![]() |
ako su xeoni 771 socket radili na 775 proradit ce i ovo samo ne odma.a mi svi nestrpljivi....
|
Ja sam 100% siguran da ce Zen3 ici na x370
|
Citiraj:
Citiraj:
No ako Gigabyte okine BIOS za svoje X370 ploče, bude i MSI. A onda će morati Assusovci. Priča se o January 2021, a Gigabyte i ECS će imati punu podršku sad u četvrtak :D ali svi i dalje mudro šute. |
M svi če dobiti support, ne sekirajte se. Ja sam uvjeren, pitanje je samo kada
|
|
Počelo je i u pokretnim slikama :)
https://www.youtube.com/watch?v=5OZz...ature=emb_logo |
Citiraj:
|
Citiraj:
:D |
|
Citiraj:
|
Intel got pwnd
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nemojmo se sad overhypeat s tim clockovima. Možda su odlični primjerci itd. Vidjet ćemo sutra na recenzijama
|
5600(x) ce biti novi 2500k
|
Svi R5 X600 dosad su novi i5 2500K
|
Nitko se toliko nije clockao kao stari 2500k, ovo što vidimo 5600x vjerojatno bude +1ghz od stock all core takta
|
Aha radi clocka pričaš. Ja sam mislio u smislu neke dugotrajnosti
Kažem, nebih previše očekivao od clocklova, jer je svaki puta ispalo razočaranje u 3 generacije. Uvijek na kraju bilo ili fejk ili golden sample ili tekući dušik Base clock je isti/sličan ryzen 3000 seriji, node je isti = očekujem isti/sličan all core overclock |
4,4-4,5ghz ce biti neki prosjek vj.
|
Jel bolje čekati 5600 ili uzeti r7 3700x? Govorim sa gledišta gaminga naravno.
Hoće li se u igrama toliko osjetiti taj IPC gaing na ryzenu 5000 ili je bolje uzeti 3 generaciju 8/16 ryzen 7? |
Citiraj:
1080p - 3600 / 5600 1440p - 5600 ili 3700 (rađe 3700) 4k - 3700 ili 3900 (na dobrom sniženju) , možda 5700/5800..... S obzirom da danas nemoram u kupovinu, pričekao bi tjedan dva i rezultate ozbiljnih recenzija. |
Pitam jer se stalno provlači to da što je veća rezolucija manja je potreba za jačim procesoro, i opet naletim na testove koji dokazuju da to nije uvijek tako. Da, svaka igra drugačije koristi resurse, ali opet gledano u globalu.
Dal je bolje ići na stariju generaciju i više jezgara/threadova ili pak na nex gen ali manje jezgara/threadova? |
Ja bih rekao da je safe bet uzeti procesor s jačim IPC, jer mislim da ne postoji igra u kojoj je core count bio važniji od IPC-a kad govorimo o 6 vs. 8 core. Čak i igre koje osjete više od 4 jezgre ovise više o IPC-u nego o broju dodatnih jezgri. I ne mogu reći sigurno, ali kladim se da se to neće promjeniti u iduće 2 godine, ili će u najboljem slučaju ući u egal, a tek treću godinu od danas će biti dominacija većeg broja jezgri. Tako kaže moja kristalna kugla :)
|
Ovisi kakve igre igraš. Ako su to neke SP igre s baš eye-candy grafikom i koje koriste sve što im tehnolgija nudi, tu će GPU biti bottleneck. Ako igraš MP igre onda što više gigaherca i što bolji IPC i barem 4 jezgre :D.
|
Koliko sam negdje procitao i ti igras competitive? Low details itd da bude max FPS? ..onda trebas i jak SC, tj 5600 svakako.
E sad ovisi o budgetu i ponudi, cini se mudro pricekati nonX modele .. Ja cekam testove i cijene.. pa cu vidjeti |
Ovisi što sve radiš na PC-u i koju GPU koristiš.
U nekim normalnim scenarijima razlika bi mogla biti unutar par posto, nekom je to važno nekome nije.... Konkretno, pogledaj ozbiljne recenzije, vidi što je najbliže tvojoj ideji i donesi odluku i uživaj :chears: |
Citiraj:
Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Inače neće 5600 puno zaostajat u multithradeu za 3700X, tako kako god da okreneš u teoriji je bolji za gaming (sa high end gpu naravn) |
Citiraj:
Mislim da oko 5100-5150 more na vodu |
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:02. |