekaj spominjao Seasonic i cvrčanje...

Pred cca 7 - 8 god sam imao njihov jako poznati 430W, odlično napajanje.

Nemam pogovora na napajanje, prije sam imao TX750, sad je i Vdrop na CPU manji, kaj nisam očekivao...
Iako moram priznati da je i TX750 jako dobro napajanje, samo kaj nije modularno pa ima kabela 'ko dre*a :D

warlock25 29.12.2013. 10:35

Puni su forumi postova po netu o cvrcanju hibridnih seasonica i fanless.to je jedini razlog zasto sam ja dao 900 kn za 550 w napajanje a mogao sam dodati 100 i uzeti seasonica hibrida ili fanless.ti si imao jako velike srece ao si dobio necvrcavo napajanje.jedino koje ne cvrci 100% i za koje su svi koji su kupili to potvrdili ukljucujuci mene je corsair rm serija.

Pupo 29.12.2013. 11:04

Što marketing radi. Bravo za corsair! I ovo sto si čuo za 1000 ljudi da im cvrči napajanje, pa dobro jutro, nitko nece doći na forum ako mu napajanje dobro radi. A i tu ti je placebo efekat, naravno da ces čuti da ti napajanje cvrci. Kao sto sam ja cuo da mi miš cvrci istek nakon sto sam procitao xy postova kako ljudima cvrci mx510 :) Jednostavno ti je to

Igor_Zg 29.12.2013. 11:23

Moj Corsair TX750 takodjer nije cvrcao, a i ugradio sam ih podosta koji kostaju 100+ EUR, nisu cvrcali. Jedan ili dva ispod 100 EUR kaj sam ugradio su tu i tamo cvrkutali ;)

warlock25 29.12.2013. 18:38

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2518744)
Što marketing radi. Bravo za corsair! I ovo sto si čuo za 1000 ljudi da im cvrči napajanje, pa dobro jutro, nitko nece doći na forum ako mu napajanje dobro radi. A i tu ti je placebo efekat, naravno da ces čuti da ti napajanje cvrci. Kao sto sam ja cuo da mi miš cvrci istek nakon sto sam procitao xy postova kako ljudima cvrci mx510 :) Jednostavno ti je to

Nije to nikakav placebo efekt.imam corsair RM u kompu i neznam da ga imam.cinjenica je da ne cvrci niti ne zuji niti nista.vent mi se jos nije ni jednom upalio a derem krizu 3 na max postavkama na naklokanom 8320 na 4.3 ghz na 1.284v koji je poznati potrosac

Pupo 29.12.2013. 18:44

A gle, to mogu i ja reći za svoju X sisu :) No najbitnije da si dobro izabrao, tj. da ti je napajanje super

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:25.