![]() |
Speedstep (po defaultu on, kad ocaš navodno ga treba isključiti) smanjuje brzinu proca kad nije opterećen - čime se smanjuje i temp.
Meni su jezgre na 46. |
Pasta koju sam stavio očito ništa ne valja ili stvarno nemam sreće (ili neznam stavljat pastu). Sad kad se kompić malo zagrijao temperatura jezgri mi je 47 i 46 stupnjeva. Više nego sa pastom koja je bila na box hladnjaku. :grrr:
A kad dignem voltažu na default 1.325 (sad je na 1.275) i takt na 2.5 Ghz i zatvorim kućište temperatura prešiša brojku 50 u idleu bez problema. Load nisam niti probavao. (bolje!) Da sam bar odmah znao kupio bih bio normalan hladnjak i neku pastu kako Bog zapovjeda. Btw ova od Zalmana mislim da je keramička (ili slično s*anje) jer nikako je nisam mogao lijepo razmazat, a i koštala je 9 kn u HgSpotu. Vidio sam piše Zalman...to je sigurno dobro, ma je k..... Dajte molim vas dajte mi neki savjet za pastu i hladnjak do nekih 200-250 kn, da to sredim. Hvala. |
Uvjeren sam da će mnogi reci freezer 7 pro.
Ja ga imam i nisam baš zadovoljan. Super hladi na 2500rpm ali je BUČAN. Na 1100rpm se jedva čuje pored accelera (koji je po meni bučan), ali i slabije hladi i meni su temperature jezgre u idle core2 46, core1 52. Za pastu bi preporučio AC Silver nešto 5, 36kn u ve mulju. Poz ;) |
Ha ne znam kaj da ti kažem... meni s istim tim coolerom proc radi na 36 stupnjeva u idlu, a freezer radi na 800-900 okretaja i fakat se ne čuje.
|
Izgleda da čovjek ima isti problem sa konkavnošču i temperaturama kao i ja...
Tebi su super temperature... |
Tako je.
Nažalost, izgleda da to ovisi od proca do proca:( Kod mene je hyper tx koji bi, po recenzijama, trebao biti bolji i tiši od freezera i temp su mi oko 46 (jezgre). Doduše, vent radi na 420 rpm... |
A jeste li uzeli u obzir da svaka ploča javlja različite temperature, jedna više, druga manje?
Kod mene je bilo tako da je P4P800-X na senzoru očitavala gotovo 8°C manje nego ova AI7. Nekome od vas ploča laže na način da napumpa ili umanji temperaturu nego koja zapravo je. |
Probat ću stavit Freezera pa da ga završimo s tom trakavicom i da napokon mogu stavit bočnu stranicu natrag na kućište...
|
Otvorih prozor i temp jazgri padnuše za 5 stupnjeva. Majku mu, šta bi tek bilo da je vani ispod nule a ne 13 stupnjeva. Ne bi mi trebao ni Frizer ni Glečer
|
što se tiče everesta, treba imati verziju 3.50 ili noviju (mislim da je 3.80 u beti još), jer prijašnje verzije uključujući i 3.00 ne podržavaju c2d niti 965p chipset.
konfa iz siga, hlađeno freezerom 7 pro u idleu temperature prema everestu 3.50: CPU: 23 CORE1: 32 CORE2: 31 ako treba uploadam screenshot... freezer ili pasivno hladi na 0 okretaja ili na oko 300-400 ako pokrenem neku aplikaciju... bios je F6, poštelano na default. |
Nova verzija Everesta: 3.5 nešto:
http://img145.imageshack.us/img145/6...eraturapz4.jpg : goood : Malo mi je lakše, ali nije to to. Nadam se da će Frizer rješit stvar. Pozdrav.;) |
Ja imam isti proc i mogu reći da box cooler i tvornička pasta rade svoj posao odlićno!!!
Kučište je medium tower, zatvoreno,bez ikakvih dodatnik ventilatora, temperatura proca mi je 41° |
Tovar Muš2 mogao si to malo finije poslikati tako da je vidljivo u cijeloj aplikaciji a ne samo u trayu, no dobro je :)
|
Glavno da se vide temperature! ;)
Izvolite: ;) http://img172.imageshack.us/img172/9...ratura2sj2.jpg |
bok,
i ja sam imao isti problem temp. mi je bila bez opterecenja oko 50C na E6300 sa box kulerom, al stvar je u tome da u biosu ima opcija za stelanje brzine ventilatora, pa tako mi je tamo bilo namjesteno da mi temp procesora bude oko 50C, ja sma to sam pomocu te opcije spustion na nekih 35 do max 45 kad je full opterecen. |
Šta mislite o vomom hladnjaku:
ZALMAN CNPS7000B-AlCu + dodatak za s 775 procesore |
Bolji izbor bi bio AC Freezer 7 Pro (182kn, Links)
|
Znam ali ga nemaju, dobivaju ga tek drugi tjedan, a meni treba sada. pa su mi ponudili ovaj.
|
Onda Coolermaster HyperTX (202kn, Links)
|
ok, vjerujem ti .sad sam ga naručio.
|
vidim da se spominje zalman.... ja osobno imam 7700, starija generacija kulera ali meni je kuler odličan. prilično tih i efikasan (proc je na 3ghz-a, temp u idleu 40-42, u loadu prime 2 jezgre ne prelazi 56 stupnjeva) što ja smatram sasvim pristojnim, i još ima onaj old-school dizajn
|
Citiraj:
sad zanima me kakav je ovo feature da drži temp na 50C, kako da to promjenim? coller je box edit: nisam ništa zakretao stezaljke od box-a ali se čuo škljoc na sve 4 stezaljke i box čvrsto stoji, nemrda se |
http://img154.imageshack.us/img154/2...os01nu0.th.jpg
to ti nije opcija da ti drzi temp na odredjenom stupnju, nego tu odredjujes sistem vrtnje venta, imas da ti stalno ful vrti, al ne kontam sta se bediras oko tih temperatura, meni je isto s ovim kulerom dolje iz siga na ovim frekvama izmedju 50 i 57, pa sta.... :) |
ja imam e6300 sa zalmanom 9500led i temp su mi:
proc temp. 34.5 C core1: 46 C core2: 44 C to u idle, a u load su 2-3 stupnjeva vise moram napomenut da je kuciste dobro prozraceno i da zalmancic vrti na naj nizije o/min... |
Ma sve do 60 je ok, u loadu, naravno...
Meni je isto temp na default postavkama izmedju 40 i 47.... |
Citiraj:
|
ma meni je u idelu 50-57C, e tu je problem
|
Ako ti je toliko na Idle-u onda fakat neš ne štima!
Ili si krivo spojio Cooler, ili si krivo pastu nanjeo, ili si "slučajno" stavio preveć voltaže na CPU (preveliki OC)! Meni je na E4300, Idle 30, Load 46 celzija (Sa Everestom Idle 22, Load 42 celzija ali mislim da mi Everest baca krafne u oči:)). OC na 2,7GHz, voltaža na default! Neki dan sam napravio Tutorial nanošenja paste na procesor, pogledaj možda ti pomogne ak si nekaj fulao! U Overclock podforumu je taj Topic! |
ok evo idem sad vidit to za nanošenje paste
evo SS: uključen EIST i C1E =>smanjena temp, vent na max, evo idle http://www.imagesforme.com/images/4667temp.jpg iako nisam stavio previše paste, cooler je sjeo kak spada, temp s žvakom(original na cooleru) su bile veće |
evo nema edit? gdje je nestao
kad probam hladnjak(aluminijski dio), pri dnu nije niuopće vruć već je samo topal dok je temp proca 65C pri opterećenju? jel može bit da senzor kaki? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:28. |