![]() |
Citiraj:
Mene su do sada najbolje služile upravo Intelove ploče. Prva Intelica koju sam imal bila je temeljena na i815 chipsetu i radi dan danas u kooperaciji sa starim Celerončekom ;) Doduše imao sam dobra iskustva i s Asusom (P4S533-E), Abitom (AG8) i Gigabyteom (965P-DS4)...ali sam se kod svakog od ovih proizvođača susreo i s razočaranjima. Trenutno sam na Intelovoj ploči i najvjerojatnije će i sljedeća biti Intelova ;) A što se Abita tiče, žao mi je (ukoliko se ova vijest ispostavi istinitom)...imali su doista predobrih proizvoda. |
Meni su baš sve stare intelove ploče katastrofa zbog komponenti koje ugrađuju...
Uz njih si obavezno kupiš 3 seta svih kondezatora koje se nalaze na ploči... :D |
Kad ih je proizvodio Asus.
Sad ih radi Foxconn i stanje se popravilo ;) |
Sa Asusom nikad problema, Intel, ok al ne za prezahtjevne korisnike, Soltek ..eh da vrlo zanimljive ploče, Abiticu nisam nijednu do sad imal...:(:(
|
Citiraj:
Zujalica sam imao cca 10 komada, i RAK-u sam jednu poslao free uz Abit AI7(prva zvijerka sa µGuru chipom), abit support ih je dijelio kao na traci, samo je trebalo mail poslati, i ^SU^ to dobro zna :D Na Abitu sam otkad sam prodao Asus TUSL2-C i raskrstio s Asusom jer je P4 serija njihovih ploca bila koma, a Abit BH7 prava mala zvijercica :) Eto samo da oom topicu dodam da su se pojavile nove abit ploce na P43, X48, P45 chipsetima, a i najavljuje se vec i X58 Nehalem bebica. http://www.abit.com.tw/page/uk/mothe...ages/title.gif Abit je promijenio strategiju koliko vidim na njihovom forumu i ne stanca vise ove mass effect ploce sa stotinu revizija koa Điđibajt i Asus, koliko je to dobro ili ne, vidjet cemo. Mene osobno veseli jer ce biti samo par modela koji ce se detaljno srediti sto s BIOS-om, sto s layoutom i imat cemo rock stable platforme. |
Citiraj:
|
Eh, kao da postoji ikakva razlika izmedju 4x i 8x AGP-a...marketing, nista vise. Inace moja ex-BH7 i dan danas pere sa P4 2.4B( bez HS-a :D ) kod moje sogorice, godinama usprkos ;)
Inace, bas citam na abit-usa forumu da je i Hexus, koji je dosta provjeren site objavio da Abit napusta proizvodnju maticnih ploca sto im diktira njihova maticna firma USI i baca se na consumer elektroniku. Steta. Citiraj:
|
Jel onda prestaju ili nastavljaju s proizvodnjom? :D
|
Nista, mozda kupim Abit-ov shpaher ili fridz u buducnosti :D
|
Citiraj:
Svakako, Abit SoftMenu i Abit µGuru je promijenio svijet maticnih ploca, ma sto mi trkeljali o tome. |
Evo promjenili su onu finu straicu u neko bezlično sranje.
www.abit.com Odurno. :D EDIT: Moja greska, zaboravio sam dopisati .tw.:no2drug: |
IC-7 najbolja ploca za P4 ikad [tocka]
http://img.w3dizajn.net/images/Abitogu9.jpg |
IC7-MAX3 :care:
Najjaca ploca koju ikad imah, uzeo sam je rabljenu, sjecam se da me cijena+trosak dostave kostao ravno 666 kn (600kn ploca, 60 dostava i 6 kn prozivije u banci za uplatu na racun) :fuming: :D Jedino sto mi je kod nje falilo je paralelni port, ali prezivio sam :) |
Sad kada bih negdje našao da se može kupiti polovna kupio bih je bez razmišljanja i na nju stavio neke zvijeri (iz tog doba). Čisto fetiša radi. :D
|
Imah, probah, zadovoljih se :D
To je valjda jedina ploca koju necu prodati, cak ni ako ne crkne necu ju pokloniti :D |
|
Ne znam odakle Milosavu taj link, i dalje je main stranica ova:
http://www.abit.com.tw/page/en/index.php Kao i ova koja je referentna sto se foruma tice: http://forum.uabit.com/index.php Ona Milentijeva je nekakva shopping stranica koju valjda nitko ne koristi. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Eto na direktno pitanje na mail kazu da ce drzati i dalje podrsku zivom...zivi bili pa vidjeli ;)
Citiraj:
|
Naravno, bilo bi krajnje neozbiljno da ne ostane podrska. To su duzni ispostovati.
|
šmrc,ja još imam staru abit is7-e2,a što će proizvoditi umjesto ploča,frižidere??
|
Baš pišem review i razmišljam koja je šteta što će uGuru tehnologija propasti...da su se barem udostojili to nekom prodati ili nešto. Ovako će otići skupa s njima, u grob. Šteta...
|
sumnjam razeru, netko ce imati prava na te tehnologije i prije ili kasnije bi se moglo desit da ih netko otkupi, dapace vrlo je i izgledno tako nesto ukoliko netko ne odluci cak oziviti abit ponovo (ako nitko prije budem ja kad zaradim svojih prvih 100 mil $ ;) ).
zivi bili pa vidjeli, u svakom slucaju... steta sto je tak zavrsilo... |
Jedan konkurent manje sto moze znaciti samo vise cijene...
Ali dobro zivi bili pa vidjeli |
|
Citiraj:
29.5.2008 |
Citiraj:
Citiraj:
|
slučajno pogledam ovu temu sinoć, a danas na poslu rastavljam komp jer je kolegici grafička razbacala artefakte po ekranu, idem vidim kaj je pod haubom i vidim ispod tone prašine piše Abit.
na kraju krajeva, to je ploča IS7-E sa i865PE Springdaleom. komp ide u rashod jer će kolegica dobiti novi komp sa integriranom grafičkom. mislim da ću je zet sebi tek toliko da mogu reći da sam jednom u životu imao Abita. :D :D btw, jel čemu ta ploča ??? |
Jedna od THE ploca... IS7 i IC7 su bile perjanice Abitove ponude tog doba.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:25. |