![]() |
Da, pogledao sam oba. Zadnjeg na pretpremijeri, a za tvoju dušu, pogledat ću i Wrath of Khan još jednom danas. Imam ih sve na disku pa mi neće bit problem.
Ne znam da li si ti primjetio da je ovo alternativna stvarnost u kojoj su stvari drugačije? I da li ti je možda palo na pamet da su namjerno izvrnuli uloge u nekim scenama koje se nalaze u oba filma? Kao nekakav izvrnuti hommage originalu. Što je tebi toliko blasfemično u tome i zašto se toliko žestiš zbog toga, nije mi previše jasno. Ne razumijem potrebu ljudi da na silu nekom dokažu da je nešto dobro/loše. Ista spika ko i s golfom na ovom forumu. Jednima je dobar, a drugi će ih ako treba silom uvjeravat da je auto smeće. Zašto mišljenje jednih ljudi smeta drugim ljudima, ne znam. Meni su SVI star trekovi dobri, jebga, fan sam pa možda i nisam mjerodavan al mi ne smeta činjenica da su tebi zadnja dva smeće nit te pokušavam uvjerit da su remek djela za oscara. Ni jedan star trek nije. Ne kužim zašto si ga uopće išao gledat, ak si gledao jedinicu i znao da ga JJ opet režira. |
Ali kako možete pričati o tome da li je film crap ili ne. Ukusi se razlikuju, neću se povoditi za tim što je bilo prije 20-30 godina, jer me prvo to ne zanima, drugo volim takve SF filmove, kao novi ST. Da li ima nelogičnosti, ima, mnogo, ali koji film danas nema? Svi vrhunski filmovi, od batmana do iron mana je napravljeni za publiku današnjeg doba, koji ne razmišljaju zašto i kako je to moguće nego uživaju o dobroj slici, zvuku i priglupoj priči.
Ali jbg, djeca smo modernog doba, neko voli starije, neko novije, ali za raspravu nema razloga. Meni je film vrhunski, i kako god vi sad to okretali i neznam šta, meni će i dalje takav ostati. |
Ako radiš nastavak Star Treka, i nazivaš film Star Trek, onda se držiš Star Trek TM :)
otherwise, there's d garbage. ontopic, meni, kao fanu Star Treka ovo baš bode oči, ne mogu se prilagoditi tome, baš mi je to grozno. Da su film nazvali Love and Glory, a glavne glumce Štef i Jajček, onda bi mu dao high five. Eto, pokušao sam objasniti :) |
Citiraj:
Ako ima priglupu priču i nelogičnosti onda je film govno, simple as that, a ko se pali na efekte i zvuk onda nema blage veze o filmovima i ne razumijem u čemu se tu ima uživat?? Eventualno da sam uzeo neke droge pa mi efekti i zvuk iz filma izazivaju određene halucinacije. |
@fanATIk
Zato jer sam rekao da neću pljuvati po nečemu ako ne pogledam. I naravno da su to namjerno izvrnuli. Onak, zašto bi smislili nešto novo kada mogu uzeti staro i zamjeniti uloge malo, ovak iz fore :D Imaju odličan film, star već ohoho (30 godina), stvarno nije bilo teško unaprijediti cijelu stvar, modernizirati (ne kroz efektie i akciju nego ostale stvari). Točno se vidi gdje je zapelo... u cijelom settingu i radnji. Glumci nisu loši, imali su prokletog Benedict Cumberbatcha. Lik je odličan glumac. Loš se film po dobrom glumcu koji ne može doći do izražaja poznaje. Čak sam se nadao da će ovaj novi ST biti puuno bolji od originala. Ajde, suspend belief i idem vidjeti Cumberbatcha u akciji kao Khana. Sad mi je još više žao jer zbog prokletog Star Treka i Hobbita (na kojem je Martin Freeman zaglavljen) ove Nove Godine mogao uživati u novoj sezoni Sherlocka. Citiraj:
http://www.imdb.com/title/tt0120669/reference http://www.imdb.com/title/tt0074486/reference ... |
niti sam trekie, niti sam gledao sada ovaj aktualan uradak, prošli mi je bio oke ono spektaklić, malo borbe, neki novi klinci... ali ovo je hilarijus :D
|
Kakvih pacijenata ima :D
Inače, ne znam, meni su današnji filmovi vs. old school kao večera u fast foodu vs. restoranu uz piano. Sve je to nekako na brzinu sklepano i nekvalitetno :/ |
Citiraj:
Kad smo već pričali o SF-u, eto jedan žanr koji baš i nije bio ispunjen genijalnim filmovima prije. Ima remek-dijela, ali kada ih rascjepkaš u period od recimo Metropolisa 1927. nadalje nema baš toliko puno vrhunskih (dobrih ima). |
Pa eto, nekako mi se čini da je nakon otprilike 2000-e godine počelo bit sve manje filmova koji mi ostave "wow" efekt nakon gledanja...Možda su počeli ostajat bez ideja, možda mi je sve počelo bit dosadno nakon dosta toga viđenog, možda sam jednostavno ostario pa me rijetko šta više može impresionirat...ne znam.
Davno je prošlo to doba kad smo zabezeknuti izlazili iz kina nakon pogledanog Independence Day-a, Terminatora, Gremlinsa, Back to the Futurea, The Fifth Elementa, itd. :D |
Citiraj:
Ako si ti osto zabezeknut poslje Independence Day-a onda je za tebe ovo doba renesansa sedme umjetnosti :lol2: |
Možda ne zabezeknut nego s wow efektom, poanta je da smo tad više bili ocarani s filmovima nego danas, doduše bili smo djeca...
|
A svakom svoje. Ja sada nakon tone pročitanih knjiga i hrpetine filmova puno više cijenim dobar film. Dodaš osnovno znanje o fotografiji, odnosno snimanju, veće o tehnologiji koja stoji iza i kako se razvijala od nijemog filma pa na dalje... Rezultat. Pustit nešto tipa Apocalypse Now, Blade Runner, Metropolis, Cuckoos Nest... i uživati u svemu. Nevezano uz vremenski period.
|
Je netko gledao Warm Bodies? Se isplati trošiti na to vrijeme?
|
Citiraj:
|
napokon odlučih opet pogledat sve Star Wars filmove :D
sad bih trebal još i LotR i gotovo |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ja znam samo onaj u kanjonu di voze one neke lebdeće auteke :D
|
Citiraj:
gledam ih bar jednom godišnje :D |
Evo baš pogleda novi Star Trek.
Meni se sviđa, puno bolji od prvoga, prvenstveno zbog negativca. Jedino što fali je dobar space fight, ali i ovako je bolji od vecine ST filmova i od svih novih Star Warsa i epizode VI :p |
U 06;00 sam se digo zbog noćnih mora izazvanim novim Die Hardom....jos se pitam dal ga je bilo moguće bas tak lošim napravit
|
Citiraj:
|
Pogledao Warm Bodies... Meni iskreno ispod prosjeka.
5/10. |
Zadnji Die Hard, loše. Brusovi dijalozi i monolozi su toliki klišej da je za ne vjerovat.
Warm Bodies, razočarenje. Mislim ok, kužim da je bila namjera da se napravi plitka kvazi romantična komedijica, al malo preplitko za moj ukus. Wrath of Khan pogledan opet nakon malo duže pauze. Meni je dobar zato što je star trek. Ali dizat ga u nebesa kao najbolje star trek ostvarenje... Ma neću niš komentirat da ne uzburkam duhove. :D |
Wrath of khan je jedan od lošijih filmova iz ST sage.
|
Citiraj:
Ali nikad se nije isplatilo ubijati koji je najbolji kada je najbolji trio Wrath of Khan, The Undiscovered Country i First Contact. Produženi popis bi bio da su parni brojevi 2, 4, 6, 8, 10 bolji od filmova 1, 3, 5, 7, 9. |
Ova posljednja dva se slazem, ali wrath nikako.
|
Imam rezervirane 3 karte za večerašnji i sutrašnji Star Drek ( idem gledati sutra ipak ), pa ako netko želi danas ići gledati a nema dobra sjedala ...
Ugl, danasnja projekcija u 21:40 Red F sjedala 15,16,17 ( to su 2-3 sjedala od sredine reda ) |
Uparvo pogledao Fast & Furious 6! Film je odličan, akcija odlična, sve odlično! I jedva čekam 7 nastavak! Preporuke!
|
Razocarao me Ironman 3, ocekivao sam vise njega vidjeti u akciji a manje Starka koji je skoro u svakoj sceni.
|
gledal sam Bullet to the Head..sa slyom..koja katastrofa od filma.
ne znam kaj je tim oldtimereima da takva sranja snimaju u zadnje vrijeme.. |
Citiraj:
Prema njemu je Get Carter sa Sly-em ostvarenje:D Neznam kad je ovako star zašto ne snima filmove tipa De Niro ili Pacino. Ne kažem da je glumac kao oni ali bezveze je više gledat ga kao starog nabildanog jarca kak šora ekipicu okolo... |
Jel gledao tko film Mala Djeca nedavno je bio na tvu neki dojmovi i to ?
|
Citiraj:
I previše testosterona. |
Meni je Last Stand istii kao Bullet to the Head. Bancija i niš posebno. Last Stand malo zabavniji.
|
Citiraj:
|
Movie 43
Apsolutno bolesna i poremećena komedija koja me nasmijala do suza. :D Fim je jako čudno koncipiran. Sve u svemu moja preporuka. :D :D Ocijena 4.4 nije realna..nikako. :D |
A good day to die hard
Što reći... ukratko - smeće :D. No to sam znao i unaprijed, jednostavno kao okorjeli Die Hard fan morao sam pogledati. No pozitivna je stvar što mi je manje smeće nego prijašnji dio. Predvidljiv scenarij, dijalozi na razini djece, a McClaine nije dobio ni upola batina ko inače. Na silu odrađen akcijski film ukratko. Kad se samo sjetim trojke i tandema Willis - Jackson plače mi se. |
Bolji od prošlog. Pa četvorka je IMO remekdijelo naspram ove petice :) Zapravo, nije sve u svemu bio nimalo loš film samo kaj ga je cenzura i forsiranje PG-13 upropastilo. A i Olyphant je oke negativac. Čak mi je bolji i dinamičniji od dvojke.
|
Ja samo kad se sjetim onog Willisovog hodanja po krilu aviona ne može mi nikako biti bolji. Ma kakogod ne valjaju nijedan, nema to veze sa štihom prva tri filma.
edit; ti si valjda prvi kojeg čujem da mu četvorka valja :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:23. |