PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Fantač 22.03.2011. 11:45

Pa nije samo to vidiš i po cijenama vani. Vani su duplo skuplje. Jedino ako je to došao novi trend da su naši dućani jeftiniji nego strani...

Nik 22.03.2011. 12:24

Kod Continentalki treba paziti gdje su proizvedene, nije isto pise li na njima Made in France ili Indija. Razlika bi trebala biti vidljiva i u cijeni...osim ako Indijske ne stave po cijeni francuskih, ali ne bi me zacudilo. Drzim se Shwalbica :D

btw

Slucajno sam navratio u Hervis (Dubrava) i vidio na akciji u pol cijene Balance Baggy hlace (s uloskom) za 150 chuna (bile 300)...dobra kupnja.

Sive su, izmedju jaja imaju stretch tanji materijal, i dobro izgledaju.

riceburner 22.03.2011. 14:36

http://img.photobucket.com/albums/v7...010_resize.jpg

evo deda testirao...

obli sljunak=vrlo dobro
tucanik=odlicno
pijesak fini, ostao od poplave=odlicno
rahla zemlja=vrlo dobro
utabana tvrda zemlja i asfalt=dovoljan (prebucno)

uglavnom, vrlo dobra guma, ali sam se ipak zaribal, nije adekvatna zamijena ritchey alfi i omegi... ako netko treba takovu gumu, za 200kn sam ih spreman udomit, prosle tocno 17km...

rampage 22.03.2011. 18:19

rice burner pa koliko si ti čovječe visko da nije 2,5 metra
imaš borbeno vozilo za pariz-dakar :D

JuiceBox 22.03.2011. 19:31

Eo mene s jos jednim problemom. Vilja je SR XCT V3. E sad kad stisnem prednju kocnicu ( tektro diskovi) , vilica ima lufta izmedju "klipa" i uloska i to dobirh 2-3 mm i klima se.odvezo sam ga tamo di sam ga kupio i lik je rekao da ga dofuram da ce rastavit vilju i "zategnut" ju sto god to znacilo.Zanima me dali da pristanem na to da oni rastavljaju vilju ili da ju zamjeni novom posto je to ipak 10 ak dana star bajk?

..::Matej::.. 22.03.2011. 19:50

Jeli mi moze netko preporuciti di u Osijeku oterati bicikl na servis? Nisam iz Osijeka pa ne znam di je bolje/kvalitetnije/brze/povoljnije ? Po meni trebao bi mjenjati kazetu, lanac, prednji pogon i mozda zadnju osovinu (guma se mrda lijevo desno). Radi se o treku 4300 iz 2005.

Hvala !

Pupo 22.03.2011. 19:53

Citiraj:

Autor ..::Matej::.. (Post 1876892)
Jeli mi moze netko preporuciti di u Osijeku oterati bicikl na servis? Nisam iz Osijeka pa ne znam di je bolje/kvalitetnije/brze/povoljnije ? Po meni trebao bi mjenjati kazetu, lanac, prednji pogon i mozda zadnju osovinu (guma se mrda lijevo desno). Radi se o treku 4300 iz 2005.

Hvala !

Jel to nemožeš u Pž obavit? Nije da nema servisa:D

..::Matej::.. 22.03.2011. 20:08

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1876894)
Jel to nemožeš u Pž obavit? Nije da nema servisa:D

dotero jutros bic u os, a jucer ne stigoh to rijesiti sve :)

Nik 22.03.2011. 21:35

Koja promjena vremena u nedjelju!
Nadam se da su se zabunili.

De5tr0yer 22.03.2011. 21:41

Citiraj:

Autor Nik (Post 1876971)

Ti njihovi aladini i leteći ćilimi su katastrofa od predikcije... 2 dana unaprijed ne mogu pogoditi.

Točniju prognozu dobijem tu, ali najbolje se osloniti na samog sebe, moji stari su znali kakvo će vrijeme biti bez ikakve tehnolođije...

murina 22.03.2011. 21:57

I meni desktop isto kaže.

Gdje se ide sutra?

2 die 4 22.03.2011. 22:32

pa kaj nismo to dogovorili?

murina 22.03.2011. 22:35

Nisam na čisto :D Sljeme ili manje brdo?

2 die 4 22.03.2011. 23:42

ja sam u 13h kod konja a ako vas nebude ode sam negdje na neko brdo :P

zgmmax 22.03.2011. 23:57

Ja sam ispod konja u 13 :)

hash 22.03.2011. 23:59

Citiraj:

Autor murina (Post 1877013)
Nisam na čisto :D Sljeme ili manje brdo?

mozda stignem al da prvo ovo rijesimo (iako ne igra neki faktor):D

2 die 4 23.03.2011. 00:07

laku noć, vidimo se
@ Hash, nisam te skužio baš??

hash 23.03.2011. 00:09

kam mislite ic?

marauder16 23.03.2011. 00:41

Citiraj:

Autor Nik (Post 1876971)

to su racunalni modeli koji cesto nisu tocni ni osam sati unaprijed (al nisu ni prognosticari koji pisu one danas/sutra prognoze, pa je*ga)

meteo-info je optimisticniji :)

Vuco 23.03.2011. 01:46

Citiraj:

Autor xulos (Post 1876882)
Eo mene s jos jednim problemom. Vilja je SR XCT V3. E sad kad stisnem prednju kocnicu ( tektro diskovi) , vilica ima lufta izmedju "klipa" i uloska i to dobirh 2-3 mm i klima se.odvezo sam ga tamo di sam ga kupio i lik je rekao da ga dofuram da ce rastavit vilju i "zategnut" ju sto god to znacilo.Zanima me dali da pristanem na to da oni rastavljaju vilju ili da ju zamjeni novom posto je to ipak 10 ak dana star bajk?

Vilica ti je dobila lufta između stanchionsa (vanjske noge ili gornje noge) i lowersa (donje noge). Na skupljim vilicama se to rješava zamjenom bushinga odnosno blazinica po hrvaški. Na jeftinijim vilicama - štanga, moraju se mijenjati noge.

Buraz je dobio lagani luft na XCM-u kad je zapeo za korijen na prvoj vožnji.

Danas smo buraz i ja lutali malo po gradu, vozili se i na kraju završili na Grmi da je i njemu pokažem. Vidjeli gore neke opake DH bajkere, nismo im se baš svidjeli valjda :D. Nek pljugaju crncu...

riceburner 23.03.2011. 07:21

Citiraj:

Autor rampage (Post 1876842)
rice burner pa koliko si ti čovječe visko da nije 2,5 metra
imaš borbeno vozilo za pariz-dakar :D

deda ima metar devedeset, ultra bolesnu kicmu i strogu zabranu koristenja bajka od vise doktora, tak da moram imat cim ugodniji polozaj za volanom, jedino kaj smijem malo vozit je onaj city/comfort bike, mtb i cestovnjake nesmijem:goood: ali prije bum krepal nego se ostavio bajka :no2drug:

murina 23.03.2011. 09:06

Ma i ja sam u 13 na trgu. Idemo:

a) Sljeme
b) Dotrščina
c) Nikov greben
d) Nešto novo, nešto divlje

Nik 23.03.2011. 09:13

Citiraj:

Autor riceburner (Post 1877187)
deda ima metar devedeset, ultra bolesnu kicmu i strogu zabranu koristenja bajka od vise doktora

IMHO pod hitno trebas prijeci na neki FS XC/AM bajk (Fuel je ko stvoren tebe) - zdravlje je ipak na 1. mjestu.
Koliko god sentimentalno bio vezan za svoje HT bajkove, vrijeme je da raskrstis s njima.

Glavni razlog zasto sam se bez razmisljanja opredijelio za FS je sto sam prije cca 1.5g. dana otkrio da imam stres frakturu u lumbalnom dijelu - s time da mene uopce ledja i kraljeznica ne bole kod pedaliranja (ni prije na HT-u, ni sada na FS-u, uglavnom)...dok se studosi s PCE-a s kojima se vozim Sljemenom dosta cesto zale na ledja, a bome sam isto primjetio i kod drugih bajkera s kojim se provozam tu i tamo.

Bolje da shock amortizira nego kraljeznica, mic po mic iz godine u godinu ce te mikrostresovi na kraljeznici dovesti do toga da ce bajk skupljati prasinu u garazi.

@murina

idite Leustek-greben-Dotrscina-Maksimir (i to od Policijske akademije, preko mostica i onda singlicom desno po vanjskom rubu Maksica (okolo naokolo) pa polu-dijagonalno preko cijelog parka van na sam jugozapadni cosak parka).

Da malo pomognem :D

murina 23.03.2011. 09:27

Tako nešto i imam u planu :) Greben, pa prema Dioni, pa cestom do Dotrščine. Ili naći neki drugi vrh, istočnije, pa spust s njega direkt na Dotrščinu

Znam tu singlicu oko Maksimira ali ta dijagonalna mi je nepoznata. Ili misliš da to gađamo od oka?

riceburner 23.03.2011. 09:37

Citiraj:

Autor Nik (Post 1877218)
IMHO pod hitno trebas prijeci na neki FS XC/AM bajk

trenutna i vrlo vjerojatno jos poprilicno vremena situacija ce biti takova da si necu moc priustit novu ramu, tj. bilo kakve vece investicije... ja i zena smo ostali bez posla, a sudeci po stanju u zemlji pitanje je kad cemo naci nekaj...

edit:

ima jos manijaka ko ja :D

http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=32&t=50210

murina 23.03.2011. 09:53

http://www.pohrani.com/f/17/2k/1B0gVSo6/strmopec.jpg

Evo plan. Zna li tko šta je Strmopec na 549m?

Vuco 23.03.2011. 09:55

Gdje je taj Nikov greben ? :D

EDIT:
Aha, staza na prvi stup žičare :)

Nik 23.03.2011. 09:55

Citiraj:

Autor murina (Post 1877224)
Znam tu singlicu oko Maksimira ali ta dijagonalna mi je nepoznata. Ili misliš da to gađamo od oka?

Ma nije to dijagonala, mozda vise sjev.-jug potez, ma nesto izmedju, vjerojatno i to znas ako se vozis po Maksimiru.
Znaci zaokruzis singlicom skoro pa na zapadni kraj, ides blago pod koso na desnu stranu i tu se prebacis na puteljak koji vodi sjev.-jug. a ide desno od glavnog makadam koji izlazi na Mogilu (onaj brijeg sa sokolom na vrhu).
Vise manje se vozis po obodu parka, a ovaj spust brz, pun brezuljaka i korijenja pa se moze skakutati po njemu i na kraju izadjes strmim spustom, preko cca 5m brega na samom JZ cosku parka. Prosao si 100% tuda.

@riceburner

Stanje - sranje, sto drugo reci.
Ja radim ali ne samo sto mi je placa smanjena, nego i kasni mjesecima...al imam "ustedjenih" para u firmi :D

[edit]
@murina

Zaboravi da ces se po strmopeci voziti bajkom, osim ako ne mislis nositi bic na ramenu - tu se tesko i popeti pjesice...sam naziv vrha ti sve govori. Tu bu te se pogubili :D. Drzite se radije Leusteka, grebana i onda cestom vulgaris do Dotrscine.

murina 23.03.2011. 10:28

Da, vjerojatno je onda preambiciozno :D Trebalo bi još sjevenije otići i napasti taj Strmopec sa sjevera :) Spust od gore je sigurno odličan

zgmmax 23.03.2011. 10:50

Citiraj:

Autor murina (Post 1877269)
Da, vjerojatno je onda preambiciozno :D Trebalo bi još sjevenije otići i napasti taj Strmopec sa sjevera :) Spust od gore je sigurno odličan

a možemo skroz do vrha, pa dole po kustošijanskom makadamu :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:25.