![]() |
8800gt
daleko od toga da 9600gt ne moze igre vrtiti na toj rezi no 8800gt ce to moci tjedan dana duze :D |
Ok čini se da će onda 9600GT pasti :) a neka preporuka modela?
a) što manja buka b) mogućnost kontrole venta c) što manji PCB Lp |
Da uzimam 9600GT uzel bi bas iz ADM-a za 1050kn:
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=5529 Sve ostalo ti je razer vec objasnil (ima veci promjer venta nego 8800GT i sporije se vrti -> manja buka) |
Kupio ja Gigabyte 9600 GT jučer :)
Osim što sam morao malo rezuckati zalmanov pasivni kuler od chipseta kako bi grafička stala, nije bilo većih problema. :) Grafulja je fakat ogromna, i PCB je isti kod svih Kuler kad uđe u windowse se vrti na 35%, i sama vrtnja se praktički ne čuje, vrlo tiho, ali ima neko čudno glupo zujanje kao da vent je nalegnuo na jednu stranu. Temperature su super, ne idu iznad 60 stupnjeva, a oko 40 je u idleu. E sad , ja odmah lupio AC S2 na nju i mogu reći da je temperatura porasla već za 10°C u windowsima :) (50 je trenutno, valjda neće još više ) . Čim ja lupim vent na to, malo bu bolje. Igrao COD4, 1680*1050 sve high, ne šteka, ajmeee veselja :) |
Citiraj:
|
Evo naručio sam s XFX 9600GT...sutra ujutro dolazi do mene :p pa ono..nadam se da će biti ok ;)
|
ccc, znaci ipak si odustao od gigabyte 8800GT... nadam se da neces pozaliti tj. da ti ova 9600 nece biti preduga :p
|
a da za razliku u parama sredim hladenje :)
|
vjerovao ili ne, ali ovaj zalman vf830-cu je i na minimalnim okretajima odlican :)
|
a hebi ga sada :) novac je kod njih..nije tolka ogromna razlika izmedu 9600GT i 8800GT..ako ništa manje se grije..manje troši..tako da..ono...ma gle..dobra ce biti :)
|
Citiraj:
|
3dMark05 : cca 11000 markova, s obzirom na konfu, recimo da je realno. Kad si kupim male zalmanove metalce za memoriju grafike, probat ću malo proc podići i grafulju, tek toliko da vidim razliku (makar iskustvo me poučilo da nema nekog velikog napretka).
@ kripton : Aj ti to malo preciznije objasni, osjećaj je jedno, a činjenice su drugo :) |
@m4dm4n-slabo je bio za 3dmark05, ja s tom grafom na defaultu imam oko 14k, ali to nije bitno glavno da cod4 sa 4x aa , texsture sve na high , anisotropic filtering sve na max itd. leti :D
BTW sta nema s2 iste pasivce kao i s1? |
Ima, al Zalmanovi su bolji :) (čitaj : Ugodnije se osjećam kad njih imam :) )
Nije slabo, sasvim realno, imaš naklokane proc i memoriju, meni je sve na stock, plus kaj možda imaš neku OC verziju grafičke , a kvragu, vjerojatno tu i vista ima nekog utjecaja, kad sve to zbrojiš... :) |
Citiraj:
i ja isto 11000 u 3dmark 05. mislim da cu danas clockat proc pacemo vidit koliko se dobije. a imamo slicne konfe. isti proc. |
koji cooler preporučate za 9600GT a da nije S1 jer sumnjam da bi izdržao ČISTO pasivno..a mjesta više nemam :)
kako stoji VF1000? Lp |
Skup je i ne ide na 9600 :)
Jedino što imaš na izbor je VF700/900 i Accelero S2 (kojeg si pretpostavljam prekrižio s liste). |
Citiraj:
|
Treba mi nekaj kaj ne zauzima više od jednog susjednog PCI porta i da mogu držati na 5V a da grafa ne izgori..dali bi to onda bio VF900 :) (ja mislim da da..kaj vi kažete) Hvala i lp
odo dalje raditi :( |
A da probaš sa VNF100 pasivnjakom ,njemu je cooler na drugoj strani grafe a naprijed je samo baza sa pajpovima, nabiješ neki vent ako treba popravit puhanje ali prema dolje se ne širi...
|
Aaaaa nene, VNF100 je vrlo los cooler. ;)
|
a onda ce VF900 gore ;)
|
A cuj, hladio bi tebi S1 pasivno bez problema. ECS ima pasivnu verziju sa S2, ako moze S2 pasivno hladit 9600GT, kako tek moze S1? :D
|
Citiraj:
|
Pozdrav...ploča je ASUS P5KR
Evo slike kaj je na ploči http://www.max-save.org/images/375933asus_01.jpg Stavio sam sada grafu unutra..sve radi savršeno...50% reze u 3dmarku (nije da mi je stalo) assassins creed radi savršeno..samo cooler zuji i to me izluđuje :) Sve u svemu..ovo kaj nikaj ne piše je prazno..u prvi PCI port s desne strane od 7300GT bi trebao ici SATA II kontroler..pa ono... Ste ZIHER da bi S2 pasivno hladio 9600GT jer su mi sada temperature prema everestu 60C° idle (stock cooler) Ako VF 900 ide ZIHER na nju onda bi njega piknuo...naravno na 5V..valjda ce je hladiti :) A kako stoji pitanje sa memorijom na grafi...dali je nužno keljiti pasivce ili ne? Ja ne bi ali pitam da ne bi bilo :) |
A jel smem pitat zakaj uopce imas ovu 7300Gt unutra? Ak ti netraba zvadi ju van pa stavi S1.
|
Citiraj:
|
@elvis...ne smeta mi 7300gt nikako
a da zbog treceg monitora je unutra :) |
Čuj, visoka je to reza, sjećam se prije tri godine sam imao clock memorije na 6600GT 1000MHz (500MHz), a sad je duplo veći. Stavio bih na tvojem mjestu kulere, neće štetiti nikako,samo mogu pomoći :)
|
a onda ce ici VF900 gore..u subotu dolazi maher kod mene pa budemo testirali kako je VF900 hladi :) njaha :p
ako je hladi na 5V odo po cooler :) a grafu ovak i onak mjenjam svakih godinu i nešto :) evo sada nakon 1h assassins creeda 78cenzijevaca je temperatura... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:17. |