![]() |
i sta je riješeno? dobio si po toj cijeni ili?
|
Citiraj:
Mislim da ne bi bilo u redu od mene inzistirati na procu, posto mi je uvijek bilo ugodno trgovati s njima, bez natezanja, cekanja i neugodnosti. (a kolko vidim i drugi imaju takvo iskustvo, pa nek im je ovo karma :D ) |
Svaka cast, ja mislim da svi znamo o kojem se ducanu radi.
|
Iplati li se prodati proc pod moj komp i zamijeniti ga s x4 955 ili 965? Mislim koliko bi dobio s performasama s obzirom na ostatak konfe? Naravno da to ne pitam zbog rada u Wordu :D
|
Oprostite ako ispadam glup ili nesto, ali amdovi procesori su po starosti athlon - phenom - fx - a8? U planu imam nabavku novog i cuo sam da mi je bolje uzeti phenoma nego fx. Moje pitanje je, posto je phenom stariji, dali se isplati uzimati a8? Znam da je glupo gledati starost odredjenih procesora ali vjerujem da 2 godine u tehnologiji procesora predstavlja veliku razliku. Koja je razlika izmedju phenoma i a8 i dal fm3 proc stane u fm2 maticnu? :D Hvala unaprijed <3
|
Citiraj:
Ja sam do prije par dana ima x3 450 i hd4890, a sad x4 955 i R7850. Razlika je nebo i zemlja, a sad dali je samo do grafe ili i proc puno više daje neznam. |
Citiraj:
|
A i ti mi slabo nešto znaš :D
A8 ima FM1 i FM2 :) razlika je u jezgrama (llano i trinity) rekli bi da je A10 Trinity FM2 najnoviji.... Phenom ima AM2, AM2+ te AM3 Athlon ima socket A,socket 775,socket 939, socket AM2, AM2+ a i AM3 pa i FM1 :) Sada, sve ovisi šta je bolje, npr Od Fx-a 4 i 6 (x4 4100,X6 6100 itd ) su ukratko svi bolji :D A opet Zavisi koji phenom, jer phenom stari je losiji od phenoma II. Jedni od boljih koji se jos mogu kupiti je npr Phenom II X4 965.... Ali kako god, amd i dalje je slabiji od intela :) Znaci ako planiras nesto kupovati, jednostavno kupiš Intel i5 sck 1155 i miran si.... |
Pa i nije baš tako jednostavno, kada i5 košta skoro duplo skuplje.
|
pa nije skuplji duplo
računaj ako ides na fx x8 moraš,ali moraš uzeti neki hladnjak...ispada da je onda skuplje nego uzeti neki najeftiniji i5 |
Da li se ovdje govorilo o FX8000? Ali dobro nema smisle više duljiti, samo nastavi s dobrim preporukama. ;)
|
Mislim na AMD FX X8 8120/8150 + neki hladnjak jer su boxevi u banani, em ne mogu to hladiti em su bučni...i ispada da je neki ekvivalentan i5 2500k puno bolji izbor ili čak neki non k i5 :)
Čak i ako gledamo Phenom II X4 965, opet je nekako bolje uzeti i3 2100/2120, tu su negdje al opet i3 u vecini bolji, brzi, hladniji i manji potrošač... A tu su jos i Athlončeki x2,x3,x4 opet za njih imamo bolje g530/g620/i ostale :D Kako god okreneš, intel je bolji izbor...kada amd proizvede nešto jače od i7 a da je bar u istoj cijeni i da je u rangu...onda se mozda ček i vratim u stilu kao amd fan...do tada...amd no more in my house a niti u mojim preporukama Al necemo vise spamati...svatko ima svoje mišljenje...za sve postoje testovi,dokazi...al eto dok se ne proba nece se ni znati :) Imao sam u rukama stvarno svašta od proceva, godinama amdovac, al opet...i iskreno mi je žao sto je tako :S |
Po nabavi.net (pogled bačen onako...na brzinu) najpovoljniji phenom II x4 je cca 700-750kn. Najpovoljniji core i3 je cca 900-950 kn. Razlika u cijeni 200 kn. Obzirom na razliku u cijeni i otprilike "tu negdje" performanse (kako je već spomenuto), Phenom II je jednako dobra kupnja kao i i3.
|
Evo malo sam procitao vase komentare i hvala svima puno ste pomogli.
S obzirom da je phenom 2 star 2god, a intel radje nebi posto je i3 pa kad se sjetim da ima jos i5 i i7 sticem dojam da je shit :D. Mislio sam uzeti a8 5600k i ovu maticnu Il je ipak pheom 2 bolji cak i od ovog? Stvarno sam zbunjen sad.. Do 900kn najbolji amdov. |
Kakve glupe razloge imaš, pa postoji i A10 pa ne misliš da je A8 shit.
Uglavnom, ako ti treba integrirana grafika (čitaj: želiš se malo igrati i ne želiš potrošiti novce na zasebnu grafičku), onda je A8/A10 pravi izbor za tebe. Ako ćeš koristiti zasebnu grafiku, onda uzmi Phenom II 965 (možeš uzeti i 955, ali samo ako ne mislis da je i on shit zato jer postoji još i 965). |
Hvala na uvredama, mozda sam i zasluzio al razlika izmedju i3 i i7 je ogromna, dok kod amda 200kn slicnih performansi.
Znam da je tesko usporedjivati a8 i 965 jer nisu iste generacije i gradje.. Imam 4870 i dalje neznam koji mi je bolji uz ovu graficku. |
Citiraj:
phenom 2 ili i3 ....biraj koji ti je draži jer razlike između njih nećeš osjetit, doduše 200kn bi mogo osjetit :D. S druge strane ako uzmeš i3 sad, kasnije nadogradiš na I5 ili nešto jače. Fx od amda je crap :D što se tiče igara i ovaj phenomčić za 700kn je odličan procesorčić koji nije ništa lošiji od najbrižh "8" jezgrenih fx procesora. Nemaš puno šta razmišljat. Imaš dvije opcije pa biraj koja ti je draža za tvoje potrebe. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
4870...hm...i morati ces neko kvalitetnije napajanje uzeti ;) p.s. za tu grafu je i dosta g620
Citiraj:
Vrtim se dva dana na phenom II x4 965 i oču ga baciti na ulicu i3 je bog i batina za to što ja radim, igre ok isti vrag,ali kompresija,video obrada, crtanje blablabla i3 bogme osjetis razliku! molim sve koji tupe tako da nes osjetiti razliku...neka uzmu dva dana i3 ako imaju amd x4 pa neka probaju ;) |
Onda krivi software koristiš ako ti je i3 brži od x4 Phenoma. ;)
Osobno ne bih išao na AM3 platformu. FM2 ima bar neku budućnost. |
Citiraj:
napomenuo sam za igre ;) jer vrlo vjerojatno čovjeku zbog toga i treba proc a tu nema razlike . Što se tiče 4870 bilo koje kvalitetno napajanje od 350w je dovoljno za nju. 4890 radi na chieftec delti 350w |
da al zato spire 420 ne valja na njoj,pogotovo ako misli pikat phenoma koji je iso veliki potrosac...
|
Citiraj:
Nisam vidio da je spomenut bio spire , ali radilo bi i na njemu. Kod frenda je identična kombinacija i radi. S druge stranje što je to smeće od napajanja i svajetovao sam mu da ga makne čim prije . Phenom 2 x4 i 4870 troše manje od 300w. 965 je više nego odličan procesor i služit će ga još dugo. Za 700kn nema konkurenciju. Eventualno I3 ali je nešto skuplji pa je na korisniku da odluči što mu je bolje. Razlika je nikakva između njih za ono što njemu treba. |
Možda bi bio zanimljiv izbor Athlon X4 750K(80$) dok dođe + cooler = clockati u nebesa :D
|
Jedno pitanje, vidim da su pale cijene phenoma II 965 BE.
Zanima me da li se isplati mijenjati athlona II 620 3,3 kojem je otključan L3 za dotičnog. Ne mislim tako brzo mijenjati matičnu pa sam mislio možda malo pojačati cpu....ako je uopće potrebno na moju konfu. Thx |
mislim da nemas potrebe, jedino ako naletiš na nekog polovnoga...i ovog svojeg dobro prodaš...znaci da ti ulog bude minimalan onda bi se isplatilo...jer phenom je onako jači, ne sada neš pretjerano ali je
|
hvala na odgovoru, onda kad se bude mjenjalo mora ići sve u kompletu :)
|
Pozdrav
Imam novu plocu ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 E sad dvoumim se oko 2 proca, Phenom II X4 965 BE, ili AMD FX X4 4100 (znam stara prica) Komp nisam koristio za neke jake igre, dok nisam kupio GTX 260 (znam da, stara grafa ko biblija, imao prije toga 7600GT) kontam kupit jos jednu pa spojit u SLI Od igara igram vecinom Tekkit (doradjeni Minecraft) vrtim Tekkit LAN server i Tekkit client na istom kompu ali moj sadasnji proc, makar overclockani, se ubija od opterecenja, tako da kontam da trebam dosta jaki procesor. I da, server moze samo jednu jezgru koristit, tako da me zanima koji je od ta dva jaci ali po pojedinacnoj jezgri Cuo sam da AMD ostaje na socketu AM3+, izdat ce piledriver i steamroller i bit ce socket AM3+, ako je to istina onda ce AM3+ socket zivit jedno vrijeme. Jel od vas netko cuo o tome nesto? |
Ph II X4 definitivno.
|
Citiraj:
|
Phenom podrzava samo 1333Mhz DDR3 module, a FX 4100 podrzava do 1866Mhz. da li utjece to nesto na performanse i dali su to uzimali u obzir prilikom benchmarka gdje su kao pogazili FX
Uzevsi to sve u obzir da li mi se isplati uzet 1600Mhz memorije na phenoma? (naravno postoji velika mogucnost da kupit Piledriver ili Steamroller kad dodju u prodaju) I kako se ponasa Phenom na 1600MHz memoriji, dali ih downclocka? |
:O men to prvi glas...odakle ti to da sam podrzava 1333?
Moj normalno radi sa 1600...zat mi nije jasno :S |
http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AM...BGMBOX%29.html
Dolje pise kao: The fastest supported memory is DDR2-1066 and DDR3-1333 Dali sam nesto propustio mozda, mozda i grijesim |
ma tutni ti 1600 bu to sljakalo...naj se brinuti što piše na plotu
|
svakako sam mislio kupit 2x4GB 1600Mhz pa roknit u dual channel, samo sam se bojao da nece u kojem slucaju bit problema.
I svakako kupujem Phenom II x4 965 BE svi ga hvale, niti jednu prituzbu nisam cuo za njega a cak se i dobro clocka. Hvala svima na pomoci :) |
Citiraj:
slobodno stavi 1600 mhz memoriju na phenoma. Radi on i s više ;). Imam doma trenutno na 1600 mhz 2x4 GB. Nije da vidim razliku između toga i 1333 :D ali dobro netko voli vidjet veće brojke u benchmarku Nego što se tiče SLI-ja i 260gtx ...totalno ne isplativo. Em troše em se griju a za te pare jednu grafičku koja je bolja u svakom pogledu od njih dvije. |
Citiraj:
Citiraj:
http://ark.intel.com/products/52214/...up-to-3_80-GHz |
Dual core at 3,6GHz vs Quad core at 2,6 GHz
Bok!
Kupujem proc (to ste vjerojatno već skužili :)) pa... U cifru koju želim potrošiti upada AMD X4 FM2 s dvije jezgre. Za sve što radim će mi biti dovoljno ali zaigrao bih Skyrim i eventualno nešto slično u dogledno vrijeme. Za Skyrim preporučuju Q core proc, a minimum je D core. Jel bi se, uz solidnu grafičku (morat ću mijenjat GTS 250 :() s Dual core procom na 3,6 GHZ mogao igrat Skyrim ili bi bilo bolje uzet sporiji Quad core proc. Hvala! |
Mogao bi se igrati. Naravno da je quad bolje rješenje i sve više igrice treba quad tako da bi ja išao na njega. Čak bi išao na polovnog jer se oni baš ne kvare. Za mijenjanje grafe imaš vremena.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:01. |