PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Thermaltake ToughPower 1200 CableManagement - beštija za najzahtjevnije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=112134)

Beren 04.07.2008. 14:52

Citiraj:

No opet ti je Kvad udrio u glavu, pa ne citas sto pise. Rekoh da i tih "par velikih" koji daju "prave" informacije dreka vrede, jer pomocu njih ne mozes saznati nista pametno ili korisno - napajanje s deklariranim snagama ako podlijeze odredjenom standardu, istog se mora i drzati (inace ga nosis na reklamaciju). Tvojim komponentama je ionako uglavnom svejedno hoce li raditi na 11V, 12V ili 13V, jer imaju hrpu ispravljacke logike ispred sebe koja taj napon ionako pegla na njima potreban. Konsternacija jer napajanje daje 11.91V ili 4.83V je nista vise no populisticko marketinsko sablaznjavanje bez pokrica.
Gle, ak dva napanja isto koštaju, jedno mi daje 12,01, a drugo 11,61 volta na +12, onda mi baš nije svejedno koje ću kupiti. Obzirom da velika većina napajanja danas prati raznorazne zaštite mjere i zadovoljava certifikate, po toj logici nije bed kupit nekakav "žnj" od 400W da napaja računalo, glavno da se napajanje ne isključi kad se pokrene neka zahtjevna aplikacija.

Uz to, obzirom da si tako siguran u svoje tvrdnje, pozivam te da priključiš svoje komponente na 11 ili 13 volta, pa nam javi utiske.

Citiraj:

I opet, sve se svodi na isto. Izbrojao ti tom napajanju krvna zrnca ili ne, tako ti je svejedno, jer ti je target reader konzument koji ide na "vise je bolje", a ne prekaljeni doktor elektrotehnike (kojem, u krajnjoj konsekvenci, svemu unatoc, opet nista od toga nije bitno, ali barem postoji mogucnost da razumije sto si napisao).
Jasno je meni da si ti elitist i da smatraš da bi računalo trebali koristiti samo "odabrani", ali ja eto nisam, pa i te "obične" korisnike pokušavam uputiti da troše svoj novac na proizvode koji to zaslužuju.

dh41400 04.07.2008. 14:53

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1076386)
Na koji nacin je uplacivanje love Beri korisno za "sve nas"? Tko smo to "svi mi"?

Meni ni iz djepa ni u djep. Ali ako ti tako kazes...

Pa evo onda ti otvori racun, ako te Beren toliko smeta i radi testove i nabavljaj opremu (kao da svatko mora dat 10000$ i dupe, a ne simbolicnu donaciju ili na kraju krajeva nemora nista) ili evo, ako ti je jednostavnije slozi vlastorucno temperaturno stabilan load, pa budi prvi u ovom dijelu Europe ili cega vec.

Kada bi se ovako svi donatori na svijetu ponasali... gdje bi nam bio kraj :smoke:

A ovo za zatvaranje PCEksperta i sl. :nono: ..... cak me ni ne iznenadjuje toliko tvoja reakcija. SARCASTIC LOL

Citiraj:

Autor thedream (Post 1076420)
Ne vidim kako je testiranje napajanja od 1800kn korisno za sve nas..pa eto ovom prilikom i ja molim pojašnjenje,nastranu sad 1200W..koje ne koristi 0.1% usera u HR..prvenstveno cjenovno gledano..

I kakve koristi isto imam ja,ako dam Berenu 100,200 kuna..ne kužim...nek on da meni:D,da kupim bon za WoW...:nono::D

Gore sam vec spomenuo da se ne vrse samo testovi napajanja iznad 1kW...
A sto se koristi tice... pa isto kakve i sad imate, svi koji posjecujete ove stranice (a i rijesilo bi nas ovakvih rasprava).
Al eto, ocito nista od toga (meni svejedno, SPCR ostaje u favorites, lova u dzepu i prst u uhu).

Citiraj:

Autor rendula (Post 1076436)
LOOOOOOOOL
daj radije uplati na racun donatora ako imas para.
nek bug kupi, ako se zeli dici iznad razine wc casopisa, sigurno imaju dovoljno para.

Ma fuchkash lovu (tih 10-50-100kn ionako hrpa ljudi potroshi na bezbroj ostalih minornih stvari), al se na kraju krajeva dobije zakljucak da mi u HR nismo sposobni nista (apsolutno nista) altruisticki korisno organizirat i da samo cekamo da nam netko nesto besplatno servira (a ako slucajno nesto i nije uber, odmah pocnemo pljuvat i hrachkat).... a to je ono sto me naaaaajvise smeta.

Beren 04.07.2008. 14:55

Citiraj:

Ma fuchkash lovu (tih 10-50-100kn ionako hrpa ljudi potroshi na bezbroj ostalih minornih stvari), al se na kraju krajeva dobije zakljucak da mi u HR nismo sposobni nista (apsolutno nista) altruisticki korisno organizirat i da samo cekamo da nam netko nesto besplatno servira (a ako slucajno nesto i nije uber, odmah pocnemo pljuvat i hrachkat).... a to je ono sto me naaaaajvise smeta.
Hvala bogu, vidim da ima i normalnih ljudi.

Bubba 04.07.2008. 16:13

Citiraj:

Autor Beren (Post 1076520)
Gle, ak dva napanja isto koštaju, jedno mi daje 12,01, a drugo 11,61 volta na +12, onda mi baš nije svejedno koje ću kupiti.

Zelis reci da ce svako napajanje davati jednaki napon pri istom (velikom) opterecenju, cak i isti model/proizvodjac? Tesko. No postoji specifikacija i kao sto rekoh, koga briga koliko daje, dok je unutar zadanih vrijednosti.

Citiraj:

Obzirom da velika većina napajanja danas prati raznorazne zaštite mjere i zadovoljava certifikate, po toj logici nije bed kupit nekakav "žnj" od 400W da napaja računalo, glavno da se napajanje ne isključi kad se pokrene neka zahtjevna aplikacija.
Da. Ako je "znji" napajanje ATX certificirano a njegova deklarirana snaga te zadovoljava, ne vidim gdje je problem. Razlika izmedju "skupih" i "jeftinih" napajanja ionako nije u kvaliteti komponenti (aktivnih i pasivnih, sve se svodi na isti jeftini drek, losiji ili jos vise losiji, ali nije bitno), nego na sarenilo, debele masne hladnjake, kamare znora i tihe ventilatore.

Citiraj:

Uz to, obzirom da si tako siguran u svoje tvrdnje, pozivam te da priključiš svoje komponente na 11 ili 13 volta, pa nam javi utiske.
Ali mili Bero, ja ih prikljucujem na napajanje. Potpuno mi je svejedno koliko ono daje, ako sam donekle siguran da je ispravno. Moj Hajper, kojeg sam imao prije ovog CM-a je uredno davalo 13.27V (zato sto je bilo "malo" neispravno, ali nebitno) i racunalo je tako radilo nekoliko mjeseci bez ikakvih posljedica ili poteskoca (radilo bi i vise da nisam, igre radi, popikao multimetar jedan dan unutra). Sa 12V su mi se napajali diskovi (koji sami sebi peglaju napon, pa me bas bilo briga) i procesor (koji takodjer sam sebi prilagodjuje napon, pa me i za to bilo briga), dakle, njima nije smetalo, ne znam zasto bi i tebi. Ovo je ekstrem, doduse, zaista nisam vidio nikada takvo "ispravno - neispravno" napajanje, ali poanta je ista.

Citiraj:

Jasno je meni da si ti elitist i da smatraš da bi računalo trebali koristiti samo "odabrani", ali ja eto nisam, pa i te "obične" korisnike pokušavam uputiti da troše svoj novac na proizvode koji to zaslužuju.
Divno. Ghandi i Majka Tereza se prevrcu u grobu, plaseci se ne bi li im skinuo titulu najvecih dobrotvora modernog doba.

Citiraj:

Autor dh41400 (Post 1076521)
Pa evo onda ti otvori racun,

Ja imam vec otvoren racun. Hoces broj?

Citiraj:

ako te Beren
Vec sam nekoliko puta razmisljao da ga likvidiram. Jednom sam mu pojeo sve fasirance doma nadajuci se da ce umrijet od gladi. Zato i je tako strkljav od tada...

Citiraj:

toliko smeta i radi testove i nabavljaj opremu
Ali ja opremu imam. Moze je dobiti i Bero i citav PcEkspert. Poanta je u tome sto nema miljea za koje bi se takvi testovi radili. Po meni, ovaj test napajanja je taman. For all you know, Lepi Denis je mogao izmisliti rezultate i objaviti ih. On je cak bio toliko dobar da je eksuli ISAO MJERITI! Ja sam nakon 3 (ili koliko vec) testova napajanja shvatio da je to kurcev posao.

Citiraj:

Super. Preseli se.

Jelc 04.07.2008. 16:37

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1076591)
Ako je "znji" napajanje ATX certificirano a njegova deklarirana snaga te zadovoljava, ne vidim gdje je problem. Razlika izmedju "skupih" i "jeftinih" napajanja ionako nije u kvaliteti komponenti (aktivnih i pasivnih, sve se svodi na isti jeftini drek, losiji ili jos vise losiji, ali nije bitno), nego na sarenilo, debele masne hladnjake, kamare znora i tihe ventilatore.

Je, ali ipak nisi upiknul MS Platinum nego Iper:)

Mislim-slažem se (djelimično) sa onim da napajanje može davati napone ispod "deklariranih" vrijednosti i da sve radi kako treba.

I sam sam ponosni vlasnik jednog:)

Ali da je razlika samo u hladnjacima i šarentiji-baš i nije...

Beren 04.07.2008. 17:57

Citiraj:

Ali mili Bero, ja ih prikljucujem na napajanje. Potpuno mi je svejedno koliko ono daje, ako sam donekle siguran da je ispravno. Moj Hajper, kojeg sam imao prije ovog CM-a je uredno davalo 13.27V (zato sto je bilo "malo" neispravno, ali nebitno) i racunalo je tako radilo nekoliko mjeseci bez ikakvih posljedica ili poteskoca (radilo bi i vise da nisam, igre radi, popikao multimetar jedan dan unutra). Sa 12V su mi se napajali diskovi (koji sami sebi peglaju napon, pa me bas bilo briga) i procesor (koji takodjer sam sebi prilagodjuje napon, pa me i za to bilo briga), dakle, njima nije smetalo, ne znam zasto bi i tebi. Ovo je ekstrem, doduse, zaista nisam vidio nikada takvo "ispravno - neispravno" napajanje, ali poanta je ista.
Pa što ga nisi ostavio dragi Bubimire, kad ti 'ard diskovi sami regulišu svoje napajanje, a bogami i ostale komponente?

Citiraj:

Zelis reci da ce svako napajanje davati jednaki napon pri istom (velikom) opterecenju, cak i isti model/proizvodjac? Tesko. No postoji specifikacija i kao sto rekoh, koga briga koliko daje, dok je unutar zadanih vrijednosti.
Ne, ali će kod manje kvalitetnih napajanja napon padati strmije nego kod onih boljih. Nitko ne tvrdi da računalo neće raditi ako je +12 nije 12V nego 11,7, ali ako mogu birati između napajanja koje nudi 12,01 i napajanja koje nudi 11,7, a razlika u cijeni im nije osobita, rađe ću uzeti ovo prvo.

Citiraj:

Ali ja opremu imam. Moze je dobiti i Bero i citav PcEkspert.
A kakvu ti to opremu imaš jer meni nikad nisi ništa rekao o tome? Znam jedino da imaš osciloskop i multimetre koje i ja imam.

tutix 04.07.2008. 18:37

Ala, koliko svađe zbog jednog kvazi 1200W napajanja od Thermaltakea. I bolje da nemamo mjerni instrument jer se možemo kladit da se razletava na loadu od 800 W, zapali pola komponenti, ustvari zapali cijelo računalo i pola sobe gdje se komp nalazi. (Ali Pipi ne brini, sve je osigurano :D). Taj Thermaltake je stvarno proklet, reže vene ljudima, trga matične, radi od njih čangrizave majmune jer ne mogu spavat po noći zbog 0/24 download konfe i jednog svjetlećeg venta iste firme u njem.

Ima li još ovdje ljudi kojima puca ona stvar kako se Thermaltake napajanje od 1200W ponaša u "pravom" loadu?

thedream 04.07.2008. 19:21

Dobro i tko će mi kupit bon za vorkraft:D:D

Funkenstein 04.07.2008. 19:25

Citiraj:

Autor tutix (Post 1076685)
Ala, koliko svađe zbog jednog kvazi 1200W napajanja od Thermaltakea. I bolje da nemamo mjerni instrument jer se možemo kladit da se razletava na loadu od 800 W

http://www.jonnyguru.com/modules.php...Story3&reid=45
Toliko o razletavanju ...

@Beren

Samo informativno, grafe si stavija na V3 rail, jel?

Beren 04.07.2008. 19:49

Citiraj:

Autor Funkenstein (Post 1076717)
http://www.jonnyguru.com/modules.php...Story3&reid=45
Toliko o razletavanju ...

@Beren

Samo informativno, grafe si stavija na V3 rail, jel?

Ako me sjećanje služi, jedna je bila na V3, a druga na V4.

tutix 04.07.2008. 19:50

Citiraj:

Autor Funkenstein (Post 1076717)

Odkud sam ja to mogao znat kad "nemamo" tester?

Beren 04.07.2008. 19:59

Citiraj:

Autor tutix (Post 1076735)
Odkud sam ja to mogao znat kad "nemamo" tester?

Možda zato što napajanju nakon povećanja potrošnje od oko 300W napona na +12V padne za 3 milivolta?

Mar 04.07.2008. 20:44

Jadan Beren šta ga silujete :D

Što se tiče testa - napravljen je optimalno što se moglo napraviti u tim okolnostima, test je "odokativan" i bazičan kao i test većine hardvera na PCE, no još uvijek 10x bolji od tiskanih izdanja (čiji su testovi nemjerljivo grozni).

Da li je napajanje zaslužilo 92%?
Nije, ne zbog toga što ima boljih za slične novce, nego zbog činjenice da onaj tko da skoro 2k kn za gaymersko napajanje (znači nikakvih heavy duty serveri i sl) zaslužuje da ga se objesi za muda na najviše stablo u šumi.

Nema
razumnog opravdanja za davanje više od 100€ za napajana koliko god bili "power useri" ili "gaymeri bez granica", takav postupak je idiotizam za koje bi vješao u istu šumu, samo na malo niže raslinje od prvaka iz prethodnog paragrafa.

dh41400 06.07.2008. 05:28

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1076591)
Ja imam vec otvoren racun. Hoces broj?
...
...
...
Ali ja opremu imam. Moze je dobiti i Bero i citav PcEkspert. Poanta je u tome sto nema miljea za koje bi se takvi testovi radili. Po meni, ovaj test napajanja je taman. For all you know, Lepi Denis je mogao izmisliti rezultate i objaviti ih. On je cak bio toliko dobar da je eksuli ISAO MJERITI! Ja sam nakon 3 (ili koliko vec) testova napajanja shvatio da je to kurcev posao.
...
...
...
Super. Preseli se.

A ti bi lovu, al cini mi se ne bi previse radio... neide to bash tako :nono:

Pa eto super posudi opremu covjeku neka se gushta ako za to ima volje.

Evo za vikend (sad stigao) sam se preselio u Prag i mogu ti reci... da smo mi 1-2 stoljeca iza njih (kulturno, intelektualno, eticki, moralno i organizacijski, te na ostale ine nacine).
Mogu se samo nadati da ce takav stupanj civilizacije jednog dana doci i kod nas (ipak i dalje zelim zivjeti u HR).

EOD

Jelc 06.07.2008. 11:36

Citiraj:

Autor dh41400 (Post 1077870)
Mogu se samo nadati da ce takav stupanj civilizacije jednog dana doci i kod nas

Svako ljeto dolaze.
Na more.
Nisi trebao potegnuti do Praga da vidiš češke ubermensche koji su citiram: (kulturno, intelektualno, eticki, moralno i organizacijski, te na ostale ine nacine) stoljeće-dva ispred nas:)

Bubba 06.07.2008. 11:51

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1076612)
Je, ali ipak nisi upiknul MS Platinum nego Iper:)

Eksuli, upiknuo sam bas jucer 450W LC Power. Jako fino napajanjce. Tiho, pristojno, jeftino. Drzi Tyan Trinity KT400, 1GB DDR (3x modula), 3 diska, ATA RAID kontroler, G450, dvije optike i popratne djidje. 5V je rock solid, 12V pod opterecenjem (pogotovo diskovnim) sece od 12.37V do 12.48V.

Za 150kn, nemo's bolje. Cak ima i 2 godine garancije.

Citiraj:

Autor Beren (Post 1076674)
Pa što ga nisi ostavio dragi Bubimire, kad ti 'ard diskovi sami regulišu svoje napajanje, a bogami i ostale komponente?

Zato sto je bilo neispravno i krepalo.

Citiraj:

Ne, ali će kod manje kvalitetnih napajanja napon padati strmije nego kod onih boljih. Nitko ne tvrdi da računalo neće raditi ako je +12 nije 12V nego 11,7, ali ako mogu birati između napajanja koje nudi 12,01 i napajanja koje nudi 11,7, a razlika u cijeni im nije osobita, rađe ću uzeti ovo prvo.
Vundersun, dakako da se slazem s tobom. No opet te pitam, tko ti garantira da ce dva ista napajanja raditi identicno pod istim uvjetima, obzirom da znamo kako su radjena? Otalen i dolazi ta granica vozanja napona gore/dole. I uzgred svemu, svatko s "dvije ciste" o osnovama elektrotehnike nece se opterecivati sa davanjem etalonskih izvora napajanja obicnom PiCeku...

Citiraj:

A kakvu ti to opremu imaš jer meni nikad nisi ništa rekao o tome?
Mora da sam te zatajio ko Isus Petra. Triput.

Citiraj:

Znam jedino da imaš osciloskop i multimetre koje i ja imam.
Al sam ja dobar u dusi. Imam ja jos hrpu opreme koja nam nikada direktno nije trebala za mjerenje, ali je u svakom slucaju mogla posluziti.

Citiraj:

Autor dh41400 (Post 1077870)
A ti bi lovu, al cini mi se ne bi previse radio...

Naravno da bih. Ti ne?

Citiraj:

neide to bash tako :nono:
Zasto Bero moze a ja ne? :(

Citiraj:

Pa eto super posudi opremu covjeku neka se gushta ako za to ima volje.
Vec jesam, no kao da je to bitno? Jos mi (nam) uvijek nisi objasnio zasto bi mi Beri i/ili PiSiEkspertu davali ikakvu lovu?

Citiraj:

Evo za vikend (sad stigao) sam se preselio u Prag i mogu ti reci...
Jawol, das ist prima. A sad sikter na pisiekspertička.cz i pusti nas Balkance na miru.

Jelc 06.07.2008. 12:14

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1077985)
Eksuli, upiknuo sam bas jucer 450W LC Power. Jako fino napajanjce. Tiho, pristojno, jeftino. Drzi Tyan Trinity KT400, 1GB DDR (3x modula), 3 diska, ATA RAID kontroler, G450, dvije optike i popratne djidje. 5V je rock solid, 12V pod opterecenjem (pogotovo diskovnim) sece od 12.37V do 12.48V.

Za 150kn, nemo's bolje. Cak ima i 2 godine garancije.

Kako nema, ja vidio MS Platinum 400 fati za 90 krznaša u skupljem dućanu:)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:10.