Citiraj:
Autor Beren
(Post 1076520)
Gle, ak dva napanja isto koštaju, jedno mi daje 12,01, a drugo 11,61 volta na +12, onda mi baš nije svejedno koje ću kupiti.
|
Zelis reci da ce svako napajanje davati jednaki napon pri istom (velikom) opterecenju, cak i isti model/proizvodjac? Tesko. No postoji specifikacija i kao sto rekoh, koga briga koliko daje, dok je unutar zadanih vrijednosti.
Citiraj:
Obzirom da velika većina napajanja danas prati raznorazne zaštite mjere i zadovoljava certifikate, po toj logici nije bed kupit nekakav "žnj" od 400W da napaja računalo, glavno da se napajanje ne isključi kad se pokrene neka zahtjevna aplikacija.
|
Da. Ako je "znji" napajanje ATX certificirano a njegova deklarirana snaga te zadovoljava, ne vidim gdje je problem. Razlika izmedju "skupih" i "jeftinih" napajanja ionako nije u kvaliteti komponenti (aktivnih i pasivnih, sve se svodi na isti jeftini drek, losiji ili jos vise losiji, ali nije bitno), nego na sarenilo, debele masne hladnjake, kamare znora i tihe ventilatore.
Citiraj:
Uz to, obzirom da si tako siguran u svoje tvrdnje, pozivam te da priključiš svoje komponente na 11 ili 13 volta, pa nam javi utiske.
|
Ali mili Bero, ja ih prikljucujem na napajanje. Potpuno mi je svejedno koliko ono daje, ako sam donekle siguran da je ispravno. Moj Hajper, kojeg sam imao prije ovog CM-a je uredno davalo 13.27V (zato sto je bilo "malo" neispravno, ali nebitno) i racunalo je tako radilo nekoliko mjeseci bez ikakvih posljedica ili poteskoca (radilo bi i vise da nisam, igre radi, popikao multimetar jedan dan unutra). Sa 12V su mi se napajali diskovi (koji sami sebi peglaju napon, pa me bas bilo briga) i procesor (koji takodjer sam sebi prilagodjuje napon, pa me i za to bilo briga), dakle, njima nije smetalo, ne znam zasto bi i tebi. Ovo je ekstrem, doduse, zaista nisam vidio nikada takvo "ispravno - neispravno" napajanje, ali poanta je ista.
Citiraj:
Jasno je meni da si ti elitist i da smatraš da bi računalo trebali koristiti samo "odabrani", ali ja eto nisam, pa i te "obične" korisnike pokušavam uputiti da troše svoj novac na proizvode koji to zaslužuju.
|
Divno. Ghandi i Majka Tereza se prevrcu u grobu, plaseci se ne bi li im skinuo titulu najvecih dobrotvora modernog doba.
Citiraj:
Autor dh41400
(Post 1076521)
Pa evo onda ti otvori racun,
|
Ja imam vec otvoren racun. Hoces broj?
Vec sam nekoliko puta razmisljao da ga likvidiram. Jednom sam mu pojeo sve fasirance doma nadajuci se da ce umrijet od gladi. Zato i je tako strkljav od tada...
Citiraj:
toliko smeta i radi testove i nabavljaj opremu
|
Ali ja opremu imam. Moze je dobiti i Bero i citav PcEkspert. Poanta je u tome sto nema miljea za koje bi se takvi testovi radili. Po meni, ovaj test napajanja je taman. For all you know, Lepi Denis je mogao izmisliti rezultate i objaviti ih. On je cak bio toliko dobar da je eksuli ISAO MJERITI! Ja sam nakon 3 (ili koliko vec) testova napajanja shvatio da je to kurcev posao.
Citiraj:
Ma fuchkash lovu (tih 10-50-100kn ionako hrpa ljudi potroshi na bezbroj ostalih minornih stvari), al se na kraju krajeva dobije zakljucak da mi u HR nismo sposobni nista (apsolutno nista) altruisticki korisno organizirat i da samo cekamo da nam netko nesto besplatno servira (a ako slucajno nesto i nije uber, odmah pocnemo pljuvat i hrachkat).... a to je ono sto me naaaaajvise smeta.
|
Super. Preseli se.