PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

Mar 15.05.2013. 20:11

Je li danas u Cinestara Star Trek za 35 ili 50kn? (3D)

Čini mi se da je cijeli ovaj tjedan "pretpremijera" što je debilno, a da srijedom nema popusta na pretpremijere?

Neo-ST 15.05.2013. 20:14

Ako je 3D onda ti je 47kn karta, a koliko vidim na njihovim stranicama tek od sutra dolazi 2D verzija, kvragu trebali smo to ić gledat. Od ovog 3D-a su mi oči suzile koliko je loš, previše brzih scena, a neke 3D efekte i nisam vidio + ubiju kontrast.

Mar 15.05.2013. 20:20

Ma ovi u Cinestaru su najveći kreteni ikad.
Cijena je 50kn jer je kao tobože pretpremijera (i to za ne falit cili tjedan! :D)
Naplaćuju svaki k dodatno, a u Šibenik naravno nikad ne dolaze 2D verzije filmova nego samo forsiraju 3D.

Taj 3D je ionako grozan da gori ne može biti, ali jednostavno nemaš izbora jer je to jedino kino.

P.S. Prije 2 tjedna bija gledat "Pain&Gain" u petak, a na karti piše 17+Vik, njima je petak očito vikend :lol2:

Neo-ST 15.05.2013. 20:27

Mene je ugodno iznenadilo, došli tamo nas 7 i ja odem na kasu uzet karte, pita me ona jel imam njihovu karticu, nemam, kaže za tu lovu (7x47=329kn) ćeš dobiti još 2 karte besplatno za slijedeći film, ako otvoriš karticu. Naravno, otvorio je, kupili karte, još dobio neke bodove s kojima kupio Colu i kokice, i još me čekaju 2 karte za bilo koji slijedeći film :)
Po meni ok.

fanATIk 15.05.2013. 21:42

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2395866)
Nisam rekao da nema, čitaj malo bolje ;)

Pročitao sam ja što si ti napisao, samo ne znam dal je baš star trek serijal dobra preporuka ako tražiš dubokoumne rasprave u filmu. Ovi stari jesu bili drugačiji, ali to je i dalje bio akcijski sf. Koliko god da su ova dva nova čista akcija, krš i lom, toliko mi je ponašanje likova u tng dijelu serijala strano i neprirodno. Oni su svi toliko kul i bezbrižni dok neko sasipa salvu torpeda na njih. I onda časnik za oružje izvjesti da su napadnuti, i tek onda kapetan izda naredbu za dizanje štita, evasive maneuvers i return fire. Da Picard i Riker izginu, Worf bi vjerojatno blejao u zid dok mu netko ne bi rekao da možda ne bi bilo loše da uzvrati vatru. Realno u pm. Plus što bi čovjek očekivao da par stoljeća u budućnosti, računalo samo digne štitove u nanosekundi u slučaju napada, al ne, to mora Worf. Što se istraživanja alienske prirode tiče, malo sutra. Svi alieni imaju praktički ljudske osobine. Nikom nije palo na pamet napravit nešto fakat strano, nama potpuno stran način razmišljanja. U principu mi je star trek kao tv serija bolja s te strane. A filmovi su obični akcijski sf. Ovi novi pucaju od efekata, glumci su balavi, al da su mi trash u odnosu na staru gardu, nisu. IMO.

Mad_Duke 15.05.2013. 22:02

Ti ne bi znao što je SF da te u glavu pogodi :D

sa wikija da ne prevodim
"Science fiction has been used by authors as a device to discuss philosophical ideas such as identity, desire, morality, and social structure."

To što worf diže štitove nije uopće važno. Wrath, Undiscovered, First Contact su odlični SF filmovi. Rijetkost s obzirom da su nastali nakon 7, odnosno 3,4 sezone serije.

Mar 15.05.2013. 22:30

Pa serije su uvik bile prava stvar iako je bilo dobrih filmova:

Po meni:

1 Star Trek: The Motion Picture - čudno/loše
2 Star Trek II: The Wrath of Khan - dobar ali manje od reputacije
3 Star Trek III: The Search for Spock - osrednji
4 Star Trek IV: The Voyage Home - super, meni osobno jedan od dražih
5 Star Trek V: The Final Frontier - loše/osrednje
6 Star Trek VI: The Undiscovered Country - dobar
7 Star Trek Generations - najveće razočaranje
8 Star Trek: First Contact - fenomenalan, najbolji
9 Star Trek: Insurrection - poprilično dobar, iznenađenje
10 Star Trek: Nemesis - loše, ajme :(
11 Star Trek - bija bi dobar bez lens flare-a i sa boljim negativcem
12 Star Trek Into Darkness - tribam još pogledat :)

fanATIk 15.05.2013. 23:36

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2395969)
Ti ne bi znao što je SF da te u glavu pogodi :D

sa wikija da ne prevodim
"Science fiction has been used by authors as a device to discuss philosophical ideas such as identity, desire, morality, and social structure."

To što worf diže štitove nije uopće važno. Wrath, Undiscovered, First Contact su odlični SF filmovi. Rijetkost s obzirom da su nastali nakon 7, odnosno 3,4 sezone serije.

Ma da, ti si tu neki doktor za sf? :D

I ne kužim što mi želiš poručit citatom s wikija. Želiš reć je neki star trek film materijal za razmišljanje o tim pojmovima iz citata? Cmon, to je action sf.

Jesam ja negdje rekao da je star trek serijal smeće? Božesačuvaj. I sam sam fan star treka, al pričat tu da se u tim filmovima vode neke dubokoumne rasprave jednostavno ne drži vodu.
U principu nisam objektivan, meni su svi ti filmovi dobri, jebga. :D

Neo-ST 16.05.2013. 00:27

Ok, možda u filmovima i ne toliko, ali u serijama definitivno:

Svejedno, pogledaj neki od starijih ST filmova (iako čak ni ovaj mnogi ne bi uvrstili pod "stariji") pa ponovo ovaj, valjda vidiš razliku. Atmosfera/tempo u filmu, količina i kvaliteta konverzacija, pouka koju film daje...sve je lošije danas vs. nekoć.

Pomo 17.05.2013. 06:49

Nego, jel netko već stavio trailer za novog Riddicka?

Ecips Dlo 17.05.2013. 12:21

remake pitch blacka

sharyn 17.05.2013. 16:11

Nadam se da će bit dobar film, prvi je bio odličan, dok drugi je bio nekako mlak:)
Starbucks! :)

rodriguez 17.05.2013. 17:42

Najbolji film svih vremena je "No country for old men"

Sve ostalo su crtani filmovi i filmići:P

vranjba 17.05.2013. 17:58

1 privitaka
Privitak 12053
nisam dobro čuo :gringo:

geronimo_2 17.05.2013. 23:14

hansel & gretel, boze mili kakav trash :hitthewal:.
neznam sta mi bi da odemo to pogledat :hitthewal:.
:chears:

bor1s 17.05.2013. 23:42

Hansel & Gretel najbolji film svih vremena.
Sve ostalo su crtani filmovi i filmići :lol2:

listerstorm 17.05.2013. 23:57

Fireworks.

Svakako pogledati. U prvoj trećini odličan, kasnije mi je malo pao i djelovao pomalo razvučeno al ne umanjuje vrlo dobar dojam. 8/10.

gsxr750k9 18.05.2013. 11:44

Evo jos jedan ratni;
http://www.imdb.com/title/tt0096744/

benny_blanco 18.05.2013. 18:49

jel upoznat netko dali redatelj Shion Sono ima neku trilogiju?

Inace preporuka njegovog filma Love exposure

trouble 20.05.2013. 07:27

Pogledao Simone...solidna holivudska satira....DeNiro car :D

Circle of pain.....brijem da tanka linija djeli od gledanja ovoga zato kaj je najlosji film svih vremena i propucananja vlastitog stopala

Mad_Duke 20.05.2013. 07:34

Citiraj:

Autor trouble (Post 2398253)
Pogledao Simone...solidna holivudska satira....DeNiro car :D

Više vode stavljaj u gembač. Kaj nije Al Pacino? :)

potemkin.hr 20.05.2013. 07:59

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2397317)
Najbolji film svih vremena je "No country for old men"

Sve ostalo su crtani filmovi i filmići:P

Erm...not? :D

Mommistake 20.05.2013. 11:18

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2398257)

:dobar:

Je, Pacino je :)

ZoS 20.05.2013. 13:57

Citiraj:

Autor benny_blanco (Post 2397710)
jel upoznat netko dali redatelj Shion Sono ima neku trilogiju?

Inace preporuka njegovog filma Love exposure

nije mi poznata, inače mi je sono vgg. pog ako nisi dosad i cold fish i guilty of romance

Bluzer 20.05.2013. 22:26

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 2395640)
pokvariše Star Trek :nono:

Blago rečeno, ali to je tako kad se J.J. Abrams gura gdje mu nije mjesto. Čitavi film je uvreda i hrpa gluposti, kao što su ovdje (spoilers ahead!) karikirano prikazali:

http://io9.com/star-trek-into-darkne...-faq-508927844

trouble 21.05.2013. 00:33

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2398257)

Dagnabbit je! Ma digo se u 4 i gledo maraton pa pisao gluposti po tapatalku :D

fanATIk 21.05.2013. 09:36

Citiraj:

Autor Bluzer (Post 2398755)
Blago rečeno, ali to je tako kad se J.J. Abrams gura gdje mu nije mjesto. Čitavi film je uvreda i hrpa gluposti, kao što su ovdje (spoilers ahead!) karikirano prikazali:

http://io9.com/star-trek-into-darkne...-faq-508927844

A i taj review je hrpa hejterskog sranja. Na taj način traženja dlake u jajetu možeš svaki star trek film popljuvat do srži.

Guls 21.05.2013. 09:44

Ova dva zadnja Star Treka su totalno drugi filmovi u odnosu na stare Star Trekove.

Valjda se pokušavaju generacijski i intelektualno približiti novim generacijama.

(nadam se da sam dovoljno pristojno popljuvao ovo smeće od filma)

Mad_Duke 21.05.2013. 09:59

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2398876)
A i taj review je hrpa hejterskog sranja. Na taj način traženja dlake u jajetu možeš svaki star trek film popljuvat do srži.

Dlaka u jajetu :D

To su gluposti veličine, pa eto, cijelog koncepta film. Onak. Nemreš reći (spoiler) da nije teška glupost scena kada je Spock vani, Kirk umire, dodirnu se preko stakla i onda Spock se dere "Khaaaaaaaaaaaan" :lol2: Onak, ne kenjaj. I to još Spock i Kirk :D Prošli su kaj skupa, prvi film (gdje su se mrzili većinu vremena), možda par misija i sada... Dok ajmo pogledati kaj su Spock, Kirk i cijela ekipa prošli prije TOS Wrath of Khan filma...

Ovo je smijurija. Zapravo, ovo je neš na tragu kaj bi CollegeHumor napravio.

coconut 21.05.2013. 10:14

Ovaj vikend mi je bio dugačak, a vrijeme od qrca pa sam odlučio pogledati par filmova.
1. Welcome To The Punch [rate:no votes] unknown votes

- zanimljiva akcija. James McAvoy je nastavio glumiti u akcijama (viđe Wanted s Anđom). Pogledati.

2. Jack Reacher [rate:no votes] unknown votes

- konačno jedan film s Tomicom u kojeg postoje radnja, glava i rep filma. I nema njegovih superhero pre**ravanja. Pogledati.

3. Parker [rate:no votes] unknown votes

- još jedan u nizu polušrotova Jasona Stathama. Doduše, za razliku od njegovih prethodnih filmova, gdje je prolazio bez ogrebotine, ovdje je popušio par metaka i uboda nožem. Za razliku od njega, JLo je super odigrala dekintiranu, 40+ prodvačicu nekretnina koja živi s mamom koja je ovisna o sapunicama.

4. Bullet to the Head [rate:no votes] unknown votes

- čim glumi Sly , znate o čemu se radi. Puno pucnjave, puno eksplozija, puno svega, a malo radnje. Šteta što su tetovažama 'unakazili' prekrasnu i seexy Sarah Shahi.

5. šećer na kraju: Movie 43 [rate:no votes] unknown votes

- totalno opičen film. Radi se o skupu filmića koji međusobno nisu povezani. I svaki ima nekakve veze sa sexom. Glumačka postava boli glava: R. Gere, H. Jackman, K. Winslet, U. Thurman, G. Butler, N. Watts, E. Stone, K. Bell,... Za umiranje od smijeha. Obavezno pogledati.

fanATIk 21.05.2013. 10:17

Onak, možeš se probat i kulturno razgovarat. To što imamo različita mišljenja ne znači da se možeš vrijeđat.
Cijela zamisao novog star treka je konceptualno drugačija. Paralelna stvarnost u odnosu na originalnu seriju, Spock koji trpa Uhuru, ne skriva osjećaje za razliku od Nimoya itd. Ja nemam problema s novom radnjom. To što je netko konzervativan i svako uplitanje u originalnu star trek radnju smatra stravičnim napadom na čula je osobna stvar. Meni ne smeta.
Btw, kad ja spomenem npr. stupidarije s Worfom i sustavom zapovjedanja, to je nebitno, al kad novi osjećajni Spock pokaže bijes, to je bogohuljenje. Čudi me onda kak ti se sviđa bezosjećajni i sterilni Picard koji je došao kao zamjena za originalnog Kirka. Ma da ne piskaram bezveze dalje, slažemo se da se ne slažemo.

syss 21.05.2013. 10:17

parkera htio gledati, vidio jlo - odustao.

simple :D

coconut 21.05.2013. 10:22

Vjeruj mi, JLo je bolje odglumila svoju rolu od JS.

syss 21.05.2013. 10:25

sad tek me ne zanima, nemrem podnijet tu ženu organski :)

BladeRunner 21.05.2013. 11:34

Ja ću Parkera samo zbog nje i gledat; kao i Anakondu...:D
Žena je avion.

Bluzer 21.05.2013. 12:54

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2398876)

Mad_Duke ti je rekao sve šta i ja mislim. Uopće se ne radi o traženju dlake u jajetu nego o totalno promašenom filmu punom nelogičnosti u odnosu na "buduće" reference unutar serijala koje može pušiti samo ekipa koja nije detaljno pratila sve do sad šta je izašlo u ST serijalu.

gsxr750k9 21.05.2013. 13:53

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 2398983)
Ja ću Parkera samo zbog nje i gledat; kao i Anakondu...:D
Žena je avion.

i to A-10 warthog :D
na zalost sma i ja gledao taj film.
ocito su joj na brzinu morali dic reputaciju...inace ne znam svrhu tog filma. katastrofa

fanATIk 21.05.2013. 14:15

Citiraj:

Autor Bluzer (Post 2399049)
Uopće se ne radi o traženju dlake u jajetu nego o totalno promašenom filmu punom nelogičnosti u odnosu na "buduće" reference unutar serijala koje može pušiti samo ekipa koja nije detaljno pratila sve do sad šta je izašlo u ST serijalu.

Kakve veze ima sve što je do sad izašlo u ST serijalu ako je ovo stvarnost alternativna onoj u originalnoj seriji? Zbog čega bi se morali referirati prema nečemu što se možda u ovoj stvarnosti nikad neće ni dogoditi?

Mad_Duke 21.05.2013. 14:40

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2399106)
Kakve veze ima sve što je do sad izašlo u ST serijalu ako je ovo stvarnost alternativna onoj u originalnoj seriji? Zbog čega bi se morali referirati prema nečemu što se možda u ovoj stvarnosti nikad neće ni dogoditi?

Jesi ti uopće pogledao ovaj film?

http://www.imdb.com/title/tt0084726/reference

,a ovaj?

http://www.imdb.com/title/tt1408101/reference
.

Nije stvar koncepta. Stvar je LOŠEG scenarija. I još jednom, nemreš mi se derati Khaaaaaaan. Onak,
https://www.youtube.com/watch?v=wRnSnfiUI54

i onak :D
https://www.youtube.com/watch?v=dhcR-w-56tA
:lol2:

Abrams je samo dokazao da je nesposoban i lijen. Kaj je previše, je previše. (i ne diram se hrpetine drugih scena). Ovo onak nemreš fulati. Toliko je loše da bode u oči i uši.

Rade0n 21.05.2013. 14:48

Citiraj:

Autor Bluzer (Post 2399049)
Mad_Duke ti je rekao sve šta i ja mislim. Uopće se ne radi o traženju dlake u jajetu nego o totalno promašenom filmu punom nelogičnosti u odnosu na "buduće" reference unutar serijala koje može pušiti samo ekipa koja nije detaljno pratila sve do sad šta je izašlo u ST serijalu.

Potpis, film je crap, najjednostavnije rečeno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:54.