![]() |
Citiraj:
T com, broj star 20+god |
Manje od 4h screen on timea mi pojede 65% baterije, jel to normalno? Kako vi dobijete 8h 🤔
|
Citiraj:
Kad namjestiš eSIM, trenutni na nanoSIM koju si koristio je bezvrijedna/deaktivirana. Kad želiš vratiti fizičku SIM, dobiješ novi. Za sada kod nas ne radi usluga convert to sSIM :) |
review kod domaćih.
Minus za one koji imaju djecu ili slikavaju ljude u pokretu: Fotke u pokretu: Samsungovi telefoni već neko vrijeme lošije hvataju subjekte koji su u pokretu. Oni među vama koji imaju nemirnu djecu ili jednako nemirne ljubimce znaju o čemu pričam. Samsung je ovo djelomično riješio s Camera Assistant aplikacijom, ali daleko je to od onoga što uspjeva kod konkurencije. Ovo je prva recenzija koja je napisala ono što trubim te već idem na živce ljudima. Still fotke still stvari su super, ostalo je super samo u jako dobrom osvijetljenju. |
1 privitaka
Citiraj:
Kod mene je trenutno oko 6h SoT-a, s tim da je baterija jutros napunjena do 85% i većinu dana sam na mobilnim podacima (4G). |
Meni sad pala na 28%, a SOT 4h52m.
Ne radi ništa u pozadini, dapače ono auto-sleep apps je uključeno pa sve ubije. Nešto tu nije normalno čini mi se. Ma, ne gine mu full reset. Skupljam volju. Ili ako mi dovoljno digne živce ide na RMA. EDIT: Prije full reseta, pokušao sljedeće: - wipe cache i repair apps - reset all settings - isključio adaptive battery Postavio screen timeout na 2min. Nakon kratkog čačkanja po mobu, opet se vratilo na 1min. Opet vratim na 2min. Rebootam mob, provjerim, opet vratio na 1min. Bojim se da mu ne gine full reset, a ako i onda bude vraćao na 1min ide na reklamaciju. :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3661020 |
Citiraj:
Međutim jučer sam napravio reset settingsa, pa nije pomoglo, a kao trebalo je. Tri solucije idu, ovim redom: 1) factory reset, 2) remote assistance (ovi iz Samsunga se spoje na mob) i ako sve to ne uspije onda 3) reklamacija. Btw. Šta se tiče baterije...dobra je tek sada kada sam vratio rezoluciju na 1080p, isključio 120Hz i stavio Performance Profile na "light". Toliko o iskrenosti reviewera koji su je hvalili u početku. Možda je i njima bila dobra, ali nisu rekli sa kojim postavkama. :fiju: Uglavnom, kada sam koristio mob sa full potencijalom i uključenim svim opcijama, dan bi završio sa 20-30% baterije i ~5.5h SOT-a. Kako vi dobijete 8h, a da su vam sve opcije stavljene na max, ne znam. |
Smart switch je oke za prebaciti appove i podatke, cak sam imao dobra iskustva s prebacivanjem call logova i poruka na novi/drugi mob. Postavke inace NE prebacujem na novi/drugi mob. Doduse, uredno sam ih uspio prebaciti na isti mob koji vrti istu verziju firmwarea.
Kad vec radis factory reset, nemoj nista vracati, niti appove. Samo testiraj jel drzi timeout ekrana. Ako radi, probaj vratiti appove pa ponovi test. Ako i onda radi, onda se mozda moze izvuci neki zakljucak. Siguran si 100% da nemas neki app koji kontrolira postavke moba i ima taj permission dozvoljen (nisi komentirao na post)? http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3660976 Kako do postavki: https://youtu.be/0ObngahXifs |
Citiraj:
|
Ne sve, samo one koje znas da si ti instalirao. User apps :) Cisto da budes siguran da nije do tebe
|
Stigao one ui 5.1 na z-fold 3 koji ima snapdragon 888 i ovako na prvu cini se da radi sve skupa malo fluidnije i brze
|
Za recovery, ugasit mob, spojite slusalice, power i vol + i kad dode logo samsung pustite tipke
Sent from my S20 5G |
Citiraj:
Inače, koristim FHD+ jer ne vidim apsolutno nikakve razlike u odnosu na WQHD+, Adaptive RR mi je upaljen stalno osim kad baterija padne ispod 20% pa se upali Power saving... Adaptive brightness je uvijek upaljen. Light profil sad stalno držim upaljenim jer isto tako ne vidim nikakve razlike u normalnom radu u odnosu na Standard profil. Golden reviewer je u nekom od videa saznao da s Light profilom gubiš tipa 10-15% perf. (u benchmarku) dok učinkovitost raste jer su taktovi nešto manji... Zahtjevne igre ne igram na mobitelu tako da mi tih 10% ekstra performansi ne znači ništa, radije izvučem ekstra 30-40min SoT-a. Lokacija mi je stalno upaljena, NFC isto tako. Ako je radni dan, budem min. 8h na 4G mreži sa slabijim signalom i povišenim osvjetljenjem, tonovi i vibracije za pozive/notifikacije su na max. Ako sam doma, samo WiFi i lokacija su upaljeni... Stalno koristim tamnu temu, ne zbog baterije nego jednostavno zato što mi više odgovara. U moru opcija OneUI-a koristim sve što mi je korisno, ono što nije je ugašeno. Nisam takav da bezbrižno upalim baš sve samo zato što mogu iako to nikad neću koristiti... Anyway, radni dan obično završim sa 6-7h SoT-a, vikend kad sam isključivo doma na WiFi-u, SoT ide na 9-10h... Bitno je napomenuti, Protect battery opcija mi je upaljena jer vidim i da sa tih 85% dobijem odlično trajanje baterije... |
Ček, ti sa Protect battery i 85% napunjenosti dobiješ 6-7h SOT-a ?
Jučer sam ga nakon reset settings postavio kao i ti, znači FHD+, Adaptive RR i Light performance. Sada dan završi sa nekih ~10% više preostale baterije (40% vs. 30%). |
1 privitaka
Citiraj:
Doduše danas imam nešto više Youtubea ali inače nema neke razlike... Sve se vidi na ss-u. Citiraj:
Znam da je to radilo probleme na S22 seriji pod OneUI 5, ali izgleda da sad na 5.1 radi kako treba. |
Sad ce jos ispasti da je Neo na A1 mrezi pa ga zeza idle drain :)
|
1 privitaka
Citiraj:
Sad ispada da se hvalim, ali evo 7h SoT-a sa 16% još u tanku :D |
Čekaj cekaj....vi gledate u mobitel DNEVNO po 7-8h???
|
2 privitaka
Meni je isto batt katastrofa mislim da ide na RMA. Samo 12min SOTa za 16% baterije. Pa to je jedva 1h sa cijelom baterijom.
Citiraj:
Dan završio sa 4h SOTa i 42% potrošene baterije. 43% preostalo, dakle mogao bi još jednom tako, slični rezultati kao Snake. (od optimizacija imam samo CPU light mode) Hoću reći da jako ovisi što radiš na mobu. Cijeli dan na poslu slušanja spotifaja će skuriti nešto baterije, a da nećeš natući SOT, tako da SOT nije baš apsolutno mjerilo. Meni je žao što si nezadovoljan i prate te čudni bugovi, ali meni tvoji rezultati ne izgledaju tako loše jer vidim da si na mreži i uključen VPN. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kad me pitaju kakva je baterija na i12 mini ja kažem odlična. Ali imam 1 do 1:30 SOT dnevno i to uključuje čitanje vijesti dok sjedim na wc-u ujutro (oduži se to) :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Bitno da serem klincima za mobove. :D |
Zajebavajte vi, ali nisam jedini kojem je trajanje baterije u najbolju ruku prosječno...
1. https://www.reddit.com/r/GalaxyS23Ul...ull_charge_is/ 2. https://www.reddit.com/r/GalaxyS23Ul..._higher_drain/ 3. https://www.reddit.com/r/GalaxyS23Ul..._phone_last_a/ Dok drugi dobijaju po 8-10h SOT, čak sa uključenim "velikim potrošačima"... https://www.reddit.com/r/GalaxyS23Ul...e_wifi_and_5g/ |
Citiraj:
2. ima 1d i 16h ukupno na bateriji i od toga 2h SoT-a te 50% baterije preostalo. Ne vidim što je tu toliko čudno s obzirom da je mob preko 40h na bateriji. E sad, zašto u stand-by troši toliko - to nije jasno iz screenshota ni iz komentara... Možda mu je signal slab, možda neki app u pozadini radi, možda ima velik broj slika i videa pa media service radi u pozadini, može biti svašta... Citiraj:
A gaming na PC-u mi se sveo na povremenu Dotu2 i to je to :) Citiraj:
Citiraj:
|
Ja jednostavno ne mogu vjerovati da sve popališ na max i imaš 8-9h sot. Kako?
Tu mislim 4g/5g stalno, bt uparen sa satom, 120Hz, max performanse, QHD, AOD cijeli dan...gaming, YouTube, TikTok, Instagram, i sve ostalo što vole mladi. Pri ovakvom korištenju max 5h sot, moje mišljenje.... |
Citiraj:
|
2 privitaka
Evo dns+jučer 8h za 70% baterije. (pridružujem se klubu nolifera :D)
Sad će neki reći sigurno je sve živo pogašeno i na min svjetlini, ali zbilja nije tako. Uostalom, 120Hz je nebitno kad su npr. navigacije zaključane na 60Hz, a 30fps YouTube video će biti 30Hz, bez obzira imao ti u postavkama 60 ili 120Hz. (lako se provjeri ako se uključi show refresh rate pod developer options) Rezolucija također ima mali utjecaj kad se u konačnici pali jednak broj pixela. Jedino gdje pomaže su igrice gdje onda SoC manje troši jer renderira nižu rezu. Po mome iskustvu 5G dosta troši (15% na 10h) i ovakve rezultate se može dobiti samo kad si većinom na wifiu. Tamna tema i CPU ligh mode jako pomažu kod baterije. |
Necakinja ima Samsung S8 samo za youtube. Nikakav acc nije gore, nema sima. Igrala se i postavila gore pin koji je zaboravila. Kod otkljucavanje pita pin, kad pogrijesimo pita opet za 30sec. Resetirat mogu i vrtim se u krug - pita pin, za ugasiti opet pita pin, volume down i power button resetira ga i pita pin, volume down/up, power button i bixby opet resetira.
Jedino mi pada napamet kad mu se isprazni baterija onda pokusati uci wipe mode. |
Ja dnevno imam 1:30 , vikendom 45 min :D
Kako vam se da gledati u to, uf. :D |
Citiraj:
Bez šale, meni najviše ovisi o danu, posao mi je takav da ponekad mogu 2h gledat u mobitel a ponekad ni 20min... Poanta je da mob može izdržati što više ako se ukaže potreba ;) |
Kako je Apple otkupio prava 3nm u TSMC i otaje pitanje kako će gurati novi Snapdragon 8 gen 3
|
Samsung Galaxy S23 vs Pixel 7 - Should You Pay More?
Više naginjem samsungu, kamera je možda bolja na pixelu, neki pričaju da je bolja za low light, ali, ak izbace gcam za 23 to bi bio hit na samsungu pogotovo dok slože gcam da bude top.. A i S23 je što se tiče ergonomije, praktičniji spram P7 koji mi djeluje nekak nezgrapno, ne znam ne sjeda mi baš nekak, S23 je odličan po pitanju ergonomije.. Zlatna vremena su izgleda prošla, bar što se tiče pixela.. Pixel bi prošao samo da se nađe po odličnoj cijeni, ali, i samsungu će padat cijena. Kak se S23 drži po pitanju battery draina, jel to stvar prošlosti ili? |
@izet
Jesi probao nešto od ovoga? https://www.alphr.com/galaxy-s8-s8-f...rd-what-to-do/ https://thecellguide.com/samsung-gal...ocked-out-4288 |
Citiraj:
Na kraju se sve svodi na to imas li para u dzepu ili djecu u dvoristu. Ako imas djecu, uzet ces pixela ili se prvo zajebat sa samsungom (pa uzeti pixela) :) |
Citiraj:
Ali opet te kod prvog paljenja pita za zadnji mail koji je bio na tom mobu da bi se upalio. Kad to ukucas konacno je u normali. Sent from my Pixel 7 using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:28. |