![]() |
Citiraj:
Nego, gledao sam malo taj case, i prvo sto sam primjetio da su bocne stranice katastrofa, vise volim celik, al ove su skroz klimave. |
Citiraj:
Jednostavnije CM 690II je "švicarski sir". Žao mi je, ali CM polagano ide ka TT. Citiraj:
Aluminij je čvrst i izdržljiv materijal. Ako je prikladno obrađen, otporan je na utjecaj vremena i praktično neuništiv.. Pitanje za tebe. Od čega je bicikl? Nauči me. |
[QUOTE=Dottore;1650312]Ajde molim te, gdje sam spomenuo Haf 932?? Ako te zanima, opet je ružan s puno rupa. Jesi li sad sretan? CM 690 II NIJE klasičan. Uzmi riječnik pa pročitaj što to znači "klasično". :nono: Nitko ne priča rupe za kablove niti mjesta za ventilatore nego kučište je pun rupa pa uvlači prašina, zaobiljeni rubovi , jeftini plastični krom dodatak..
Jednostavnije CM 690II je "švicarski sir". Žao mi je, ali CM polagano ide ka TT. nejdu ti baš padeži i hrvatski jezik možda je cm 690 II ko švicarski sir ali je i dalje dosta veće,hladnije i robusnije od svih lian li kućišta u tom cjenovnom rangu a prašina se sredi sa stavljanjem dodatnih filtera ili jednostavno malo češćim usisavanjem,ipak je važnije da se komponente dobro hlade |
[QUOTE=m4x;1650352]
Citiraj:
Džabe je argumentirat veličinu tj prostranost unutar kućišta i hlađenje, kad to nekom ne treba i taj će zagovarat ultra-zatvorena i usput ultra-ružna kućišta i to je to. Hvala Bogu za to i ima toliko proizvođača i varijanti otvorenosti ili zatvorenosti istih pa ko šta voli nek izvoli, tj kome šta treba ili se sviđa..... |
Citiraj:
Citiraj:
|
@McG - ajme ja tražim svađu a vidi tvojih grčevitih postova.... Opet PONAVLJAM - manite se bezveznih trkeljanja o dizajnu, meni je LL dizajniran ko da ga je moj djed dizajniro koji nema pojma ni o kompovima ni o dizajnu, isto mišljenje imam recimo i tom chieftecu 02-b i općenito takvoj masi kućišta s tim ultraružnim zatvorenim vratima odnaprijed.... Da, ne padam NIKAD na ono što netko reklamira, nego se radije vodim metodom vlasite kože, probam, pa zahebo se il ne, moj problem, tak i kod informatičkih komponenata, za reklame me zaboli, kupim ono što se meni osobno sviđa i ono što mi odgovara po karakteristikama.... O ukusima se ne raspravlja, ono što je meni lijepo nekom drugom nije i obrnuto, a ovaj topic je nakon nedostatka argumenata (bolje rečeno od samog početka teme protivnici otvorenih kućišta su krenuli s tim) prerastao samo u isprazne komentare o izrupanosti i ružnoći, a case je prelijep.... Ja tebi opet dajem kontra primjer u vezi ljudi kojima je bitan protok, rashlađenost i ostale stvari vezane uz to, da ih ipak ima masu više nego što ti misliš i tvrdiš, bar u krugu ljudi/informatičara/servisera pc-a/običnih gamera u kojem se ja krećem....
|
Ko je uletel u temu i rekel da omalovažavamo recenzirano kućište - ti i nakon toga smo tu di jesmo, jer ti sve kaj se veli u vezi CoolerMastera doživljavaš na osobnoj razini. Molim lijepo, mene živo boli qrac za CoolerMaster, Lian Li ili bilo koje deseto kućište, a to kaj si se ti našel tolko uvrijeđen s mojim spominjanjem da ovaj CoolerMaster nije ništ posebno i da po meni ne vredi 750 kn - tvoj problem. Vrtite i dalje isti film ili čekajte da svi skupa pokupimo ban radi sranja.
Citiraj:
O ukusima se ne raspravlja, je najjači argument i kontra svih onih koji ukusa nemaju. Nemoj postati odgovor (jer ga ne tražim, niti me zanima), jer ljudi imaju migrene od svih slinih točkica koje trpaš u postove. Summa summarum: CM690 II je najljepše i najbolje osmišljeno kućište ikad i svi bi ga trebali (bar prije smrti) kupiti. |
Čitaj moje postove skroz a ne samo ono što ti paše pa će ti bit jasnije što sam napisao o dizajnu i kada.....
Vrijeđanje je bespotrebno skroz, ja sam pošteno rekao da nemamo svi isti ukus, a kod mene još nitko tko je bio i vidio komp (ili unutrašnjost kuće, nebitno skroz) nije rekao da nemam ukusa, nego baš suprotno, tako da ovo smatram težom uvredom i skroz nepotrebnom u raspravi. Ovaj dio o 13godišnjacima i to, to si ti napisao a ne ja, ja sam još na početku samo tražio argumente protiv, kad ste već toliko protiv, a da se ne tiču dizajna i sl. nebuloza.... Dakle, ono, stvari tipa sklonost ka previše prašine, eventualna krhkost istog zbog puno vent. rupa i tako to, got it? To me zanima, a sad još i više jer frend kako rekoh kupuje za tjedan dana 2 case-a, u oba ide H50, HD5850, 3 HDD-a, 2 prže itd itd, pa treba dobar case, prostran, dobro ventiliran, bez vrata odnaprijed, da stane H50 unutra kak treba, a cjenovni prag mu je tu negdje, cca 700-800kn. Stoga trebam mišljenja korisnika ovoga case-a između ostalog, i konstruktivne kritike bez naklapanja.... |
@m4x
Nauči ispravno Quote. I ponovi što si napisao ovo gore. (gramatika i čudne riječi ) Filter postavlja s ventilatorom, zar ne? Koliko vidim, dolazi sam donje strane, a što je s ostatak rupa?? težina: CM 690II "Weight 11,58 kg" Lian-Li PC-B10 "Weight 7 kg" kod CM moraš uložiti dodatni vent., filter i ispada još veći trošak. Još time sve nabrojano sa ostatak komponenti prelazi preko 20 kg. Bude teška kao vreća cementa. :) Da ne spominjem premještanje i usisavanje u sobi. Bit će usisavanje unutar kućišta dosadno. Lian-Li ima bolje rješenje hlađenja s 3 ventilatora i filtera. Samo što nisi vidio kako to točno u praksi funkcionira. :) Bitno da tebi zanima što više ventilatora i misleći da bolje hladi a umjesto toga postaje hiper bučno. Svemu ako dalje ne razumiješ, nisam ja kriv što ne znaš i nemaš iskustvo. |
Citiraj:
iako CM 690II ima dosta rupa,neto težina mu je 9.56kg i meni je to dovoljan dokaz o robusnosti i čvrstoći thermaltake element S je preko 800kn,težina mu je 8.84kg i ima svejedno još veće probleme sa prašinom nego 690 II |
Citiraj:
kod lian li je slučaj da je to aluminij pa je i lakše ali preferiram steel,baš me briga ako ima i 30kg |
Citiraj:
|
Citiraj:
Danas su se "svi" proizvođači orijentirali na aluminij pri izradi većine modela u svojoj ponudi, a čelik koriste samo za modele koji su namijenjeni masama, tj. za rezanje troškova proizvodnje. Da je primjerice ovaj recenzirani CoolerMaster od aluminija i da nudi sve kaj nudi i ovom izdanju, koštal bi bez pardona duplo više, a onda se CoolerMaster može slikati, jer ga za te novce ne bude prodal nikome. Em konkurencija ima bolje za manje novci (otud Lian Li u cijeloj priči, a našel bi se i još koji proizvođač da se svi koji se nude kod nas ne furaju na isto ko i CM690 II), em CoolerMaster ima bolje u svojoj kući i nije im na kraj pameti da sami sebi syebu prodaju. |
Citiraj:
ponavljam,nabroji mi kućišta/e do 750 kn(vani je to 100dolara) koje ima značajke kao CM 690II advanced |
Pa koje nema te značajke? Sam CoolerMaster ima još nekolko modela koji su za nijansu drukčiji, a nude skoro pa isto. Antec isto tak ima masu (Hundred serija pogotovo) modela koji jednostavno odišu s milijun perforacija, Sharkoon isto tak, pa onda NZXT, Scythe, Zalman. Ima ih kolko hoćeš, ali je fora u tome da je CoolerMaster kod nas jako popularan (zato i jesmo na trećoj stranici teme) i jako dobro zastupljen, pa kad se spomene Lian Li PC serija ili Silverstone TJ08 - e onda je da se omalovažava jadnog CoolerMastera. Daj skuži da CoolerMaster ne nudi ništ posebno (osim ako vam crna unutrašnjost i uvodnice za vodeno stvarno jesu posebnost bez premca) za 700 do 800 kn, a ono kaj valja napravljeno je (gle čuda:)) od aluminija i naplaćuju po dvije-tri tisuće kuna.
|
I što reći na ovo?
http://hardforum.com/showthread.php?p=1035539541 |
Citiraj:
thermaltake,ima par zanimljivih modela sharkoon su dosta ružna kućišta,pogotovo unutrašnjost a i steel im je slabiji od ostalih antec isto precijenjen,ništa još novo nisu napravili zalman, model ms1000-hs2(1089kn) odličan nzxt -sjajne karakteristike do 600kn(M59,beta,gama...) coolermaster,sa cm 690II napravio dobar posao chieftec-ništa još novoga nisu napravili |
Mlatiš praznu slamu i na kraju uvijek dođeš do istog zaključka - CM690 II je odličan. Daj si molim te pogledaj popis, sve je sranje, ali hej - CoolerMaster je s ovim kućištem napravil dobar posel.:)
Ko Sheldon Cooper - sve i svi nisu u pravu, ali on je konstanta i to se podrazumijeva.:D Citiraj:
|
|
Eh k vragu,sad bi prodao CM-a i uzeo LL-a :D , bez ironije...
|
Ima Lian Lia i na forumu, doduše u pitanju su drukčiji (manji) modeli.:) Black on Black Domino, De5tr0yerov PC-A05N i za usporedbu CoolerMaster koji se pojavljuje na prvoj stranici ove teme.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
jeste smjesni
ovo trece kuciste je tako i osmisljeno pogledatje kako stoji kao prvo,naopako da....i ovaj zadnji vent upuhuje hladni zrak u kuciste,a napajanje ga izbaciju naprijed korz ove rupice kraj prednje maske,zbog toga je to kuciste toliko fensi...=) edit: pogledah slike...cudan mi je taj lian li zadnji,ne kuzim mu protok,tj. ne vidi se na slikama dobro... |
Hm, da , logično. Sad kad malo bolje pogledam vidim da nema venta na cooleru na procu, znači ovaj zadnji upuhuje. Jel to uopće dovoljno da ohladi cooler/proc?
Al opet, jel napajanje dovoljno na ispuhu za dobar protok zraka, i ove rupice na cijeloj zadnjoj strani kućišta će zaprašit ovu grafu u roku odmah. |
Citiraj:
|
Citiraj:
gle,za većinu gamera je to premalo kućište gdje je sve nagurano i onda se samo živciraš prilikom skidanja i stavljanja komponenti(netko recimo stavi dvije grafe,pa onda ako još imaš neko napajanje od 650W + koje nije modularno....nema tu lian li šta tražit) cm nudi puno više za budućnosti i svatko tko je gamer neće ni pogledat lian li pc-b10,pogledaj si par review |
Ja sam gamer i kazem Lian LI is the fucking best. :goood:
Ozbiljno, sto Lian LI nije gamersko kuciste, sto je gamersko kuciste uopce... koliko uopce ljudi ima SLI. Ja se smatram gamerom (kao svatko sto voli pc igre), i uzeo bih Lian Li bez razmisljanja. |
Citiraj:
bilo napajane obični ili modularno stane svega sigurno i gamerima ide na živce i usisavanjem s CM Citiraj:
Pogledaj xtremesystems.org, hardwarelux.de i overclock.net pa vidi koliko ih ima nego Coolermaster :D Ja u ovaj thread prestajem pisati jer nećeš nikako razumijeti neke stvari, a očito si tim riječima,tvrdoglavosti pokazao da si još premlad i puno toga moraš naučiti.. Adios i sretno u kupnji. Bez sumnje si PRO gamer. :) |
Takodjer posjedujem Lian Li, tocnije PC-60PNW model... a prije sam posjedovao CM690
Svako kuciste ima svoje prednosti i mane, ali sto se tice kvalitete izrade sve je na strani Lian Lia |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:56. |