![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
pa čuj, neki ljudi, dapače manji broj, želi upravljati KUPLJENIM uređajem bez ograničenja postavljena od bilokoga. to je otprilike kao da kupiš kompjutor a recimo ne smiješ instalirati neke nove programe ili mijenjati postavke na njemu.
mislim oko čega polemiziramo. ugl podupirem korisnika samo_varka :goood: |
Opet thopok vozi po starom, sad već u xyz primjera dokazano kakve stavove zagovara.
Sve skupa graniči sa laganom lobotomijom i gordo branjenje stavova ISP - ova (jedan ga i plaća). Nedajte se provocirati. Za njih ste vi ofce a kao takve treba vas šišati. Pa samo zadnje pitanje je dovoljno bezobrazno: "a sto bi radili "naprednog"?". Lista tog "naprednog" je uglavnom poznata: - prvo i osnovno, isključivanje njihovog daljinskog pristupa uređaju (sve je već poznato i x puta elaborirano) - isključivanje podrške za njihovu ljubičastu tv tko je ne koristi i ne treba a time i "oslobađanje" lan portova (o stabilnosti uređaja sa njihovim postavkama najbolje svjedoči 584T/G684T, origigi fw + nužne postavke za MaxTv = 1/3 manje memory usge + stabilniji rad) - podešavanje i "otvaranje" portova za igre i p2p je cijelo poglavlje "doživljaja" - podešavanje VoIp - a ali za nekog drugog operatera (jer vi ste ofce, vi to neznate, treba vas ošišat i tko je vidio da npr. razgovarate za 0 Kn) - ima toga još . . . Sad će vjerojatno odgovor biti u stilu: Kupite poseban uređaj (router). Jeli bogati, znači novo izbijanje love ovom opljačkanom narodu + ako slučajno trebate (zovete) support zbog nekog problema dobit ćete pripremljeni odgovor: Mi ne dajemo podršku za uređaje koji nisu T-Koma izdanja, doviđenja. Čitaj: ne znamo, nismo u stanju i u krajnjoj liniji ne želimo pomoći. Vjerojatno je odnos s poslovnim korisnicima bolji ali je to i višestruko više naplaćeno. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
al evo, ja bih recimo htio napravit da imam mrežu sa 2 rutera koji ne smiju biti na istoj podmreži, ja bih htio napravit statičku rutu koja šalje promet sa 10.10.1.0 na 10.10.2.0 i htio bih spojit jedan lokalni server, mrežni printer, mrežni usb disk i još jedan komp....sve preko kablova, bez switcheva i dodatnih uređaja... i sve to na sx763 zato što ima dovoljni broj portova, maxtv nemam tak da mi nij jasno za koju vražju mater imam portove za maxtv ?!?! |
Citiraj:
|
hehehehe
|
kud mi nego u offtopic.
@Njuskalo a zašto nebi radio za njega ?! trbuhom za kruhom! |
da li je netko možda uspio upogonit MaxTV samo na jednom portu? :chears:
|
nije, koliko mi je poznato
|
dobro, stiže i meni Siemens SX763 komada 1 pa ću probat nešto iskombinirat
|
ima li novosti za max tV
|
nema
|
Citiraj:
da li imas vremena da nam to pogledas ili promjenis unaprijed hvala |
Citiraj:
nema mogućnosti mijenjanja.. za sada izgleda ovako sva 4 lan porta - NO maxTV a ako hoćeš maxTV koristit dereš sa starom konfiguracijom i to je to |
hvala
|
Pratim ovu temu od početka, jer bih želio da otvorim VOIP na mom routeru.
E pa sad vidim da je konačno neko uspio da mu promjeni firmware :respekt: . Još mi je nejasno dali sa novim firmware-om VOIP radi (tj. kako ga podesiti), i dali i dalje mogu koristiti print-server jer mi je i to važno. Ne usudim se stavljati novi soft jer ako ne mogu podesiti ove dvije stvari onda nisam ništa napravio (bojim se da ne izgubim print-server). Hvala na odgovoru. |
VoIP je bio otključan otkad i sam uređaj, čak postoji i zaseban thread
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=174603 Novim softverom, tj. konfiguracijskim fajlom možeš samo ugroziti korištenje maxTV-a, a sve ostalo ostaje. Ne vidim razlog zašto bi nestao print server dok staviš novi nebrandirani firmware ahahahahahahah |
Neznam kako sam previdio ovaj thread za VOIP. Krećem na posao!
Hvala još jednom! :care: |
Citiraj:
|
danas sam od jednog čovjeka dobio konfiguracijski fajl s otključanog rutera.
Evidentno je da je SSH port 22 otvoren, no nikakvom kombinacijom usernamea i passworda se nisam uspio ulogirat :( |
nisam ekspert pa bih molio ako mi tko želi jednostavnije objasnit kakve su pogodnosti otključavanja tog rutera?
da li je veza brža,download i upload veći ili? |
ppls a kaj s ST780? dali je moguće to i kod njega? i dali oni tebe mogu otkrit dok to radiš?
|
nikakva brža veza ili nešto slično tome
prednosti otključavanja su: -makivanje daljinskog upravljanja od strane t-coma (čitaj špijuniranja) -otključavanje VoIP-a - sva 4 lan porta u slučaju da se ne koristi maxtv ____ za speedtoucha su mogućnosti iste, a router je odavno otključan i za njega postoji pregršt uputa. a t-com može otkriti što mi radimo, al to njih zaboli *urac od ovce jer sve što radimo je potpuno legalno. |
Citiraj:
|
sad da ti to objašnjavam otišao bih u offtopic.
imaš google i na ovom forumu ti je puno informacija o voip-u dostupno. potrudi se i potraži malo. |
Citiraj:
druga stvar je što netko ne želi da mu t-com tu i tamo restarta/resetira/updatea firmware od routera |
ajde još jednom...
neovlašteno znanje neke moje privatne informacije je špijuniranje. remote assistanceom mogu saznati moju šifru za WLAN i još koješta. i to je za mene špijuniranje i točka. jel tako nikky? |
O ovom "problemu" smo raspravljali par puta. Lako za podatke tipa account user i pass koji je inicijalno dodjeljen od njih. Veći je problem uvid u postavljenu WLAN sifru ili mogućnost pristupa internoj mreži i svemu dostupnom (npr. sherani folderi) a uz malo znanja cijelim hdd - u.
|
pa normalno... zato i postoji ovaj thread da se otarasimo tih parazita..
btw nikky pitanje za tebe.. dobio sam configfile sa uključenim SSH-om znaš li neku kombinaciju usera i lozinke koju da upotrijebim? sve sam probao ali ništa ne ide :( |
Pa i ne baš, jedino da probaš kakav "inverzni inžinjering" kao kod ST780 i user.ini.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:53. |