PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Pekac kruha (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=239327)

Interpol 24.11.2017. 14:19

Taman mislio da neću ništa uzet za Black Friday i onda naletio na Gorenje jeftinjak. Valjda će poslužit za par puta tjedno :)

Uz sve popuste 364,49 kn

Nixis 25.11.2017. 23:30

Više od ekoliko puta kod svojih sam jeo taj iz pekača. Kupili smjenu sa sjemenkama u lidlu. Meni je ukusan kruh, malo ljepljiv, ali sočan.

Kad na onakav topli i sočan šibnem majonezu..milina!

BlueMaster 30.03.2018. 16:57

Dobio sam na poklon pekac kruha Tristar BM4586 sa web shopa topprodaja. Eto meni su poslali jos besplatno :goood:
Probala je supruga samo jednom i dobro je ispekao hljeb, mada je vise volim kupovni.

kasko 06.11.2018. 10:04

Majstori, situacija je da smo zagubili knjizicu s receptima i tak sam malo guglal i ispekao 3 kruha medutim nijedan nije bas dobar.

Moze neki recept za kruh 1kg s najobicnijim sastojcima, zasad. Fala ekipa!

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

panoramix 06.11.2018. 10:19

Citiraj:

Autor kasko (Post 3245742)
Majstori, situacija je da smo zagubili knjizicu s receptima i tak sam malo guglal i ispekao 3 kruha medutim nijedan nije bas dobar.

Moze neki recept za kruh 1kg s najobicnijim sastojcima, zasad. Fala ekipa!

Daj pitaj suseda kak se zove tvoj model pekača ...:D

kasko 06.11.2018. 10:39

Citiraj:

Autor panoramix (Post 3245749)
Daj pitaj suseda kak se zove tvoj model pekača ...:D

Panasonic hd9015, nasao sam njegovu knjizicu recepata na internetu al nije mi onak po gustu kao prije kak smo pekli u drugom pekacu koji je crko.
Taj prijasnji je bio iz plodina na akciji 300-400kn je kosta i kruh je bio za prste lizat, medutim nemamo vise recept!

tskarda 06.11.2018. 11:34

A morati ćeš sam naći recept koji ti odgovara.
Koliko soli, šećera, kvasca, ulja(kojeg), brašna(kojeg) i vode staviti pa ostali dodaci tipa maslac, sjemenke, jaja, mast, čvarci, kobasice, masline... jer je svaki individualan, ja sam ih imao 3 do sad i nijedan nije bio kao prijašnji i recepti mi nisu bili dobri, uvijek bi nešto mjenjao da ispadne dobar.

Ja sam ovaj vikend radio marmeladu nakon što je pekač stajao godinu dana na polici, i počelo se dimiti pa fidovka izbacila, završio u smeću. :(

Kad će Lidl imati opet akciju na pekaču?

nino 06.11.2018. 11:38

Kod tebe se svako tolko nesto dimi. :D

tskarda 06.11.2018. 11:40

Citiraj:

Autor nino (Post 3245772)
Kod tebe se svako tolko nesto dimi. :D

a jebiga, kad hep daje lošu struju :(

kasko 06.11.2018. 13:35

Citiraj:

Autor tskarda (Post 3245768)
A morati ćeš sam naći recept koji ti odgovara.
Koliko soli, šećera, kvasca, ulja(kojeg), brašna(kojeg) i vode staviti pa ostali dodaci tipa maslac, sjemenke, jaja, mast, čvarci, kobasice, masline... jer je svaki individualan, ja sam ih imao 3 do sad i nijedan nije bio kao prijašnji i recepti mi nisu bili dobri, uvijek bi nešto mjenjao da ispadne dobar.

Ja sam ovaj vikend radio marmeladu nakon što je pekač stajao godinu dana na polici, i počelo se dimiti pa fidovka izbacila, završio u smeću. :(

Kad će Lidl imati opet akciju na pekaču?

Ma kuzim al vecina pekaca ima za 500g ili 1kg volumen pa ko ima dobar recept s obicnim brasnom i bez ekstra dodataka, nek napise pa probam.

tskarda 06.11.2018. 14:12

ja za manji kruh stavim žličicu soli (ili ako imaš mjericu onda onu manju mjericu), žličicu šećera, pola vrećice digo kvasca (onaj granulasti) ako mjericom uzimaš to je točno manja mjerica, vode i brašna po potrebi cca 200ml+500g brašna i cca 2 žlice domaćeg maslinovog ulja.

Ako stavim cijeli kvasac onda se kruh previše digne pa propadne u sredinu i ostane mi krater. Ovako je malo zgusnutiji ali i dalje odličan.

P.S. ako kupiš 1kg smjese za mliječni kruh od Podravke, biti će jako ukusniji, ja ponekad stavim 100g tog brašna i 400g običnog. Možeš probati i kompletno to brašno, kao i druga što imaju u ponudi.

Buger 06.11.2018. 14:25

Je li kruh iz pekača jeftiniji od kupovnog odnosno koja bi bila prednost tog pekača?

tskarda 06.11.2018. 14:58

2-3 kn brašno
1.5 kn kvasac
0.70 maslinovo ulje
0.50 kn struje po jeftinijoj tarifi
žličica soli, voda = skoro đabe
imati svježi kruh za doručak = neprocjenjivo

Ako nabaviš 25kg vreću brašna tada će ti se smanjiti cijena brašna sa 2kn na 1kn po kruhu, a kvasac 500g će spasti na 25 lipa po kruhu.

Redline 25.03.2019. 21:16

Ekipa, ima ko Lidlov pekač kruha koji je sad na akciji? Zanima me dal to kaj vredi?
Silvercrest 850W, težina (1000/1250/1500 g), 3.g. garancije

dadoremix 25.03.2019. 21:50

mi ga imamo
a kaj nebi vredil, vredi
valjda smo 5x ispekli kruh .. sve je ok

i onda zaboraviš na tu igračku

Brko 25.03.2019. 22:06

Citiraj:

Autor Redline (Post 3288253)
Ekipa, ima ko Lidlov pekač kruha koji je sad na akciji? Zanima me dal to kaj vredi?
Silvercrest 850W, težina (1000/1250/1500 g), 3.g. garancije

Dobar je. Osobno imam Gorenđetov ali ovaj imaju starci. Tjedno je 4x u funkciji i dela Ante ko da mu je 20.

Sent from Usreo 2nd Mobara

Redline 26.03.2019. 14:29

Super. Valda ću ga uzet u Sloveniji u Lidu vidim da je tamo 70kn jeftiniji iz nekog razloga, a isti uređaj.

tizhu 26.03.2019. 20:57

Citiraj:

Autor Redline (Post 3288499)
Super. Valda ću ga uzet u Sloveniji u Lidu vidim da je tamo 70kn jeftiniji iz nekog razloga, a isti uređaj.

davek < PDV :kafa:

sajko 27.03.2019. 10:12

Ja sam skeptik. Isprobali smo tri različita pekača ( u krugu znanaca, nisam lud da kupim tri). Kruh je ukusan jedino kad se ručno umijesi pa peče u pekaču ili pećnici. Naravno ručno je sporo, a automatika ima svoje prednosti. U zaključku, kao i općenito, brzo i sporo spravljena hrana, razlika je drastična.

tizhu 27.03.2019. 21:08

da li je ijedan od ta tri bio panasonicov (1100 do 1400 kuna)?

geronimo_2 27.03.2019. 21:19

ja imam panasonica onog od 1400. nijedan mu nije do koljena. radi vec par godina svaki dan i nikako da krepa :-). padelicu i mjesalicu mjenjali vec par puta. i jednom zupcanik veliki na koji je spojen remen jer je puko.
ono sto znam jeste da je recept za obicni kruh u njihovoj knjizici los. jednom sam probao, bacio knjizicu i koristim svoj recept iz starog jeftilen pekaca i odlican je.

sajko 28.03.2019. 09:36

Nemam iskustva s panasonicom, ali ostajem, tvrdoglavo ili ne, kod stava da ruka bolje umijesi od automata.

Igorr 28.03.2019. 09:49

Ja u Zagrebu imam neki jeftiniji (neka totalno lijeva marka) ranga 400kn ili tako nešto, i ono... ok je.

Ali u usporedbi sa panasonicom kojeg imam u Zadru (https://www.trustedreviews.com/revie...c-sd-zb2502bxc) je totalno bezveze :)
Sa panasonicom kruh stvarno ispadne vrhunski, umjesti ga savršeno svaki put, a ja isključivo trpam integralna brašna i barem 1/4 raw sjemenki.

Kuzo 28.03.2019. 09:52

isto imam panasonica zb 2512. nisam kupio kruh zadnje 2 god u ducanu. super ispadne, nisu mu do koljena ostali pekaci.
@sajko nebih se slozio s tobom da ruka uvijek bolje umjesi. mjesi ti 1h tijesto pa da te vidim. + za neka tijesta mora biti hladno mjesanje (ruka rastopi maslac)
@geronimo_2 podjeliš omjere i sastojke? ja sam otkrio zdenka sir (nasjckam ga odmah u posudu) i sad stalno tako radimo. ispadne mekši unutra. ali je zlo jer mrknemo pol kruha odmah. :D

geronimo_2 28.03.2019. 10:02

panasonic je jednostavno na tronu, svi drugi su mnogo nize od njega.
sto je najbolje ima pekaca koji kostaju isto ko on, npr onaj skupi gorenje, a nisu mu do koljena. to gofno od gorenja sam neznam koliko puta reklamiro i nakraju trazio pare nazad. stalno problemi.

evo, nije ti to neki neznam kakav zdravi kruh, al je sigurno zdraviji od pekare i znam sta je nutra i nemoram strijepit ocu nac bubu, zohara il komad plastike...:
2-3 zlice putra (onak nozem odrezem, odokativno; u biti sto vise to bolje)
300ml vode
200g mekoh brasna
250g ostrog bracna
zlicica soli
zlicica secera

program 1

zlicica kvasca gore u dozator.

ovak radim vec dugo i meni je ok i jednostavno nemam vremena ni volje probavat druge recepte, a imam ih cjelu hrpu. probbavao sam stavljam i sjemenke i svasta i sve je to ok, ali obzirom koliko trosimo kruha ne isplati mi se. tu i tamo zveknem nutra suncokreta, chia, lana...

meni za ovo gore treba cca 2-3min. ko ima u danasnje vrijeme brzog zivota vremena mjesit svaki dan kruh rukama bokte :stoopid:???

a kruh iz pekare mi je totalni shit, koji god da kupim, a fala bogu zivim na cavlima gdje se svi kunu u peknjicu.

zena radi svaki drugi dan sebi kruh bez glutena u njemu i dobar joj je.

jedina mana je sto je kruh relativno malen, ako cjela obitelj od 4-5 roka po njemu i zato moram radit svaki dan ili od nedavno svaki drugi.

nazalost za vece kruhove treba i profi masina, a to mos mislit kolko kosta, ako se uopce i moze u nas naci.

sjecam se ja kruhova koje je moja pokojna nona radila i to je bilo savrseno, al ta vremena su iza nas. zena je bila doma, domacica i kuhala i spremala te stvari...prosla vremena.

coconut 28.03.2019. 10:03

Kolegica ima neki Moulinex kojem je crknuo grijač. Naručila novog iz ovlaštenog servisa i sada će ga neki njen frend promijeniti (nije baš jednostavno). Oduševljena je njime. Njime mijesi i tijesto za pizzu.

geronimo_2 28.03.2019. 10:09

Citiraj:

Autor coconut (Post 3289059)
Kolegica ima neki Moulinex kojem je crknuo grijač. Naručila novog iz ovlaštenog servisa i sada će ga neki njen frend promijeniti (nije baš jednostavno). Oduševljena je njime. Njime mijesi i tijesto za pizzu.

e to zaboravih i tjesto za pizzu radim u panasonicu. odlicno ispadne. zveknes nutra sastojke i odes nesto delat.

u biti jedino smo koristili prog 1, 12 (bez glutena) i taj za tjesto za pizzu.

panoramix 28.03.2019. 11:17

Citiraj:

Autor Kuzo (Post 3289051)
isto imam panasonica zb 2512. nisam kupio kruh zadnje 2 god u ducanu. super ispadne, nisu mu do koljena ostali pekaci.
@sajko nebih se slozio s tobom da ruka uvijek bolje umjesi. mjesi ti 1h tijesto pa da te vidim. + za neka tijesta mora biti hladno mjesanje (ruka rastopi maslac)
@geronimo_2 podjeliš omjere i sastojke? ja sam otkrio zdenka sir (nasjckam ga odmah u posudu) i sad stalno tako radimo. ispadne mekši unutra. ali je zlo jer mrknemo pol kruha odmah. :D

Hladno tijesto ne ide za kruh već za prhko tijesto s maslacem.
Ruka ili mikser uvijek će bolje razvući gluten u vlakna nego dvije lopatice u pekaču.
Imam lidlov pekač ali je kruh ipak bolji kad se radi ručno ili s mikserom, veće su rupice a još ako pečeš u zagrijanoj poklopljneoj posudi onda mu nema ravna...

Getriba94 28.03.2019. 11:23

Ja koristim pekac neki tefalov do 1.5kg vec mjesec-dva, i tolko dugo nisam u pekari bio, kruh 10 puta bolji.

Najbolje mi se pokazao kruh sa domacim krusnim brasnom u omjeru recimo 700g brasna 350ml vode, mala mjerica suhog kvasca, mala zlicica soli i jos manje secera,zlicica ulja po zelji, zlicica mlijeka u prahu.

Program koristim samo za francuz za 1kg, zapecen na najjace.

Ako nekome pomaze redosljed kod pripreme, kad mjesate kruh odmah dobro je secer i suhi kvasac u mlakoj vodi rastopit, pa stavit ulje, a sol i mlijeko u prahu staviti u brasno i promjesat brasno jer sol ubija kvasac pa je bolje da nije na jednom mjestu. (tako vele talijanski pizza majstori :D )

Nakon pecenja ga u krpu zamotat dok se ne ohladi.

Fatal 16.02.2020. 11:35

Je li i dalje Panasonic br 1? Uzeo bi dobar uređaj, samo mi je bitno da mogu kilo brašna ubacit. Obozavamo integralni kruh sa sjemenkama i ne bi zalio dat extra novac za uredaj ako vrijedi...

Koliko vidim ovi Panasonic ovi mogu samo 600 g brasna primit??

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:42.