PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   RWE i Gen-i cijene struje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248954)

Nikky 28.12.2022. 22:34

Računaj ne "univerzalni' HEP nego hepi - HEP Opskrba.
Ovo za preplatu moraš dobro provjeri u direktnom kontaktu.

SPLiFF 28.12.2022. 22:38

Citiraj:

Autor dzajko (Post 3648042)
Ma da gledao sam malo po internetu i čini mi se Hep najjeftiniji. A kako funkcionira ako si u pretplati kod trenutnog opskrbljivača i zamijenis ga novim? Duzni su vratit taj višak novca?

Mislim da je svakako poček 30 dana, pa samo pričekaš zadnji račun na kojem bi se trebalo to poravnati. Ako baš imaš puno preplate - nemam pojma.

Kad sam prelazio sa EON na HEP prevarili su me, samo nisam odmah skužio.
Smeća su HEP-u poslali pogrešno stanje brojila, tako da sam nekih 200kn struje platio i njima i HEP-u.
Brojilo sam ja očitao zadnji dan u mjesecu, prema njihovim uputama, a prvog dana sljedećeg mjeseca prestala mi je raditi aplikacija pa nisam više imao uvid u podatke.
Trebao sam bolje paziti i čuvati sve moguće podatke, izgleda da moraš uvijek pretpostaviti da će te pokušat prevarit.

domy_os 28.12.2022. 23:31

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3648045)
Računaj ne "univerzalni' HEP nego hepi - HEP Opskrba.
Ovo za preplatu moraš dobro provjeri u direktnom kontaktu.

Nažalost, HEPI od Nove godine mijenja politiku skupljanja bodova tako da 1 bod više neće biti 1 kn nego 1 euro pa se u odnosu na "klasičan" HEP još manje isplati.

Citiraj:

Autor robimarko-bug (Post 3648060)
Kakve veze ima što će biti 1 EUR = 1 bod kad će u isto vrijeme smanjiti da ti treba 200 bodova za zamijeniti a ne 1500, samo su skalirali.

E nisam to vidio, onda zanemarite.

robimarko-bug 29.12.2022. 00:11

Kakve veze ima što će biti 1 EUR = 1 bod kad će u isto vrijeme smanjiti da ti treba 200 bodova za zamijeniti a ne 1500, samo su skalirali.

dzajko 29.12.2022. 10:46

Zvao sam Hepi, slučaj pretplate mora se rjesit sa EON. Ostalo sve Hepi rjesaje sa njima. Trenutno iman jeftinu i skupu struju, dan i noć. Pa sad odabrati i dalje tako ili uzet jedinstvenu (plavi tarifni model). Vecinom sve sto trosi radi preko dana, navecer ugrijem bojler jedino, rijetko kad preko dana.

Nikky 29.12.2022. 11:15

Pa imaš kw u zadnjih 6 / 12 mj. kao i cijene za plavi ili bijeli ... napraviš kalkulaciju šta se više isplati.
Kućanstvima bi bijeli (dvotarifno) trebao biti isplativiji (uz malo pažnje ako se po noći grije, pere, ...).

tiki66 31.12.2022. 13:28

U većini kućanstava se isplati imati dvotarifno: treba imati na umu da je zimi struja jeftinija već od 9 navečer, a i uvijek nešto radi u pozadini (npr. frižider, bojler i sl).

tomov 01.01.2023. 07:17

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 3647982)
Heh, dobio sam "upomoć" u vezi tog dopisa, pročitao ga i stekao dojam da eon baš želi da korisnici raskinu ugovor i prijeđu na HEP. Malo je falilo da napišu "ako ništa ne javite prebacit ćemo vas na HEP".

Naravno da to žele jer believe it or not oni na svakom kWh koji ti isporuče puše lovu. Neće im to Plenkimoon nadoknaditi isto kao i ostalim akterima na tržištu (Lukoil, Petrol, RWE, itd.).

INA i HEP šute jer je cijeli management postavljen od politike a taj gubitak snosi država što će ionako sve narod platiti :lol2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:24.