![]() |
Ma ovo do Hunjke je suho ko barut, nema blata ni u tragovima.
Gdje je tocno start, i od kuda cete vi iz grada dolaziti? ...pitam da vidim gdje mi vise odgovora da se nadjemo :D |
Nego da priupitam, jel ima ove godine zainteresiranih za jedno lagano turističko pedaliranje biciklom na more?
Ja bih išao i ove godine, ali opet mi se neda ići samome, nije to to. Kad nas je barem 3-4 onda je to zajebancija čitavim putem, svako malo se stane, fotkanje kojekakvih gluposti itd. Ona prošlogodišnja ekipa mi je nešto zašutjela, nitko živ se ne javlja. |
Citiraj:
Počeo sam padati čim sam sletio Pohorje Start |
I ovoga si se ti sramio?
Ma daj molim te, pa jednostavno je, ljeni Slovenci nisu proširili dovoljno stazu nakon skoka i ponestalo ti je mjesta ;) |
Citiraj:
Ok su djozle, dioptrija je ok, da se voziti sa njima. Dakle, dobije se okvir sa 3 para leca, krpica, torbica u koju sve to mozete spremiti i trakica koja ide oko vrata (ne ona koja ide oko glave, ali nesto cu vec sloziti u kucnoj radinosti :) ). Lece su crne, zute i prozirne. Okvir je ok, dosta savitljiv. Jedino sto me smeta su oni pipci za nos pa mi naocale ne sjednu bas skroz dobro na facu. Probat cu ih maknut pa cemo vidjet dal ce bit bolje. Uglavnom, za tu lovu su stvarno odlicne i posluzit ce svrsi. Btw, ima jedno 3-4 modela naocala u raznim bojama (crne, sive, plave), nisu sve iste, i ne pasu stakla sa jednih na druge. EDIT: Nista i od mene sto se tice transverzale. Imam nekog posla tako da ne mogu nikako. |
Ma nisam se sramio, nego sam tek sinoć dobio video. To mi je bio prvi skok na toj skakaonici. Prvo mi je propao zadnji kraj u zavoju, pa sam krivo ušao na skok, a na doskoku stepenica s lijeve strane i odeeeee :D Bio sam sretan ko nova godina što sam ostao na lijevoj strani bajka i samo zalegao. Da sam preletio preko bajka, sigurno bi se i ja vratio krvav (ovi moji su za to navijali, zato su me i snimali :D)
Glupan sam prva 4 spusta vozio vilicu na 120mm, zaboravio je podignuti od uzbuđenja :D Helmet Cam plave staze |
Ja sam isto upiko 2 para naocala :)
U LIDLu kod ARENE ih ima dosta a i nije bilo nikakve navale :) @Vuco Za ovaj vikend nista od transverzale jer idem na more. @Murina Ma bitno da si ziv :D A pad ko pad |
Ni od mene ništa za transverzalu, reko sam da će pol zainteresiranih otić na praznike, hvali more drž se kraja, odo ja u Slavoniju na godišnji :)
|
Najbolje je nama koji se vozimo da izvozimo transverzalu a vi ostali da gledate slikice i filmeke, jer bi tak ispalo i da se pomakne termin...gotovo sam siguran u to ;)
Uzeo i ja cvike, meni super leze na glavi...nadam se da ste skuzili da postoje 2 modela (na prvi pogled djeluju skoro isto)...one s malo vecim staklima su stvarno dobre, one s manjim ne pokrivaju dobro vidno polje i vise su za u auto nego za outdoor sportove. |
Ja bi rado isao ali sam sprijecen tako da cu morat gledat slikice i filmeke :D
Sto se tice naocala, ja sam uzeo upravo te sa vecim staklima :) |
Citiraj:
|
pito i na DBu
Gdje kupiti sic štangu 30.9, 400mm sa offsetom? Jel ova sadasnja koju imam mi je bez offseta i sic sam dosta pomaknuo prema iza pa mi se nekak pigaju rail-ovi pa bi sada uzeo sic stangu sa offsetom. Vidio sam u DSGu da imaju evolve XC, Deus XC jel ima jos negdje za kupiti? i koju bi mi preporucili a da cijena nije bas paprena |
max: http://www.dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=2535
Kupio sam ju na početku prošle sezone, lakša je od bilo koje koju si naveo (gram dva od deusa, al ipak), a cijenom je osjetno jeftinija. Nisam lagan, izdržava me odlično, ima taj offset. U početku sam joj ko minus pisao teško namještavanje kuta sjedišta, al eto ovih dana kak sam ramu preslagivao nisam imao nikakvih problema sa time. Način zatezanja je malo čudan sa dva vijka, ali da se složiti ;) |
hehe slušaj destroyera, to sam ti isto ja napiso na DB
|
Citiraj:
http://www.youtube.com/watch?v=NmxhL...ailpage#t=326s |
Citiraj:
Znači ruta bi bila tunel-Markuševečka cesta-Vida Ročića-Markuševečka trnava-Bidrovečka cesta-Gorščica. Od tunela ima nekih 5-6km do makadama. Ti nam se moš pridružiti kod Mrzljaka (di je ona crkva), brijem da je to najbolje i nama i tebi. |
Pa da kod crkve u Markusevcu mi je najjednostavnije, ili i ja dodjem na Tunel i bok.
|
vikend nemogu, ali preko tjedna bio odvozio 2-3 voznje. utorak navecer? cetvrtak navecer? srijeda popodne?
|
Citiraj:
A vidi ovoga, NUTS |
sam da zahvalim Niku za top-tip u svezi naočala....
predobre su (za 35kn jel :D ) |
Kupio i ja cvikse, fakat za te pare su i više nego dobre :D totalno mi dobro sjeda onaj gumirani dio na nos i super mi je što je i ovo iza uha gumirano (savitljivo) jer su me stare cvikse stiskale dosta.
BTW, ima i bicklistička majica za 50ak kn ak netko treba... |
Citiraj:
btw. naocale su super za tu lovu. |
:D :D
ja nisam čuo da si zvao na pivu :D hihihiii :beer: |
Citiraj:
|
Sto se tice sic stange
bio danas u DSGu i ima isti offset ko i moja na prvi pogled (nisam imao bajk sa sobom) tak da mi ne pomaze prevec Treba vidjet kak ce izgledat kada dovezem bajk. tak da sam i dalje u potrazi za sic stangom :D Citiraj:
|
Onda ti treba setback štanga, a takve sam viđao samo thomsona, tak da cijena od 500injak kuna ti ne gine. :p
|
Ne treba mu setback, jer je to u principu isto ko offset na glavi štange, samo je cijev svinuta.
Sad sam malo guglo, pasalo bi ti Ritchey carbon wcs, 35mm, Titec el norte od 50mm, ali skupoća je pola zdravlja, meni se čini da bi ti najbolje bilo uzet neku Truvativ od nešto preko 20mm i sic s jačim railovima, nisi ti težak, ne bi ti se trebalo pigat to lako. |
Ma vidjet cu kaj se jos moze napravit
budem sam savio sic stangu koliko mi treba :D |
Najbolje da padneš taktički, bum ti ja dao par savjeta :p
|
I meni je trebala sic stanga 31.6x400mmm steback i to pod hitno, jer kako sam presao na SPD nikako da si podesim polozaj a da mi odgovara...problem je u ovih 400mm, jednostavno u ZGu nema stangi tih dimenzija i da su setback, uz sve to svi putovi vodili su ka Thompson layback stangi (31.6x410mm) i u Brezice :D
...kako god uzmes stanga nije ispod 50EUR, onda jos malo nadodas i uzmes Thomsonicu i bok. I bajk ti odmah bolje izgleda ;) ...nije se ni meni davalo pare za stangu, da se razumijemo, ali kad je izbor nikakav, a i ja spadam u tesku kategoriju pa ne mogu kupiti neki srot koji ce mi se iskriviti nakon 10ak voznji. |
Ma bio sam gledo jucer malo ima truvativ stylo sa offsetom od 25mm i 400mm duzine.
Budem danas nazvo bikezone jel vidim da oni imaju to u ponudi |
Momci, malo je nategnuto, al ima možda netko da bi se danas penjao gore ? Ekstra polagano :D. Oko 5-6 tunel ?
Htio bih probati put preko Lojsteka, pa desno na makadam do Tigrovog oka i onda preko mostića vidjet kakva je staza prema Puntijarci. Kod Puntijarke se spojiti na 26-icu ili pak 18-20 otpeljati ili 20 ako netko zna pa mi pokaže :) |
Citiraj:
nakon mostica se moze pedalirati jos kojih 200-300m a onda je prestrmo pa se bajk mora gurati. I mislim da ima samo jedno krizanje di lijepo pise lijevo Puntijarka, a desno Hunjka. Mi smo isli prema puntijarki i dosli smo nakon jedno 1km kod one kuce "Samoca" i tamo onda samo odes ravno (staza je desno) i spojis se na 18-20 pogledaj u mom tracku od zadnjega puta. |
Citiraj:
Mislio sam ici sutra, ali prema prognozi bolje je sri. i cet.ostati u hladovini Daklem, javi tocno vrijeme kod tunela. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
malo bi cheato :D za to ne znam, ovo je iz prve ruke. ima nekih 500-600m guranja Odite odmah i do izvora potoka Bliznec. kada se dolazi po makadamu isred tigrovog oka imate lijevo put prema izvoru. Lijepo je za vidjet tak da obidjite i to. Morat cete isto gurat bajk al jedno 50m |
Do 21h nam lampa nece trebati sigurno, pa cak i do 21:30...ali iza tog vremena lampa je pozeljna...imam ja dvije tak da ne brini (u ruksaku su)...jedna je planinarska LED, naglavna, ali dovolja za spustiti se.
Mislim da imamo taman vremena da nam lampe nece trebati. |
Onda u pol 6h tunel. Paše ? Ne bumo se previše zadržavali oa ćemo sve stić obavit bez problema :)
|
Dogovoreno, 17:30.
|
bit će ekipe na grmi oko 18:00
pa, tko hoće nek navrati :) :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:59. |