![]() |
je li itko probavao otključati telefon metodom htc desire-a ili sensationa?
|
koja je to metoda?
|
imas na netu kako se otkljucava sensation i dedire...
|
Hvala Codiacu na jezgrovitim uputama u svezi debrandiranja i rootanja. Samo mala napomena, bilo bi uputno naznačiti u naslovnom postu da se kod rootanja ne raspakira zip datoteka,već se tako kompresirana ostavi na SD kartici. Ja sam po instinktu ostavio zipanu datoteku da vidim oće li je sistem očitat. Osim toga,čini mi se da se kod debrandiranja dogodi još jedan poremećaj a to je ispadanje widgeta "Nadzor nad napajanjem" sa info TAB-a (to je onaj TAB u vrhu ekrana gdje se pokazuje jačina signala mreže,a može ga se razvući prema dolje). "Nadzor nad napajanjem je widget sa 5 dugmića: Wi-Fi/Bluetooth/GPS/Auto sync/Svjetlina. Ja ga nisam uspio vratit nazad na info tab,već sam morao kreirat shortcut na jedan od screenova. Nitko to nije primijetio,ili vam se nije ni dogodilo?
P.S. Osim što mi se baterija isprazni u dva do maks. tri dana,nemam primjedbi na rad moba.Dovoljno je brz,maksimalno opremljen i ima ekran solidne veličine.Jedina zamjerka glede funkcionalnosti jest premala tipkovnica za pisanje poruka ili ukucavanje teksta kod google searcha, što IMO nije bilo neizbježno obzirom na veličinu ekrana. |
Što se tog widgeta tiče, odmah sam mu našao zamjenu -
https://market.android.com/details?i...t.switchwidget U vezi tipkovnice, stavio sam link na Go Keyboard u jednom od prijašnjih postova. Nudi podešavanje visine tipki u oba moda (portrait i landscape) ako ti ne paše veličina. |
Citiraj:
|
Settings - Language & Keyboard i pod Keyboard settings stavi kvačicu na Go Keyboard i odi na Go Keyboard settings.
|
da li se root miče ubacivanjem original softwarea?
|
Citiraj:
|
Uzeo sam upravo Huaweia, moram priznati da nisam očekivao tak kvalitetno kučište toliko jeftinog mobitela.
Btw, u Vž su sve rasprodali veli i taman došla kutija s novom pošiljkom-i u njemu 2 komada, jednog uzel, ostao još jedan-pa navalite Veli lik da su postali jako tražena roba hehe Btw, ostao sam iznenađen kad sam u meniju vidio Youtube aplikaciju, a nije navedeno da podržava Youtube nigdje, ni na gsm-areni Tak da predobra stvar za malo noFci, jako fino radi. Mislio sam ga "tjunirati" al nema potrebe, čist fino sve vrti, a i na Tele2 mreži sam tak da neme baš nikakve potrebe za modifikacije. Jedino screen-protect foliju i neku silikon masku sa e-baya |
book...imam ga i ja! sad pak slijedi istraživanje. prema BB 8900 (siroti mi je pal v viskikolu) je to prava igračka i zakon je :)
|
.. nitko ne spominje sto nema blica? ..
|
Za 745 kn...nitko ne spominje ni što nema 12 mpx kameru, gorilla glass i magnezijsko kućište?
Get real! Za ove novce, najbolje što možeš dobiti je Nokia C3-00 |
.. a evo znao sam, pitanje je bilo cisto informativno, znaci zasto nitko ne komentira taj nedostatak pored tolikih objava, a ne koliko kosta telefon, niti ima li autofocus i carl-zeiss optiku .. oh boze
|
Blic je nešto apsolutno nepotrebno na mobitelima jer u mraku s takvim kamerama ne možeš apsolutno ništa. Ako je objekt fotkanja blizu, fotka je spržena, a ako je predaleko opet ne valja. Ako ti treba mobitel za fotkanje, traži SonyEricssone, Cybershot seriju.
Ovce i novce možeš imat samo u Tele2 reklami :D Ili čekaj još malo jer dolazi novi Huawei koji ima apsolutno sve http://www.gsmarena.com/huawei_honor-4197.php |
Jel neko probao po ovim uputama flashat mobitel?Jel ide to ?
Jel kamera bolja fakat s tim novim FW, mislim nemres natuc vise pixela ak ih kamera hardverski nema? |
Kamera na mobu-ne sjećam se da sam ikad to koristio.
Za slike koristim fotić počevši od Ixusa pa do EOS-a cccccccccc......... |
Citiraj:
|
Stigao i moj Huvej, skvo je oduševljena jer je prije imala šrotegen LG GD510 Pop koji je užes od telefona :D
Ja imam Wildfire vulgaris i kad sam onako odokativno usporedio oba, ipak je HTC za koplje iznad. Kvalitetnija izrada, veća tipkovnica za SMS ili net i ima flash na objektivu. Ali za 100 eura ovo je živi stroj od mobitela, a HTC ipak košta duplo više i nije baš duplo bolji. |
Ja sam totalni n00b: nemogu prvi korak (originalni root) proći :) Je li ''dload'' folder = 'download folder' (lol) i gdje je ''root'' kartice? Ne želim nešto zeznuti, a čini mi se da su svi ostali neke iskusnjare u rootanju moba pa eto - tražim pomoć :)
|
Citiraj:
Kolko ti baterija izdrzi s tim "nabrijanim" softwareom? gladius, dakle odraras taj fajl , ekstraktiras ga na memorijsku karticu. Adresa tog novokreiranog foldera treba biti sdkartica:\dload\ a u tom folderu je fajl koji se zove update(.app) onda gasis mobitel, drzis tipke i flešaš ga tim novim ROMom. Kad to zavrsi, onda ides na rootanje, s tom razlikom da fajl root.zip NE odzipavas , nego samo copy/paste na SDmemorijska kartica:\ |
Da li je netko isprobao hands free?
Hvala. |
Dobar je mobitel ali:
- spor je - okrljašteni android je gore - rezolucija ekrana je loša - boje su kak-tak Pozitivno: - cijena - građa (čvrst je) Nisam probao: - kameru - razgovore - player Usporedba je s desierom amoled ekran. Jučer je frend piknul tog huaweia u teletu pa sam drljao po njemu. :) |
A Desire s amoled košta ...koliko? :D
Ovom Huveju naprdiš osvjetljenje do jaja i sasma je dobar prikaz, meni u rangu s mojim Wildfireom. |
Pa zato sam i stavio da je cijena pozitivna stavka! :D Da košta puno više tipa 1k kn više. :)
|
Prije bi reko da je novi Desire tipa 2500kn, znači skoro 2 kile kuna more ;)
Teško da tu išta moš uspoređivati, kao kad bi uspoređivao GTX590 sa 8800GT :D |
Imaš pravo. :p No svi se slažemo da je novac za tu lovu zver. :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Od svega mi je najbolje kad vlasnici HTC Želje:D idu jambrat na sporost i "okljaštreni OS" a sami su morali na početku čuda radit samo da bi mogli instalirat aplikaciju na SD karticu... Da li se može satavit novija verzija OS-a i custom ROM-ovi? Mogu. Da li je nakon toga brži i bolji mob? Je. Da li košta 700 ćuna? Da. Kraj priče:D |
Upravo to, prednosti po meni su:
1. 745kn 2. 745kn 3. 745kn 4..... :D |
Citiraj:
nije spor :) (u biti spor je ako se stavi live wallpaper bez live wallpapera je ok a kad stavis kastum rom jos je 20% brzi) stavis origigi rom ili stavis modan rom :) reza ekrana je entry lvl meni su boje ok doduse ja vise volim da su "sivije boje" kamera je ono "za silu" razgovori su glasni razgovjetni player ja imam mobo player i vrti sve sto nije hd. al jednostavno usporedjujuci cijena/vrijednost ili ti price/value nepostoji bolji mobitel jednostavno nepostoji :) cinjenica dali je desire 5 puta bolji od huaweija ? dali je iphone 10 puta bolji nije (pricam o cijenama za uredjaje da ih kupujes u paketima) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:50. |