![]() |
Citiraj:
Još kada ga staviš u neki Disk silencer. Ipak,ona Samsungova akcija nadmašuje ovo Seagetovu... |
Citiraj:
|
Može meni preporuka za neki disk da je što tiši dok se vrti (read/write), jednostavno da ne rošti, što jeftiniji i da se ne muči pri paralelnom prijenosu podataka, kaje s ovim Seagateom u linksu na akciji jel to valja kaj? Vidim da prodaje ekipa po newsima taj Samsung kaje prije bio na akciji, to je kao tiho, jel to istina?
|
Speedy je zapravo nekakva prerelease 7200.11 verzija. Sa 7200.10 serijom ima zajednicku samo naljepnicu s brojem 7200.10.
Ja imam pravi 7200.10 ST3250620A (PATA) od 250 GB i uopce nije brz (otprilike kao i Samsung T166) ni tih (bucniji je od Samsunga). 7200.11 je dosta tisi i brzi, ali ima barem meni iritantan zvuk. Meni buka svih ovih diskova ne smeta (ventilatori mi proizvode bitno vecu buku), ali ako kome treba zaista besuman disk onda: WD2500BEVS, e taj se 2.5" disk zaista ne cuje. Nije da sam gluh, ali ja ga jedva cujem tek kad prislonim uho na kuciste. Inace Links u cijeniku ima i ST3500641AS, a to je 500 GB 7200.9, koji je po svemu losiji od proslotjednog Samsunga T166. |
Citiraj:
Da mi novi disk nije bio nuzan, pricekao bi pad cijene novog WD-a od 640 GB (trenutno je oko 750 kn). Citiraj:
|
PA svi su nahvalili tog samsunga, a meni je i desetka glasna, a devetka rošti ko traktor, seagatei nemaju one neku tehnologiju za utišavanje, to valjda pomaže isto kod smasunga
|
IIRC 7200.9 su uredno još imale AAM...
|
Dajte mi recite jel valja ovo kaj, najbitnija mi je tišina i da ne rošti kad je više transfera istovremeno
http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=7414 |
disk je super, kao što si i mogao vidjeti da si pogledao malo po forumu...
|
Pa gledao sam, neki kažu da je tih neki da se čuje, sad ne znam kome vjerovati, a ne želim saznati koliko je glasan nakon što ga kupim, netko je bio napisao da je dosta glasniji od Smasunga, jel to istina? Ako je uzet ću Samsunga. Jel ima neki usporedni test na netu di su baš mjerili glasnoću? Ja nisam uspio nać.
EDIT: na kraju sam ipak uzo ovo pod Mojim kompom, mogu reć da je napokon tišina zavladala. fala isusu više, brzina me i ne zanima opće nakon ove tišine, al bacit ćemo testić koji |
Citiraj:
Stariji Seagatei 7200.10 i 7200.11 su glasniji od Samsunga, ovaj ne (mozda eventualno od novog Samsunga F1). Pazi, ja 90% vremena provodim pred laptopom s WD 250 GB koji je apsolutno besuman i kad je meni taj 7200.11 izuzetno tih, ako si dosad imao neki disk koji je rostao, ovog 7200.11 neces cuti. Nedavno sam u comp ubacio jedan prastari WD od 1.2 GB, tek da vidim radi li nakon 12 godina. Disk je brujao kao motorna pila, a tad se nitko nije bunio, jedino su Maxtori bili ozloglaseni po buci. |
Hola :)
1) Oće bit HDD-ova na akciji od >=500gb ovu ili iduću subotu? 2) Šuška li se oće li uskoro pojeftinit terabajtni diskovi? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Cijena će im stalno padati što je realnost u cijelom hardverskom sektoru.Ali da je ona akcija Samsunga bila odlična,to stoji... :beer: |
Evo zgodan info za sve kojima je promakla prosla akcija , imaju popravni ovu subotu :)
http://www.links.hr/index.php?option...insert_stats=1 |
Citiraj:
|
Bezveze, pogotovo pored ST3500320AS i WD6400AAKS. :)
|
Je, 6400AAKS je cak isplativiji.
|
Citiraj:
|
Sljedeci tjedan ce ga biti u hardveraju :chears:
|
Kolega uzima 500gb i ja sam ga savjetovao seagate s 32mb "keša". No on je savjetovan da uzme hitachia. Vidim da u ovoj cvijeloj raspravi hitachi se ne spominje. Imate koji kom. seagate vs. hitachi.
|
Citiraj:
|
Ma ja imam tog Seagatea i full sam zadovoljan, ma kaj ti kažem, fino radi i ok je...
|
No hitachi?
|
Ja sam prije tjedan dana uzimao za frenda neki komp, i uzeo u linksu 3 Samija od 500 GB i dobio 3 kom Spinpointa F1 500 GB, ista je sifra kao i ovaj na akciji, jer nema drugog u cjeniku, ali ne znam da li su to jos uvijek isti na akciji. Disk je mrak, IMHO nisam cuo tisi i vidio hladniji i po temp senzoru i po dodiru. Pitas se da li uopce radi... kad udjem u neku lovu, definitivno kupujem, ali naglasavam, ne znam da li ce ti biti u akciji, jer Links nije specificirao tocno o kojem se modelu radi, jedino mozes zamoliti da ti ga pokazu u skladistu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: Nije, evo vec sam napisao u drugom postu, ali da ponovim, na akciji Linksa je F1 500 GB |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:39. |