PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Juan 11.12.2013. 19:04

Citiraj:

Autor MuroF (Post 2509947)
:goood:

i mene je to najviše fasciniralo,i rade sva 4...ok,sva 2 :roller:

danas idemo gledat fiestu,rio i yarisa..pa će past odluka :goood:

Kako je to danas koliko god razglabali sve ista razina kvalitete, odnosno kupuješ samo razinu dojma kvalitete i dizajn, definitivno bih izabrao ford fiestu jer je valjda prvi auto unatrag 10 godina koji me stvarno oduševio izgledom, nakon grande punta koji mi je još uvijek dizajnerski najljepši auto svoje klase u zadnjih 20 godina ako ne brojim nezaboravni civic eg.

Juan 11.12.2013. 21:04

Gledam sad sve te nove prijedloge za registarske oznake na automobilima.
Pa zar ne bi bilo najjednostavnijer samo na postojeće dodati plavu EU zastavu i gotovo, barem će nam uskratiti muke plaćanja novih prometnih dozvola.
Nije tih parsto kuna što će svaki vlasnik vozlila morati potrošiti, ali već sam umoran, kao i većina od toga da netko ubere milijune zato jer se nije moglo logično razmišljati.
Šta me briga što zagrebačke aute razbijaju u Splitu i suprotno, toga će uvijek biti bez obzira bio auto pod oznakom ZG, ST ili nekim kodnim brojem. Nismo država u ratu pa da se moramo skrivati jedni od drugih.

syss 11.12.2013. 21:05

eh rođak ima limenu tiskaru pa ima biznis pokrenut naravno preko naših leđa.

jednostavnost nije profitabilna interesnim skupinama.

IcyTexx 11.12.2013. 21:44

Prednost tablice bez oznaka županije ili grada je u tome što kod kupnje auta iz Splita čovjek iz Zagreba ne treba mijenjati tablice...

MuroF 11.12.2013. 22:05

Citiraj:

Autor Juan (Post 2510091)
Kako je to danas koliko god razglabali sve ista razina kvalitete, odnosno kupuješ samo razinu dojma kvalitete i dizajn, definitivno bih izabrao ford fiestu jer je valjda prvi auto unatrag 10 godina koji me stvarno oduševio izgledom, nakon grande punta koji mi je još uvijek dizajnerski najljepši auto svoje klase u zadnjih 20 godina ako ne brojim nezaboravni civic eg.

brijem da bude fiesta,stara je nepunu godinu,champion edition,1.25,82 konja..

rio mi je unutra zakon,jako lijepa komandna ploča.

IcyTexx 12.12.2013. 00:42

http://www.petrolicious.com

Odličan sajt sa odličnim videima.

Juan 12.12.2013. 11:38

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2510199)
Prednost tablice bez oznaka županije ili grada je u tome što kod kupnje auta iz Splita čovjek iz Zagreba ne treba mijenjati tablice...

Nedostatak je što kao vlasnik pri prodaji nisi obavezan dati registraske oznake, odnosno možeš ih pokloniti ako želiš a dosta ljudi upravo želi zadržati stare brojeve.
Bez obzira što brojevi možda ostanu, papire moraš mijenjati radi promjene vlasnika i mjesta prebivališta a to je isto trošak.
I jedna teorija: vrlo malo ljudi iz Zagreba kupuje auto u Šibeniku i suprotno.

Stoga takva teorija koju nam netko prodaje ne prolazi kod vozača/vlasnika vozila, jer će se samo na pločicama okrenuti 70 kn * cca 2 000 000 vozila + zarada na prometnim dozvolama, ne znam kolika im je cijena, mislim da je isto tu negdje.
Zašto ako je dovoljno samo od sad štampati nove pločice sa istim sustavom obilježavanja na koje se mogu dodati samo plave naljepnice s EU zvjezdicama, stare pločice nek se vkoriste dok se vozila ne odjave s tim da se onemogući prijenos postojećih brojeva na na drugo vozilo. Trošak = 0 kuna i za narod i za državu.

fanATIk 12.12.2013. 12:34

Ne ide to tako, zaboravljaš da živimo u Hrvatskoj... :D

lowrider 12.12.2013. 19:39

Citiraj:

Autor MuroF (Post 2510221)
brijem da bude fiesta,stara je nepunu godinu,champion edition,1.25,82 konja..

rio mi je unutra zakon,jako lijepa komandna ploča.

Ta linija Fieste je prekrasna izvana i iznutra, mislim da RIo mi nije usporediv, posebno od iza i npr. prekidači u kabini

IcyTexx 12.12.2013. 19:46

Kako mi je dobar ovaj "mali" Audi:

MuroF 12.12.2013. 20:10

Citiraj:

Autor lowrider (Post 2510774)
Ta linija Fieste je prekrasna izvana i iznutra, mislim da RIo mi nije usporediv, posebno od iza i npr. prekidači u kabini

:goood: pala je fiesta,je i meni je linija super,nutra mi je malo čudna ajmo reči,smetaju me ukoso postavljene komande radia..ali je simpa,mislim da su 82 konja sasvim dosta za nju,oprema je sasvim solidna,vrijeme će pokazat.

MAGARAC 12.12.2013. 20:21

Mene zanima zasto KIA toliko istice da je njihovo jamstvo prenosivo na drugog vlasnika. Jer to samo marketinski trik ili stvarno kod drugih jamstavo nije prenosivo? Logiku na stranu. Zanima me konkretno dal se prizna ili ne a ne dal bi trebalo ili ne.

Sad sam malo to pronjusko i izgleda da je standardno jamstvo prenosivo a ova dodatna tipa produzena i sl. nisu. Tak je bas kod nekih dok drugi kao KIA i to prenose.

Rio je po dimenzijama i konforu vise neki manji kompakt nego supermini kao Fiesta. Meni je i nutra i vani bolji ali to je stvar ukusa.

MuroF 12.12.2013. 20:43

evo je
http://www.crv.hr/component/expautos...286-Fiesta/872

a valjda jer ih vlasnici ubrzo prodaju :D
zanemarivo je veća,nije fiesta uopće mala,solidno mjesta,u kia-i je lik naporan ono,ko oni prodavači rabljenih iz američanskih filmova,a prodaja im ide nenormalno,prodaju par kom dnevno,lager im skoro pa prazan..
a lik iz toyote ne pušta ni lipe,pa je pala fiesta.

syss 12.12.2013. 20:44

fina je fiestica i nutra i vani, dobro se vozi... nema greške.

MAGARAC 12.12.2013. 21:00

Citiraj:

Autor MuroF (Post 2510826)
evo je

zanemarivo je veća,nije fiesta uopće mala,solidno mjesta,u kia-i je lik naporan ono,ko oni prodavači rabljenih iz američanskih filmova,a prodaja im ide nenormalno,prodaju par kom dnevno,lager im skoro pa prazan..

Sretno i cuvaj ju..

MuroF 12.12.2013. 21:02

cura je kupila,ne ja :) al hvala

MAGARAC 12.12.2013. 21:22

Cuvaj onda i nju skup s njom..

MuroF 12.12.2013. 21:24

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2510867)
Cuvaj onda i nju skup s njom..

:goood::chears::dobar::fala:

fishkal 13.12.2013. 09:22

Dobio danas poklon za Božić od svog Clia II dCi. Turbina je dala sve od sebe. Koja je opcija najbolja, reparacija, polovna ili nova s britanskog ebaya, vidin da ih ima po 180 funti.

jopis 13.12.2013. 09:30

Citiraj:

Autor fishkal (Post 2511037)
Dobio danas poklon za Božić od svog Clia II dCi. Turbina je dala sve od sebe. Koja je opcija najbolja, reparacija, polovna ili nova s britanskog ebaya, vidin da ih ima po 180 funti.

Logično da je nova najbolji izbor. S polovnom nikad ne znaš kad će vrisnut, imho, bačen novac.
A to sa ebaya su prije bi rekao reparirane nego baš baš nove za tako malo novaca, ali ako imaju nekakvu garu onda ok, jer sumnjam da će ti itko kod nas od provjerenijih majstora za turbine reparirat za toliko love.
Nazovi njih par pa vidi što kažu - imaš Pinjušića, Purića, turbine-servis, to ti je sve u Zg, te zadnjih par godina dosta ljudi vozi u BiH, u Banja Luku, turbo servis Martinović, ekipa s kojom mi radimo kaže da je jeftiniji nego zg majstori, i konstantno radi dobro, za razliku od npr Pinjušića koji nekad odradi odlično, a nekad turbina vrisne 20k km od reparacije...

lowrider 13.12.2013. 09:46

Citiraj:

Autor MuroF (Post 2510826)
evo je

Odlična je izvana i iznutra, vure, središnja konzola. Čak i boja je dobra.
RIjetko kojemu autu osim Punta pašu tak gore svjetla od iza, al njoj su fantastično složena. Samo gas

lowrider 13.12.2013. 09:49

Citiraj:

Koliko km ima motor i u kojim uvjetima je vožen (samo grad par km, više otvoreno itd)?
MIslim da ti je reparacija najbolje opcija, šogi je na TDI-ju Passatu dao svoju, a dobio repariranu za nekih 400 ili 500 ojra, ne sjećam se više.
Za 180 funti, teško da je i dobro reparirana, ok to su male turbinice.
Jel znaš možda čija je turbina (IHI, Garett)

Juan 13.12.2013. 10:07

Citiraj:

A koja je dijagnoza?

syss 13.12.2013. 10:37

francuz.

:D

Master_Hrc 13.12.2013. 10:39

A koliko ima km taj klitač da je ošla turbina:D

fishkal 13.12.2013. 10:51

Auto je počeo plavo dimiti i kod jačeg dodavanja gasa nešto struže iz područja motora. Nije još rastavljen, sad idem do majstora jer je dijagnoza za sad postavljena pregledom u leru

1v@n 13.12.2013. 10:58

Provjeri ventile i kompresiju cilindara. Plavi dim znači da ti ulje sagorijeva s benzinom. Vrlo vjerojatno te čeka generalka motora.

Milentije 13.12.2013. 11:14

Da nisu karike prsle?

fanATIk 13.12.2013. 11:25

možda su u šumi... :D

lowrider 13.12.2013. 11:39

Ulje može sagorijeti i na turbini koja je jako vruća. Osim ak nema 400 000km i ak nisu stalno okretaji u crvenom, nebi smjele biti karike

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:01.