PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kupovina ukradenog mobitela (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=223944)

dinos3 29.09.2012. 11:23

Citiraj:

Autor Booger (Post 2245588)
Ma nabijem te ja malo na ...

Doma u Sk mi auto ostaje otključan u centru grada preko noći, po birtijama mi ostaju torbe i odjeća i nemam nikakvih problema. No međutim, u Zg mi otimaju odjeću sa mene i provaljuju u auto čim se okrenem. I ne, ne serem, dvaput mi provalili auto u Zg i jednom u Novalji, naravno, ekipa iz Zg.

Sry, al moram stat u obranu jer daleko je Sk još od Zg i sličnih gradova, ne da nema kretena, i da ti neće nitko ništa ukrast, al to je minimum minimuma s obzirom na neke druge gradove. To je jedan od razloga što još uvijek živim u Sk iako radim u Zg, izlazim u Zg....

Hvoje xyz, slobodno dođi u Sk za vikend, izaći ćemo van, :chears: pa ćeš vidjet ekipu koja tamo živi i kako živi.

NHF

slazem se s tobom.. jako sam se zacudio kad je spomenuo Požegu..
dosao kod mene frend iz zga preko vikenda i idemo mi izaci van.. i kaze on meni jel da ja skinem lancic (imao je nekakvo srebro) , kod nas u zg-u ti dodu s leda i otrgnu ti lancic s vrata i krenu bjezat.. ja gledam u njega i ne vjerujem :lol2:

Hrvoje xyz 30.09.2012. 21:17

LOOOOOOL
trgaju lance s vrata
ma da , i prst ti otpile ak ponoci nosis prstenje
jedino ak taj frend zivi u kozari boku , onda moze bit da je tak

Sto se Požege tice , stariji na ovom forumu pamte (a sjecam se da je i na cafe.mobilu bilo)dobar dio pacijenata tj muljatora je dolazio bas iz Pozege , sjecam se da je maltene bio osnovan Požega klan sto se toga tice.

Sto se kupovine mobitela bez racuna/garancije tice , treba biti oprezan.Ja sam nedavno kupio mobitel nazivno gledano "bez icega", a mobitel nov u kutiji?
dobiven uz produzetak pretplate, tcom ima neku semu da na kucnu adresu hpexpresom salje mobitele.
Javio sam se tcomu, prvo su malo komplicirali trazili da dam ime na koje je produzena tcom pretplata (koje ja neznam), na kraju su mi dali kod za otkljucavanje mobitela i rekli da ga naravno pokriva 2godisnje jamstvo.
Da imam ikakav papir , nemam.

Po meni, najvise treba bit oprezan kad netko prodaje sami mobitel bez punjaca , ili ak je noviji s samo s punjacem ,bez iceg drugog.Ono mobitel star 2 mjeseca , a punjac neki neorginalni s ebaya(micro USB, danas su ionak svi isti).

booger
fala na pozivu, ak budem poslovno u Sisku javim se , natovaril bum se bižuterijom od glave do pete pa da vidimo belaja.

Booger 03.10.2012. 15:31

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz (Post 2246325)
LOOOOOOL
trgaju lance s vrata

booger
fala na pozivu, ak budem poslovno u Sisku javim se , natovaril bum se bižuterijom od glave do pete pa da vidimo belaja.

Samo daj, ne bu belaja, jedino pitomog ismijavanja :D

Što se tiče Kozari boka, znam i da u Dubravi nestaju lančići, bakicama na Tomislavovom trgu itd... kad smo se uvatili za lančiće.

dinos3 03.10.2012. 19:23

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz (Post 2246325)
LOOOOOOL
trgaju lance s vrata
ma da , i prst ti otpile ak ponoci nosis prstenje
jedino ak taj frend zivi u kozari boku , onda moze bit da je tak

a sto bi ti lagao ? meni prijatelj rekao da su mu to pred ocima napravili nekom liku..

Ivo_Strojnica 03.10.2012. 19:37

a di su tu ukradeni mobiteli i njihova kupovina???

pimp 03.10.2012. 21:18

mozda netko nosi na lančiću mobitel pa mu tako ukrali...

Ivo_Strojnica 04.10.2012. 11:44

bravo, sjedi 5.

RAUL 04.10.2012. 12:16

Citiraj:

Autor pimp (Post 2248509)
mozda netko nosi na lančiću mobitel pa mu tako ukrali...

To samo Pimpovi nose:goood:

Dizel 03.01.2016. 16:41

Da dignem temu iz mrtvih, ženi na dočeku ukrali Lumiu 640 + novčanik + službeni telefon itd...iz torbe.

Dao policiji IMEI te Lumie i podnio kaznenu prijavu, uglavnom predivan prvi dan nove godine.

Šta se sad događa dalje? Jel oni to upće traže ili ne? (jer jebeš mobitel, bitni su dokumenti iz nočanika njezinog)...uglavnom oba mobitela su ugašena čim smo skontali da je bila marisana ujutro kad smo se probudili.

QuidZz 03.01.2016. 17:05

Citiraj:

Autor Dizel (Post 2873729)
Da dignem temu iz mrtvih, ženi na dočeku ukrali Lumiu 640 + novčanik + službeni telefon itd...iz torbe.

Dao policiji IMEI te Lumie i podnio kaznenu prijavu, uglavnom predivan prvi dan nove godine.

Šta se sad događa dalje? Jel oni to upće traže ili ne? (jer jebeš mobitel, bitni su dokumenti iz nočanika njezinog)...uglavnom oba mobitela su ugašena čim smo skontali da je bila marisana ujutro kad smo se probudili.

Nista, cekas da policija odradi svoj posao. Ovisi tko je ukrao mobitel, ako je neki iskusni lopov onda je tvoj mobitel vec rastavljen u dijelove. Ali nikad ne znas, mozda ce lopov mobitel preprodat pa je veca sansa da ces ga dobit natrag ( naci ce ga kad netko stavi SIM karticu u njega ).
Lako za mobitel, ako su u novcaniku bile kartice od banke obavjesti ih da su ukradene, da nebi dobio jos jedno iznenadenje. :D
Sto se osobne iskaznice ( ako je bila u novcaniku ) tice, moras dati oglas u NN, onda cekas mjesec dana i tek onda mozes napravit novu. Nisam 100% siguran kako to tocno ide, pa pogledaj po stranicama MUP-a.

P.S. Nadam se da ce lopova naci i da ces dobit ukradeno natrag.

EDIT: Neka javi operatoru da joj blokira staru SIM karticu, dobit ce novu ( broj ce ostat isti ).

Dizel 03.01.2016. 18:51

Već sam sve odmah ujutro odradio, blokirao pozive na pretplati, blokirao kartice od banke...

Mislim, đubre bi bar moglo vratiti dokumente..nek pošalje poštom pizda mu materina.

QuidZz 03.01.2016. 19:14

Citiraj:

Autor Dizel (Post 2873792)
Već sam sve odmah ujutro odradio, blokirao pozive na pretplati, blokirao kartice od banke...

Mislim, đubre bi bar moglo vratiti dokumente..nek pošalje poštom pizda mu materina.

Da, to za dokumente je najveca gnjavaza. :fuming:

Kal-EL 04.01.2016. 12:32

Ženi ukrali mobitel prije nekoliko mjeseci, samsung neki novi, a3 mislim, uredno prijavljen policiji ali nista dosad. Vjerujem da je rastavljen negdje.

tskarda 04.01.2016. 12:47

I ja sam prijavio krađu Galaxy Note-a prije skoro 2 godine, ne vjerujem da ga je netko uzeo a da ga nije koristio.

Mislim da se policija ne trudi previše vratiti te stvari, samo moj dojam.

RascaL 04.01.2016. 13:13

Citiraj:

Autor tskarda (Post 2874030)
I ja sam prijavio krađu Galaxy Note-a prije skoro 2 godine, ne vjerujem da ga je netko uzeo a da ga nije koristio.

Mislim da se policija ne trudi previše vratiti te stvari, samo moj dojam.

Imao sam istu situaciju s prijavon negdje 2008./2009. Tada je N93i bio u pitanju. Rekli su da će raditi na tome, ali im nije prioritet jer su procjenili vrijednost na osnovu računa (a mob je kupljen u duty free shopu). Odmah je bilo jasno da ne trebam očekivati ikakvu pomoć s njihove strane. U međuvremenu sam putem svojih kontakata saznao gdje je bio i koliko ruku je prošao, ali u konačnici mu se izgubio svaki trag.

Suština je da te prijave nemaju nikakve svrhe osim ako je u pitanju iPhone (na kojem je uključen Find My iPhone). To je jedini slučaj za koji sam se uvjerio da poduzimaju nešto.

Prki 04.01.2016. 13:50

Koliko ja vidim problem je u ženama a ne u lopovima,samo onima koji imaju žene kradu mobitele, pa vi vidite oćete se ženit ili vam mob pruža dovoljno zadovoljstva :)

coconut 04.01.2016. 15:26

Koliko znam, i Samsung ima svoju uslugu za nalaženje mobitela, a koliko znam i skoro svaki antivirus ima takvu funkciju.

trouble 04.01.2016. 15:31

I bilokoji android i sve ostalo...

RascaL 04.01.2016. 15:46

Citiraj:

Autor coconut (Post 2874086)
Koliko znam, i Samsung ima svoju uslugu za nalaženje mobitela, a koliko znam i skoro svaki antivirus ima takvu funkciju.

Ima praktički svaki mob, ali to nije ni bitno. Činjenica je da se putem IMEI-a može naći bilo koji, a u Mupu očito ne smatraju da je svaki mob vrijedan traženja. Koji točno faktor određuje da li će ga tražiti još nije jasan (cijena očito nije bitna iako se službeno govori da je).

Guls 04.01.2016. 15:52

Žena je popušila 4 soma kuna vrijedan mobitel, na murji ni da bi odmahnuli rukom.
Jednostavno im se ne da ili imaju pametnijeg posla.

Kal-EL 04.01.2016. 15:52

Kod mene je problem bio sto je ukraden doslovno u dvoristu prilikom jedne obiteljske proslave.
Kad me inspektor pitao tko je zadnji sjedio za stolom, a ja odgovorio mama i baka od 90 godina bilo mi je jasno da ne trebam dalje ici :)

Dizel 04.01.2016. 15:53

U mom slučaju nije samo mobitel, nego xyz stvari, daklem krađa. Lokacija mobitela bi im pomogla da nađu lopinu.

KhongLo 04.01.2016. 16:41

Čini se da sam ja jedan od rijetkih koji su u konačnici imali pozitivno iskustvo s ukradenim mobitelom. 2004. mi je ukradena Nokia 3100 koju sam imao tek par mjeseci. Isti dan sam otišao u policijsku postaju i prijavio krađu. Par mjeseci kasnije me netko zove na kućni telefon, predstavi se da je iz policije i pita jesam li doma. Rekoh da jesam i kaže mi da će mi kroz pola sata donijeti mobitel. I stvarno je bilo tako. Jest da sam u međuvremenu već morao nabaviti novi mobitel, a prijavu sam napravio reda radi ne očekivajući da ću ikada više vidjeti tu Nokiju, pa me baš ugodno iznenadilo kada sam je dobio nazad, tim više što je vrijednost mobitela bila nekih 1k kn.

Alph4Dawg 04.01.2016. 17:02

Meni su ukrali Galaxy S4 prosle godine u desetom mjesecu.Otisao na policiju, napravio kaznenu prijavu, dao kutiju sa svim dokumentima.Uzeli su IMEI i jos nekoliko podataka (gdje sam bio, s kim, da li se pio alkohol, boja mobitela, da li ima kakvih ostecenja na uredjaju, na koliko procjenjujem uredjaj, etc.)
Mobitel je pronaden za manje od tjedan dana u Sunji kod nekog lika, koji ga je kupio od nekog treceg.Uglavnom, mobitel je vec bio prosao kroz tri para ruku.
Situacija je sljedeca, a to mi je receno od strane inspektora.
Dakle, oni su duzni zaprimiti vasu prijavu i to stoji, medutim; uopce se ni ne trude pokusati pronaci mobitele koji kostaju ispod 2000kn, otprilike.

Procedura, nakon uzimanja IMEI-a i potrebnih podataka je da oni proslijede podatke, uz zahtjev i nalog, operateru.Nakon toga (bez obzira da li je na mobitelu ukljucen GPS ili ne) se mobitel locira i pronade u kratkom roku (zbilja nisam siguran kako to tocno funkcionira, ali valjda mob na nekoj bazi i dalje odasilje signal).
Jos nesto mi je napomenuto nakon prijave.Dakle, postoji nekakav lanac 'crnih shopova' koji se bave otkupom 'vrucih uredjaja' (navodno je dosta prosireno, nalazi se u Zagrebu), i ako uredjaj tamo dospije sanse za povratak su skoro ravne nuli, jer se mobitel u vrlo kratkom periodu nalazi van granica RH i policija vise nije u nadleznosti.

To mi je sve receno od strane inspektora.

BTW, sve sto tamo kazete i oni napisu u zapisnik - ZAPAMTITE.Biti ce potrebno poslije na sudu, jer cete biti pozvani kao svjedok-ostecenik.

EDIT: Pitati ce vas da li prijavljujete kradu ili nestanak.Ako je ukraden, napomenite da ste dosli prijaviti kradu, a ne nestanak.Automatski se tome pristupa drugacije, jer imaju takve na piku.

Dizel 04.01.2016. 20:22

Mislim da se mobitel ipak mora upaliti da bi IMEI odradio svoje preko repetitora. Ugašen ne šalje ništa nigdje.

back2quick 04.01.2016. 20:46

tek kad izvadiš obe baterije možeš bit siguran da ne šalje ništa nigdje.

Dizel 04.01.2016. 22:00

Da, to i lopine kazu. Nazalost po mene.

Mario92 04.01.2016. 22:07

Citiraj:

Autor back2quick (Post 2874292)
tek kad izvadiš obe baterije možeš bit siguran da ne šalje ništa nigdje.

Obe baterije? Može neki info o tome?

back2quick 04.01.2016. 23:13

mala okrugla baterijica ko na matičnoj pc-a

smuchac 05.01.2016. 12:13

Na kompovima su 2025 i 2032 baterije i dvije takve su ponekad veće od same ploče mobitela. Mobiteli imaju,ako uopce imaju,takozvane flash baterije i one budu zalemljene na plocu i nisu plug and play. Mislim da novije generacije ni nemaju takve baterije vec je sve u ploci trajno pohranjeno i ne odasilja nista bez glavne baterije...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:26.