PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

tomiotok 16.07.2011. 00:16

Prvo hvala na lijepim komentarima za novi bike!
Sto se tice Vucina pitanja oko 29era, prilikom isprobavanja moga novoga bike-a isprobaao sam i 29er nesto sitno (500-600m) nisam osjetio neku razliku na ravnini osim sto sam presao preko bankine kao da nije bila tu! Lik je rekao da je super brz uzbrdo da je i dosta upravljiv, ali treba uzeti nesto siri volan! 2die4 nakon te dvojice svi xc maratonci su uzeli 29ere i poboljsali su prolazna vremena(sigurno nije do kondicije), mislim da je zanimljiva alternativa, pogotovo recimo Vuci Niku i ljudima koji se vole brzo penjati!

Nik 16.07.2011. 00:53

Ja sam se spakirao...malo mi je tezak ruksak, na tunelu ce pasti dorucak - jedan sendvic i pola litre vode manje, i ruksak je odmah laksi :D

Vuco 16.07.2011. 05:00

Ubit ću te MIK....:smoke:

2 die 4 16.07.2011. 09:15

Baš me zanim gdje je naš trojac do sada stigao?
E da onyx, kako to da ti nisi išao?

the55mic 16.07.2011. 11:49

Dal je danas netko za sljeme oko 17h?
Bilokaj... Dotka? Grma?

2 die 4 16.07.2011. 11:50

Ja i frend ćemo vjerojatno malo do grme ali neznam točno kada i nisam siguran da će biti grma :D
Tako da nemoj računati na nas ;)

murina 16.07.2011. 13:14

Nabavi mi bar zadnju kočnicu i idem bilo gdje :D

Vuco 16.07.2011. 13:38

Evo mene doma, a vjerujem da će uskoro i ostatak ekipe doć =)

Ukupno oko ~70km, ~41km po šumi. Uspona preko 2500m kaže moj GPS, ali neš mi tu vjerojatno ne štima, al ajde - dobra brojka za navesti :D. Vožnje smo imali nekih 4h u šumi, 5h sveukupno od doma do tunela i Podsuseda do doma. Još smo nekako natukli 2 sata odmora iako smo ga sveli na minimum jer doista nije bio potreban.

Kako je bilo ? Iznenađujuće lagano. Bidrovec do vrha je bio jedan dosta jaki uspon i 2 slabija. Ostalo pljugica. Staza 44 je fenomenalna staza od Hunjke do vrha. Lagana, interesantna i brza. Cuga na vrhu i spust prema Ponikvama klasika. Zadnji uspon prije Ponikvi i prvi uspon prema Kamenim svatima najteži dio bih se usudio reći. Kasnije opet laganica. Još možda 2 jača uspona do Kamenih svata i onda lagani spust do PD Kameni svati koji radi samo praznikom i nedjeljom :)

Od Kamenih svata do Susedgrada par kratkih spusteva i par uspona, od toga jedan-jedini kojeg nismo mogli odpedalirati. Da nisam prebacio u 1. brzinu, još bih možda i uspio. Ali umor je već odradio svoje. Skretanje za Podsused i od onda jako čudna staza. U sredini najveća i najduža vododerina ikada, a bočno staza po kojoj se da voziti, ali na rubu žešćem.

Spust u centar Podsuseda i to je to.

O ostalome, išli smo MIK, Nik i ja. Bilo je poprilično zafrkantski s time da bih se usudio reći da se do Ponikvi nismo pošteno nit umorili. Vode nismo nigdje skoro točili, manje od 2L je svakome bilo dosta. Vrijeme ugodno dok nije prošlo podne, onda je malo i zakurilo u šumi.
Od Gorščice do Hunjke je bilo blata u tragovima, no negdje je još bilo sitno vode. Isto tako, do Ponikvi smo oderali sve uspone bez problema. Tamo se blato posušilo taman da se može voziti.

Dogodovštine i slike su kod Nika. Meni je mob zašteko sa GPS-om kod Kamenih svata. Od tamo do Bidrovca ima 28km šume.

Osobno - jedna od boljih vožnji, super dan i još bolje društvo :beer:

Nik 16.07.2011. 14:09

Sve je tocno kaj je Vuco napisao :)...ali zaboravio je spomenuti da je MIK probusio jednu gumu a promijenio 3 zracnice, a od toga dvije nove.
Tek je moja stara pokrpana funkcionirala, oliti nije pušćala :D ...sve mi nekako zao sto sam dobio novu Haro iz DSG-a.

Ukratko, zgazili smo s lakocom rutu, Bidrovecki makadam mi se jako svidio, kao i cijela ruta do vrha koju sam (osim 44-orke) vozio prvi puta. Taj dio smo prosli iznenadjujuce brzo i lagano.
Pravi tezi usponi dosli su kasnije kako je vec Vuco spomenuo.
Taj zapadni dio je prasnjav do ibera jer i dalje vade drva, unatoc tome u Susedgradu smo se mimoisli s 2 bajkera, od koji je jedan bio dobrano zavaljan u blato koje je jos bilo svjeze - bice da je upao u jedan od onih blatnih bazena :).

Foftki i filmica ima, nesto cu se od toga sklopiti, iako kako mi se cini - kad je kamera na volanu osjetno je losija slika nego kad je na kacigi.

[edit]
@Vuco

Ajd dopuni rutu da znam sto smo tocno odvozili...zapadni dio ne poznajem bas:

Bidrovecki makadam-Gorscica-1M-Hunjka-44-Vrh-26- ...

Vuco 16.07.2011. 14:39

Citiraj:

Autor Nik (Post 1942120)
Sve je tocno kaj je Vuco napisao :)...ali zaboravio je spomenuti da je MIK probusio jednu gumu a promijenio 3 zracnice, a od toga dvije nove.
Tek je moja stara pokrpana funkcionirala, oliti nije pušćala :D ...sve mi nekako zao sto sam dobio novu Haro iz DSG-a.

Ukratko, zgazili smo s lakocom rutu, Bidrovecki makadam mi se jako svidio, kao i cijela ruta do vrha koju sam (osim 44-orke) vozio prvi puta. Taj dio smo prosli iznenadjujuce brzo i lagano.
Pravi tezi usponi dosli su kasnije kako je vec Vuco spomenuo.
Taj zapadni dio je prasnjav do ibera jer i dalje vade drva, unatoc tome u Susedgradu smo se mimoisli s 2 bajkera, od koji je jedan bio dobrano zavaljan u blato koje je jos bilo svjeze - bice da je upao u jedan od onih blatnih bazena :).

Foftki i filmica ima, nesto cu se od toga sklopiti, iako kako mi se cini - kad je kamera na volanu osjetno je losija slika nego kad je na kacigi.

Čekao sam MIK-a da se pohvali sa 2 zračnice po 35kn :D.
Citiraj:

Autor Nik (Post 1942120)
[edit]
@Vuco

Ajd dopuni rutu da znam sto smo tocno odvozili...zapadni dio ne poznajem bas:

Bidrovecki makadam-Gorscica-1M-Hunjka-44-Vrh-26- ...

Bidrovečki makadam-Gorščica-1M-Hunjka-44-Vrh-26-Grafičar-8-Ponikve-6-Kameni svati - 1M - Susedgrad.

Tako nekako se i prate markacije.

Dizel 16.07.2011. 15:03

Trebam neki video tutorial kako naštelati sajle na srednjoj glavi ili štoveć, stalno čujem neki škljocavi zvuk kad vozim ovog Treka 3500 iz srednje glave ili zupčanika točno na određenom mjestu kako vrtim pedale. Što bi moglo biti? Gledajući okom čini mi se da lanac nigdje ne struže....

MIK 16.07.2011. 15:43

To je tako kad se štedi, kupiš jednu dobiješ dvije zračnice u mom slučaju dobiješ dvije tvorničke sa rupom:fuming:
Nik je odžao malu školu kako se navčali guma:) Toliko o zračnici bar do prvih slika:D

Kasnije napišem koju o vožnji:beer:

2 die 4 16.07.2011. 17:43

DEčki, svaka čast, dan je bio predivan i ne prepaklen!
Jedva čekam fotke a i video, i da Nik, mislim da je nabolja pozicija (što se stabilnosti slike tiće) na okviru bajka ili na vilji, dakle negdje na prednji trokut ili na vilju ju staviš i slika će biti kao sa stalka, a na volanu i na prsima je najgora barem koliko sam ja vidio po netu!

MIK 16.07.2011. 18:33

U vožnji preko Sljemena sam stvarno uživao - nove staze, staro društvo.
Plazak je bi u 6h te se dosta osjetila jutarnja svježina a naročito kad smo stali. Mislim da je odabir polaska bio dobar (što će neki možda i osporavati:)) pod kraj u šumi a naročito na asfaltu fino zapržilo.
Do vrha smo stigli iznenađujuče brzo, u glavi smo se pripremili na duže pedaliranje do vrha.
Dvojkom do vrha prava poslastica.

evo par slikica:
http://www.pohrani.com/f/x/2O/nDZE8vz/1/dsc02748.jpg

http://www.pohrani.com/f/3D/Gl/7qRwHjr/1/dsc02751.jpg

http://www.pohrani.com/f/24/j9/4iBxfKGg/1/dsc02752.jpg

http://www.pohrani.com/f/U/hY/1bQG1au8/1/dsc02754.jpg

http://www.pohrani.com/f/D/HP/1CkOqwN8/1/dsc02756.jpg

http://www.pohrani.com/f/T/A2/1e1eOEZi/1/dsc02757.jpg

Nik 16.07.2011. 18:42

GPS track dok se igram s videom. Ima previse toga, sto bi tek bilo da sam sve snimio...a nisam.
Vise ne nosim kameru sa sobom :)

2 die 4 16.07.2011. 22:09

Zašto?

aski 16.07.2011. 22:16

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 1942206)
DEčki, svaka čast, dan je bio predivan i ne prepaklen!
Jedva čekam fotke a i video, i da Nik, mislim da je nabolja pozicija (što se stabilnosti slike tiće) na okviru bajka ili na vilji, dakle negdje na prednji trokut ili na vilju ju staviš i slika će biti kao sa stalka, a na volanu i na prsima je najgora barem koliko sam ja vidio po netu!

Definitivno je najgore na volanu... Mi smo u Rijeci sa Go Pro kamericom snimali par voznjica na volanu DH bikea i ispalo je lose..

PS, ovaj Trek kojeg vozi kolega u crvenoj majici mi je oduvijek bio bike koji sam htio u svojoj garazi :goood: Jeben bike!

the55mic 16.07.2011. 22:19

Neko sutra za sljeme? Medvedgrad? Dotka? Grma? Nesto ste mi se uljenili....

Nik 16.07.2011. 22:31

Idem ja sutra s frendom, kod tunela smo u 07:30, a dolazimo preko Dotke i postoji mogucnost da ne budemo bas tocni - koja minuta, sim-tam.

Znam da ce vecini biti rano (kompic radi, pa zato), ali kako smo danas krenuli u 06h, ovih pol osam je djecja igra :D

Nesto fotki s transverzale.

12minutni Filmek se kuha, ponovno (na 95% zgotovljenosti zbrika se program).

Omerta 16.07.2011. 22:55

Moze neka preporuka sa Marketa (Android) za besplatni GPS tracker?

Bitno mi je da nije vezan za net nego samo za GPS ali da se poslije podaci mogu prebacit na komp (net) i onda da se vidi visinska razlika,kilometraza,mapa sa checkpoinima itd..

Hvala

Vuco 16.07.2011. 23:43

Citiraj:

Autor Omerta (Post 1942280)

Bitno mi je da nije vezan za net nego samo za GPS ali da se poslije podaci mogu prebacit na komp (net) i onda da se vidi visinska razlika,kilometraza,mapa sa checkpoinima itd..

Hvala

Imaš Mytracks koji radi sa google maps, ali ako nema neta, svejedno snima GPS log.

I Oruxmaps, za njega moš preko mobile atlasa napravit kartu, a mogu se koristiti i brojne online karte. Isto snima log neovisno kaj imaš.

Odlične slike Nik i MIK :D

2 die 4 17.07.2011. 00:13

@Nik, kako si ono uspio izvesti sa lancem i vidim da i ti znaš ponešto o tzv fenomenu Orbovi :D
Kad sam prvi puta to čuo umro sam od smijeha!

Nik 17.07.2011. 00:16

Nemam pojma. Zavrsim voznju, stanem, iskopcam se i pogledam smotani lanac oko kurble.
Dobro da se nisam razbio u onom kanalu. U voznji uopce nisam primjetio, tek kad sam stao.
Orbovi su krivi za sve ;)

murina 17.07.2011. 00:49

Orbovi :D Moram guglat :D
Super mi izgleda onaj uspon uz potok.
Jeli namjeravate to ponovit?

Cuky 17.07.2011. 07:58

Citiraj:

Autor Omerta (Post 1942280)

Hvala

Endomondo. Ima sve sto trazis.

Nik 17.07.2011. 11:15

Transverzala video

Posto mi jucerasnja transverzala nije bila dovoljna danas sam s frendom izvozio Dotku-Leustek-18-20-Dotka. Dosta je sparno gore.

Nik 17.07.2011. 14:51

Ljudovi, vjerovali ili ne UKRADEN MI JE BAJK!
Svi znate kako izgleda ali nije na odmet staviti koju slikicu:

prva
Slika od jucer, bajk u originalu.

druga
Malo bolja, nema Thomson sic stange.

Ne znam sto da kazem, bajk mi je odnesen maltene iz dnevnog boravka.
Doma smo cura i ja, vrata i prozori otvoreni.
Bajk je bio iza kuce u dvoristu, naslonjen uz garazu, okruzen nasim stambenim prostorom - daleko od ociju znatizeljnika, i susjeda i bilo koga...a 3m od otvorenog kuhinjskog prozora.

Da bi se doslo do njega mora se uci u ogradjeno dvoriste, pored susjeda penzionera koji su stalno doma, obici kucu u cijeloj duzini i pri tome proci pored otvorenih ulaznih vrata, zavuci se duboko u dvoriste da ga se ukrade.

Hocu reci da nitko nije mogao "slucajno" naici i dignuti Fuela, kao posrecilo mu se.
Bajk se ustvari susio nakon pranja...jednostavno mi nije jasno kako je bajk ukraden.
Fakat mi je nepojmiljivo...prvo sam mislio da me cura zeka i da je sakrila bajk u garazu...kad sam otvorio garazu a unutra nije bilo bajka, vise mi nije bilo smijesno.

fuel EX8 2010.g mat crni
Sve stock osim:
- sic stange Thomson layback 31.6x 410mm
- Shimano M775 kocnica sa 180/160 XT rotorima (SM-RT76)
- gume Albert, prednja 2.25, zadnja 2.1 (nova jos ima dlacice)
- ciklokomp SIGMA BC 1009

Bajk je vozen i to se skuzi na okviru, vilici, kurblama...
- sve je puno sitnih ogrebotina od grmlja, kurble izlizane, pogotovo lijeva i tak.
Osobno bi bic prepoznao iz aviona.

Hebem ti zivot

MIK 17.07.2011. 15:03

Citiraj:

Autor Nik (Post 1942348)
Transverzala video

Posto mi jucerasnja transverzala nije bila dovoljna danas sam s frendom izvozio Dotku-Leustek-18-20-Dotka. Dosta je sparno gore.

Super video ide download:goood: Odlično je ispao dio od Hunjke do Vrha, a i fino se vidi koliki je nagib na par uspona (noge malo zapeku):)

Nik za ovo što si i danas išao ću ti samo jedno reci - ŽIVOTINJO:D

prileee 17.07.2011. 16:02

Ne mogu virovat Nik da ti je pred nosom ukralo bajk :(

murina 17.07.2011. 16:06

Kakvih drznika ima, nevjerovatno!! Nik, ne mogu niti zamisliti kako ti je, nadam se da ćeš ga naći.
Isprintaj desetak slika, sjedni na seeka i obilazi kvart, znam da nećeš sjediti doma skrštenih ruku :(

Nik 17.07.2011. 16:24

Ma mogu se slikati.

Lijepo je moj frend rekao da ce svog novog Ghosta AMR7500 zavezati lancem u garazi.
Izgleda da je imao pravo.

Najgore mi je od svega sto neznam kako i tko ga je ukrao.
Slucajno nije nitko usao meni iza u dvoriste (znaci nije bilo prilike da se lopov slucajno pocasti).

Ako me je netko snimio i pratio, onda mi je malo cudno da mi ulazi u dvoriste pored otvorenih vrata i natpisa pazi ostar pas - iako ima i takvih budala, koji kradu na trkaca, a za rizik ih zaboli.

Ako je opet to neki profi lopov, bez bajka bi ostao tako i onako jer se u garazu lagano provali...ali mi je bas zato i sumnjivo zasto bi takav lopov krao u pol bijela dana kad su ukucani doma.

Ono sto me muci je slijedece - u dogledno vrijeme nabavim novi stroji i tko mi garantira da nece nestati iz garaze. Koliko vidim bicikli se kradu iz garaza i iza zakljucanih metalnih vrata.

Kad promislim po tko zna koji puta, i dalje mi nije jasno kako je taj bajk nestao...jos uvijek se cudim i ne vjerujem.

Imam jos jednu teoriju koja nije za javnost, i koju ionako ne mogu dokazati...ali je poprilicno moguca.

Inace nikad mi nista nije ukradeno, ni iz kuce ni auta, motora itd. Koliko puta sam ostavio Beverlya u dvoristu s kljucevima u koferu ili bravici...poklon na dlanu.
Ali bajk ukradu.

borny 17.07.2011. 16:29

Na polociji sa serijskim brojem, fotkama bicikla i sl.
Nedavno sam čuo na radiju da se bicikli mogu osigurati protiv krađe.

MIK 17.07.2011. 17:07

Sad sam vidio i nemrem vjerovati i kaj reci.
Pošto je još friško nadam se da te netko grdo zafrkava...

Blue_Fatal1ty 17.07.2011. 17:14

Nemogu vjerovat! :stoopid:

Moj bike je u stanu u boravku i kad ovo čujem bojim se da mi u stan ne provale!

2 die 4 17.07.2011. 20:29

O hebem ti državu, žao mi je Nik, evo kao da su ga meni popalili, još kad znam koliko ti je značio i koliko si ga vozao, onda je suosjećanje još jače!
Ja sam danas bio na maksimiru od nekih 15h pa sve do nekih 17:30 i nisam vidio niti jednog fjula, ali to ne znaći da ga nije bilo. Bilo je gro biciklista, a šta reći, oči su mi otvorene, znam tvoj bajk napamet, pa i onu ogrebotinu koju je zadobio kod vrapča na stupićima pa ću eto pripaziti na njega ako ga slučajno uočim!
Ako imaš nekih indicija javi mi na PM ja imam vremena pa mogu možda i nešto više poduzeti!
Sretno, i nadam se da si prijavio policiji jer nije da se radi o malo para!

rodriguez 17.07.2011. 20:49

I šta misle s njim napravit??
Pa nemre ga debil vozit il tak nešt,jedino u dijelove može ić,zar ne?

Skup gubitak,skup:(

Hamm 17.07.2011. 20:51

Fakat sranje. Baš mi je žao. :( Držim oči otvorene. :)

Nik 17.07.2011. 21:18

Bajk je na prvu loptu dosta prepoznatljiv...ako ne ode u dijelove, jelte.

Znakovi raspoznavanja su slijedeci:

1. Thomson layback stanga (spigana)
2. shimano XT kocnice i rotori
3. Albert gume 2.25 i 2.1 iza (nova)

Ta kombinacija dijelova je uociljiva i s vece udaljenosti, a da se potvrdi jel to moj bajk, tocka 4 i 5:

4. zadnja celjust je podstavljena s 2 srebrne sajbice jer su pakne grizle 1mm nize nego sto treba (sarafi su crni)
5. Sigma 1009 ima u gornjem desnom cosku 2 mrlje pojedene od DOT tekucine (kao da je netko fino posmirglao ekran).

Cesto se dogodi da lopovi utope bajk kakav su i ukrali, sanse da ga netko vidi su minimalne a da ga dobijem nazad jos manje.

Vec kalkuliram kako da se domognem 2k EURa za drugi...ali to su trenutno pusti snovi.

Moram pod hitno naci novi nacin ispucavanja viska energije, a viska ima ko u prici :D

Cuky 17.07.2011. 23:02

A u pm. Stvarno mi te zao prijatelju. To je netko od susjeda izveo ili netko tko ti cesto prolazi kroz ulicu pa te snimao duze vrijeme. Tak je i meni ukraden bike prije 3 mj.

U svakom slucaju obratit cu paznju u centru i po novom zagrebu.

Vjeruj mi da sam popizdio na to ko da je meni ukraden. Mrzim te yebene lopove.

Edit: ako hoces sibni mi serijski na pm u slucaju da sretnem nekog da je lakse utvrdit porijeklo

Edit 2: svakako odi prijavit na murju, mozda im padne neka lopina sa biciklima. Nikad neznas.

tomiotok 17.07.2011. 23:40

A jebote koja bedara Nik! Al, evo ja zivim u najmladjem gradu u Hrv, i mala je sredina i svi sve znaju i vide, al od prije par dana zakljucavam bike u supi koja mi je pored sobe! A "stari" ostavljam vani na terasi, i vec 5 dana sanjam ruzne snove kako netko dolazi i uzima ga ili takve fore!
BTW odma sve buvljake u gradu pocmi obilaziti! Stavi odmah na odgovarajucu poziciju nekakovu nadzornu kameru, sada su stvarno jeftine!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:48.