![]() |
Ajd pitanje za beta testere! Na šta to liči, dobro ili loše, jel se isplati uzimati ovu igru?
|
za one koje zanima, vidim da je igra "dostupna".
|
RO2 je badass igra i sam gameplay je na razini no hrpa malih bugova mi je uništila prvi dojam, djeluje nekako neispolirano zasada no siguran sam da će Tripwire to riješiti.
BTW, prvi review i odmah odlična ocjena. |
igra je teški kick ass:amen:
|
Potpis za badass. :)
Malo mi nedostaje realnosti kao u AA3.1 ali igra to nadoknađuje drugim stvarima. Onaj minimap koji je netko spomenuo je naprema AA3.1 potpuno beskoristan. Bolje je pozvat si mapu i pogledat di se nalaziš. *natrag u Staljingrad derat po boljševicima* |
Kakve su vama performanse u toj igri? Ofrljio sam sve na ultra, bez AA, i tek sam poceo igrat i zestoko trza, prakticki neigrivo kad treba nekog pogodit, kaj je tak zahtjevna ili? :lol2:
EDIT: Naravno kad mi je iskoristenost GPUa 40-45%, ima li tko slicnih problema u ovoj igrici ili fakat vec moram winse reinstalirat? |
Možda ti ga ne registrira kao 3D aplikaciju pa se GPU ne "pali" na potrebne frekvencije.
Vrtim sve na Ultra sa "War Movie" post processingom. Jedino sam iskopčao one frame lag jer imam dojam da je malo više "responsive" igra. FPS u rangu 40-50, padne do 30 sa snajperom i na otvorenom sa prepunim serverom. Imam dosta CTD-a, ponajviše u server browseru - otkad koristim Steam-ov svelo se na minimum. Navodno prvi patch samo kaj nije izašao. |
Evo prvog patcha:
Citiraj:
|
SP mi se nije svidio. Ne znam kuda bi sa sobom. :D
|
Citiraj:
Što dulje igram to sam više oduševljen igrom. Da ne velim kako je atmosfera potpuno pogođena, od stotine različitih krikova i sitnih detalja do (meni barem) do sad ne viđene razine krvi u igri. Kad artiljerija pogodi kako spada ruke i noge lete na sve strane. :eek: A suppression sistem je priča za sebe - covering fire je totalni doživljaj ovdje. Onda je tu i balistika, probit zid pod pravim kutem (s teškim oružjem) je potpuno izvedivo, dok pod recimo +45° baš i nije... Samo da se igra do kraja ispegla i ovo je po meni pucačina desetljeća. Kakav CoD, to je za malu djecu i mamine sinove. :amen: |
Citiraj:
uglavnom ako na jednom serveru cheataš i PB te bana (i naravno server ima PBBans stream) on to stavlja na Master Ban Listu i to može onda admin sa bilo kojeg servera skinut, ali uglavnom ako želiš igrat na drugom serveru koji je na tom streamu nemožeš, i tam si banan |
i meni je igra pun kufer trzala. skinul sam driver sa 11.8 natrag na 10.2, i sad sve glatko radi kao švicarski sat (uninstall + driver sweeper u safe modu). radi se o hd4850, 1680*1050, sve na high osim AA koji je isključen.
|
Odavno sam ljubitelj RO1 i sličnih *realističnih* FPS-ova, sa Darkest hour modom za RO1 sam probio 1k sati na Steamu:D.
Ro2 combat je dosta brži tako da je naglasak stavljen na brzo taktičko razmišljanje- npr. sakrivanje pokraj najpovoljnijeg zaklona ili traženje najpogodnijeg položaja za zaobilazak neprijatelja ali sve su osnovne značajke RO serije tu tako da je i dalje zakon za igranje. Posebno mi se sviđaju zvukovi dok je grafika prilično dobra iako ne i zadnji krik, naglasak je na detaljno razrađenim mapama i zaklonima kojih zaista ima pregršt pa ode glava brzo ako se njima ne naviknete služiti *pod normalno*. |
di ima ovo kupiti u zg, gledao sam na brzinu u algoritmu pa nisam nasao?
|
Ajde da i ja dam svoje dojmove,
Igrao sam RO1 svega par mjeseci jer sam nazalost kasno saznao za igru, no kupio sam ju svejedno preko steama tak da sam dobio 20% popusta za preorder RO2, sto je sasvim ok s obzirom da shitara mw3 kosta 60 eura. Uglavnom. Sa tehnicke strane, necemo se zavaravati, igra radi lose. Al to je s jedne strane razumljivo jer je Tripwire zbilja mala riba u odnosu na mocnike poput EA koji izdaju trash za trashom vec godinama tak da nisu imali budget da usavrse igru, a financije tjeraju na izdavanje u prodaju, sve je to na kraju trgovina :) Malo detaljnije o tehnickoj strani. Igra iz nekog cudnog razloga ima problema sa novijim hardwareom, tako da i ekipi sa relativno high end rigovima radi slabo. Pod slabo mislim na ultra detalje sa svega 30-50 fpsa, koji drasticno pada i raste kroz svaki game. Fali stabilnosti i optimizacije same igre koja trosi manje od 50% graficke kartice i procesora(!?). No ne sumnjam da ce Tripwire to ubrzo rjesiti, jer izdaju patcheve svako malo, i zbilja kontaktiraju sa zajednicom na forumu kako bi rjesili sve probleme sto prije. Bugova ima, puno, no kazem, ekipa radi i rjesenja su neminovna. Gameplay, sto reci. Jako zabavna igra sa odlicnom dozom realizma i arkadnosti koja ju drzi vrlo igrivom i zabavnom ali isto tako nemilosrdnom, tako da je learning curve nesto veci u odnosu na druge shootere, ali opet puno manji u odnosu na RO1. Ogroman je naglasak na teamplayu i za igranje ove igre svakako preporucujem mikrofon i dobar headset jer je sound jednostavno fantastican. Dozivljaj same igre je genijalan, vasi suborci ce se derati dok umiru, vristati dok jurisaju. Na primjer dok drzite sprint i melee tipku na Ruskoj strani vas lik ce ispustiti jedan od par krikova tipa ZA STALJINA!! ili ZA RODJENO!!! :D tako da zna biti i poprilicno smijesno kad na nekog jurisate bajunetom. Sama oruzja zvuce mocno i realno. Da sumiram, svatko ko voli WW2 simulacije i shootere opcenito, definitivno bi trebao razmisliti o investiranju u ovu igru. Unatoc problemima sa optimizacijom i bugovima, igra ce biti pravi dragulj nakon 2-3 mjeseca dodatnog poliranja. Vidimo se na bojisnici ;) |
Gameplay zna biti dosta brz na pojedinim mapama tako da i ekipa sa run n` gun shootera može naći gušta u Ro2.
Inače singleplayer mod je ovdje samo za trening jer je AI slabunjav iako miljama ispred Ro1 botova kojni nisu mogli ni izać sa spawna... |
Citiraj:
Tako da na high end konfama igra leti i potpuno je igriva na ultra postavkama. |
Citiraj:
27 fps-a nije prihvatljivo na toj grafi taman da ima 900 ljudi na serveru i da gledas u drugu dimenziju kroz sniper scope, i sami TWI su priznali da moraju intenzivno radit na optimizaciji, al dobro. S tvojom grafom bi trebao biti u mogucnosti zderati igre narednih 3 godine, a ne dropat na 27 fpsa i reci da je to potpuno igrivo. |
Da, nismo se razumjeli. :)
Slažem se da je na ultra prezahtjevna. I treba ju optimizirat jer nekima s high end konfama leti a nekima ne. No kako patchevi izlaze svakih 48h mislim da nećemo morat dugo čekat na neke optimizacije. Trenutno je najveća banana honor level odnosno krš praćenja statistike. Recimo igram tek tjedan dana i već sam "Hero" sa lvl 86... :roller: Mislim da im ne gine reset svih statistika. |
Citiraj:
|
kupio neki dan, odusevljen sam igrom :=)
istina je da puno stvari treba doraditi ali valjda ce izaci koji patch koji ce srediti vecinu problema... puno reviowa pljuje po igri jer se "svi leze okolo i snajpaju, mape preotvorene blabla..." po meni tu nema puno istine, ako se pametno kreces po mapi, klonis se otvorenih prostora, drzis iza zaklona, flankas itd mozes igrati prilicno "rusherski" , iako igram tek par dana i nemam pojma gdje sam na mapi nemam previse problema sa kamperima... tko je volio/voli AA i ovo ce mu se svidjeti |
Par riječi o igri.
Ideja neloša, no izvedba katastrofalna. Ovo su trebali još polirati pola godine prije puštanja. Kad sam vidio engine logo osmjehnuo sam se misleći "ovo će biti kickass gameplay", kad ono ispade očajno. Cijela igra se "klima", player se trese, oružja imaju svojstva zračnice. Nije mi žao potrošenih 20$ na original igru, no očekivao sam puno više. Ima puno zanimljivih ideja, i kako patchevi budu dolazili nadam se da će popraviti u igriv proizvod. |
Citiraj:
Nego , jel vrijedi tih 14€ ...onda za pregrmit dok ne dođe MW3..? |
Citiraj:
A šta da ti kažem - vrijedi 14€ to je sigurno, ali mislim da češ brzo odustati od igre. Vidi se da je sklepana od strane mid range studia i to je ono što me odbija od nje. Jednostavno nimalo fluidnosti. Inače performanse su dobre. Ide na 60 FPSa na 1920 rezoluciji sa high postavkama. |
Citiraj:
Igranje zahtjeva privikavanje, no jednom kad uletiš u pravi team - igra se stvarno ističe iz gomile. Bugova je još dosta, a najiritantniji je bez sumnje MP pretraživač. Ne znam koliko puta mi je resetirao router... :hitthewal: I naravno shebana statistika (sad sam lvl 87 :roller:). Za mjesec dva će se to sve ispeglat, ako ne do kraja godine bez sumnje. |
Odlično, i to ću igrati s guštom. I prvi dio je bio, po mojem mišljenju barem, fantastičan, bilo je par iritirajućih stvari tipa prikazivanje vojnika s naoružanjem (cijev usmjerena negdje sasvim drugdje, a puca ravno u tebe), ali i tematika i stil igre su mi potpuno odgovarali.
|
Dosao update od 3GB. :D
|
ma nije ti to updejt to ti je red orkestra 3 :D
|
Citiraj:
|
Aj aj aj ako je neko provo nek javi kako sada radi, izgleda.....
Nešto se mislim možda je uzet i malo ranije nego sam mislio....:fala: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:23. |