![]() |
Definiraj 'bolja'! Po meni, P55 je kvalitetnija ako ništa drugo onda zbog toga što je puni ATX format, ima više PCI utora i utora za ram, kao i UltraDurable3 tehnologiju za kondiće.
|
Citiraj:
Ovi su je popljucali link Ako uzmem h55 neću se zahebati? |
DILEMA:AMD ili INTEL
ljudi zanima me sta mi je bolje uzet Intel core i5 750 i neku p55/h55 plocu ili AMD x6 1055t i neku 890GX/FX/FXA plocu(naravno nista nece ostat na stock frekvenciji )?po cijenama je sve skoro isto,a po perfromasnama e to neznam tj znam(cito reviewe) al to mi bas puno ne pomaze u odluci.dakle za sta mi treba to :vecinom za igre i gledanje HD videa,photoshop..i da nekako sam vise naklonjen intelu ali kod amda ima 2 jezgre gratis ... :D
nadam se da sam pogodio temu :) |
dakle, normalni korisnik - komp za igre i common pizdarije. za to i u ovoj kombinaciji je bolje uzeti AMD x6. već je netko pisao o tome kako X6 pojede ove i5 procesore.
no ukoliko prelaziš sa ove platforme koju imaš (E8500 + P5Q dlx), nećeš puno dobiti, bolje uloži pare u novu grafu tipa 5870 vapor-x, ali to sam samo ja, a para je ipak tvoja ;) |
Citiraj:
ijel ima kakve razlike izmedju 1055t i 1090t osim freq?neki pisu da imaju isto keša(6mb) a neki pisu da 1090t ima 9mb keša |
Je oba imaju L2 3MB + L3 6 MB cachea.
|
Citiraj:
Najavljena je nova verzija modela 105T koja će imati niži TDP (95W) pa bi trebao biti nešto hladniji i manje trošiti. Citiraj:
|
Citiraj:
@ viper i5 procesori su bolji za igranje dok su X6 procesori naravno bolji u aplikacijama koje podržavaju više jezgri. No ako kupuješ računalo i ako se odlučiš za Intel-a na tvome mjestu ne bih uzimao i7 860 nego i5 750, pošto tebi za navedene radnje HT i nije od velike koristi. :kafa: Uglavnom kako Intel-ova tako i AMD-ova platforma ima svoje prednosti i nedostatke, te zato na tvojem bih mjestu odluku temeljio na nečemu "opipljivijem" nego izjavama da jedna platforma gazi drugu. ;) |
dobro dobro, nemoj ni mene ni sebe uvlačiti u nepotrebni spam/flame. Zaboravih staviti ovo u navodnike. Moj zaključak je bio da mu ne treba ni X6 ni i5 750, jer je rekao da će se igrati i gledati HD filmove te se baviti bespućima neta. na njegovom mjestu (i sam sam prošao te teške dileme i borbe sa zdravim razumom), kupio bi grafu tipa 5870/5970 radije nego toliko para spičit za novu platfomu. no kako sam rekao, ne mislim ulaziti u daljne nepotrebne debate i svete ratove Intel vs AMD.
|
zanima me preporuka za workstation MBO LGA1366,
malo guglao i najvise mi se dopala Supermicro X8SAX. trazim nesto do max 3000 kn, a dva uvjeta mora zadovoljavat, da ima barem jedan PCI-X slot i da PCI-e 16x slot radi na full brzini, a ne na 1x kao sto je slucaj sa tyanovim plocama. zahvaljujem... :fala: |
Koji su ostali uvjeti?
|
Citiraj:
do 3000 kn LGA1366 min 1kom PCI-X PCI-e 16x da radi na full brzini, a ne na 1x kao sto je slucaj kod tyana nema vise i ovo je previse :) |
|
Citiraj:
|
poz, zanima me kolko je uopce potreban quad core (neki prosjecni) ??
jer komp bi bio koristen prvenstveno za igre jel, mozda malo nekog modeliranja i photoshopa a cini mi se da bi me neki malo jaci klokiran dual mogo zadovoljit. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Puno bolje, znači da recimo ne pada ispod 30 (za te dvije igre ne postoji pc koji to može omogućit, na max postavkama). Nit vjerujem da će u skorije vrijeme. Ako te više zanima, proguglaj malo. |
Ja imam doma PC koji vrti ARMU2 na max, osim vidljivosti, sa više od 30fps min., 1920.
Stvar je proradila nakon nabavke i7 i 5870 . Jedino kaj se na i7 treba iskljućit HT. Igral sam je aktivno 3,4 mj pa znam jako dobro kak ide. U pravu si za ove dve igre . Razlika između 2 i 4 jezgre je i više nego očita . Čak je i razlika između q9550 i i7920 bila osjetna. |
MBO i RAM za i7-860
Prije svega pozdrav ciloj ekipi na PCEXPERT forumu :respekt:...
Baš mi je drago šta mi je prijatelj danas ovo predložija jer mi je stvarno preko glave čitanja stranih postova.... :respekt: još jedanput... E sad ne znam jel ovo prožvakano masu puta do sad.... Uzeo sam i7-860 na ebay-u i naravno sad ga treba čekat....e pa dok čekam treba odlučit koju matičnu i ram kupit uz to. Nemam namjeru otić do neba šta se tiče matične i rama jel intel mjenja matične ka ja bičve pa tko to može sve sa ovom plaćom pratit. 1500 kn matična max ako ima neki extra razlog može i više,i ram naravno 1000-1200. Šta se tiče matične želio bi da ima podršku za SLi jel možda ovoj gtx260 kupim brata u dogledno vrijeme.Overclock podržavam ali nije imperativ!Neznam jel ovo bitno navest ali imam tu jedan intelov ssd g2. E da pc mi uglavnom služi kao razbibriga za skidanje glava na quake4maxu:zdero:... Ekipa ako je ovo već negdje postano stavite link ili napišite koju hvale vrijednu informaciju...HVALA |
Pozdrav i tebi.
Pošto su cijene memorije u našim krajevima u banani, a razlika između najjadnijeg 2x2GB DDR3 kita (~650kn) i vrlo solidnog G.Skill Ripjawsa 1333MHz (~870kn) oko 200kn, preporučujem ti upravo potonjeg ukoliko te zanima overclocking. Ukoliko ne, i najjeftiniji kit će ti biti sasvim dovoljan, pa i za solidan OC. Po pitanju ploče, idi na provjereno dobar Gigabyte. Nešto iz P55A serije npr.: Gigabyte P55A-UD3 (~1000kn), ili nešto jeftinije ploče sa H55 čipsetom iz iste "kuhinje". |
TY na odgovoru...evo baš gledam tu ploču na na gygabite-ovoj stranici i ne vidim da ima podršku za SLI...Šta se tiče gygabita i asusa vidim u linksa prve dvije najeftinije sa tom podrškom su GA-P55A-UD4 i ASUS P7P55D EVO (cijena između 1300-1400)...šta recimo izabrati između to dvoje...vjerojatno su obe dobre??
|
Mislim da neces faliti s nijednom od 2 navedene.. Obe podrzavaju i CF i SLI, imaju 2xlan, 12-faznu regulaciju, itd.. Samo sto UD4 ima usb3/sata3 a P7P55D EVO nema. Osobno bi isa na UD4, samo zato jer sam ima prilike radit s njom - dok sa Asus-icom nisam..
|
Citiram recenziju o GA-P55A-UD4 sa pc-experta,zanima me jel to neki veliki propust:
Ono što joj zamjeramo jest izostanak tipki za paljenje i reset računala na samom PCB-u; Gigabyte je to ostavio za nešto jače modele, nažalost. Također, P55A ploče redovito imaju ograničenja po pitanju propusnosti PCI-E utora kada se koriste novi SATA/USB 3.0 kontroleri, i to nije problem samo kod Gigabyteovih ploča. Evo ova druga rečenica mi ne da mira..... |
I ja imam dilem(e)u sto se tice ploce i proca
Zanima me koja je razlika izmedu ovih 1 2 3 ploca te koju kupiti? I razlika izmedu ova dva proca (osim u frekv) 1 2 s obzirom da sam ostao nedozivljen u drugoj temi :/ novi hrdwr kupujem iskljucivo zbog toga sto ovome nije najbolje, koristit ce se za povremeni gaming (cod2/cod4, noviji naslovi) eto toliko, da vam olaksam odgovor, hvala! |
Razlika između proceva je samo u frekvenciji. Sve drugo im je isto.
|
super, znaci za njubice...
a mozes li mi molim te dati savjet oko ploca? |
sample, ako ideš na i3 proc, onda mozda ova sa h57 chipsetom, radi integrirane grafike. Ako ti treba usb 3.0, onda asus P7P55D-E PRO, a ako zelis dobar overclock, onda gigabyticu. Koliko vidim, sve tri imaju dobar layout, ali osobno nisam ljubitelj asusa, tako da moja preporuka ide gigabajtici.
edit: razlika između ta dva procesora je u množitelju, 22x kod 530 i 23x kod 540. Vjerujem da bi zbog toga 540 bio bolji po pitanju overclocka. |
nije mi do clocka nekog, ako i budem clocko to ce bit nes sitno a s obzirom da planiram i daljnu nadogradnju nema vise dileme :)
hvala |
Da li je svejedno da li uzeo H55 ili P55 chipset ili postoji neka bitna razlika u korist pojedinog chipseta, tj. preporuka chipseta? Jer gledam, postoje ploče od 700 kuna do 1200 kuna (npr. Gigabyte ploče), u čemu je razlika da uzmem ploču od 1200 kuna kada ona od 700 kuna ima sve što mi odgovara?
Thanks. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:03. |