PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

xlr 26.02.2023. 09:08

Kada radis hard reset iz recoveryja onda se okine FRP i kod ponovnog paljenja trazi prethodno koristeni email (email vlasnika telefona). To je kao neka zastita jer bi inace svatko mogao "ocistiti" telefon i koristiti ga bez problema. Iz tog razloga se telefoni prije prodaje resetiraju iz postavki telefona, nikad iz recoveryja.

Sn4k3 26.02.2023. 17:28

Dottore 27.02.2023. 11:46

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3661879)

Kod portrait mode Samsung malo jače napuca HDR , vide se oko glave sjena bijelo

Neo-ST 27.02.2023. 12:31

Evo nakon full reseta i clean installa svih appova, baterija mi se čini puno bolja sada + onaj screen timeout se više ne vraća na 1min.

Postavke sada: fhd+, adaptive rr, light procesor, adaptive battery na off, put unused apps to sleep na off, manualno dodao appove u sleep i deep sleep liste, ram plus off, protect battery off, wifi power saving on.

Prema Accubatteryju, troši prosječno 2%/h.

Jutros od 8 do sada potrošio 10%.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Sn4k3 27.02.2023. 18:47

1 privitaka
Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3662022)
Evo nakon full reseta i clean installa svih appova, baterija mi se čini puno bolja sada + onaj screen timeout se više ne vraća na 1min.

Postavke sada: fhd+, adaptive rr, light procesor, adaptive battery na off, put unused apps to sleep na off, manualno dodao appove u sleep i deep sleep liste, ram plus off, protect battery off, wifi power saving on.

Prema Accubatteryju, troši prosječno 2%/h.

Jutros od 8 do sada potrošio 10%.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

To je to :chears:
Meni, otkad sam napravio reset postavki još bolja baterija...
Ogromno poboljšanje u odnosu na S22 seriju IMO.
Btw, ne primjetim neku razliku kad su Adaptive battery i Put unused apps to sleep upaljeni ili ugašeni...

locks 27.02.2023. 19:21

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3662100)
To je to :chears:
Meni, otkad sam napravio reset postavki još bolja baterija...
Ogromno poboljšanje u odnosu na S22 seriju IMO.
Btw, ne primjetim neku razliku kad su Adaptive battery i Put unused apps to sleep upaljeni ili ugašeni...

Aj pošteno reci, jel S23 konačno ima glatke animacije bez onih mikro trzaja i ritanja? Jesu animacije brže ili onako ajfonovski lijene? Moram pitati :D

Ivo_Strojnica 27.02.2023. 20:17

jer ipak, to je sve čime se iphone može pohvaliti kao plus :D

Neo-ST 27.02.2023. 20:23

Citiraj:

Autor locks (Post 3662109)
Aj pošteno reci, jel S23 konačno ima glatke animacije bez onih mikro trzaja i ritanja? Jesu animacije brže ili onako ajfonovski lijene? Moram pitati :D

Nažalost ne. Primijetio kod više tranzicija (najviše lock screen -> home) kako animacije katkad imaju micro stutter.

Solucija: isključio animacije skroz.

Sn4k3 27.02.2023. 20:25

Citiraj:

Stvarno su glatke bez ikakvih mikro i makro trzavica, cross my heart :D
Nisu baš ajfonovski lijene, malo su brže na defaultu, a pogotovo kad postaviš animacije na 0.5x...
Fun fact - primjetim da nema više one fore da možeš ikone "lansirati" visoko kad svajpaš gore,
sad idu negdje do pola ekrana max :). To je vjerojatno do OneUI-a 5.1...

locks 27.02.2023. 20:55

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3662118)
Nažalost ne. Primijetio kod više tranzicija (najviše lock screen -> home) kako animacije katkad imaju micro stutter.

Solucija: isključio animacije skroz.

To im je boljka oduvijek...

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3662119)
Stvarno su glatke bez ikakvih mikro i makro trzavica, cross my heart :D
Nisu baš ajfonovski lijene, malo su brže na defaultu, a pogotovo kad postaviš animacije na 0.5x...
Fun fact - primjetim da nema više one fore da možeš ikone "lansirati" visoko kad svajpaš gore,
sad idu negdje do pola ekrana max :). To je vjerojatno do OneUI-a 5.1...

Eto Neo tvrdi jedno, a ti si super zadovoljan...Opet na početku :D

Moram se negdje dokopati S23 i isprobat. One izložene kod operatera ne uzimam u obzir...

Dottore 27.02.2023. 20:57

Citiraj:

Autor locks (Post 3662134)

Moram se negdje dokopati S23 i isprobat. One izložene kod operatera ne uzimam u obzir...

Niti u dućanima ne gledaj. Sve vrti demo.
A kada si zadnji put imao iphone da vrti lijeno?

Neo-ST 27.02.2023. 21:04

Citiraj:

Ne bih se previše opterećivao time na tvom mjestu. Animacije uvijek možeš isključiti, mob će ti biti još brži + nema više microstuttera.

A čak i da ga ne možeš zaobići, u jako maloj se mjeri pojavljuje. Da li se zbog toga isplati zaobići najbolji mob trenutno na tržištu? Mislim da ne.
Činjenica je da je ovo trenutno najbolji allrounder, mob je odličan u svim kategorijama. Uzmeš ga i ne misliš se jel moglo bolje ovo, je moglo bolje ono + dobro drži cijenu kad ga budeš prodavao kasnije. Nešto kao Golf, samo je ovo Mercedes :D

Exy 27.02.2023. 21:06

Developer options, animacije na off. To je prvo što napravim na mobu :D
Kad nešto stisnem na ekranu onda hoću da se to prikaže asap, ne interesiraju me lgtb efekti i mučenje gpu-a za pizdariju :D

Sn4k3 27.02.2023. 21:12

Citiraj:

Evo sad kad je Neo spomenuo, morao sam provjeriti... Jedino gdje na mom mobu ima neki microstutter jest kad napravim double-tap na ekran pa se sat sa Always-on displaya pomakne i tu vidim malenu trzavicu u animaciji.
Ali, zanimljivo, trzavica je primjetna samo prvi put kad nakon nekog vremena otključam mob, već drugi put i svaki nakon toga - animacija je bez greške. Ovo nisam primjetio prije ovog zadnjeg updatea.
Vjerojatno treba ispeglati nešto u softwareu, nebi me čudilo da se i to riješi u idućem updateu. Osim toga, stvarno ne vidim nikakve stuttere što god i koliko god brzo pokretao.

delavi 27.02.2023. 21:24

Ja ubio animacije u dev postavkama i trza mi samo glava.

QuidZz 27.02.2023. 21:51

Nakon godina korištenja ( i nade da ce sljedeći flagship biti bolji ) skoro svih Samsung flagship telefona, razočaran prvenstvo s baterijom i Exynosom prešao sam na Huawei. Model je bio P30 Pro i kupio sam ga čim je došao kod nas. Zadnji model sa Google-om. To je u to vrijeme bio vrhunski uređaj i najbolje što sam do tada koristio. I dan danas ga imam u ladici u cakum pakum stanju ( not for sale 😀 ).

Paralelno kad sam kupio P30 Pro kao službeni telefon koristio sam i dalje Samsung i mijenjali bi mi ga svakih godinu dana kad bi izašao novi flagship ( uvijek je bila riječ o "osnovnom" modelu, ne Plus ili Ultra ).

Zadnje što sam koristio je bio Galaxy S22.
Telefon je blago rečeno - užasan. Baterija kriminalna, bio bih sretan kad bih izvukao 3:30h SOT-a. Prosjek je bio 3h. Procesor spor i trom npr. ides upload-at dva videa paralelno na whatsapp i Instagram story koje si upravo snimio i telefon trza do te mjere da je neupotrebljiv. Par puta mjesečno kad me netko zove samo bi zablokirao da se ne mogu javiti, screen freeze i onda se ugasi kompletno. Apsolutno ništa nije pomoglo, od zamjene SIMa do reseta na tvornicke postavke. Navodno je krivac software za to sve jer su se i drugi žalili na to. Uglavnom imao je i dobre strane, npr odličan ekran sa 120Hz.

E sad, nastavno na onu priče od gore, u moje ruke došao je S23.

Za početak, samo jedna riječ, WOW.

Odmah sam primijetio da je procesor raketa. Doslovno. Čitao sam sve vaše postove. Apsolutno ne vidim nikakvo trzuckanje koliko god se trudio da nađem te glitcheve. Odavno nisam imao fluidniji rad na mobitelu ( mimo iPhonea što je svijet za sebe ). Čak nisam gasio animacije, nisam mu ugasio RAM plus, nisam ograničio bateriju i rezolucija je na maks. Ne vidim smisao biti rob stvari. Ako već telefon ima flagship karakteristike onda to i koristim a neću to ugasiti i "vratiti" se na nešto lošije. Nisam ni radio prebacivanje podataka preko Smart Switcha nego sam ga ručno poštela.

Dolazimo do baterije, opet WOW. Evo dok ovo pišem imam 33% sa SOTom preko 6h. Nisam tako dobru bateriju imao od P30 Pro. Skinut sa punjača ( wireless uvijek, ništa kabel ) ujutro u 5h, kombinacija 4G+ ( 5G moja tarifa nema ) do cca 14h i nakon toga Wifi i opet 4G+.

Kamera, ekran, zvučnici vrhunski.

Kapa dolje za S23. Bravo Samsung. Doslovno je osjećaj kao da je između S22 i S23 "preskočeno par generacija".

I za kraj, official Galaxy S23 Rugged Gadget Case je top.

Toliko od mene za sada.

Q.

locks 27.02.2023. 22:14

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3662138)
Ne bih se previše opterećivao time na tvom mjestu. Animacije uvijek možeš isključiti, mob će ti biti još brži + nema više microstuttera.

A čak i da ga ne možeš zaobići, u jako maloj se mjeri pojavljuje. Da li se zbog toga isplati zaobići najbolji mob trenutno na tržištu? Mislim da ne.
Činjenica je da je ovo trenutno najbolji allrounder, mob je odličan u svim kategorijama. Uzmeš ga i ne misliš se jel moglo bolje ovo, je moglo bolje ono + dobro drži cijenu kad ga budeš prodavao kasnije. Nešto kao Golf, samo je ovo Mercedes :D

Fino si to opisao, ali Golf mi nije mjerilo ničega doslovno :D

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3662143)
Evo sad kad je Neo spomenuo, morao sam provjeriti... Jedino gdje na mom mobu ima neki microstutter jest kad napravim double-tap na ekran pa se sat sa Always-on displaya pomakne i tu vidim malenu trzavicu u animaciji.
Ali, zanimljivo, trzavica je primjetna samo prvi put kad nakon nekog vremena otključam mob, već drugi put i svaki nakon toga - animacija je bez greške. Ovo nisam primjetio prije ovog zadnjeg updatea.
Vjerojatno treba ispeglati nešto u softwareu, nebi me čudilo da se i to riješi u idućem updateu. Osim toga, stvarno ne vidim nikakve stuttere što god i koliko god brzo pokretao.

Vjerujem da Samsung puno radi na tome, jer to im je boljka godinama. UI je pretežak i pretrpan i nije za očekivati fluidnost stock androida. Nadam se da će to kroz softver riješiti, jer SD 8 gen 2+ UFS 4.0 mora delati...

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 3662160)
Nakon godina korištenja ( i nade da ce sljedeći flagship biti bolji ) skoro svih Samsung flagship telefona, razočaran prvenstvo s baterijom i Exynosom prešao sam na Huawei. Model je bio P30 Pro i kupio sam ga čim je došao kod nas. Zadnji model sa Google-om. To je u to vrijeme bio vrhunski uređaj i najbolje što sam do tada koristio. I dan danas ga imam u ladici u cakum pakum stanju ( not for sale 😀 ).

Paralelno kad sam kupio P30 Pro kao službeni telefon koristio sam i dalje Samsung i mijenjali bi mi ga svakih godinu dana kad bi izašao novi flagship ( uvijek je bila riječ o "osnovnom" modelu, ne Plus ili Ultra ).

Telefon je blago rečeno - užasan. Baterija kriminalna, bio bih sretan kad bih izvukao 3:30h SOT-a. Prosjek je bio 3h. Procesor spor i trom npr. ides upload-at dva videa paralelno na whatsapp i Instagram story koje si upravo snimio i telefon trza do te mjere da je neupotrebljiv. Par puta mjesečno kad me netko zove samo bi zablokirao da se ne mogu javiti, screen freeze i onda se ugasi kompletno. Apsolutno ništa nije pomoglo, od zamjene SIMa do reseta na tvornicke postavke. Navodno je krivac software za to sve jer su se i drugi žalili na to. Uglavnom imao je i dobre strane, npr odličan ekran sa 120Hz.

Odmah sam primijetio da je procesor raketa. Doslovno. Čitao sam sve vaše postove. Apsolutno ne vidim nikakvo trzuckanje koliko god se trudio da nađem te glitcheve. Odavno nisam imao fluidniji rad na mobitelu ( mimo iPhonea što je svijet za sebe ). Čak nisam gasio animacije, nisam mu ugasio RAM plus, nisam ograničio bateriju i rezolucija je na maks. Ne vidim smisao biti rob stvari. Ako već telefon ima flagship karakteristike onda to i koristim a neću to ugasiti i "vratiti" se na nešto lošije. Nisam ni radio prebacivanje podataka preko Smart Switcha nego sam ga ručno poštela.

Dolazimo do baterije, opet WOW. Evo dok ovo pišem imam 33% sa SOTom preko 6h. Nisam tako dobru bateriju imao od P30 Pro. Skinut sa punjača ( wireless uvijek, ništa kabel ) ujutro u 5h, kombinacija 4G+ ( 5G moja tarifa nema ) do cca 14h i nakon toga Wifi i opet 4G+.

Kapa dolje za S23. Bravo Samsung. Doslovno je osjećaj kao da je između S22 i S23 "preskočeno par generacija".

Toliko od mene za sada.

Q.

Samsung se jako popravio, vidi se po svemu. Apple ih natjerao i hvala bogu da su bar ove godine odustali od Exynosa. Konačno dobra baterija bez pregrijavanja :goood:

Sn4k3 27.02.2023. 22:23

Citiraj:

Autor delavi (Post 3662148)
Ja ubio animacije u dev postavkama i trza mi samo glava.

Ne čudi me :D
Ne volim gasiti animacije, nema mi smisla u današnje vrijeme. Zadnji put kad sam to koristio nebi li "ubrzao" mob je valjda Android Froyo bio u điru :)

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 3662160)

Toliko od mene za sada.

Q.

P30 Pro je zvijerka od mobitela i dan danas kamoli onda kad je izašao. Da ima samo 90Hz ekran bio bi bolji od sve jednog današnjeg upper mid-range modela...

S23 serija je veliki skok u odnosu na S22 (+ sve prije), i ovo što mi nalazimo 1 u 100 animacija da ima neku mikro trzavicu koja je primjetna čitavih 0.1 sekundu - je ništa drugo nego traženje dlake u jajetu :fiju:
IMO, ovo je definitivno najbolje iskustvo ikad od Samsunga, em po performansama, em po bateriji, em po kamerama, em po zvuku, em po haptic feedbacku... nastavi niz :)

Neo-ST 27.02.2023. 22:30

Da, zvuk me ugodno iznenadio. Nadam se da ste uključili Dolby Atmos.

jopis 28.02.2023. 00:16

Svijet je otišao u kurac....
Ivo strojnica i Neo nose zamzung mobitele:eek:, a ja više (trenutno) ne:D
Vidi se da nisam prisutan na forumu godinama:D

Ajde ti Ivo, ti si se uvijek izmotavao, hejt ovo ono, al kupiš, kao za probu, ili firma da, ali Neo, ajme:wtf2:

Neo-ST 28.02.2023. 01:23

Citiraj:

Autor jopis (Post 3662195)

Ajde ti Ivo, ti si se uvijek izmotavao, hejt ovo ono, al kupiš, kao za probu, ili firma da, ali Neo, ajme:wtf2:

Gadim se sam sebi. Samsung mi je ko Apple, ali jbga, otkad su zgazili Huawei, trenutno nema boljeg izbora od S23U :/

Ivo_Strojnica 28.02.2023. 09:34

Trenutno na Pixelu, nemoj tako. :D

Dottore 28.02.2023. 11:23

Citiraj:

Autor jopis (Post 3662195)

Tako i ja čudim za game lažne branitelje. :)

GreenLife 28.02.2023. 13:20

Jedini veliki minus koji dajem S23U je nepostojanje utora za MicroSD. Sve ostalo je top

Dottore 28.02.2023. 14:14

Citiraj:

Autor GreenLife (Post 3662329)
Jedini veliki minus koji dajem S23U je nepostojanje utora za MicroSD. Sve ostalo je top

Pa to nemaš od S21U. Dosta dugo, zadna generacija bila S20U

Sn4k3 28.02.2023. 15:37

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3662174)
Da, zvuk me ugodno iznenadio. Nadam se da ste uključili Dolby Atmos.

Yup, zvučnici su 2 klase bolji od S22... Meni je Movie profil najbolji jer ima izražene duboke tonove :)

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3662199)
Gadim se sam sebi. Samsung mi je ko Apple, ali jbga, otkad su zgazili Huawei, trenutno nema boljeg izbora od S23U :/

Šteta za Huawei, da ih Ameri nisu sjebali, mislim da bi danas tržište izgledalo kudikamo drugačije. Uvijek su bili pioniri i predvodnici pogotovo za kamere...

Citiraj:

Autor GreenLife (Post 3662329)

Nema micro-sd utora već neko vrijeme nit će ga biti na flagshipima. Isto kao i 3.5mm audio utora. Za 3.5mm utor još i mogu razumjeti, kao zauzima previše mjesta u mobitelu (moš misliti, al ok), no SD kartice su wild card u današnjem svijetu gdje redom imaš UFS 3.1/4.0 storage u flagship mobitelima. Pitanje je kako bi i na koji način utjecala jedna spora sd kartica na generalni rad mobitela. Po meni nebi trebala previše jer ipak SD kartica služi samo za spremanje slika/videa i sl... OEM-i očito drugačije razmišljaju. Žele prodati što više modela sa većom internom memorijom umjesto da korisnici kupuju osnovne modele pa ubace jeftinu SD karticu u mob :fiju:

spawn 28.02.2023. 16:43

Nevezano za razmisljanje proizvodaca, znam dosta ljudi koji nikad vise nece stavljati sd karticu u mob. :D

delavi 28.02.2023. 18:21

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3662377)
Šteta za Huawei, da ih Ameri nisu sjebali, mislim da bi danas tržište izgledalo kudikamo drugačije. Uvijek su bili pioniri i predvodnici pogotovo za kamere...

Slažem se samo podsjetnik da im je video bio sjeban i znalo je trzati. Tu ih je samsung peglao ko majmune a da ne govorim apple.

Ivo_Strojnica 28.02.2023. 18:39

Potpis. Kvaliteta videa super ali trzalo.

goran1985 28.02.2023. 18:48

Citiraj:

Ajde uzimaj, pali su na sedamsto.

locks 28.02.2023. 19:06

Citiraj:

Autor goran1985 (Post 3662444)
Ajde uzimaj, pali su na sedamsto.

Još me muči par sitnica :D

zalosnasova 28.02.2023. 19:22

Ne uzimaj,ne valja ništa.

locks 28.02.2023. 19:35

Citiraj:

Autor zalosnasova (Post 3662453)
Ne uzimaj,ne valja ništa.

Zašto sovo, šta ne valja? Više vjerujem forumašu koji je koristio puno toga nego nekom plaćenom jutjuberu...

Neo-ST 28.02.2023. 19:43

UzimLJi, plakat ćeš kasnije.

zalosnasova 28.02.2023. 21:09

Citiraj:

Autor locks (Post 3662457)
Zašto sovo, šta ne valja? Više vjerujem forumašu koji je koristio puno toga nego nekom plaćenom jutjuberu...

Šala,dobar je mob.Bolja je baterija nego na S22,možda malo bolji zvuk,bolje se vidi ekran na suncu a ostalo je sve manje više isto.
U kameri ne vidim neki napredak,dobre su i slike i video.Za slikavanje djece u letu u mračnoj sobi ne znam,nisam probao.Razlike u brzini i radu između procesora ja ne primjećujem niti me to zanima,rade dobro oba.Što se tiče dizajna meni je osobno draži S22.

Neo-ST 01.03.2023. 12:14

Za koji dan novi patch navodno...

https://www.reddit.com/r/GalaxyS23Ul..._soon_tmobile/

Neo-ST 02.03.2023. 17:15

GreenLife 02.03.2023. 21:49

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3662346)
Pa to nemaš od S21U. Dosta dugo, zadna generacija bila S20U

Zadnji flagship koji sam imao je Note 10+, a za ove ostale nisam baš imao volje gledat spec jer su imali exynos SoC.
A šteta... MicroSD bi jako dobro došao za lokalni backup. A ništa, morat ću onda sve syncat na 1TB onedrive

p3r02d3r0 03.03.2023. 12:42

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3662900)

Znači S20 serija nula bodova :-(

Oh well...

Dacher 03.03.2023. 15:01

Nadam se da ce Dex još doradit.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:35.